Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram

Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.


Mesés szálláshelyek várnak a Balatonon>>

 

Salföldi Major

A gyönyörű, Káli-medencében elhelyezkedő Salföldi Major nem mindennapi atmoszférával, gondosan karbantartott házikókkal, és őshonos háziállatfajtákkal vár. Miután magatokba szívjátok a táj népi építészeti emlékeit, irány az állatsimogató, a fotókiállítás, a fűszer- és gyógynövénykert, a lovaglás és lovaskocsikázás!

Szállástippek Salföld környékén>>

Gyerekekkel a Balatonon - Fotó: Salföldi Major, Kaszián ÁgotaGyerekekkel a Balatonon - Fotó: Salföldi Major, Kaszián Ágota

Gyerekprogramok a Balatonon - Fotó: Salföldi Major, Kaszián ÁgotaGyerekprogramok a Balatonon - Fotó: Salföldi Major, Kaszián Ágota

 

 

Diási Vízimalom – Pékmúzeum, Festetics Fűszerkert és Herbárium, Gyenesdiás

Tartalmas napnak ígérkezik, ha a gyenesdiási vízimalmot veszitek célpontba. A 18. századi vízimalmok világát és hangulatát eleveníti meg ugyanis a közel 10 tonnás pék kemence, a tematikus kiállítás és a malomszerkezet izgalmas makettje. Mindez az épület felső szintjén vár, de a lenti szinten sem fogtok unatkozni: herbárium és egy 6 ágyásból álló fűszerkert teremt itt csodavilágot. Mindeközben a Festetics-örökséghez kötődő vadászati kultúrát és vadaskerteket is megismerhetjük a különböző leporellókon.

Szállástippek Gyenesdiáson és környékén>>

Gyerekprogramok a Balatonon - Fotó: Gyenesdiási Turisztikai EgyesületGyerekprogramok a Balatonon - Fotó: Gyenesdiási Turisztikai Egyesület

Gyerekekkel a Balatonon: emlékezetes programok - Fotó: Gyenesdiási Turisztikai EgyesületGyerekekkel a Balatonon: emlékezetes programok - Fotó: Gyenesdiási Turisztikai Egyesület

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Kihagyhatatlan látnivalók a Balaton körül
A "magyar tengernél" töltött nyaralás alkalmával a strandolás mellett jól esik egy kis kirándulás is, a Balaton környékén pedig látnivalókból nincs hiány! A megnézendő érdekességek listája végtelen, ezek közül ajánlunk nektek 7 látnivalót, amivel nem tudtok mellélőni.

 

 

Afrika Múzeum, Balatonederics

Egy csepp Afrika a Balaton-parton! Kíváncsi vagy a híres Afrika-vadász, Dr. Nagy Endre trófeáira, relikviáira? Mindezt egy családias, mégis egzotikus állatkerttel körülvéve tekintenéd meg családoddal? Zárd szívedbe a messzi kontinens világát, aztán irány az ugrálóvár, a játszótér, az izgalmas maszáj kunyhók, a mini dzsungel, és a pónilovaglás!

Szállástippek Balatonedericsen és környékén>>

Balaton gyerekkel - Afrika Múzeum/ Fotó: ittjartam.huBalaton gyerekkel - Afrika Múzeum/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

 

Bobo Fun Park, Alsópáhok

A Kolping Hotel szomszédjában nem akármilyen adrenalinbomba-helyszín vár: a Bobo Fun Park. Hódítsd meg a 3 méter magas Bobo Boulder-t, a 11 féle, színesebbnél színesebb mászófalat, a végtelenül szórakoztató barlangot, a beltéri kötélpályát, a ninjapályát, az észveszejtő trambulinokat, az interaktív sportjátékokat, az akciófilmeket idéző lézerlabirintust, az égig érő játszóbirodalmat, ami alá egy focipálya is befért vagy épp a VR szimulátorokat!

