Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Top 5 wellness hotel a Mátrában

2023.03.17 | 9 perc

A Mátra hűs és kristálytiszta levegője, a környező hegyek bámulatos szépsége kiváló úti célt jelentenek az év minden időszakában. Ha kikapcsolódni, kirándulni vágyunk, vagy csak egy kis wellness kényeztetés lenne a cél, akkor mutatunk 5 olyan szállodát, melyek mindegyike jeleskedik ebben. Élvezzétek a Mátra szépségét és adjátok át magatokat a wellness élményeknek! Az eredmény önmagáért beszél, feltöltődve és felfrissülve érkeztek majd haza.

Szállásajánlatok a Mátrában>>

 

Erzsébet Park Hotel***sup - Parádfürdő

Csodálatos múlttal rendelkezik a Parádfürdőn található Erzsébet Park Hotel: az épületegyüttes megkapó hangulatú rezidenciáját Ybl Miklós tervezte. Az 1893-ban épült kastélyrészhez a későbbiekben új épület kapcsolódott, így ma a két szárny összekapcsolásával egy egészen különleges hangulatú wellness szállodában pihenhetünk.

A 262 férőhellyel büszkélkedhető komplexum a csodálatos panoráma, a kimagasló wellness élmények mellett egyedülálló gyógyászati szolgáltatásával vívta ki kedveltségét. A szállóban található mofetta a természetes száraz szén-dioxidos gázfürdővel segíti a szállóvendégek gyógyulását, hiszen több mint 50 féle betegség gyógyírja lehet. Ám nem csak a betegséggel küszködők számára nyújt élményt a hotel, érdemes ide érkezni a természet lenyűgöző szépsége miatt is.
A természetjárást számos program, így bowling, biliárd, tenisz teszi színesebbé, ha pedig megfáradtunk, a hotel wellnessrészlegeiben élvezhetjük a medencés élményeken túl a gőzkabin, az infraszauna, a finn szauna vagy az aroma- és fénykabin kellemes hatásait. Tovább az Erzsébet Park Hotel szállásajánlataihoz>>

Top 5 wellness hotel a Mátrában - Erzsébet Park Hotel***sup (Parádfürdő)Top 5 wellness hotel a Mátrában - Erzsébet Park Hotel***sup (Parádfürdő)

 

 

 

Hotel Narád & Park**** - Mátraszentimre

A Mátra szívében, egy csöpp kis faluban, Mátraszentimén találjuk a Hotel Narád & Park szállodát. Hazánk legmagasabb pontján fekvő faluja igen kedvelt a síelők körében, ám a 810 méter magasan fekvő szálloda az őt körülvevő gyönyörű erdei környezet miatt az év minden időszakában kitűnő célpont, ha pihenni, wellnessezni vagy éppen kirándulni vágyunk.

A hoteltől több túraútvonal indul, a közelben a Narád patak invitál egy sétára, de a szálloda számos szolgáltatása is mind kiváló kikapcsolódást biztosít. Wellnessrészlege nem csak a szállóvendégek számára nyitott, day spa jeggyel külsős vendégként is élvezhetjük a 350 nm-en kialakított wellnesst. Beltéri medencék, szaunák, gyermek medence, tepidárium és úszómedence garantálja a feltöltődést. Ha pedig megéheztünk a szálloda kitűnő étterme – ami szintén nyitva áll a környéken kirándulók előtt is – várja rendelésünket. A hotel állatbarát, kedvencünkkel együtt is szívesen fogadnak minket. Tovább a Hotel Narád & Park szállásajánlataihoz>>

Top 5 wellness hotel a Mátrában - Hotel Narád & Park**** (Mátraszentimre)Top 5 wellness hotel a Mátrában - Hotel Narád & Park**** (Mátraszentimre)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 kihagyhatatlan látnivaló és kirándulóhely a Mátrából
A varázslatos Mátra megannyi kirándulóhelye és eldugott látnivalója kimeríthetetlen forrás egy-egy mozgalmas hétvége eltöltéséhez. Cikkünkben 10 olyan helyszínt gyűjtöttünk össze, amiért mindenképp megéri útra kelni és felkeresni a hegység legszebb nevezetességeit.

 

 

 

Hotel Ózon & Luxury Villas****sup - Gyöngyös

Mátraházán, a Kékes hegycsúcs lábánál, ősfás park környezetében várja vendégeit a Hotel Ózon & Luxury Villas. A hotel az elmúlt évek során megújult, külső és belső átalakuláson ment át, melynek eredménye egy minden igényt kielégítő, magas színvonalat képviselő hotel lett. Az épületben 132 elegáns és prémium szoba várja vendégeit, melyek között többet kifejezetten romantikus pillanatokra ajánlanak. Akik családdal érkeznének, azoknak a lakosztályok, vagy a főépülettől néhány percre található exkluzív villák egyikét javasolják vendéglátóink.

