Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10 májusi fesztivál, ahol az italoké a főszerep

„Sör, bor, pálinka, s ne gondoljunk a másnapra” – énekli a Delta zenekar a jól ismert sorokat. A csokorba gyűjtött, május második felére eső programkavalkádnak is éppen ez a három ital a kulcskaraktere, de találunk köztük pezsgős és gines dinomdánomot is. Soprontól Velencéig, Balatonfüredtől Gyuláig – számos helyszínen élvezheted a nyárelő pohárban mért hangulatát.

 

Soproni Borünnep

2023. május 19-21. (péntek-vasárnap)

A hosszú évtizedekre visszanyúló tradíciókhoz híven, idén ismét borfesztivál-hangulat elevenedik meg a Várkerületen és a Fő téren. Szívd magadba a környék szőlőtermesztéssel és borkészítéssel kapcsolatos, nemes hagyományait a finomabbnál finomabb kortyokkal!

A háromnapos esemény 2022-es megújulása idén is érezteti hatását: a szervezők változatos koncertekkel, kulturális és gyermekprogramokkal, valamint kézműves vásárral készülnek.

Gasztro fesztiválok májusban - Soproni BorünnepGasztro fesztiválok májusban - Soproni Borünnep

 

 

Csülökparádé és Sörfesztivál, Velence

2023. május 19-21. (péntek-vasárnap)

Kóstold meg a kemencében, hagyma ágyon sült csülköt, bográcsban főtt csülkös bablevest, vagy épp a kelt tészta batyuban sült főtt csülköt, és öblítsd le a falatokat egy korsó kisüzemi sörrel!

Míg tavaly Agárdon tartottak sörrel locsolt, húsimádó hétvégét, addig idén a velencei korzón kereshetjük kedvenc árpaleveinket és csülkös ételeinket.

Eltérnél a megszokottól? A széles italpalettát a Madarasi Pálinkaház termékei és a Katona Borház balatonboglári borai teszik teljessé.

10 májusi fesztivál - Csülökparádé és Sörfesztivál Velence10 májusi fesztivál - Csülökparádé és Sörfesztivál Velence

 

 

Budapest Beer Week

2023. május 22-28. (hétfő-vasárnap)

Több mint 40, a világ minden tájáról érkező sörfőzdét lát vendégül Budapest. A főzdék képviselői személyesen jönnek csapolni a Budapest Beer Week-re, ahol koncertekkel és street food fogásokkal is kedveskednek a résztvevőknek.

A fesztivál nem csak sörben erős: hazai underground koncertek pénteken és szombaton is ráerősítenek az afterparty hangulatra a Dürer Kertben.

Hétfőtől csütörtökig a szakmai események lesznek fókuszban, a fő kóstoló napok péntekre és szombatra esnek, a ráadás nap (vasárnap) pedig ingyenesen látogatható.

 

Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál, Budapest

2023. május 24-29. (szerda-hétfő)

Irány a Szabadság tér, hogy első kézből megtapasztald Magyarország legjobb borászatainak és pezsgőpincészeteinek kínálatát! A belváros szívében, minőségi italkínálattal és a street food kiállítók krémjével várnak a szervezők.

10 májusi fesztivál, ahol az italoké a főszerep - Budapest, Szabadság tér10 májusi fesztivál, ahol az italoké a főszerep - Budapest, Szabadság tér

 

 

 

Gyulai Pálinkafesztivál

2023. május 26-28. (péntek-vasárnap)

Tudtad, hogy a Gyulai Pálinkafesztivál a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai eseménye?

Mi más is kerülhetne a rendezvény középpontjába, mint a magyarok „szíverősítője”? A nemzeti büszkeségként számontartott hungarikum minőségi és különleges verzióival találkozhatunk a Várkertben.

Napközben színes programokat találunk, esténként pedig népszerű zenei előadók koncertjeire bulizhatunk: ott lesz például Korda György és Balázs Klári, a Magna Cum Laude, és a Tankcsapda.

Programok májusban - GyulaProgramok májusban - Gyula

 

 

Orbán-napi Borünnep, Hajós

2023. május 26-28. (péntek-vasárnap)

A Kalocsai-Sárköz vidék népünnepélyeként tartják számon a hajósi Orbán-napi Borünnepet. A mezőgazdasági, kulturális és gasztronómiai seregszemle egyúttal turisztikai célpont is, hiszen pincetúrákon, kézműves vásáron, hagyományőrző műsorokon, sőt utcabálon is részt vehetünk.

