Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Édes, boldog karácsony! Karácsonyi desszert és édesség csomagok, ajándékba is!

2021.12.10 | 7 perc

Ha van időszak az évben, amikor még több figyelem összpontosul a terített asztalra, az minden bizonnyal a karácsony. Ám nem merül ki a bejglikben ez a szép ünnepi időszak, mert egyre több édes sütemény születik a cukrászok keze alatt, amit akár csomag formájában haza is vihetünk, hogy szeretteinkkel megoszthassuk az édes pillanatokat.

 

Nour - Art of desserts (Budaörs)

Ha művészi szépségű karácsonyi édességet szeretnénk, akkor látogassunk ki Budaörsre, ahol a Nour – Art of desserts cukrászdáját találjuk. Az ünnepi pillanatokat olyan sütemény költeményekkel teszik emlékezetessé, mint a Noel, ami a mandula, a sárgabarack chutney és a fehércsoki mousse meghitt harmóniájától lesz tökéletesen finom, de vásárolhatunk madeleine boxokat, különféle édességekkel megrakott boxokat, vagy speciális Nour bejglit, aminek a töltelékét földimogyoró, csokoládé és karamell adja. 

De nem ez az egyetlen különleges ízesítés, amit megkóstolhatunk, hiszen van még citrusokkal feldobott diós, pisztáciás és aszalt vörösáfonyával izgalmassá tett mákos bejgli is a kínálatukban!

Nour - Art of desserts, BudaörsNour - Art of desserts, Budaörs

Noel torta / Nour - Art of desserts, BudaörsNoel torta / Nour - Art of desserts, Budaörs

 

Norma Budapest

A Norma Budapest, akik már kenyereikkel és péksüteményeikkel méltán kivívták a kenyérrajongók elismerését, a karácsonyi időszakra a nevében is sokatmondó Hygge Box-szal készülnek. Egy kellemes ünnepi bekuckózáshoz nem is nagyon kell más, mint egy jól telitömött kosár, benne bejglikkel, gyömbéres és pisztáciás keksszel, vaníliás karikával és borsos kekszekkel.

Norma BudapestNorma Budapest

 

Espressoul Budapest

Ha csak épp arra vágytok, hogy mindig legyen friss bejgli és aprósütemény az asztalon, akkor a Espressoul Budapestbe érdemes betérni, hiszen olyan finomságokkal készülnek, mint a gesztenyés vagy az áfonyás-marcipános bejgli, dobozban kínálják a mézes krémest, a zserbót, de édes aprósütemény csomagot is felmarkolhattok, amibe linzert, nerót és diós brownie-t találtok majd.

Espressoul BudapestEspressoul Budapest

 

Desszertem (Miskolc)

A miskolci Desszertem is nagyon készül az ünnepekre, mono desszertek, macaronok, habkarikák készültek, amikből kisebb és nagyobb csomagokat is összerendeztek, hogy ne csak a cukrászdában fogyaszthassuk el, de ajándéknak is adhassuk karácsony közeledtével.

Desszertem, MiskolcDesszertem, Miskolc

Desszertem, MiskolcDesszertem, Miskolc

 

Sugar! (Budapest)

A Sugar! házatáján mindig kitalálnak valamit, most például ennivalóan aranyos Mikulás formájú sütik születtek, amik természetesen klasszikus piros színben pompáznak. Az ünnepi asztalra is érdemes beszerezni néhány finomságot, akár rénszarvasos, jegesmacis vagy Télapós mignont, de aki nagyobb édességben gondolkodik, annak ajánljuk a Grincses tortát.

Sugar! BudapestSugar! Budapest

 

Flore (Budapest)

Bár a Café Flore Matin et Soir kávézó és a Les Cadeaux de Flore édességműhely az év végével végleg bezárnak, az ünnepekre az egész üzletét karácsonyi hangulatba hozta, ha tehetitek, mindenképpen nézzetek be a Hattyú utcai boltba, ahol különféle ajándékcsomagokra is lecsaphattok. Az Északi-sark elnevezésűben például mézeskalács, Valrhona kakaós pillecukor, Valrhona kakaós-fahéjas sablé keksz és karamell cukorka lapul, míg a Diótörő ajándékcsomag kandírozott narancshéjas diós kekszet, kakaós pillecukrot, kakaós sablé kekszet, sós karamellkrémet és gyümölcsös zselés cukorkát rejt. A csomagok mellett formatortákat is rendelhettek, szigorúan ünnepi köntösben.

A kép illusztrációA kép illusztráció

 

Macaron Heaven (Budapest)

Színesek, jópofák és nagyon vidámak a Macaron Heaven karácsonyi macaronjai. Szinte minden téli figura alakot öltött macaron formában, amiket kicsi vagy nagy kivitelben is megkóstolhatunk. Ha ajándéknak szánjuk, akkor érdemes díszdobozba rendezni őket, nagyon mutatós csapat alakul belőlük.

A kép illusztrációA kép illusztráció

 

Marangona Desszertpark (Budapest)

A Marangona Desszertpark mindent megtesz azért, hogy a karácsonyt édes örömökkel várhassuk. Ehhez már megsütötték a kekszeket és az aprósüteményeket, amiket darabra is megvásárolhatunk, de kérhetjük csinosan dobozba rendezve is. Ha pedig még vacillálunk, mit is vásároljunk, üljünk be a cukrászdába és kivételesen egy kellemes téli koktél mellett fogyasszuk el a különleges ünnepi süteményeket.

 

Mon Petit Dessert Boutique (Budapest)

A Mon Petit Dessert Boutique-ba is beköszöntött a tél, és nem is akármilyen édességek készülnek az ünnepekre! Ha hazavinnéd a Mikulás sapkáját tortaformában, aminek ráadásul csokoládé, mák és meggy íze van, akkor erre is lehetőséged van, mint ahogy az sem kivitelezhetetlen, hogy egy adventi koszorú formájú torta díszítse az ünnepi asztalt – füstölt gesztenye, tonkabab, étcsoki és narancs ízesítésben.

Mon Petit Dessert Boutique, BudapestMon Petit Dessert Boutique, Budapest

 

Sakura (Nagymaros)

A Dunakanyar kedvelt cukrászdája, a Sakura is megsütötte az ünnepi aprósüteményeket, és gondoltak a sós szájúakra is, nekik sajtos-chilis pogácsával, káposztás haséval kedveskednek. Az aprósüteményekből – hólabda, méteres kalács, szilvás pite, Estherházy, puncs szelet, gesztenye golyó – 1 kilós dobozos kiszerelést is igényelhetünk. Ha pedig karácsonyi süteményt ennénk, akkor a pezsgős-málnás mousse, vagy a pisztáciás-málnás koszorú lesz a befutó.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Tata az „Élővizek városa” nevet nem véletlenül kapta, hiszen az Öreg-tó, a Cseke-tó és Derítő-tó mellett számos gazdag vizű patakot és ért is találunk környékén. A varázslatos Angolpark, a híres Öreg-tó, és az ikonikus tatai vár mellett még számos érdekesség vár rátok ebben a gyönyörű városban.
Időről időre mindenkiben előtör a vágy, hogy milyen jó lenne egy kis időre kiszakadni a mindennapos mókuskerékből, és kicsit félrevonulni egy csendes helyre, ahol a telefoncsörgést a madárcsicsergés váltja fel, a számítógép kijelzője helyett pedig a panorámát lehet nézni. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szállást, ahol kellemes környezetben tudtok elvonulni a világ elől.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.