Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hotelek, ahol tényleg mindenkire odafigyelnek – akadálymentes szállodák Magyarországon

2023.06.26 | 9 perc

Az akadálymentesség biztosításának a hátránnyal élők számára már teljesen magával értetődőnek kellene lennie mindenhol, de sajnos még mindig szükség van a folyamatos fejlődésre. Szerencsére láthatunk jó példákat a hoteleknél, ezek közül válogattunk össze néhányat, ahol különleges figyelmet fordítanak a speciális igényű vendégekre.

Akadálymentes szállodák országszerte>>

A mozgásukban korlátozott embereknek számos ponton végig kell menniük, mielőtt meggyőződhetnek arról, hogy a kiszemelt hotel valóban alkalmas-e a kikapcsolódásra. Fontos szempont lehet, hogy a szálloda parkolója közel legyen a bejárathoz, valamint, hogy a szoba, étterem és a wellnessrészleg megközelíthető legyen lépcső használata nélkül vagy lifttel. Azonban ezeken felül kiemelt fontosságú még a szoba mérete, az akadálymentesített fürdő, illetve az is, hogy a wellnessrészlegen van-e beemelő a medencébe, hogyan helyezkednek el a korlátok, milyen kapaszkodók segítik a közlekedést. Sajnos még mindig rengeteg utánajárásra van szükség az utazás előtt, de szerencsére egyre több hotel nyújt kiemelt figyelmet arra, hogy a mozgássérült vendégek szükségleteit is kielégítsék.

 

Globall Hotel**** - Telki

A Telkiben épült Globall Hotel szolgáltatásaival igazi kuriózum a magyarországi szállók körében, hiszen nagy hangsúlyt fektetnek egyéni vendégeik kikapcsolódására, de magas szintet képviselő edzőpályáik sportcsapatok fogadására is alkalmassá teszi őket.
A teljes akadálymentesítés által az 1700 négyzetméteres wellnessrészlegük, a kényelmes superior vagy junior suit típusú szobáik, valamint a kivételes gasztronómiai élményt nyújtó éttermük is minden vendégük számára kényelmesen elérhető.

Tovább a Globall Hotel szállásajánlataihoz>>

Akadálymentes szállodák Magyarországon - Globall Hotel**** (Telki)Akadálymentes szállodák Magyarországon - Globall Hotel**** (Telki)

 

 

Palace Hotel**** - Hévíz

A hévízi termálfürdőtől csupán 200 méterre található hangulatos Palace Hotel tökéletes választás, akár a pihenés, akár a termálvíz jótékony hatásai miatt érkezünk ide. Élményfürdővel rendelkező spa részlege térítésmentesen használható, gyógycentrumában szakképzett orvosok segítik a betegek gyógyulását. Az egyénileg érkezők, a párok és a több gyermekkel utazó nagyobb családok részére is komfortos elhelyezkedést biztosít a 165 szoba, melyek mindegyike megközelíthető lifttel, így babakocsit vagy kerekesszéket használó látogatóik számára is kompromisszum nélkül foglalható.

Tovább a Palace Hotel szállásajánlataihoz>>

Akadálymentes szállodák Magyarországon - Palace Hotel**** (Hévíz)Akadálymentes szállodák Magyarországon - Palace Hotel**** (Hévíz)

 

 

Aurora Hotel**** - Miskolctapolca

A Miskolctapolca szívében helyet kapott Aurora Hotel 400 négyzetméteres wellness-paradicsomának és szaunavilágának kivitelezése mellett különösen nagy figyelmet fordítottak az akadálymentesítés kialakítására is az épület tervezésekor. A recepciót és a szobákat liftek kötik össze, így könnyítve meg a közlekedést, sőt ezen felül előzetes kérést követően külön mozgáskorlátozottaknak fenntartott szobát is biztosítanak.

Tovább az Aurora Hotel szállásajánlataihoz>>

Akadálymentes szállodák Magyarországon - Aurora Hotel**** (Miskolctapolca)Akadálymentes szállodák Magyarországon - Aurora Hotel**** (Miskolctapolca)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Múzeumok, amiket kár lenne kihagyni
Bármerre is járunk az országban igencsak különleges múzeumokra bukkanhatunk. Egy eldugott utcában, és régi piac területén vagy épp egy szálloda pincéjében a múltról vagy épp a jövőről mesélő tárlatok ezek, melyekre érdemes rászánnunk néhány órát.

 

 

Harkányi Psoriasis Centrum*** - Harkány

A Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum új épületszárnyaként létrehozott Psoriasis Centrum 45 akadálymentesített, szállodai színvonalú kétágyas szobával fogadja a bőr- és nőgyógyászati, valamint kardiológiai panaszokkal rendelkező és gyógyulni vágyó pácienseket. A terápiákhoz külön kezelőhelyiségek támogatják a betegek javulását, de emellett torna- és masszázstermek is elérhetőek, valamint közvetlen átjárás van a gyógyvizes medencékhez és a súlyfürdőhöz.

Tovább a Harkányi Psoriasis Centrum szállásajánlataihoz>>

Akadálymentes szállodák Magyarországon - Harkányi Psoriasis Centrum***Akadálymentes szállodák Magyarországon - Harkányi Psoriasis Centrum***

 

 

Hunguest Gyula****

A Hunguest Gyula létesítményének megvalósításakor valóban mindenre gondoltak; a szálloda teljes területe mindenki számára hozzáférhető, gyermekjátszóházak, éttermek, wellnessrészleg és külön kialakított akadálymentes szobák várják a család minden tagját. Emellett akár a termálvízre épített kúracsomagok közül is választhatunk, ha egészségmegőrzés vagy valamilyen probléma orvoslása miatt kerestük fel a népszerű szálláshelyet.

