Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hajtsd álomra a fejedet egy igazi kastélyban - kastélyszállodák és kúriák Magyarországon

2021.09.18 | 7 perc

Ha szereted a történelmi helyszíneket, vagy szívesen tapasztalnád meg, milyen főúri környezetben pihenni, akkor itt a lehetőség: kastélyszálló körképünk következik!

Kastélyszállodák és kúriák Magyarországon>>

 

Fenyőharaszt Kastélyszálló, Verseg

A fenyőharaszti kastélyt 1868-ban, késő klasszicista stílusban építette Podmaniczky Levente Versegen, ahol a család vadászrezidenciájaként működött. A II. világháborút követően számos, a kastély állapotát romboló funkciót töltött be, csak a 1987-től került újra méltó helyére. Ma 26 szobával, 13 hektáros kerttel a béke és nyugalom szigetét jelenti, akár családdal érkezünk, akár egy rendezvényre keresünk helyszínt. Nézd meg Fenyőharaszt Kastélyszálló ajánlatait>>

Fenyőharaszt Kastélyszálló, VersegFenyőharaszt Kastélyszálló, Verseg

A négycsillagos, klasszicista Fenyőharaszt kastélyszálló wellnessrészlegével és ősparkjával tökéletes pihenést biztosít a vendégeinek.A négycsillagos, klasszicista Fenyőharaszt kastélyszálló wellnessrészlegével és ősparkjával tökéletes pihenést biztosít a vendégeinek.

 


Forgách kastély, Mándok

Az 1750-es évek hangulatát árasztja a késő barokk stílusban készült Forgách grófok főúri rezidenciája Mándokon. A teljes felújításon átesett impozáns épületben ma 12 vendégszobát találunk, az előkelő patinás belső terek nemcsak a szállóvendégek számára, de a rendezvényekre, esküvőkre érkezőknek is különleges élményt tartogatnak. A mándoki Forgách Kastélyt egy 4 hektáros, ősfás park öleli körül, ahol sétálni, hűsölni is igazán kellemes.

Mándoki Forgách kastélyMándoki Forgách kastély


Chateau Visz, Berencspuszta

A századforduló hangulatát érhetjük tetten a Balaton közelében, a Berencsepusztán álló Chateau Visz kastélyszállóban. A luxus hotel egy bájos tó mellett emelkedik, a rezidencia építtetője, Jankovich gróf világát idézi. Az erdő mellett álló kastély 12 egyedi kialakítású szobával várja a pihenni érkezőket. Az antik bútokokkal berendezett terek mellett egy magas színvonalú gourmet étterem szolgálja a vendégek kényelmét.

Chateau Visz, BerencspusztaChateau Visz, Berencspuszta


Hertelendy Kastély, Kutaskozmapuszta

Bár a Hertelendy kastélyt leginkább rendezvények, esküvők alkalmával bérlik ki, a nyári időszakban a kozmapusztai 5 csillag superior kastélyszálló Kutason, 55 hektáron várja vendégeit. A valódi luxus környezetben található szállodában 14 szoba áll a rendelkezésünkre, de ezen túlmenően US Open borítású teniszpálya, 18 lyukú country cross golfpálya biztosítja az élményeket, sőt, svájci Freibergereken lovagolhatunk, bérelhetünk hőlégballont, vagy sétarepülőre ülhetünk.

Válogass kedvedre a Kutas környéki szállásajánlatainkból>>

Hertelendy Kastély, KutaskozmapusztaHertelendy Kastély, Kutaskozmapuszta


Sziráki Teleki-Degenfeld kastély

Ha kutatunk az emlékekben, akkor ez az a kastély, ami az 1987-ben kibocsátott 50 forintos bélyegen díszelgett, ám a története régebbre nyúlik vissza. 1748-ra datálódik az építkezés befejezése, majd előbb a Teleki család, később a Degenfeld család tulajdona lesz. A Nógrád megyei Szirákon a négycsillagos kastélyszálloda egy sikeres felújításnak köszönhetően 1985-től fogadja vendégeit 27 kétágyas szobájával.

