Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Avar Hotel Mátrafüred**** Superior - ahol az élmény újjáéled

2020.06.16 | 7 perc

Az egykor legendás Avar Szálló helyén, az eredeti épületet és a szálloda nevét a mai kornak megfelelő változtatásokkal megtartva, megnyitotta kapuit Mátrafüreden az Avar Hotel**** superior.

 

A hotel története

Az 1976-ban megnyílt legendás Avar Szálló hosszú évtizedek során élte fénykorát és hanyatlását egészen 2016-ig, mikor is az évek óta bezárt épületben a GranDar csoport vezetői meglátták a benne rejlő lehetőséget, és mit sem sejtve arról, hogy épp egy mítoszt igyekeznek feltámasztani, belekezdtek a felújításba. Az eredeti épületet és a szálloda nevét a mai kornak megfelelő változtatásokkal, de megtartották, így a legenda újjászülethetett 2020-ban, mint AVAR Hotel****Superior Mátrafüred.

Megnyitott az AVAR Hotel****Superior Mátrafüred.Megnyitott az AVAR Hotel****Superior Mátrafüred.

 

Mit nyújt most az Avar Hotel****Superior Mártafüred?

Elsődleges szempont volt egy olyan épületet létrehozni, ami figyelembe véve a meglévő adottságokat - megfelel a XXI. század legmodernebb elvárásainak, mégis megőrizve azt a múltbeli érzést, ami olyan vonzóvá és szerethetővé tette ezt a szállót.

A vendégek a vadonatúj négycsillag superior szállodában 98 szoba 5 különböző szobatípusa közül választhatnak. A festői környezetben elterülő szálloda szobái mindegyike nemdohányzó, erkélyes, minden igényt kielégítő felszereltségével kényelmes elhelyezést biztosít. Egyes szobák pótágyazhatók, a legkisebbek számára babaágyat biztosítanak.

Nézzétek meg az Avar Hotel ajánlatait>>

 

Pótágyazható erkélyes szobákkal, és saját, mátrai panorámás szaunás lakosztályokkal várnak mindenkit

A 98 szobából 72 db Superior szoba került kialakításra, melyek 22 négyzetméter alapterületűek és maximum 3 fő befogadására alkalmasak. Szintén egy légterű 26 négyzetméteres Deluxe szobából összesen 8 db található ebben a típusban a kétszemélyes főágy mellett egy kihúzható kanapéágy is biztosítja a vendégek számára a maximális kényelmet.

A tágas és kényelmes szobák biztosítják a tökéletes pihenést.A tágas és kényelmes szobák biztosítják a tökéletes pihenést.

 

A lakosztályokat 3 különböző kategóriába sorolták. Míg az első 29 m2-es kétlégterű Junior lakosztályban zuhanyzó található a fürdőszobában, addig az ötödik emeleten elhelyezkedő 33 m2-es Prémium lakosztályok fürdőkáddal felszereltek. 

A legfelső szinten található 2 db VIP lakosztály (40 m2), melyek exkluzív élményt kínálnak a nappalival bővített hálószobával, valamint a fürdőszobában a hidromasszázskád és az élményzuhany mellett külön helyet kapott üvegfalú kétszemélyes szaunával, ahonnan pazar kilátás nyílik a mátrai tájra, ugyanúgy, mint a hozzá tartozó hatalmas erkélyről.

A VIP lakosztályban található üvegfalú szaunából pazar kilátás nyílik a mátrai tájra.A VIP lakosztályban található üvegfalú szaunából pazar kilátás nyílik a mátrai tájra.

 

Az AVAR Hotel****Superior megnyitása Mátrafüred újbóli felvirágzása is, hiszen a szálló hírnevet, rangot jelent az üdülőhelynek és ezzel Mátrafüred is csatlakozhat a Mátrát átívelő négycsillagos szállodafüzérhez, melynek egyik legragyogóbb láncszeme lesz. Nézzétek meg a hotel ajánlatait itt >>

 

Élmények, minden mennyiségben

A két szinten, több mint 1000 négyzetméteren elterülő wellness és SPA oázis tökéletes kikapcsolódást nyújt beltéren vízi élményelemekkel tarkított fedett medencével, gyermekmedencével, jakuzzival, sodrófolyosóval, szauna világgal (finn szauna, szanárium, infraszauna, gőzkabin, tepidárium, jégkút), só lounge-al.


A 2 szinten, elterülő wellness és spa oázis tökéletes kikapcsolódást nyújt.A 2 szinten, elterülő wellness és spa oázis tökéletes kikapcsolódást nyújt.

 

Júliustól szeptemberig szezonális kültéri medencével és hozzá tartozó napozóterasszal várják a vendégeket. Térítés ellenében további extra szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a vendégek, így masszázsok, napfény fürdő, Thermo Spa masszázs ágy, vagy a Sweet Harmony szoba.


A szálloda kávézója tökéletes helyszín a reggeli kávé, vagy a hideg estéken a kandalló ropogása mellett egy forró ital elfogyasztására. A vendégek a szálloda éttermében a hagyományos magyar ízek mellett a nemzetközi ételkülönlegességekben gazdag büféasztal kínálatból válogathatnak.

A szálloda éttermében a magyar ízek mellett a nemzetközi ételkülönlegességekben gazdag büféasztal kínálatból válogathatunk.A szálloda éttermében a magyar ízek mellett a nemzetközi ételkülönlegességekben gazdag büféasztal kínálatból válogathatunk.

 

Esténként a Bowling- és borbárban mátrai prémium borválogatásokat kóstolhatnak helyi sajtkülönlegességekkel. Az aktív kikapcsolódásra vágyó vendégek a legmodernebb gépekkel és eszközökkel felszerelt fitneszterem, kültéri fitnesz park és kétpályás bowlingpálya közül választhatnak. A legkisebbeket játszószoba, tematikus hétvégéken gyermekanimáció várja. 


A kétpályás bowlingpálya csak egy a kikapcsolódási lehetőségek közül.A kétpályás bowlingpálya csak egy a kikapcsolódási lehetőségek közül.

 

 

Céges rendezvényekhez is ideális választás

A konferenciaturizmus résztvevőinek két nagy plenáris terem áll rendelkezésre, egyenként 260 m2, melyek három, illetve két részre szekcionálhatók. A Mátra hangulatát idézik a konferenciatermek elnevezései: bükkös, tölgyes és a juhar terem. Ezeken felül kialakításra került egy 21 fős exkluzív bőrfoteles előadóterem, valamint az 5. emeleten egy VIP tárgyaló is.

 

Egyedi stílus

Külön fejezetet érdemel az a dizájn, amely letisztult formájával, színeivel tökéletesen összhangba hozza az épített és a természeti környezetet. A tapéták, szőnyegek mind egyedi tervezésűek, tökéletesen harmonizálnak a 4 évszakos Mátra színvilágával, formáival. Felfedezhetjük a Mátra növényvilágát a falakon, szőnyeg motívumon, de a legeredetibb a szobaszám élő mohaágyban elhelyezve.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Nyár, napsütés, Balaton! Idén te is a magyar tengernél nyaralnál? A Balatonon tucatnyi olyan hotelt találsz, ahol csak pár lépést kell tenned a vízpartig. Mutatunk is néhány isteni helyet, íme!
Indulás előtt azonban érdemes alaposan átgondolni, mit vigyünk magunkkal (és mit ne!), illetve az utazás során is érdemes néhány dologra odafigyelni. A teljesség igénye nélkül készítettünk egy listát nektek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.