Tovább a Hunguest Gyula szállásajánlataihoz>>

Akadálymentes szállodák Magyarországon - Hunguest Gyula****Akadálymentes szállodák Magyarországon - Hunguest Gyula****

 

 

Grand Hotel Esztergom****sup

Amennyiben egészségügyi okokból adódóan kifejezetten akadálymentes szállást keresünk, akkor ne is böngésszünk tovább! Az esztergomi Grand Hotelben az erre a célra létrehozott 30 négyzetméteres superior szobájukban kapaszkodókkal és vészhívóval felszerelt, alacsony mosdóval és magas WC-vel berendezett fürdőszobát találhatunk, ágyaik extra kényelmes 90x200-as méretben készültek.

Tovább a Grand Hotel Esztergom szállásajánlataihoz>>

Akadálymentes szállodák Magyarországon - Grand Hotel Esztergom****supAkadálymentes szállodák Magyarországon - Grand Hotel Esztergom****sup

 

 

Hotel Európa Gunaras - Dombóvár

Aki egy családias hangulatú helyen képzeli el jól megérdemelt szabadságát, annak Gunaras kis ékszerdoboza, a Hotel Európa nem fog csalódást okozni. A 2011-ben átalakított szálloda 32 szobásra bővült, valamint közösségi tereinek újragondolására is nagy figyelmet fordítottak, így születhetett meg az új lobby bár és szabadidős helyiség, melyek természetesen az akadálymentesség jegyében épültek meg.

Tovább a Hotel Európa Gunaras szállásajánlataihoz>>

Akadálymentes szállodák Magyarországon - Hotel Európa Gunaras (Dombóvár)Akadálymentes szállodák Magyarországon - Hotel Európa Gunaras (Dombóvár)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Késői reggelire vágysz? Ide menj, ha bruncholni vágysz!
Nem kell ahhoz ünnepnapnak lenni, hogy bruncholni induljunk, bármelyik lusta hétköznap alkalmas arra, hogy hódoljunk a késői reggeli hagyományának. Ha pedig hétvégére tervezzük, akkor egy kellemes városi programmal összekötni. Mutatjuk mit nem érdemes kihagynotok!

 

 

Ambient Hotel & AromaSPA**** - Sikonda

Jártál már igazi illathotelben? Ha a válaszod nem, akkor muszáj lesz kipróbálni a Zólyomi Zsolt parfümőr nevével fémjelzett sikondai Ambient Hotel & AromaSPA-t. Illatos szobák, speciális bekészített aromatermékek, lenyűgöző spavilág és bowlingpálya vár a látogatókra, de kerekesszékkel is egyszerűen lehet közlekedni, hiszen kettő, speciális igényekre felkészült szobával és teljes akadálymentesítéssel várnak mindenkit, aki elmerülne ebben a különleges világban.

Tovább az Ambient Hotel szállásajánlataihoz>>

Akadálymentes szállodák Magyarországon - Ambient Hotel & AromaSPA**** (Sikonda)Akadálymentes szállodák Magyarországon - Ambient Hotel & AromaSPA**** (Sikonda)

 

 

Gotthard Therme Hotel & Conference**** - Szentgotthárd

A Gotthard Therme Hotelnél felsorolni is nehéz, mennyi mindent tesznek a mozgásukban korlátozott vendégeikért. A szentgotthárdi szálloda már a parkolónál és a bejáratnál is maximális figyelmet fordít kerekesszékes látogatóira, de ezek mellett csúszásmentes lépcsők, irány- és funkciójelző táblák, akadálymentes liftek, központi helyiségek és mosdók segítik az itt tartózkodást, sőt segítőkutyát is szívesen látnak.

Tovább a Gotthard Therme Hotel szállásajánlataihoz>>

Akadálymentes szállodák Magyarországon - Gotthard Therme Hotel & Conference**** (Szentgotthárd)Akadálymentes szállodák Magyarországon - Gotthard Therme Hotel & Conference**** (Szentgotthárd)

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Kedveled a tengerparti életérzést, de nem szeretnél több száz kilométert utazni érte? Akkor spórold meg az útiköltséget, mert van egy balatoni település, ahol csodálatos látnivalók, egyedülálló hangulat, családbarát strandok, legendás helyszínek várnak rád! Irány Balatonvilágos!
Pécs az ország ötödik legnagyobb városa, mérete azonban egyáltalán nem von le mediterrán sármjából. Időtlenül andalogni a Király utcán, felfedezni a Széchenyi tér legszebb szegleteit, magunkba szívni az egymásra rakódott kulturális rétegek sokféleségét – ebből áll a dél-dunántúli központ varázsa, ahová lehetetlen nem visszavágyni.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Magyarországi naturista szaunák, ha ledobnád a textilt az izzadáshoz!
2023.03.27 | 7 perc | Szállások | Wellness
A szaunázás igazi orvosságként hat szervezetünkre, javítja a vérkeringést és az immunrendszert, miközben a méreganyagok távoznak. A naturista szaunákban meztelenül élvezhetjük a forró levegő jótékony hatását, azonban fontos felhívni a figyelmet arra, hogy minden hely különböző szabályokhoz köti a kabinok textilmentes használatát, ahogy a kukkolás és a másik méregetése is szembe megy az etikettel. Lássuk, hogy idehaza hol van lehetőségünk fürdőruha nélküli szaunázásra!