Pihenj a Teleki-Degenfeld kastélyban>>

A gyönyörű, több mint 250 éves Teleki-Degenfeld kastély az aktív és passzív kikapcsolódást kedvelőket egyaránt várjaA gyönyörű, több mint 250 éves Teleki-Degenfeld kastély az aktív és passzív kikapcsolódást kedvelőket egyaránt várja

 


Prónay-kastély Alsópetény

A kastély Tömösvári Szilvia és Dr. Molnár József áldozatos munkájának köszönheti felújított állapotát. A Nagykastély korhűen berendezett termei rendezvényeknek adnak helyet, stílusával és eleganciájával visszaidézik a rezidencia egykori fényét. Az épületben 2 lakosztályt alakítottak ki. A szabadon álló Kiskastély különlegessége a zárt belső udvar, mely köré rendeződnek a szobák. További szobákat a Majorsági épületben, illetve a modern enteriőrrel rendelkező apartmant házban találunk. A szálláshoz egy wellness részleg is tartozik, az ősfákkal határolt és tóval ékeskedő kastélykert  pedig fantasztikus látványt nyújt. Fűthető borostermeiben a borkóstolókat évszaktól függetlenül élvezhetik a vendégek az eredeti állapotába visszaállított borospincében.

Egyél egy jót az alsópetényi Hármaskönyv Fogadóban>>

A Prónay kastély csodaszép kastélyparkja és beltere felejthetetlen látványt nyújt A Prónay kastély csodaszép kastélyparkja és beltere felejthetetlen látványt nyújt

 

BOTANIQ Turai Kastély

A neoreneszász és neobarokk jegyeket magán viselő kastély nem csupán egy varázslatosan szép hely Turán, de a szerelem ékes bizonyítéka: báró Schossberger Zsigmond mágnás feleségének, Mayer Gunthof Teréznek építette, amit 1883-tól laktak. A kastély ma szállodaként működik, 19 szobája rendkívül magas felszereltséggel várja vendégeit. A 10 hektáros kert belépőjegy ellenében látogatható.

Fedezd fel Tura gasztronómia kínálatát>>

A turai kastély a felújtás előtt.A turai kastély a felújtás előtt.

 

Teleki-Wattay Kastélyszálló

A földszintes, árkádos, manzárdtetős kastélyépület jelenlegi formáját az 1927-es átalakítás után érte el. Az első világháborút követően a család az épületet hadiárvaház céljára ajánlotta fel, később gyermekvédelmi intézmény működött benne. Ma 15 szobájával és 2 hektáros parkjával egy bájos, modern szállodaként fogadja a vendégeket Pomázon.

Fedezd fel a pomázi vendéglátóhelyeket>>

 

Magyary-Kossa Kastély

A Tolna megyében, Gyönkön található kastély igazi unikum, hiszen azt ma az egykori tulajdonos család leszármazottjai birtokolják és üzemeltetik. Nekik köszönhetően egy „élő” kastélyban szállhatunk meg, a szobákat korabeli bútorokkal rendezték be, és a konyhán is az egykori úri konyha finomságai készülnek.

 

Országszerte fantaszikus kastélyszállodák és kúriák várják, hogy elvarázsoljanak titeket.Nézzetek szét a kínálatunkban>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Lágy zene, csillagfényes szaunák, panorámás pihenőteraszok, kényeztető wellness pillanatok várnak rád, ha az alábbi hotelekbe foglalsz. Kövesd a tökéletes feltöltődés receptjét, ahol nem csak a gyerekek kapcsolhatnak ki teljesen, hanem a felnőttek is!
Rengeteg csodálatos tavunk van, azonban érdemes figyelmet fordítani a kevésbé ismert bányatavakra is, melyek ugyan nem veszélytelenek, de festői környezetben lenyűgöző látvánnyal fogadják az idelátogatókat.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.