Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Így nyaralj gyerekkel! Ezek ám a tuti családbarát helyek

Gőzerővel szervezed a nyaralást, csak még nem tudod, hova foglalj? Készítettünk egy listát a család- és gyerekbarát szállodákról, ahol a fókusz a gyerekeken van.

Bajban vagy, mert nem tudod, hol várnak tárt karokkal gyerekestül? A válaszunk: országszerte igencsak sok helyen. Ám mielőtt foglalnál, fontos tudnod, mitől is családbarát egy hely.

 

3 dolog, amit a családbarát helyekről érdemes tudnod

Ezekben a hotelekben kérhetsz például kiságyat, WC-ülőkét, van fürdetőkád, gyermekágynemű, illetve etetőszék, de akár gyerekmenü is az étteremben.

A családbarát szálloda onnan is megismerszik, hogy amíg a hotelekben általában 4, addig a családbarát szállodákban 6 éves korukig ingyenesen látják vendégül a gyermekeket. Az a hely, ami ezt a korhatárt még magasabbra, akár 12 éves korra is emeli, nagyon is családbarát! De családbarátnak számít az a szálláshely is, amely például 6-12 év közöttieknek 60 százalék kedvezményt biztosít. Érdemes szemfülesnek lenned, hiszen van olyan szálloda is, amely az első gyermekre igencsak szép kedvezményt ad.
Nézd meg, hogyan alakulnak a szállások gyerekkedvezményei>>

A családbarátban a gyermekek is találnak maguknak való szórakozási lehetőséget, van például játszóterük vagy éppen külön medencéjük, pancsolójuk. De ezek a szállodák nagy hangsúlyt fektetnek az animációs programokra is, akad olyan szálloda, ahol van gyerekfelügyelet szakképzett óvónőkkel, így amíg a gyerekek játszanak, a szülők elvonulhatnak egy masszázsra, vagy kikapcsolódhatnak a szaunában, wellnessben.

Itt tudod megnézni, milyen baba- és gyerekbarát szolgáltatásokkal várják a családokat>>

 

hunguest hotel pelion

A barlangjairól és vizeiről ismert Tapolca szívének wellness szállodája, a Hunguest Hotel Pelion nem csupán etetőszékeket, gyerekétkészleteket és dínófalatkákat felsorakoztatva nevezi magát gyermek- és családbarát szállodának. Náluk ugyanis a barátság már a szabadban elkezdődik: a 4000 hektáron elterülő hotel hatalmas játszótérrel közepén egy kalózhajóval, mini golf pályával, bmx bringapályával, nyári szezonban az égbe magasodó vízi csúszdákkal egy pillanat alatt hatalmába keríti a kicsiket és nagyokat. Sportból sincs hiány sem kint, sem bent: lehet focizni, teniszezni, röplabdázni vagy akár egy jót squasholni is. Ha az időjárás épp nem kegyes az élményekre vágyó családokkal, akkor marad a fedett kalandozás. A szálloda Pinocchio Kids Klubja szakképzett óvónőkkel, kész animátor csapattal várja a csemetéket.

Tudj meg többet a szálláshelyről és nézd meg az ajánlatokat is>>

 

puchner kastélyszálló

A Mecsek lábánál, hívogató völgyekkel szabdalt, dimbes-dombos, varázslatos vidéken, egy több mint 14 hektáros, ősfákkal övezett területen található a bikali Puchner Kastélyszálló. Itt van minden, ami egy kisgyermek gondozásához szükséges eszközök, szakképzett személyzet, a reggelinél és a vacsoránál biztosított gyerekjátszó és felügyelet, gyerekmedence, valamint a kastélypark és az Élménybirtok játszótere. A birtokon a kislányok királylánynak képzelhetik magukat, ahol gyönyörű környezetben, felújított, mesebeli kastély és palota áll. A fiúk a több mint 14 hektáros, ősfákkal övezett területen hamar felfedezhetik a kalandparkot. Az Élménybirtok főterén gyerek és felnőtt egyaránt játszhat, lovagi páncélba bújhat, íjászkodhat és fotózkodhat a harcászati eszközökkel. A kifejezetten gyerekeknek, családoknak vagy pároknak szóló programok havonta változnak.

 

hotel família

Hotel Família a Balaton déli partjának közepén, Balatonboglár és Balatonlelle határán, közvetlenül a vízparton vár. A pihenésre vágyóknak és a napfürdőzés szerelmeseinek is igazi paradicsom. A kerti játékok az egész családot lázba hozzák, a hotel saját strandjának gyorsan felmelegedő, sekély vízében pedig a kisgyermekek is szabadon fürdőzhetnek. Lehet tollasozni, biliárdozni, csocsózni, de van ping-pong, lengőteke is szolgálja a családok kényelmét. Aztán ott a balatonlellei Napfény Strand is, amely élményfürdőjében három medence, egy óriás hullámcsúszda és egy szauna-ház is működik. Ha már ott vagy a családdal, akkor mindenképpen érdemes elmenni a boglári Urányi János Sport és Szabadidő központba és a Várdomb Kaland és Szabadidőparkba is.

