Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Búcsú a nyártól: tippek, hogy ne unatkozz az augusztus 20-i hétvégén!

udod már, mit csinálsz a nyár utolsóelőtti hétvégéjén, ami ráadásul hosszú is? Ha még nem találtad ki, mivel töltöd az augusztus 20-i és azt megelőző két napot, akkor megmutatjuk, milyen programok várnak.

 

Betyáros hétvége, szentendrei Skanzen

Vigyázat: veszélyes betyárok veszik be augusztus 18-tól a Szentendrei Szabadtéri Múzeumot, ahol betyárruhát ölthetsz, sőt, nyomozhatsz is! A Skanzenben azon a hosszú hétvégén megtudhatod, hogyan lettek a 19. század betyárjai közönséges bűnözőkből a zsarnokság ellen harcoló népi hősök, és megismerkedhetsz az emlékezetükhöz kapcsolódó gazdag folklóranyaggal is.

Szállás ajánlataink Szentendrén és környékén>>

 

 

Szamárfül Családi Fesztivál 2018, Pécs

Szamárság lenne kihagyni a pécsiek népszerű gyerekfesztiválját, amely főszereplői idén is a gyermekek, valamint az önfeledt közös játék és a szórakozás. Csodálatos, ahogyan Pécs kulturális városrésze, a Zsolnay-negyed óriási játszóházzá alakul, amelyet bizony nemcsak a kicsik, hanem a nagyok is élvezhetnek. Rengeteg programmal köztük kézműves és zenei foglalkozásokkal, zenés és bábszínházi előadásokkal várnak, de a nagyérdemű megismerheti a legfiatalabb csacsicsaládtagot is.

Szállás ajánlataink Pécsen és környékén>>

 

 

Bor és Kenyér Ünnepe, Siófok

A régió egyik legnagyobb eseményének számít a siófoki bor- és kenyérünnep, amely hagyományosan az augusztus 20-i ünnepi időszak köré szerveződik. A kikötőben a folklór tradicionális értékeit és a népszerű világzenei irányzatokat bemutató koncertek mellett lesz néptánc, népi játékok, vásár, eszem-iszom és megannyi családi program, de természetesen idén sem marad el a kenyérszentelés, a város bora választás, valamint a tűzijáték. 

Szállás ajánlataink Siófokon és környékén>>

Bor- és kenyérünnep Siófokon.Bor- és kenyérünnep Siófokon.

 

 

MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál, Mór

Augusztus 17-től, idén kilencedik alkalommal rendezik meg a gyönyörű Lamberg-kastélyban a MÓRIKUM-ot, amelyen a móri unikumok megismerése mellett rengeteg szórakoztató program vár. Az eseményt ugyanis színházi előadások, gyerekprogramok és koncertek színesítik, emellett kézműveskedhetsz is, sőt, igazi hun üstben főtt hun ételt is kóstolhatsz.

Móri szállásokat itt találsz>>

 

 

Debreceni Virágkarnevál

Az ország egyik legnagyobb eseményének idén is Debrecen ad otthont, ráadásul az ünnepléssel nem hagyatkoznak csak a hosszú hétvégére. A virágkarneválra már augusztus 12-től hazai előadókkal és a világ számos pontjáról érkező művészeti csoportokkal hangolódik a város. Az ünnep természetesen augusztus 20-án teljesedik ki, amikor a legendákat, meséket, történeteket megjelenítő, több méter magas, látványos virágkompozíciók hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében haladnak végig a városon.

Szállás ajánlataink Debrecenben>>

 

 

Hollókői Várjátékok, Szent István Napi Várjáték

Fantasztikus, felejthetetlen programokkal várnak a hollókői várnál, ahol augusztus 20-án középkori hangulatba repülhetünk vissza. Ha ott leszel, királyi lakomában lehet részed, láthatod a fegyveres harcok és csaták hiteles forgatagát, a mutatványosok boszorkányosságát és élvezheted a reneszánsz zene minden taktusát.

Szállás ajánlatok a környéken>>

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Élvezd ki a nyár utolsó hónapját, és ha még nem voltál, akkor itt az ideje, hogy megmártózz a Balatonban! A magyar tengernél az augusztus is a jókedvről, a pezsgésről és a fesztiválokról szól! Íme, 6 ígéretes program.
Télen-nyáron is igen sok vidámságot tartogatnak a szállodák különféle animációs programjai, amelyekből vétek lenne kihagyni a kicsiket. És persze neked is kár lenne kimaradnod belőle.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Kicsiben a világ – miniatűr kiállítások
Amilyen kicsik, annyira érdekesek ezek a kiállítások, mert itt a szemünk előtt elevenednek meg gépek, városok, mozdonyok, falvak vagy éppen könyvek. A miniatűr kiállítások különlegessége, hogy méretarányosan, kicsinyített formában gyönyörködhetünk bennük. Mutatunk néhány mini kiállítást, amit érdemes megtekintenetek.
Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul
Erdők rejtekében bújnak meg Magyarország csodás vízesései, melyek minden kirándulást bearanyoznak, és különleges hangulatot kölcsönöznek a túrázásoknak. Kezdjétek az új évet egy szuper barangolással a természetben, és fedezzétek fel hazánk vízeséseit, ahol úgy érzitek majd, hogy még a lelketek is megtisztul.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!