Nézd meg a Kolping Hotel Spa & Family Resort****sup ajánlatait>>

Szórakoztató gyerekbarát programok a Balatonon - Fotó: Bobo Fun Park (Alsópáhok)Szórakoztató gyerekbarát programok a Balatonon - Fotó: Bobo Fun Park (Alsópáhok)

Családbarát kikapcsolódás gyerekkel - Fotó: Bobo Fun Park (Alsópáhok)Családbarát kikapcsolódás gyerekkel - Fotó: Bobo Fun Park (Alsópáhok)

 

 

Fordított Ház, Siófok

Ahogy mondani szokás, dobd el az agyadat, hiszen, ha ide belépsz, még a tűzhelyen hagyott ebédet is fejjel lefelé találod! A siófoki Fordított Házban ugyanis minden a feje tetején áll, és éppen ez teszi egyedülállóvá ezt az attrakciót. A kicsiny, piros, nyakatekert házikó két szintből áll, és a teljes berendezése fordított képet mutat. Szédítő élményért irány a balatoni bulifőváros!

Balatonon gyerekkel - siófoki Fordított Ház/ Fotó: ittjartam.huBalatonon gyerekkel - siófoki Fordított Ház/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
5 családi program és gyerekbarát kiállítás Magyarországon, amit felnőttként is imádni fogtok
Keltsétek életre a terepasztalokon száguldó vonatokat és környezetüket egy varázslatos tárlaton a Balaton mellett, vagy nevezzetek be egy különleges, nosztalgikus emléktúrára Budapest egyik legklasszabb múzeumában! Elhoztuk nektek azt az 5 szuper gyermekbarát kiállítást, ami felnőttként is lebilincsel majd benneteket.

 

 

Serpa Kalandpark, Balatonfűzfő

Éld át a szabadságot a több mint 10.000 méternyi drótkötéllel kialakított, 76 elemmel gazdagított, több mint 500 méteres akadálypályán! Mindez 7 fokozaton kínál bizonyítási lehetőséget – mind kezdők, mind haladók, mind pedig ínyencek számára. Sőt, a Serpa Kalandpark még ennél is több izgalmat ígér: 2 íjász lőálláson a tradicionális, Kassai-féle reflexíjakkal ismerkedhetünk, 6 mászófalon minden energiánkat megcsillogtathatjuk, a távirányítós autókkal és hajókkal pedig ügyességünket tesztelhetjük.

Szállástippek Balatonfűzfő környékén>>

Felejthetetlen családi programok a Balatonon - Fotó: Serpa KalandparkFelejthetetlen családi programok a Balatonon - Fotó: Serpa Kalandpark

 

 

Balatonlellei Vidámpark

Az Élmények Birodalma immár 1991 óta várja az adrenalinlöketre éhes közönséget. Karszalagos rendszerük korlátlan játékhasználatot jelent az egész nyitvatartás alatt. Felsorolni is nehéz a színes-száguldó játékkavalkádot: körhinták, 100 autós dodgempályák, Hattyú és Speedy Gonzales hullámvasút, XXL Extreme, Polip Dance Party… Készülj egy fergeteges kalandra!

 

 

 

Kalandsziget, Tihany

Csúszni, mászni, akadályokat legyőzni? A Kalandsziget igazi boldogság-birodalom! Gyermekvilágukban, szülői felügyelettel már 2 éves kortól játszhat a család apraja. Két pályán közel 20 akadály, csúszópálya, homokozó és trambulin várja őket. A nagyobbak pedig kedvükre válogathatnak a zöld és kék pályák közül, ahol egy kis fondorlatot és erőnlétet is be kell vetniük. Utóbbi akadálypályát, csúszópályát, sőt egy óriási, drótköteles lecsúszót is tartalmaz, ahol garantált a száguldás öröme.

 

 

Csodabogyós-barlang, Balatonederics

Tudtad, hogy ez a gyönyörű tanbarlang a bejárata mellett látható, szúrós, örökzöld cserjéről kapta a nevét? A Balaton-felvidéki Nemzeti Park fokozottan védett területén nyíló barlang járatainak hosszúsága 6 kilométer, mélysége pedig -136 méter (a túrák természetesen ennek a hossznak csak egy részét érintik). Ismerjétek meg a cseppkőképződmények és a tektonikus folyamatok titkait!