 

Nereus park hotel

Balatonamádiban, közvetlenül a Balaton partján, egy 2 hektáros parkban, a balatoni kerékpárút mellett fekszik a Nereus Park Hotel. A saját stranddal, zárt parkolóval és vitorláskikötővel rendelkező, családias hangulatú szálláshelyen ingyen használható a gyermek-fürdőmedence, a játszótér, a homokozó, a mászókák, a lengőteke, a ping-pong, a sportpályák és a naptetős padok. Jobb helyen nem is lehetne: a szálloda gondozott parkja és a Balaton közelsége csábítja a szabadtéri ügyességi feladatok vagy sportprogramok szerelmeseit is. Nyári estéken, legyen az egy családi vacsora vagy egy baráti kerti parti, ott a grillező- és szalonnasütő hely, a jó kis versenyekhez, házi bajnokságokhoz pedig a billiárd- és az asztali foci. Nem árt, ha tudod: a családi napok programjait egyéni igények alapján állítják össze.

Tudj meg többet és foglalj szállást itt>>

 

Kolping Hotel Spa & Family Resort

Az ország első családbarát szállodájaként lett ismert és elismert, ugyanis különleges családi apartmanok és bababarát kiegészítők várják a vendégeket.

A Kolping Hotel Spa&Family Resortban a kétágyas szobák olyan családoknak is kényelmesek, akik babájukkal vagy kisgyermekükkel egy szobában szeretnék tölteni pihenésüket. A családi lakosztályokban a szülőket meghitt háló, a gyerekeket pedig valódi színes gyerekszoba várja. A praktikus fürdő az egész családnak kényelmes, a minikonyhában pedig a nap 24 órájában bébiételt melegíthetnek. A vidéki nyaralás hangulatát idéző bioházak vályogtégla falakkal, nádtetővel rendelkeznek, díszük a kemence, a fa lépcső és az emeleti fapadozat. Három háló-, és két fürdőszobával rendelkeznek, így ideális választás baráti társaságoknak, nagy- vagy akár többgenerációs családoknak is. A szálloda a kikapcsolódásról is gondoskodik a gyerekek és a felnőttek részére egyaránt. A szabadban tekerős gokart, kalandjátszótér, kötélpálya és trambulin várja a kicsiket, melyeket Bobóország játékbirodalma és az élményfürdő izgalmas programokkal egészít ki.

Nézd meg a szálláshely fantasztikus ajánlatait itt>>

 

Velence Resort & Spa

A legkisebb vendégekre és szüleikre is gondolnak a Velencei-tó partján. Összenyitható, családi szobák és lakosztályok maximális kényelmet biztosítanak, így a szülőknek is jut néhány perc egymásra, nyugodt kikapcsolódásra. Számos szobai baba- és gyermek bekészítést ingyen biztosítanak, bizonyos eszközök esetén pedig bérlésre van lehetőség.

A Velence Resort&Spaban különböző korosztályoknak megfelelően több játszóházzal várják a gyermekeket. A játékszigeten gyermek felügyelet is biztosított 3 éves kortól. Saját animátor csapatuk egész napos animációs programokat tart az év 365 napján, folyton megújuló tematikákkal. Kabaláikkal, Ele-Fülöppel és Ele-Fannival, a két kis elefánttal is naponta találkozhatnak a vendégek, a 3 év alatti gyermekek számára pedig Ringató foglalkozásokat tartanak térítésmentesen. Külön gyermek büfé várja a gyerekeket vacsoránál, a legkisebbeknek bébiételekkel.

3.600 négyzetméteres élményfürdőben bébi pancsoló, valamint külön gyermekmedence is megtalálható. A kisebbek kitűnően érezhetik magukat a 3 szintes Dzsungel játszóházban, a nagyobb gyermekek szervezett aktív és sport programokon, SPActivity arénában, a kétszintes élményfürdő medencéiben, valamint a strandon tombolhatják ki magukat.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A simogatóan meleg napsugaraknak hála újra élvezheted a Balaton nyarat, mi több, már éppen itt az ideje annak is, hogy tervezgesd a magyar tengeri kalandjaid útvonalát. Mi pedig készültünk egy kis kedvcsinálóval.
El tudnád képzelni, hogy egy napod csak a luxusról szól? Reggeltől estig tartó habos, pezsgő fürdőkről, mennyei masszázsokról és csupa kényeztetésről? Váltsd az álmod valóra, van 5 tippünk, hol és hogyan!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.