Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Izgalmas nyári kirándulástippek szállásajánlóval

Amilyen kis ország vagyunk, olyan sok izgalmas látnivaló és programlehetőség vár ránk, bármelyik irányba is indulunk el. Összegyűjtöttünk 5 olyan megállót, amivel biztosan nem lehet mellélőni a meleg nyári hónapokban sem, ráadásul még a szálláskeresésében is adunk javaslatokat.

 

Villány

Villány elsősorban borairól ismert; testes vörös- és épp olyan magas minőségű fehérborai már évszázadok óta országunk kedvelt szőlőtermő vidékének legkiemelkedőbb produktumai. Pincészetei egész évben nyitva tartanak és szabadon látogathatóak, a 18. századtól Palkonyán működő emeletes présházak pedig igazi kuriózumnak számítanak a bortermesztés világában. A térség felfedezésekor érdemes biciklire ülni és két keréken bejárni a szomszédos falvakat, de a közelben található Siklósi Vár is mindenképpen megér egy látogatást.

Izgalmas nyári kirándulástippek szállásajánlóval - VillányIzgalmas nyári kirándulástippek szállásajánlóval - Villány

 

 

Tokaj-hegyalja

A 88 ezer hektáron elterülő Tokaj-hegyaljai borvidék 2002 óta a UNESCO Világörökség része, tokaji aszúnk pedig az ország egyik jelképe, mely mára világszerte óriási népszerűségnek örvend a borkedvelők körében. A környéken barangolva borkóstolásokon vehetünk részt, de akár egy családias szüret hangulatába is belekóstolhatunk a pincészetek szervezésében. A borokon kívül Tokaj és környéke megannyi szuper programlehetőséget tartogat, például felmászhatunk a nemrégiben felújításon átesett boldogkői várba, vagy beleáshatjuk magunkat a Rákóczi-család világába a sárospataki vár kiállításainak segítségével.

Szálláslehetőségek Tokaj és környékén>>

Izgalmas nyári kirándulástippek szállásajánlóval - Tokaj és környékeIzgalmas nyári kirándulástippek szállásajánlóval - Tokaj és környéke

 

 

Őrség

Az Őrségi Nemzeti Park védelme alatt áll az ország egyik legkevésbé modernizált területe, mely dimbes-dombos falvaival és a dombokon álló régi parasztházakkal – az úgynevezett szerekkel – azonnal visszarepít minket a 17-18. századi magyar paraszti világba. Központja a kilenc autentikus szerből álló Őriszentpéter, de a kis községek feltérképezést követően az Őrség kapujának is tekintett Szentgotthárd is felfedezésre csábít. A szuper wellnessrészleggel büszkélkedő élményfürdő és a Nagyboldogasszony-templom nem maradhat ki, ha erre járunk, de a nyári nagy melegben az Őrség fürdőzésre is alkalmas hegyi tavacskái közül is választhatunk egyet, a Vadása-tó és Hársas-tó idilli környezete az egész család számára tökéletes kikapcsolódást nyújt.

Izgalmas nyári kirándulástippek szállásajánlóval - ŐrségIzgalmas nyári kirándulástippek szállásajánlóval - Őrség

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Kihagyhatatlan gasztroélmények az Őrségben
Tökmagolaj, dödölle, vargányaleves, forró kövön sült perec – nehéz nem a felemelő gasztropillanatokra gondolni, amikor az Őrség megszámlálhatatlan kincséből szemezgetünk. Éttermek, látványműhelyek, porták, termelői piacok, lakáséttermek, fesztiválok: minden ujjunkra jut valamilyen ízekkel teli program, ha az ország nyugati csücske felé vesszük az irányt.

 

 

Balaton-felvidék

A Balaton északi partján húzódó terület mind természeti, mind kulturális értékeit tekintve egyértelműen tavunk legizgalmasabb része. Aki a természetben időzne többet, annak a Tapolcai-medence tanúhegyei, a Badacsony, a Csobánc, vagy a Szent György-hegy vulkanikus bazaltorgonái, és az utat keresztező présházak, pincék, egykori kisnemesi kúriák és középkori várromok teszik felejthetetlenné a kirándulást. A kultúra iránt érdeklődőknek Keszthely és nevezetességei, a Festetics-kastély vagy a Tihanyi Bencés Apátság gondoskodik arról, hogy a Balaton-felvidék örökre a szívükbe lopja magát.

Izgalmas nyári kirándulástippek szállásajánlóval - Balaton-felvidékIzgalmas nyári kirándulástippek szállásajánlóval - Balaton-felvidék

 

 

Hortobágy

A Hortobágyi Nemzeti Park része az azonos elnevezésű falu, mely leghíresebb látnivalóján, a Kilenclyukú hídon kívül is még megannyi változatos alternatívát tartogat. A településre érkezve érdemes a park látogatóközpontjában kezdeni, ahonnan a kiállítások megtekintése után alig pár perces sétával elérhető az összes itt található nevezetesség. A már említett híd mellett kézművesudvarral, Pásztormúzeummal, Madárparkkal és Vadasparkkal is lehetőséget teremtenek a terület egykori életének alapos megismerésére, ha pedig az augusztus 20-ai nemzeti ünnepünkkor szerveznénk utazásunkat, még a neves Hídivásáron is beszerezhetünk pár darabot a helyi kézművesek portékái közül.

Izgalmas nyári kirándulástippek szállásajánlóval - HortobágyIzgalmas nyári kirándulástippek szállásajánlóval - Hortobágy

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A "magyar tengernél" töltött nyaralás alkalmával a strandolás mellett jól esik egy kis kirándulás is, a Balaton környékén pedig látnivalókból nincs hiány! A megnézendő érdekességek listája végtelen, ezek közül ajánlunk nektek 7 látnivalót, amivel nem tudtok mellélőni.
Kedveled a tengerparti életérzést, de nem szeretnél több száz kilométert utazni érte? Akkor spórold meg az útiköltséget, mert van egy balatoni település, ahol csodálatos látnivalók, egyedülálló hangulat, családbarát strandok, legendás helyszínek várnak rád! Irány Balatonvilágos!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.