Szállástippek Balatonedericsen és környékén>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 csodás balatoni szálláshely, aminek nem tudsz majd ellenállni
A legjobb balatoni szálláshelyre vadászol mesés kültéri medencével, panorámás kilátással, pezsgőfürdős wellnesszel vagy kiváló étteremmel? Az sem hátrány, ha egyből a parton van a hotel, a panzió vagy az apartman? Csekkold le, melyik balatoni szállások kerültek fel TOP10-es listánkra!

 

 

Koloska-völgyi Vadaspark, Balatonfüred

Tudtad, hogy a Koloska-völgy mélye csodás vadasparkot rejt? Legyen szó nyüzsgő, nyári, füredi napokról vagy egy őszi barangolásról az észak-balatoni régióban – ha gyerkőccel érkeztek, itt mindenképp érdemes megállni. A 2 hektárnál is nagyobb park 8 vadfajnak ad otthont (gím- és dámszarvas, muflon, őz, fürj, fogoly, fácán, tőkés réce).

Gyerekkel a Balatonon - Koloska-völgyi Vadaspark, Balatonfüred / Fotó: Fujszné ZsuzsaGyerekkel a Balatonon - Koloska-völgyi Vadaspark, Balatonfüred / Fotó: Fujszné Zsuzsa

 

 

Bodorka Vízivilág Látogatóközpont, Balatonfüred

Kerüljetek szemtől-szembe a Balaton lakóival, a csupán néhány centiméteres szélhajtó küsztől, Közép-Európa leghatalmasabb halán át, a több mázsásra is cseperedő harcsáig! A Bodorka Vízivilág Látogatóközppontban – a csodás, balatoni vízi világon túl – az Adria élővilágát is górcső alá vehetitek, méghozzá a horvátországi Opatija jóvoltából.

Gyerekprogramok a Balatonon - Bodorka Vízivilág Látogatóközpont, Balatonfüred / Fotó: Fujszné ZsuzsaGyerekprogramok a Balatonon - Bodorka Vízivilág Látogatóközpont, Balatonfüred / Fotó: Fujszné Zsuzsa

 

 

Bobpálya és Kalandpark, Balatonboglár

A balatonboglári Gömbkilátó – bámulatos panorámájának köszönhetően – látogatók tízezreit vonzza évente. Sőt, a környék egyik legmenőbb kalandparkját is itt találjuk. Van itt minden, ami elengedhetetlen a kicsik és nagyok szórakozásához: 580 méteres bobpálya, magasösvény, 4 kilométernyi drótkötélből kiépített kötélpálya, igazi bátorságpróbát jelentő, 13,5 méter magas ejtőgép, falmászás, íjászat, lebegő élményt nyújtó 3D karika, trambulinpark, ugrálóvár és játszótér.

 

Szállástippek Balatonboglár környékén>>

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ülök a Várkert Bazár talán legszebb pontján, ahol a Lánchídtól az Erzsébet hídig teljes szépségét mutatja a Duna és a pesti oldal. Jönnek, mennek az emberek, kevés magyar szót hallani, de jó látni, hogy ilyen népszerű a Várkert Bazár és a budai várnegyed. A szépen felújított és virágokban pompázó bazári oldalon találhatjuk a Monkey Éttermet, mely tökéletes helyszíne egy kellemes ebédnek vagy kávézásnak. Az étterem séfjével, Hodnics Tamással és az üzletvezetővel, Oó Krisztiánnal beszélgettünk.
Felpattanni a biciklire és élvezni a nyári szembeszél hamisítatlan hangulatát – a kerékpáros kirándulások kedvelői tudják, miről beszélünk. Ha te is ezt a tábort erősíted, vagy kilépnél a komfortzónádból és nyári bringaúttal kapcsolódnál ki, akkor ezt a válogatást pont neked írtuk!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!