Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A legnépszerűbb hazai várak

„Vár állott, most kőhalom” – olvashatjuk a Himnuszban, de szerencsére elég sok várunk maradt meg szép állapotban, nem csak romként. Ebben a cikkben összegyűjtünk neked néhány olyan várat, amit érdemes meglátogatni.

 

Budai Vár

Fővárosunk egyik jelképe, a Budai vár a legismertebb nem csak az országban, de a külföldi látogatók között is, és nem érdemtelenül. Már a XIII. században is éltek itt királyok, és bár azóta nagy átalakításokon esett át, még ma is áthatja a történelem. A Várnegyed az UNESCO Világörökség része, többek között az olyan részei miatt, mint a Halászbástya vagy a Mátyás-templom, de már csak a kilátásért is érdemes meglátogatni. Az sem fog csalódni, aki kultúrára szomjazik; itt található a Magyar Nemzeti Galéria, az Országos Széchényi Könyvtár és a Budapesti Történeti Múzeum is.

Válogass a jobbnál jobb budapesti éttermek közül>>
Szálláshelyek Budapesten>>



Egri vár

Már kisiskolás korunk óta ismerjük az egri vár történetét, köszönhetően Gárdonyi Géza Egri csillagok című művének. És bár 1552 óta sok változás történt a vár életében, még ma is lenyűgöző látványt nyújt, és a város büszkesége. A váron belül számtalan kiállításon ismerheted meg a környék történelmét, és akár egy panoptikumba is ellátogathatsz. Valamint ha már a környéken jársz akkor érdemes megkóstolnod a finom helyi borokat, hiszen az ország egyik legjobb bortermelő vidéke található itt.

TIPP! Ha Egerben jártok, feltétlenül menjetek el a Szépasszony-völgybe. A közel 200 pincéjével ez Eger legnagyobb borospince területe, és az egyik legnépszerűbb látnivalója. Jobbnál jobb pincészetek várják, hogy betérjetek, és megkóstoljátok a Egri Bikavért, az Egri Leánykát, de akár Kékfrankost és Chardonnay-t is. Higgyétek el, pincészetekben és kiváló borokban nincs hiány!

Szállásajánlatok Egerben>>
Több, mint 100 hely várja, hogy megvendégeljen titeket - étteremajánlók Egerben>>

Kilátás az Egri várból a városra.Kilátás az Egri várból a városra.



Sümegi vár

A középkor óta rendületlenül áll a sümegi vár, mely a Balatontól északra található. A legrégebbi részét 1260-ban építették, majd a következő évszázadok alatt folyamatosan bővítették tovább. A történelmi érdekességekről többet is megtudhatsz a vár múzeumában, de a fegyver- és kocsimúzeum is egyedülálló élményt nyújt. Aki pedig még jobban belecsöppenne a múltidézésbe, annak ajánljuk figyelmébe a lovagi tornákat, melyek egy igazi középkori lakodalommal végződnek a Nagy Lovagteremben!

Gasztronómiai élmények várnak Sümegen - nézzétek meg az éttermeket is>>

Szállás tippünk: látogassatok el a Hotel Kapitány Superior Wellness****-be, ahol családbarát szolgáltatásokkal, gyönyörű környezetben, fenséges ételekkel és italokkal várnak a Sümegi vár lábánál. Ráadásul a wellnessrészlegükben 2021. tavasától saját fúrt kútból nyert termálvízben relaxálhattok! Tovább>>

Az ország egyik legnépszerűbb látnivalója, a Sümegi vár madártávlatból.Az ország egyik legnépszerűbb látnivalója, a Sümegi vár madártávlatból.



Esztergomi vár

Az esztergomi vár építését még Géza fejedelem kezdte el a X. században, melyet fia, I. István folytatott, akit itt is koronáztak meg. Nem véletlen, hogy a vár a király egyik legfontosabb székhelyévé vált, Esztergom pedig a Magyar Királyság központi városává. Ha te is szeretnéd fejedelminek érezni magad legalább csak egy kis időre annak sincs akadálya, ugyanis a várban üzleti vacsorákat, családi rendezvényeket, de akár esküvőket is lehet rendezni. Természetesen egy „egyszerű” kirándulás is különleges időtöltés egy ilyen szép várnál, amelynek során megnézheted az Esztergomi Bazilikát, és felfedezheted magát a várost is.

Evés, ivás Esztergomban>>

Szállásajánlatunk:Bellevue Hotel**** Esztergom a belvárostól 5 kilóméterre várja a vendégeket csodálatos panorámával, festői környezetben, wellness szolgáltatásokkal. További részletek>>

Esztergomi várEsztergomi vár



Gyulai vár

A Gyulai vár az egyetlen az egykori Magyar Királyság alföldi gótikus várai közül, ami épségben megmaradt. A XV. század elejére teszik építésének kezdetét, mely az évszázadok alatt volt Hunyadi Mátyás és Ferdinánd király tulajdona is. Ma már az idelátogatóknak szerencsére nem a törökökkel kell csatázniuk, ugyanakkor részt vehetnek tárlatvezetésen, solymászbemutatón, vagy meglátogathatják a kovácsműhelyt. Irány Gyula!

Remek szálláshelyek várnak Gyulán>>
Fedezzétek fel a gyulai éttermeket is>>

Gyulai várGyulai vár



Boldogkői vár

Magyarország egyik legszebb várának tartják a Boldogkőn található építményt, mely a túrázók számára is kedvelt célpont, hiszen a Kéktúra útvonalán található. A XIII. században épült erődítményt alaposan megrángatták az évszázadok, mégis az egyik legjobb állapotban fennmaradt középkori várunk. A Boldogkői várban szervezett állandó programok keretein belül találkozhatsz kosztümös udvarhölgyekkel, csatázó lovagokkal, és a fegyvereket, páncélokat, de akár a hóhér pallosát is kézbe lehet venni.

Szállásajánlatok a környéken>>

Boldogkő váraBoldogkő vára

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Szédítő magasságok, őrületes sebességek… ezek az élmények várnak rád a Balatonnál, ha megfogadod a tippjeinket. Repülj a madarakkal, érezz rá a száguldás ízére és próbáld ki milyen érzés 6-8 méteren hintázni!
Nem kell külföldre menned ahhoz, hogy álomszép kastélyokat láthass, az ország szinte minden pontján áll egy mesésen felújított kastély, ahol egy kicsit belekóstolhatsz, milyen volt a főúri élet.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!