Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

ÁLLATI jó programok – 5 vadaspark és szafari az országban, amit az egész család imádni fog!

Ha van olyan program, amit életkortól függetlenül mindenki élvezhet, akkor az állatos parkok látogatása biztos ide tartozik! Vadasparkok és szafarik, ahol bivalyokkal, kengurukkal, alpakákkal vagy éppen elefántokkal találkozhatunk. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk 5 olyan helyet az országban, ahol az állatok szerelmesei igazán otthon érezhetik magukat.

Fedezd fel hazánk állatkertjeit>>

 

Richter Safari Park, Nagykőrös

Az ország egyetlen autós szafarija Nagykőrösre költözött, ahol a cirkuszi munkából kivont állatokat van lehetőségünk olyan körülmények között megcsodálni, mintha egy afrikai szafarin vennénk részt. Elefántok, tevék, zsiráfok – mindegyikük csak egy karnyújtásnyira! Az új helyszín új programokat is jelent: kipróbálhatjuk a harmincméteres óriáskereket, a Safari Eye-t, artista előadásokat tekinthetünk meg, és a tó körül is tehetünk egy kellemes sétát. Ha szusszannánk egyet akkor találunk büfét is a Richter Safari Parkban, ahol hideg és meleg ételt, valamint italokat is vehetünk, míg a gyerekekre gondolva egy játszóteret is kialakítottak.

Nagykőrös környéki szállásajánlatok>>

Vadasparkok és szafarik Magyarországon / Kép: Richter Safari Park, NagykőrösVadasparkok és szafarik Magyarországon / Kép: Richter Safari Park, Nagykőrös

Vadasparkok és szafarik Magyarországon / Kép: Richter Safari Park, NagykőrösVadasparkok és szafarik Magyarországon / Kép: Richter Safari Park, Nagykőrös

 

 

Kenguru Park, Tiszaderzs

Szeretnél kengurukat látni, de az ausztrál repjegy nem fér bele a büdzsébe? Ne aggódj, elég a Tisza-tó partján található Tiszaderzsig utaznod, ahol a Kenguru Parkban elevenedik meg a távoli kontinens élővilága. Bennett kenguruk, vörös óriáskenguruk, papagájok és emuk képviselik Ausztráliát, de természetesen rajtuk kívül más földrészről is érkeztek látogatók. A kicsit az állatok megtekintése után játszhatnak az Ausztrál Játszótérben, vagy megsimogathatják a juhokat és a törpekecskéket. A park minden nap reggel 9-től este 6-ig várja vendégeit, jegyet pedig online is tudunk venni, ha elkerülnénk a sorban állást.

Tiszaderzs környéki szállásajánlatok>>

Vadasparkok és szafarik Magyarországon / Kép: Kenguru Park facebook oldalaVadasparkok és szafarik Magyarországon / Kép: Kenguru Park facebook oldala

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Tiszaderzsen nyitja meg kapuit a különleges Kenguru Park - a szórakozás garantált!
Idén júniusban, Tiszaderzs határában nyit a Kenguru Park, ahol egy sejtelmes földrész, Ausztrália különleges állatvilágával találkozhatnak a látogatók. A park névadóihoz, a benett kengurukhoz pedig igazán közel kerülhetnek!

 

 

Őrségi Patakparti Alpaka Farm és Panzió, Szaknyér

Szaknyér egy nagyon apró község az Őrségben, de a hazai alpaka rajongók számára talán ismerősen cseng, hiszen az Őrségi Patakparti Alpaka Farmon közvetlen közelről lehet találkozni ezekkel az állatokkal. A farm és szálláshely számos olyan programot ajánl, amit az egész család élvezhez; boci- és bikasimogatás, kerti sütögetés, erdei gombatúra, sportolási lehetőségek és így tovább. A szálláshelytől könnyedén megközelíthetőek az Őrség kedvelt kirándulási helyei, ahogy az osztrák és szlovén nemzeti parkokig sem kell olyan sokat utazni.