A hajósi pincefaluban idén borfelismerő kvízjátékot, hordóemelő versenyt, gyerekprogramokat, és motoros felvonulást is tartanak. Sőt, borlovagi ruhába is bújhatunk. Szelfizésre fel!

Májusi borünnep Hajóson - pincefaluMájusi borünnep Hajóson - pincefalu

 

 

Balatoni Hal- és Borünnep, Balatonfüred

2023. május 26-29. (péntek-hétfő)

Igazi balatoni nyárnyitó élményre vágysz? Akkor a négynapos, füredi gasztro-kulturális rendezvénysorozatnál nem is kell továbbmenned. A szervezők borbemutatókkal, borvásárral és balatoni halak kóstolójával várnak minden érdeklődőt.

Tudtad, hogy az esemény immár balaton-felvidéki és kisrégiós ünneppé alakult? Irány Balatonfüred, búcsúztasd a tavaszt szeretteid körében, néhány pohár ínycsiklandó, balatoni bor társaságában.

 

Gin Fesztivál, Balatonfüred

2023. május 27. (szombat)

Ha a ginek szerelmese vagy, akkor a füredi mólón, a Spicc Bistro-ban a helyed május utolsó szombatján. A zenés-táncos partyt az ÉgSzínKék és a Spicc Bistro közösen szervezi, és olyan kiváló, magyar gineket és gin-tonic koktélokat kóstolhatunk, amelyektől garantáltan mosoly ül az arcunkra.

A koktélok mellett az ínycsiklandó fogások is elmaradhatatlan részét képezik az egynapos fesztiválnak. A hangulatos dallamokról pedig DJ TITZ fog gondoskodni.

Hallottál már arról, hogy az ÉgSzínKéket Magyarország legjobb új bárjának választották 2020-ban? Sőt, azóta a Legjobb Vidéki Bár címet is bezsebelte. Gin-tonic receptjeinek száma meghaladja a 250-et.

10 májusi fesztivál, ahol az italoké a főszerep - Balatonfüred10 májusi fesztivál, ahol az italoké a főszerep - Balatonfüred

 

 

Etyeki Borangoló

2023. május 27. (szombat)

Fedezd fel „Budapest Szőlőskertjét”, járj pincéről pincére Etyeken, a legfinomabb nedűk után kutatva! A ‘90-es évek végén felpezsdült etyeki életérzés május végén téged is magával ragad, hiszen a Borangoló program során nyitott pincékkel, finomabbnál finomabb ízekkel, hangulatos teraszokkal és szőlőlugasokkal ismerkedhetsz.

Gasztrofesztivál májusban - EtyekGasztrofesztivál májusban - Etyek

 

 

Borvarázs Pünkösdi bor- és tócsifesztivál, Ajka

2023. május 28-29. (vasárnap-hétfő)

Töltsd pünkösd legszebb óráit Ajka főterén, az ország legkisebb területű, történelmi borvidéke, vagyis a Somlói Borvidék pazar borainak körében! A fesztivál során neves somlói pincészetek kínálják nedűiket.

A változatos programok között Anna and the Barbies koncert (vasárnap, 20:00) és „Borban az igazság, borban a vigasz” című operett gálakoncert is lesz (hétfő, 19:30).

Kóstolj májusban somlói borokat Ajkán - Somló-hegyKóstolj májusban somlói borokat Ajkán - Somló-hegy

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Kirándulás egy varázslatos világban, ahol a természet öleli körül az utazókat? Adunk ehhez a kalandhoz 10 szuper úti tippet, amiket követve felfedezhetitek az elragadó magyarországi arborétumokat, botanikus kerteket.
Mindenkinek mást jelent a pihenés; valaki a vízparton tudja elképzelni szabadnapjait, és van, aki inkább az aktív kikapcsolódást részesíti előnyben. Mostani cikkünkben inkább az utóbbi célcsoportnak kedvezünk, és 5 olyan helyet gyűjtöttünk össze, ahol számos látnivaló és izgalmas programlehetőség segít feltöltődni a hétköznapokat követően.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.