Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egy balatoni település, ahol a tenger mellett érezheted magad: Balatonvilágos

Kedveled a tengerparti életérzést, de nem szeretnél több száz kilométert utazni érte? Akkor spórold meg az útiköltséget, mert van egy balatoni település, ahol csodálatos látnivalók, egyedülálló hangulat, családbarát strandok, legendás helyszínek várnak rád! Irány Balatonvilágos!

A magyar tenger dél-keleti ívén elhelyezkedő Balatonvilágos alig 90 kilométerre található Budapesttől, az ezer kincset tartogató Somogy vármegyében. A ma már egységes község két település összefonódásából, Aliga, illetve Világos házasságából született meg, és a lassan mélyülő partszakaszaival a kisgyermekes családoknak remek fürdőzési lehetőséget kínál a nyári időszakban.

Balatonvilágos azonban több egy egyszerű üdülőfalunál, hiszen nem érdemes szó nélkül elmenni a panorámás korzózások, a ragyogó éttermek, illetve az örök szerelem ígéretével kecsegtető, különleges nevezetesség mellett sem!

SZÁLLÁSTIPP Balatonvilágoson: a Világos Hotel a település legszebb ősfás partszakaszán várja vendégeit saját stranddal és gyönyörű panorámával a magyar tengerre. Foglalj szállást>>

Világos Hotel, BalatonvilágosVilágos Hotel, Balatonvilágos

 

 

Az utánozhatatlan Panoráma-kilátó

Az egyik legszebb kilátással ajándékozza meg a nézelődőket a Panoráma-kilátó. A domboldal tetején ballagva hosszában csodálkozhatsz rá a magyar tenger mennyei kékségére. Ezen a nyugodt helyen padokon ücsörögve töltődhetsz fel, miközben a Bakony távoli hegyei megigézik a tekinteted. A végtelen víztömeg látványa épp olyan lesz, mintha csak a tenger hullámaira tekintenél le. Nem meglepő, hogy ez a mesés hely Mészöly Géza és Csók István festőművészeket is megihlette.

Balatonvilágos látnivalói - Panoráma-kilátóBalatonvilágos látnivalói - Panoráma-kilátó

 

 

Világítótorony és szerelmes kalandok

Séta közben fedezd fel a magaspart úton-útfélen előforduló látnivalóit! Ott van mindjárt a 12 méter magas Millenniumi Szent Korona emlékmű, amit az államalapítás ezeréves évfordulójának alkalmából emeltek, vagy a gyalogos lépcsővel szemközti Világítótorony és Székelykapu, ahol egy fotópontot is felállítottak. Ne felejtsd ki a bakancslistás helyek közül a Sóhajok hídját se, melyre lakatot erősítve biztosíthatod, hogy pároddal örökké tartson a szerelmetek! Ezeket a nevezetességeket egytől egyig megleled a Csók István sétányon.

Kulináris pillanatok a Balaton-parton: A Tópart Étterem szépen megkomponált fogásai már az előtt levesznek a lábadról, hogy hozzáérnél az evőeszközökhöz. A látvány mellett viszont az ízek sem lesznek utolsók, amiről egy profi mesterszakács gondoskodik.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Amilyen kis ország vagyunk, olyan sok izgalmas látnivaló és programlehetőség vár ránk, bármelyik irányba is indulunk el. Összegyűjtöttünk 5 olyan megállót, amivel biztosan nem lehet mellélőni a meleg nyári hónapokban sem, ráadásul még a szálláskeresésében is adunk javaslatokat.
Az akadálymentesség biztosításának a hátránnyal élők számára már teljesen magával értetődőnek kellene lennie mindenhol, de sajnos még mindig szükség van a folyamatos fejlődésre. Szerencsére láthatunk jó példákat a hoteleknél, ezek közül válogattunk össze néhányat, ahol különleges figyelmet fordítanak a speciális igényű vendégekre.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.