Szaknyér környéki szállásajánlatok>>

Vadasparkok és szafarik Magyarországon / Kép: Őrségi Patakparti Alpaka Farm és PanzióVadasparkok és szafarik Magyarországon / Kép: Őrségi Patakparti Alpaka Farm és Panzió

Vadasparkok és szafarik Magyarországon / Kép: Őrségi Patakparti Alpaka Farm és PanzióVadasparkok és szafarik Magyarországon / Kép: Őrségi Patakparti Alpaka Farm és Panzió

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Noble’s – A legnemesebb őrségi étterem
Nemesnép. Szinte keresni kell a térképen ezt a Zala megyei, őrségi városkát, ám ha megtaláltuk, bizony érdemes itt elidőzni. A táj szépsége, no és a Noble’s étterem kínálata minden bizonnyal olyan élményeket nyújtanak, amik miatt szívesen visszatérünk majd. A Noble’s tulajdonosával, Garamszegi Kristóffal az étteremben rejlő lehetőségekről, a térség adottságairól és természetesen a jövőbeli álmokról is beszélgettünk.

 

Bivalyrezervátum, Mórahalom

2008-ban azzal a céllal hozták létre a Bivalyrezervátumot  Mórahalmon – elsőként a dél-alföldi régióban –, hogy az állatok megtisztítsák a nádtól a Nagyszéksós-tavat és környékét. A rezervátum azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvend a látogatók között, hiszen a bivalyok mellett az Alföld más, ikonikus élőlényeit is testközelből lehet itt látni. A Nagyszéksós-tavat körülölelő Bölömbika Tanösvény a családok nagy kedvence, ahol játékos módon lehet megismerni a környezetet, és akár kerékpárral is felfedezhetjük a környéket

Mórahalmi szállásajánlatok>>

Vadasparkok és szafarik Magyarországon / Bivalyrezervátum, MórahalomVadasparkok és szafarik Magyarországon / Bivalyrezervátum, Mórahalom

 

 

Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum, Sukoró

A Velencei-tó az egyik leglátogatottabb nyári célpont idehaza, és nem csak a víz teszi ilyen vonzóvá, hanem a közelben lévő látnivalók is. Ezek közé tartozik a sukorói Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum, ahol sem a gyerekek, sem a felnőttek nem fognak unatkozni. A vadasparkban erdei nagyvadakat, madárröptét és még emukat is láthatunk, míg az arborétumban különleges növények várnak. Ezenfelül kipróbálhatjuk az erdei tanösvényt, de a kilátó, a tájmúzeum és a halászati kiállítás is csak ránk vár.

Sukoró környéki szállásajánlatok>>

Fedezd fel hazánk vadasparkjait>>

Vadasparkok és szafarik Magyarországon / Kép: Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum, SukoróVadasparkok és szafarik Magyarországon / Kép: Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum, Sukoró

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Vadasparkot látogattunk Sukorón a Velencei-tó szomszédságában: Pákozdi Pagony
Tombol a nyár, hatalmas a hőség, és valami olyan családi programot kerestek, ami túlmutat a vízparton üldögélésen? Úgy gondoljuk, hogy Sukorón a Pákozdi Pagony Arborétum és Vadasparkot imádni fogjátok – legalábbis mi így voltunk vele! Tökéletes program kisebb- és nagyobb gyerekekkel is.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Kipróbáltuk és felejthetetlen élményeket szereztünk a budapesti Nagymező utcában található Kismező étteremben.
Fedezd fel Magyarország különleges látnivalóit! Milyen kincseket rejt a végtelenbe futó Alföld? Hol találjátok a dombok között bujdosó történelmi emlékhelyeket? Miért nem szabad kihagyni a Somogyvári Kupavárhegy oldalában kanyargó mesebeli lépcsősort? Ezeket a kérdéseket egytől egyig megválaszoljuk cikkünkben, melyben 5+1 mesebeli bakancslistás úti célhoz vezetünk el titeket.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.