Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 specialty kávézó Budapesten, ahol igazán ráhangolódhatsz az őszre

A specialty kávé készítése már-már művészi magasságokba emelkedett, hiszen olyan apróságoknak tűnő részletekre is figyelni kell a munkafolyamat közben, hogy milyen vizet vagy tejet használjanak a tökéletes végeredményhez. Budapesten számos hasonló helyet találhatunk, úgyhogy ezek közül kiválasztottuk azt az 5 fővárosi kávézót, ahova mindenképpen érdemes idén ősszel ellátogatnunk az utánozhatatlan kávézás élményéért.

 

Fabrik Specialty Coffee

Cím: 1132 Budapest, Visegrádi utca 14.

A Nyugati tér közelében nyílt Fabrik sokkal több, mint egy kávézó, hiszen megálmodói olyan közösségi teret hoztak létre, ahol akár különböző művészeti témájú workshopokon – akvarell tanfolyam, makramé készítés – vehetünk részt, kiállításokat nézhetünk meg, sőt még dolgozhatunk is innen, persze mindezt egy gőzölgő forró ital társaságában. Hogy a főszereplőről is beszéljünk; a presszó kínálatban mindig találunk Racer Beanst, melynek aktuális eredetét az őrlőre feltüntetve keressük, de ha épp nem vágyunk a kávé felpörgető erejére, akkor választhatjuk az elsőosztályú forró csokit vagy a koffeinmentes chai lattet, esetleg egyet a szuper szendvicsek és péksütik közül.

5 specialty kávézó Budapesten, ahol igazán ráhangolódhatsz az őszre - Fotó: Fabrik Facebook oldala5 specialty kávézó Budapesten, ahol igazán ráhangolódhatsz az őszre - Fotó: Fabrik Facebook oldala

 

 

My Little Melbourne Coffee

Cím: 1075 Budapest,  Madách Imre út 3.

Ha Ausztrália az útiterveid között szerepel, akkor bemelegítésként semmiképpen ne hagyd ki a 7. kerületben már több mint 10 év stabilan működő My Little Melbourne kávézót, hiszen nemcsak a szigetország hangulata fog itt magával ragadni, hanem professzionizmusuk is, mely semmit sem fakult az elmúlt évtizedben. Az olasz kávétól indulva hatalmas utat tettek meg, és ma már kizárólag a specialty vonalnak szentelve Racer Beans pörkölővel készülnek italaik, melyhez az alapanyagot kizárólag Földünk legkisebb kontinense szolgáltatja. A kávézó emellett brew barként is működik, de még akár Fritz-Kólát is találhatunk náluk, érdemes tehát legalább egyszer kipróbálni őket, de figyelem: a hely függőséget okozhat!

5 specialty kávézó Budapesten, ahol igazán ráhangolódhatsz az őszre - Fotó: My Little Melbourne Coffee Facebook oldala5 specialty kávézó Budapesten, ahol igazán ráhangolódhatsz az őszre - Fotó: My Little Melbourne Coffee Facebook oldala

 

 

Montage Budapest

Cím: 1027 Budapest, Margit körút 8.

A budai kávéoázis a kerület egyik legforgalmasabb helyén, a Margit körúton kapott helyet, mely 100 négyzetméteres alapterületével nem kimondottan a megszokott intim belvárosi kávézók hangulatát hozza. A nagy alapterületre ez esetben szükség is volt, hiszen a Montage nevéhez hűen messze több, mint egy szimpla kávézó: rendezvénytér, munkaállomások, sőt olykor kiállítások helyszíne, de ez semmit sem vesz el az atmoszférából, ne hezitáljunk hát, ha csak reggeli italunkra ugranánk be hozzájuk. Tulajdonosai fontosnak tartják, hogy alapanyagaikat helyi beszállítóktól szerezzék be, így kávéjukat Kőbányán pörkölik, a szörpöket Budakeszin főzik, a sütik Solymáron készülnek, isteni friss kenyereik pedig helyben, az üzletben sülnek.

