Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Állati kalandok – keresd fel hazánk legmenőbb állatparkjait!

Ha szeretsz vadon élő állatok között kalandozni, most hoztunk néhány olyan állatparkot, ahol testközelből ismerheted meg kedvenceidet. Ám az állati kalandok mellett számos attrakciónak köszönhetően kicsik és nagyok egyaránt élvezetes kikapcsolódásban részesülnek.

 

Veresegyházi Medveotthon (Veresegyház)

Veresegyház mindegy 5 hektáron ad otthont a Medveotthonnak, ahol mintegy 30 mackó kapott helyet, hogy jobb körülmények között élhesse életét. A tóval és barlangokkal kiegészített kifutón megfigyelhetjük, miként élnek, viselkednek ezek a bundás állatok, sőt, még az etetésüket is figyelemmel követhetjük- A Közép-Európában is egyedülálló intézmény nem csak medvéknek, de farkasoknak is élhető körülményeket biztosít. Nyáron Medvetáborral, év közben több gyermekprogrammal teszik még érdekesebbé az itt töltött időt.

Szállástippek Veresegyházon és környékén>>

Keresd fel hazánk legmenőbb állatparkjait! - Veresegyházi MedveotthonKeresd fel hazánk legmenőbb állatparkjait! - Veresegyházi Medveotthon

 

 

Kimba Elefánt Park (Töltéstava)

A Caselly család 2021-ben hozta létre Töltéstaván a Kimba Elefánt Parkot, ahol a cirkuszi életből kiöregedett kedves állatoknak teremtettek egy biztonságos és barátságos otthont. A hat elefánt mellett zebrával, kenguruval és tevével is találkozhatunk, sőt, naponta 3 alkalommal betekintést kapunk abba is, hogy Rene Caselly miként idomítja elefántjait. A parkban fóka-, elefánt és pónishow is látható, a cirkuszi sátorban minden nap western show színesíti a programot, de ezeken felül három vidámparki körhinta és két ugrálóvár várja a kicsiket.

Szállástippek Töltéstaván és környékén>>

Keresd fel hazánk legmenőbb állatparkjait! - Kimba Elefánt ParkKeresd fel hazánk legmenőbb állatparkjait! - Kimba Elefánt Park

 

 

Richter Safari Park (Nagykőrös)

Ha afrikai hangulatra vágysz, nem kell messzire utaznod, a Nagykőrösön található Richter Safari Park minden olyan élményelemet hoz, amit egy autós szafari túrától várnánk. Hol egy teve, hogy egy zsiráf kukucskál be az ablakon, de oroszlánok és tigrisek közé is be lehet hajtani. Az autóból kiszállva vár a kisállat simogató, a harminc méteres óriáskerékből pedig pompás kilátás nyílik az egész parkra. A cirkuszi sátorban is várják a nagyérdeműt, itt artista számokkal kápráztatják el a látogatókat, a szabadban pedig elefánt tréning szemtanúi lehetünk. A kicsiknek mesekörhinta és mesevonat, csúszdák, ugrálóvárak teszik emlékezetessé a parkban töltött idő, de láthatunk még motoros bemutatót, és persze a dinókat sem lenne érdemes kihagyni a túránkból.  

Szállástippek Nagykőrös környékén>>

Keresd fel hazánk legmenőbb állatparkjait! - Richter Safari Park/ Fotó: Piltner PéterKeresd fel hazánk legmenőbb állatparkjait! - Richter Safari Park/ Fotó: Piltner Péter

Magyarország legjobb állatparkjai - Richter Safari Park/ Fotó: Piltner PéterMagyarország legjobb állatparkjai - Richter Safari Park/ Fotó: Piltner Péter

 

 

Tropicarium (Budapest)

Örök klasszikus mindazoknak, akik az óceánok, a trópusok állat- és növényvilága iránt érdeklődnek. A Tropicarium Budapest látványos óriás akváriumában gyönyörködhetünk a cápákban, a 12 méteres látványalagútban pedig olyan érzésünk lehet, mintha körbevenne minket a víz, karnyújtásnyira tőlünk tigris- és barna szirticápák szelik a vizet. Ha szerencsénk van, még egy cápa etetést is elcsíphetünk. Az esőerdőben sétálgatva az eső is elered (persze senki sem lesz vizes), lábunk alatt aligátorok lapulnak, fejünk felett madarak zajongnak. Semmiképpen ne hagyd ki a rája simogatót se, hiszen itt te magad is megérinthetsz egy úszkáló ráját.  

Keresd fel hazánk legmenőbb állatparkjait! - Tropicarium Budapest/ Fotó: ittjartam.huKeresd fel hazánk legmenőbb állatparkjait! - Tropicarium Budapest/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Hortobágyi Madárpark

Aki a madarak szerelmese, biztosan hallott már a Hortobágyi Madárparkról, ahol főként a Hortobágyi és Bükki Nemzeti Park madárállományának beteg egyedeit ápolják. Az évente több száz madár gyógyulását elősegítő kórház látványkórházként is működik, így mi magunk is megtekinthetjük, miként ápolják, gondozzák ezeket az állatokat. Egy kis szerencsével még egy műtétet is elcsíphetünk, de a számos programnak köszönhetően részesei lehetünk a meggyógyított madarak elengedésének is. A kórház mellett egy park is várja a látogatókat. Itt a nagy röpdével, tavakkal és játszótérrel kiegészített területen játékos körülmények között figyelhetjük a madarak életét.

Szállástippek Hortobágy környékén>>

Magyarország állatparkjai - Hortobágyi Madárpark/ Fotó: ittjartam.huMagyarország állatparkjai - Hortobágyi Madárpark/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Mókaliget (Budapest, IV. kerület)

A Mókaliget nevet kapta a nemrégiben átadott negyedik kerületi kis park, ahol egy elkerített részen több mókusetető is található. A kerítéssel lezárt rész biztonságos területet nyújt a majd egytucat mókusnak, akik jókedvűen falatoznak a nekik kikészített tört diókból. A fás liget számos madárfajnak is otthont ad, aki szeretné őket alaposabban megismerni, az a kihelyezett, QR kóddal ellátott ismertetőtábla segítségével a Madártani Intézet leírásait is elolvashatja. A főváros egyedülálló Mókus parkjában sünilak és rovarhotel is helyet kapott.

Állatparkok Magyarországon - A kép illusztráció. Állatparkok Magyarországon - A kép illusztráció.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Bár kirándulásainkat sokszor épp az otthon elkészített elemózsiák piknikezős elfogyasztása koronázza meg, a Balaton-felvidék annyi-annyi gasztroélménnyel kecsegtet, hogy kár lenne kihagyni a helybéli finomságokat!
A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark, Európa legújabb makettparkjaként 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős beruházásaként. Megnyitásának 10. évfordulója alkalmából fergeteges születésnapi bulival és programokkal várják a látogatókat május 13-án.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!