A szálloda Panoráma Wellnessrészlege is a magas minőségét képviseli: három szinten élvezhetőek a wellness szolgáltatások, köztük az egyedi, üvegfalú, csodás panorámát nyújtó szaunával, mely egyben a szaunaszeánszok helyszíne is. Az aktív mozgás kedvelőinek füves sportpálya, szabadtéri kondipart, teniszpálya segíti a kikapcsolódást, gyerekeknek játszópark, játszóház (akár gyermekfelügyelettel) biztosítja a szórakozási lehetőségeket. Tovább a Hotel Ózon szállásajánlataihoz>>

Top 5 wellness hotel a Mátrában - Hotel Ózon & Luxury Villas****sup (Gyöngyös-Mátraháza)Top 5 wellness hotel a Mátrában - Hotel Ózon & Luxury Villas****sup (Gyöngyös-Mátraháza)

 

 

Avar Hotel****sup - Mátrafüred

A több mint 40 éves múlttal rendelkező Avar Hotel Mátrafüred a Mátra hegység déli oldalán terül el. A hotel 95 szobájából – 5 különféle szobatípus közül választhatunk – csodás kilátás nyílik a tájra. A kellemes kikapcsolódást egy 1000 nm-es wellness és spa részleg teszi teljessé, a szolgáltatások között megtaláljuk a finn szaunát, fényterápiás infraszaunát, gőzkabint, szanáriumot, tepidáriumot, só-szobát. Külön érdekesség, hogy egy úgynevezett „Sweet Harmony” szobát is találunk itt, amiben kétszemélyes jakuzzi, egy szauna és egy élményzuhany található, sőt, a romantikus pillanatokhoz televízió, dvd lejátszó és minibár is tartozik. Egy másik különleges szolgáltatása a szállodának a Thermo Spa masszázságy, mely használat közben felemelkedik, így a felmelegített vízágyon lebegve élvezhetjük a masszázs jótékony hatását. A vizes attrakciók kedvelőinek egy beltéri, vízi élményekkel tarkított fedett medence áll a rendelkezésre, júniustól szeptemberig pedig a kültéri medence hűsítő hatását is élvezhetik. Az aktív kikapcsolódást kétpályás bowling pálya és egy fitness terem biztosítja. Tovább az Avar Hotel szállásajánlataihoz>>

Top 5 wellness hotel a Mátrában - Avar Hotel****sup (Mátrafüred)Top 5 wellness hotel a Mátrában - Avar Hotel****sup (Mátrafüred)

 

 

Kastélyhotel Sasvár - Parádsasvár

Talán nincs is romantikusabb, mint megszállni egy valódi kastélyban. A Kastélyhotel Sasvár  éppen ezt az érzést nyújtja Parádsasváron, tornyokkal gazdagon díszített épületével, romantikus kertjeivel, tavacskájával és lenyűgöző szépségű tereivel. A szálloda nem csak szobáival csalogat a kellemes kikapcsolódásra, de wellness részlege is igazi felüdülést kínál. A felújított wellness részlegen egy beltéri medencét, pezsgőfürdőket, szaunákat is magába foglaló egységet találunk, de ezeken túlmenően, gőzfürdő, sóterápia is várja a vendégeket. Nyáron a kültéri medence nyújt hűsítő perceket, melynek partján pihenve a csodás, erdős környezetben gyönyörködhetünk. Mivel a hotel gyerekbarát besorolást is kapott, így gyerekekkel is bátran igénybe vehetjük a szálló számos, kifejezetten nekik létesített szolgáltatását, így a játszószobát, az X-box illetve autósszimulátort, a biliárd szobát, a bowling termet, vagy akár a léghoki asztalt, de ha lézerharcolni lenne kedvünk, itt arra is van lehetőség. Tovább a Kastélyhotel Sasvár szállásajánlataihoz>>

Figyelem! A Kastélyhotel Sasvár jelenleg zárva tart, várható nyitása 2023. március 31.

Top 5 wellness hotel a Mátrában - Kastélyhotel Sasvár (Parádsasvár)Top 5 wellness hotel a Mátrában - Kastélyhotel Sasvár (Parádsasvár)

 

 

A nyitóképen a Hotel Ózon & Luxury Villas panoráma szaunája látható.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A festői Mecsektől a mediterrán Balaton-felvidéken át az Alföld síkságáig követtük a nyomait azoknak a legendás lényeknek, amelyek a mesék szerint egykor Magyarországon éltek. Kísérjetek el minket a hazai Sárkányok földjére, az örökké éhes Ércnyelőhöz, a forrást fakasztó bestiához és a balatoni Jégbarlanghoz!
A Dunántúli-dombság egyik gyöngyszeme a Zselic, mely 250 méteres magasságával, apró, de hangulatos falvaival és varázslatos erdőivel megannyi lehetőséget kínál a kiránduláshoz. Cikkünkben 7 olyan programötletet gyűjtöttünk össze, melyek között a család minden tagja talál magának valót!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.