Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hozd ki a legtöbbet az őszből – wellness szállodák a Mátrában

Ahogy egyre hidegebbre fordul az idő, úgy lesznek egyre népszerűbbek a wellness hotelek, hiszen benti medencéikkel és egyéb szolgáltatásaikkal a borús őszi napokon is felhőtlen lehet a pihenésünk. A nyugalmat pedig az teszi teljessé, ha a Mátra hangulatos erdeiben választunk szállást, ezért 5 olyan szállodát gyűjtöttünk össze nektek, ahol a wellness és a Mátra vár titeket minden előnyükkel.

 

Még több szuper szállásajánlat a Mátrában>>

 

Avar Hotel****sup  (Mátrafüred)

Budapesttől mindössze 85 kilométerre, Mátrafüred festői szépségű településén terül el a több mint 40 éves múltra visszatekintő Avar Hotel, melyet 2020-ban újítottak fel. Izgalmas őszi ajánlatokkal készülnek vendégeik számára, így még egy okunk van ellátogatni ide, hogy kipróbáljuk a hotel éttermét, kényelmes szobáit, a bowling pályát vagy a wellnessrészleget. Utóbbiban vízi élményelemekkel tarkított fedett medence, gyermekmedence, jakuzzi, sodrófolyosó, gőzkabin és többféle szauna is a látogatók rendelkezésére áll.

Tovább az Avar Hotel szállásajánlataihoz>>

Wellness szállodák a Mátrában - Avar Hotel****sup (Mátrafüred)Wellness szállodák a Mátrában - Avar Hotel****sup (Mátrafüred)

 

 

Kastélyhotel Sasvár**** (Parádsasvár)

Az Ybl Miklós által tervezett épület volt már főúri rezidencia, gyermektábor, de elhagyatott rom is, azonban 1996-ban új életre kelt, amikor falai között megnyitotta kapuit a Kastélyhotel Sasvár. A hotel három szárnyból áll, melyben a családosok és a romantikára vágyó párok egyaránt megtalálják a nekik való szobát. A föld alatti folyosón megközelíthető wellnessvilág az utóbbi években teljes felújításon esett át; másfél méter mély úszómedencével, szaunákkal, só- és gőzkabinnal, nyaranta pedig kültéri medencével és hozzá tartozó napozóterasszal garantálják a jól megérdemelt relaxációt.

Tovább a Kastélyhotel Sasvár szállásajánlataihoz>>

Wellness szállodák a Mátrában - Kastélyhotel Sasvár**** (Parádsasvár)Wellness szállodák a Mátrában - Kastélyhotel Sasvár**** (Parádsasvár)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 kihagyhatatlan látnivaló és kirándulóhely a Mátrából
A varázslatos Mátra megannyi kirándulóhelye és eldugott látnivalója kimeríthetetlen forrás egy-egy mozgalmas hétvége eltöltéséhez. Cikkünkben 10 olyan helyszínt gyűjtöttünk össze, amiért mindenképp megéri útra kelni és felkeresni a hegység legszebb nevezetességeit.

 

 

Hotel Ózon & Luxury Villas ****sup (Gyöngyös)

2000 négyzetméteres wellnessrészleg, mindez a Kékestető lenyűgöző látványával a háttérben? Pontosan erre számíthatunk, ha úgy döntünk, hogy a Mátra szívében található Hotel Ózonba vonulunk el a világ elől pihenni pár napra. Itt tényleg minden van: sodrófolyósó, masszírozó buzgár, szaunák és aromakabin, de a kisebbekre is gondolva egy panorámacsúszdát is építettek a tervezők, melynek végén a sekély vizű pancsoló minden gyermek kedvence lesz. Arra is van lehetőség, hogy egy kis időt a csemeték nélkül töltsünk, erre szolgál a felnőttek számára kialakított Barlang spa rejtelmes világa.

Tovább a Hotel Ózon szállásajánlataihoz>>

Wellness szállodák a Mátrában - Hotel Ózon & Luxury Villas****sup (Gyöngyös)Wellness szállodák a Mátrában - Hotel Ózon & Luxury Villas****sup (Gyöngyös)

 

 

Erzsébet Park Hotel*** (Parádfürdő)

A két hektáros ősfás park ölelésben 1893-ban kialakított intézmény – akkori nevén Károlyi Rezidencia – számos felújításokon esett át, míg 2008-ban elnyerte mai formáját. A két szárnyból álló monumentális Erzsébet Park Hotel célja a múlt emlékeinek bemutatása a modern kor elvárásaival fűszerezve, így valóban nem mindennapi világba csöppenünk hozzájuk érkezve. Akár a Zsuzsanna-, akár a régi Erzsébet-szárny lesz szálláshelyünk, a fürdőzésről nem kell lemondanunk, hiszen új részlegben pezsgőfürdőt, élménymedencét, finn szaunát, valamint aromakabint is találunk, míg a korábbi blokk a medencéknek, gőzkabinnak és fitneszteremnek ad helyet. Ha megunnánk a pancsolást bowlingozni vagy biliárdozni is tudunk, de rendszeres túrákat is indítanak a környéken a helyi látnivalók felfedezése céljából.

