Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Idén 10 éves a szarvasi Mini Magyarország makettpark

2023.05.08 | 4 perc

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark, Európa legújabb makettparkjaként 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős beruházásaként. Megnyitásának 10. évfordulója alkalmából fergeteges születésnapi bulival és programokkal várják a látogatókat május 13-án.

Szállástippek Szarvason és környékén>>

 

Az idén 10. születésnapját ünneplő makettpark 2023. május 13-án szombaton 10.00–16.00 óráig egy hatalmas szülinapi partira várja a látogatókat a makettpark egyedi mesejátszóterén. Nem akármilyen születésnapot tart a Mini Magyarország, hiszen ebből az alkalomból az idén 10. születésnapját ünneplő gyermekek (2013-ban születettek) INGYEN jöhetnek be május 13-án a szülinapi buliba!

Ezen a különleges napon extra programokkal is kedveskednek: lufival fogadják a gyerekeket, ingyenes ugrálóvárakkal, arcfestéssel, karikaturistával várják a kicsiket és a nagyobbakat is. A napot koronázva 14.00 órakor megérkezik a hatalmas ünnepi torta, amiről szintén nem érdemes lemaradni.

Mindenkit szeretettel várnak egy közös ünneplésre 2023. május 13-án szombaton Szarvasra, a Mini Magyarország makettparkba. (Esőnap 2023. május 14., vasárnap.)

 

 

 

 

Mini Magyarország makettpark, Szarvas

A történelmi Magyarország mértani közepén, az ország legnagyobb Arborétumában található a szarvasi Mini Magyarország makettpark, az ország legnagyobb, és egyben egyetlen interaktív makettparkja. A makettpark az évek során Szarvas város legtöbb látogatót vonzó turisztikai attrakciójává vált, melyet évente több mint 100 ezer látogató keres fel, és amely akár egy belépővel is megtekinthető az ország legnagyobb arborétumával, a híres Szarvasi Arborétummal együtt. A Mini Magyarország makettpark hazánk, Erdély, Felvidék, Kárpátalja és Őrvidék (Burgenland) történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be. A park évről évre bővül, így már a közel 100 építészetéről, történelméről, földrajzi elhelyezkedéséről híres épület, kastély, templom, vár, állomásépület között kalandozhatunk, miközben több száz év történelmi hagyománya, építészete és neves eseményei elevenednek meg a szemünk előtt. Az ország egyetlen interaktív makettparkja - ahol a makettek nagy része rejt mozgó vagy hangzó meglepetést - minden Szarvasra kiránduló csoport, diák, pedagógus számára egyaránt kötelező program. Megcsodálható még Magyarország leghosszabb szabadtéri vasúti modell pályája, ahol a több mint 600 méternyi mini vasúti sínen, alagutakon, hidakon, viadukton átkelő mini mozdonyok közlekednek, melyeket a látogatók indíthatnak gombnyomással. A kisgyermekek pedig egy különleges és egyedi játszótéren tölthetik el még tartalmasabban kirándulásukat.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha szeretsz vadon élő állatok között kalandozni, most hoztunk néhány olyan állatparkot, ahol testközelből ismerheted meg kedvenceidet. Ám az állati kalandok mellett számos attrakciónak köszönhetően kicsik és nagyok egyaránt élvezetes kikapcsolódásban részesülnek.
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark is csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete által szervezett Emlékhelyek Napja programsorozathoz. Május 13-án, szombaton az Emlékpark új attrakcióját rendkívüli tárlatvezetés keretében tekinthetik meg látogatók. A "Tiszai bemutató" c. kiállítási egység bemutatja a dél alföldi vízi világ történetét.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!