5 specialty kávézó Budapesten, ahol igazán ráhangolódhatsz az őszre - Fotó: Montage Budapest Facebook oldala5 specialty kávézó Budapesten, ahol igazán ráhangolódhatsz az őszre - Fotó: Montage Budapest Facebook oldala

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Csodálatos helyek, amiktől odavagyunk a fővárosért - Budapest látnivalói, nevezetességei
Hangulatos szigetek, sziklamozaikokból álló hegyek, földbe vájt barlangrendszerek követik le a szélesen hömpölygő Duna mozgását, mely hazánk fővárosát, Budapestet szeli ketté. Csakhogy nemcsak a természeti kincseket éri meg kiaknázni a látogatáskor. A mesés városnézések, a nagy hagyományokkal rendelkező fürdők és az utánozhatatlan programok végtelen lehetőségeket szolgáltatnak a szórakozáshoz. Neked mind megvolt?

 

 

 

Mantra Specialty Coffee Bar

Cím: 1053 Budapest, Veres Pálné utca 17.

Az első specialty kávézók között jött létre még 2014-ben a Mantra, melynek alapkoncepciói azóta sem változtak. A folyamatosan formálódó kínálatban Hondurasból, Brazíliából, Kolumbiából és Ruandából származó szemekből válogathatunk, és a 2019-ben megvásárolt kecskeméti mikropörkölő üzemüknek köszönhetően már otthonunkban is élvezhetjük az üzletben megszokott ízeket. Rendelésnél ajánlott szakértőik segítségét kérni, nehogy kimaradjunk éppen aktuális újdonságaikból, de akár csak egy süteményre is érdemes hozzájuk betérni, hiszen mentes és hagyományos torták, valamint péktermékek színes választékát találjuk a pultban.

5 specialty kávézó Budapesten, ahol igazán ráhangolódhatsz az őszre - Fotó: Mantra Specialty Coffee Bar Facebook oldala5 specialty kávézó Budapesten, ahol igazán ráhangolódhatsz az őszre - Fotó: Mantra Specialty Coffee Bar Facebook oldala

 

 

Fekete

Cím: 1053 Budapest, Múzeum körút 5.

A Fekete egy 11 négyzetméteres espresso bárként kezdte, de hamar kiderült, hogy sokkal több van benne, mint hogy a munkakezdés előtt itt dobjuk be napindító kávénkat. Mára olyan színes termék- és szolgáltatáspalettával rendelkeznek, melyet felsorolni is nehéz. Első helyen természetesen a kiváló minőségű kávé áll, de ezen felül az 5. kerület egyik legkedveltebb reggelizőhelyévé váltak, isteni szendvicseiknek, házi süteményeiknek, a desszertműhelyükben készült tortáiknak, és a hidegen préselt zöldség- és gyümölcsleveknek, a superjuice-oknak köszönhetően.

5 specialty kávézó Budapesten, ahol igazán ráhangolódhatsz az őszre - Fotó: Fekete Facebook oldala5 specialty kávézó Budapesten, ahol igazán ráhangolódhatsz az őszre - Fotó: Fekete Facebook oldala

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Holt-Körös partján fekvő város bájosságát akkor érthetjük legjobban, ha hajóra szállunk és végig hajózunk a természeti szépségekben bővelkedő Békés megyei városkán.
Nyújtózkodó égerligetet átszelő, fapallós tanösvény és vulkánokról regélő bazaltoszlopok keresztezik az utunkat Magyarország csodálatos tájain barangolva, melyek mind tökéletes helyszínei lehetnek az őszi kirándulásoknak. Ezeken a szép panorámákat sem nélkülöző túrákon ráadásul a Cserhát mennyei Kéz-kilátóját, egy ritkán látott, rejtőzködő kápolnát, valamint egy Árpád-kori plébániatemplom romjait is felkutatjuk. Eljössz velünk?
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.