Tovább az Erzsébet Park Hotel szállásajánlataihoz>>

Wellness szállodák a Mátrában - Erzsébet Park Hotel*** (Parádfürdő)Wellness szállodák a Mátrában - Erzsébet Park Hotel*** (Parádfürdő)

 

 

Hotel Narád**** (Mátraszentimre)

Mátraszentimrén, hatalmas fák gyűrűjében áll a Hotel Narád négycsillagos épülete, ahova akár aktív kikapcsolódás céljából, akár csak ejtőzni érkeznénk, tökéletes választás lesz. A 350 négyzetméteres családias spa részlegükben beltéri és élménymedencék, a legkisebbek számára pedig csúszdák és pancsolók biztosítják a pihenést. Nagy hangsúlyt fektettek egy egészségmegőrző szekció megvalósítására a spa oázis keretein belül, ezért egy himalájai sótéglából álló helyiséget alakítottak ki, amely megelőzően hat a különböző légúti megbetegedésekre, de jótékony hatással bír az ízületi gyulladásra és a különböző bőrproblémákra is. Amennyiben a kirándulást is beiktatnánk a programunkba, felfedezhetjük a környéket biciklivel vagy nordic walkinggal, de akár a 60 kilométerre lévő Egerbe is ellátogathatunk.

Tovább a Hotel Narád szállásajánlataihoz>>

Wellness szállodák a Mátrában - Hotel Narád**** (Mátraszentimre)Wellness szállodák a Mátrában - Hotel Narád**** (Mátraszentimre)

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Hangulatos szigetek, sziklamozaikokból álló hegyek, földbe vájt barlangrendszerek követik le a szélesen hömpölygő Duna mozgását, mely hazánk fővárosát, Budapestet szeli ketté. Csakhogy nemcsak a természeti kincseket éri meg kiaknázni a látogatáskor. A mesés városnézések, a nagy hagyományokkal rendelkező fürdők és az utánozhatatlan programok végtelen lehetőségeket szolgáltatnak a szórakozáshoz. Neked mind megvolt?
Kőfejtők, földtani parkok, bányászati múzeumok, mészkőszoborparkok, bányatavak, salakkúpok – csupa izgalmas helyszínt barangolhatunk végig, ha kirándulásainkat némi földrajzi érdeklődéssel szeretnénk megfűszerezni. A gyönyörű formák, szemkápráztató színek, és a természet csendjén túl ugyanis rengeteg tanulnivalót is tartogatnak ezek a múltról árulkodó úti célok.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
A Balaton-felvidék legelképesztőbb látnivalói, amit kár lenne kihagyni
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a magyar Toszkánaként is emlegetett Balaton-felvidék az egyik legnépszerűbb úti cél ebben az időszakban. Összeválogattunk néhány fantasztikus látnivalót a pannon vidéken, ha két pancsolás között felfedeznétek a legszebb gyalogtúra útvonalakat, és bejárnátok az északi part csodás kirándulóhelyeit.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Cegléd több mint gondolnád: töltődj fel a ceglédi fürdőkomplexumban és apartmanparkban!
A Ceglédfürdő Apartmanpark és Kemping színes szolgáltatásainak köszönhetően új családi élményekkel lesztek gazdagabbak, de akár a lemerült energiatartalékaitok feltöltésében is segítségetekre lehet. Akár egy 1 napos pihenéssel is jót tehettek a szervezetetek számára, hiszen a kikapcsolódás önmagában is óriási segítség az immunrendszernek. A ceglédi fürdő medencéiben, gyógyvizében, szaunáiban lehetőségetek nyílik arra, hogy a gondokat elfeledve átadjátok magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak.
10+1 új panorámapont: csodás kilátók a legjobbakból
A susogó fák lombjai vagy a csendes víztükör fölött már csak a távoli horizont szab határt a lenyűgöző panorámának. Ha ti is úgy rajongtok Magyarország csodás kilátóiért, mint mi, akkor mutatunk 10+1 panorámapontot, amit nem hagyhattok ki, ha kirándulni indultok.