Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hozd ki a legtöbbet az őszből – wellness szállodák a Mátrában

Ahogy egyre hidegebbre fordul az idő, úgy lesznek egyre népszerűbbek a wellness hotelek, hiszen benti medencéikkel és egyéb szolgáltatásaikkal a borús őszi napokon is felhőtlen lehet a pihenésünk. A nyugalmat pedig az teszi teljessé, ha a Mátra hangulatos erdeiben választunk szállást, ezért 5 olyan szállodát gyűjtöttünk össze nektek, ahol a wellness és a Mátra vár titeket minden előnyükkel.

 

Még több szuper szállásajánlat a Mátrában>>

 

Avar Hotel****sup  (Mátrafüred)

Budapesttől mindössze 85 kilométerre, Mátrafüred festői szépségű településén terül el a több mint 40 éves múltra visszatekintő Avar Hotel, melyet 2020-ban újítottak fel. Izgalmas őszi ajánlatokkal készülnek vendégeik számára, így még egy okunk van ellátogatni ide, hogy kipróbáljuk a hotel éttermét, kényelmes szobáit, a bowling pályát vagy a wellnessrészleget. Utóbbiban vízi élményelemekkel tarkított fedett medence, gyermekmedence, jakuzzi, sodrófolyosó, gőzkabin és többféle szauna is a látogatók rendelkezésére áll.

Tovább az Avar Hotel szállásajánlataihoz>>

Wellness szállodák a Mátrában - Avar Hotel****sup (Mátrafüred)Wellness szállodák a Mátrában - Avar Hotel****sup (Mátrafüred)

 

 

Kastélyhotel Sasvár**** (Parádsasvár)

Az Ybl Miklós által tervezett épület volt már főúri rezidencia, gyermektábor, de elhagyatott rom is, azonban 1996-ban új életre kelt, amikor falai között megnyitotta kapuit a Kastélyhotel Sasvár. A hotel három szárnyból áll, melyben a családosok és a romantikára vágyó párok egyaránt megtalálják a nekik való szobát. A föld alatti folyosón megközelíthető wellnessvilág az utóbbi években teljes felújításon esett át; másfél méter mély úszómedencével, szaunákkal, só- és gőzkabinnal, nyaranta pedig kültéri medencével és hozzá tartozó napozóterasszal garantálják a jól megérdemelt relaxációt.

Tovább a Kastélyhotel Sasvár szállásajánlataihoz>>

Wellness szállodák a Mátrában - Kastélyhotel Sasvár**** (Parádsasvár)Wellness szállodák a Mátrában - Kastélyhotel Sasvár**** (Parádsasvár)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 kihagyhatatlan látnivaló és kirándulóhely a Mátrából
A varázslatos Mátra megannyi kirándulóhelye és eldugott látnivalója kimeríthetetlen forrás egy-egy mozgalmas hétvége eltöltéséhez. Cikkünkben 10 olyan helyszínt gyűjtöttünk össze, amiért mindenképp megéri útra kelni és felkeresni a hegység legszebb nevezetességeit.

 

 

Hotel Ózon & Luxury Villas ****sup (Gyöngyös)

2000 négyzetméteres wellnessrészleg, mindez a Kékestető lenyűgöző látványával a háttérben? Pontosan erre számíthatunk, ha úgy döntünk, hogy a Mátra szívében található Hotel Ózonba vonulunk el a világ elől pihenni pár napra. Itt tényleg minden van: sodrófolyósó, masszírozó buzgár, szaunák és aromakabin, de a kisebbekre is gondolva egy panorámacsúszdát is építettek a tervezők, melynek végén a sekély vizű pancsoló minden gyermek kedvence lesz. Arra is van lehetőség, hogy egy kis időt a csemeték nélkül töltsünk, erre szolgál a felnőttek számára kialakított Barlang spa rejtelmes világa.

Tovább a Hotel Ózon szállásajánlataihoz>>

Wellness szállodák a Mátrában - Hotel Ózon & Luxury Villas****sup (Gyöngyös)Wellness szállodák a Mátrában - Hotel Ózon & Luxury Villas****sup (Gyöngyös)

 

 

Erzsébet Park Hotel*** (Parádfürdő)

A két hektáros ősfás park ölelésben 1893-ban kialakított intézmény – akkori nevén Károlyi Rezidencia – számos felújításokon esett át, míg 2008-ban elnyerte mai formáját. A két szárnyból álló monumentális Erzsébet Park Hotel célja a múlt emlékeinek bemutatása a modern kor elvárásaival fűszerezve, így valóban nem mindennapi világba csöppenünk hozzájuk érkezve. Akár a Zsuzsanna-, akár a régi Erzsébet-szárny lesz szálláshelyünk, a fürdőzésről nem kell lemondanunk, hiszen új részlegben pezsgőfürdőt, élménymedencét, finn szaunát, valamint aromakabint is találunk, míg a korábbi blokk a medencéknek, gőzkabinnak és fitneszteremnek ad helyet. Ha megunnánk a pancsolást bowlingozni vagy biliárdozni is tudunk, de rendszeres túrákat is indítanak a környéken a helyi látnivalók felfedezése céljából.

Tovább az Erzsébet Park Hotel szállásajánlataihoz>>

Wellness szállodák a Mátrában - Erzsébet Park Hotel*** (Parádfürdő)Wellness szállodák a Mátrában - Erzsébet Park Hotel*** (Parádfürdő)

 

 

Hotel Narád**** (Mátraszentimre)

Mátraszentimrén, hatalmas fák gyűrűjében áll a Hotel Narád négycsillagos épülete, ahova akár aktív kikapcsolódás céljából, akár csak ejtőzni érkeznénk, tökéletes választás lesz. A 350 négyzetméteres családias spa részlegükben beltéri és élménymedencék, a legkisebbek számára pedig csúszdák és pancsolók biztosítják a pihenést. Nagy hangsúlyt fektettek egy egészségmegőrző szekció megvalósítására a spa oázis keretein belül, ezért egy himalájai sótéglából álló helyiséget alakítottak ki, amely megelőzően hat a különböző légúti megbetegedésekre, de jótékony hatással bír az ízületi gyulladásra és a különböző bőrproblémákra is. Amennyiben a kirándulást is beiktatnánk a programunkba, felfedezhetjük a környéket biciklivel vagy nordic walkinggal, de akár a 60 kilométerre lévő Egerbe is ellátogathatunk.

Tovább a Hotel Narád szállásajánlataihoz>>

Wellness szállodák a Mátrában - Hotel Narád**** (Mátraszentimre)Wellness szállodák a Mátrában - Hotel Narád**** (Mátraszentimre)

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Hangulatos szigetek, sziklamozaikokból álló hegyek, földbe vájt barlangrendszerek követik le a szélesen hömpölygő Duna mozgását, mely hazánk fővárosát, Budapestet szeli ketté. Csakhogy nemcsak a természeti kincseket éri meg kiaknázni a látogatáskor. A mesés városnézések, a nagy hagyományokkal rendelkező fürdők és az utánozhatatlan programok végtelen lehetőségeket szolgáltatnak a szórakozáshoz. Neked mind megvolt?
Kőfejtők, földtani parkok, bányászati múzeumok, mészkőszoborparkok, bányatavak, salakkúpok – csupa izgalmas helyszínt barangolhatunk végig, ha kirándulásainkat némi földrajzi érdeklődéssel szeretnénk megfűszerezni. A gyönyörű formák, szemkápráztató színek, és a természet csendjén túl ugyanis rengeteg tanulnivalót is tartogatnak ezek a múltról árulkodó úti célok.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.