Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Balatoni körkép: 5 népszerű hely, amit idén is érdemes megcéloznod!

A simogatóan meleg napsugaraknak hála újra élvezheted a Balaton nyarat, mi több, már éppen itt az ideje annak is, hogy tervezgesd a magyar tengeri kalandjaid útvonalát. Mi pedig készültünk egy kis kedvcsinálóval.

 

Siófok

A somogyi város nemcsak egy település, hanem a magyar tenger legnagyobb városa, sőt, Magyarország egyik legnépszerűbb kikötő- és üdülővárosa. És ha már a legeknél tartunk, fontos megemlíteni a Petőfi sétány mentén húzódó, több mint 8 hektárnyi területű Nagystrandot is, ami a Balaton, sőt, hazánk egyik legnagyobb és leglátogatottabb strandja.

 

Látnivalók, programok Siófokon

Erre még ugyan várnod kell június 8-ig, de nem tilos már most álmodoznod a Plázsról. Képzeld csak el, már csak néhány hét és beszaladhatsz innen a hűsítő Balatonba vagy épp koktéllal a kezedben napozhatsz a hófehér homokos partján!

Mókáznál, mozognál és élményre vágysz? Akkor irány az Aranypart kellős közepén található, több mint 600 négyzetméteres Bebó Aquapark, Magyarország egyik legnagyobb wibit víziparkja!

Siófokot, sőt, szinte az egész Balatont végigpásztázhatod idén is a város legmagasabb szerkezetéről, az 50 méter magas óriáskerékről. A körülbelül 10 perces utazás alatt láthatod többek között a tihanyi apátságot, a Balaton-felvidéket és a völgyhidat is.

Ha pedig nem szeretnél a városból elutazni sehova, rengeteg program vár rátok- itt található ugyanis a Bella Állatpark, és a Tojásmúzeum is.

Népszerű szálláshelyekért kattints ide>>

A siófoki Nagystrand felejthetetlen élményeket nyújt az egész családnak.A siófoki Nagystrand felejthetetlen élményeket nyújt az egész családnak.

 

Balatonfüred

Ha jártál már Balatonfüreden, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért érdemes elmenned. A Balaton északi partjának fővárosa egyben a magyar tenger legrégebbi üdülővárosa is, ami tele van élményekkel, illatokkal és megannyi érdekességgel.

Látnivalók, programok Balatonfüreden

Ha nincs különösebb programod, akkor csak sétálj végig a Tagore sétányon! Innen a legcsodálatosabb a Balaton.

Egy kis vizes pezsgésre vágysz? Akkor irány az Annagora Aquapark, ahol egy nap is kevés!

Ha Balatonfüreden jársz és kiszaladnál egy jó kis túrára a közelben, akkor ne hagyd ki a fokozottan védett és régészeti védelem alatt is álló Lóczy-barlangot!

Szállást keresel a városban? Van miből válogatnod kattints ide>>

 

Badacsony

Ha imádod a természet domborulatait és vágysz a Balaton közelségére is, akkor kitűnő úti cél lehet a Badacsony. Ezernyi csoda, friss levegő és testet-lelket melengető hely vár ott rád.

Látnivalók, programok a Badacsonyban

Ha egyszer megpillantod, sosem feleded a Szent György-hegyi bazaltorgonákat, amelyek helyenként 30-40 méteres magasságba emelkednek. 

 Ha Badacsony, akkor egyszerűen vétek volna kihagyni a jobbnál jobb gasztro- és bortúrákat.

Naná, hogy itt sem kell lemondanod a csobbanásról! Sokan dicsérik például a badacsonytomaji városi strandot.

Fantasztikus badacsonyi szállásokat ITT találsz!

 

 

Tihany

Elég csak kimondani e település nevét, és máris valami különleges melegség járja át az ember szívét. És nemcsak a csodálatos és illatos levendulatenger, hanem úgy általában Tihany miatt.

Látnivalók, programok Tihanyban

Jártál már valaha a barátlakásokban? Ezek a 10-11. századi remetelakok Közép-Európa egyetlen épen maradt remetetelepének darabjai.

A település szimbólumává vált tihanyi apátság gyönyörű épületét nem lehet elégszer látni.

Hihetetlen élmény a Tihanyi-félsziget közepén található, 216 méter magas Apáti-hegyen épült Őrtorony kilátóból körbenézni innen az egész Balatont belátni.

El ne felejts szállást foglalni tucatnyi helyet mutatunk, kattints IDE!

 

 

Keszthely

A Balatonon Keszthely az egyik legcsodálatosabb dolog: a magyar tenger nyugati csücskében fekvő város pezseg, aminek történelme nem mellesleg igencsak különleges. Kár lenne lehagyni a nyári úti céljaid listájáról!

Látnivalók, programok Keszthelyen

A Festetics kastély akkor is életre szóló élmény marad, ha nem vagy nagy múzeumlátogató. Ha még nem voltál, mindenképpen látogass el oda!

Ha szereted az állatokat, sőt, a manapság már ritkaságszámba menő fajokat, akkor irány a Festetics Imre Állatpark!

Keszthelyen is van strand, nem is akármilyen! A fürdőruhát és a gumicsónakod ne hagyd hát otthon!

Szállást keresel? Máris mutatjuk, csak keresgélj ITT!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Már gőzerővel a nyári vakációd tervezed, és épp azt számolgatod, hogyan tudnál spórolni egy kicsit? Akkor most figyelj!
Gőzerővel szervezed a nyaralást, csak még nem tudod, hova foglalj? Készítettünk egy listát a család- és gyerekbarát szállodákról, ahol a fókusz a gyerekeken van.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
Tavaszi kirándulásra termett városok - szállásajánlóval
A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!
„Tüskevári Tündérkert” és Rákóczi pihenőhelye – sziget-túrák tavaszra
Ismered Magyarország legszebb szigeteit? Tudod, hová indulj, ha természetközeli, vízparti sétára vágysz? Kerekedj fel velünk, mert különleges sziget-túránkon a „tüskevári Tündérkertet” és Rákóczi pihenőhelyét is útba ejtjük!
Balatonfüredi bakancslista 8 bámulatos látnivalóval
Az elmúlt hetekben több cikk is született Balatonfüredről a görög falu bontása kapcsán: az egykori bulinegyed teljes felszámolása, és az azt megelőző kudarc és elhagyatottság járta be a sajtót. Ám az, hogy a görög falu végül nem lett hosszú távú sikertörténet, még egyáltalán nem kell, hogy elkedvetlenítsen a következő füredi kiruccanásod megtervezésétől, sőt. Ehhez gyűjtöttünk most egy inspiráló listát. Böngéssz belőle kedvedre!
Utazási tippek és szállásajánlatok húsvétra és a tavaszi szünetre
Az idei húsvét lezárja a márciust és elkezdni az áprilist: a négynapos hosszú hétvége alatt még emlékezetesebbé tehetjük az ünnepet, ha valamelyik hazai wellnesshotelben foglalunk szállást. Olyan vidéki szállodákat gyűjtöttünk össze, ahol a felnőtteknek sem kell lemondaniuk a pihenésről, és a gyerekek számára is változatos programokkal készülnek.