Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Üdv a Jurassic Parkban! 5+1 varázslatos dinó park Magyarországon

Lépjetek be Magyarországon a Jurassic Park kapuján, mert Budakeszin vagy épp Rezin könnyedén az őslények birodalmában találhatjátok magatokat! Élethű őshüllők, régészeti feltárások és izgalmas játékok – ezek lapulnak a hazai dinó parkokban! A gyerekek garantáltan imádni fogják!

 

Dinó Park - Eger, Felsőtárkány

Nem is lehetett volna jobb helyszínt találni a Bükk kapujában megbújó Dinó Parknak, mint a vadregényes Felsőtárkányt. A csodálatos völgyben csordogáló kis patak, a mocsár, a környező hegyek mind felfedezőútra csábítanak majd. Lépjetek rá a hangulatos ösvényekre, melyeken haladva a Magyarországon talált összes dinoszauruszt megtekinthetitek. Ráadásul ezek a hihetetlenül élethű szobrok mozognak és hangot is adnak! A park különleges szolgáltatásai közé tartozik a népszerű dínó show, ahol még az őshüllőket is megszelídíthetitek. A legkisebbek ezen kívül kipróbálhatjátok a dínófejes ugrálóvárat, valamint a vízi dodzsemet is.

Kiegészítő program a kiránduláshoz:
Piknikezzetek egy jót a festői, Felsőtárkányi-tó partján, nézzétek meg az (általában) április végéig még látható Vöröskő-forrást vagy nevezzetek be egy felejthetetlen túrára az Esztáz-kői-barlangban!

Szállásajánlatok Egerben>>

Dinó Park - Eger, FelsőtárkányDinó Park - Eger, Felsőtárkány

Dinó Park - Eger, FelsőtárkányDinó Park - Eger, Felsőtárkány

 

 

Dinó- és Kalandpark, Rezi

A Keszthelyi-hegység által körülölelt Rezit erdőségek és szőlővel borított domboldalak határolják, de itt fut keresztül az Országos Kéktúra útvonala is. A völgyben fekvő Dino- és Kalandparkban megcsodálhatjátok az őslények királyát, a rettegett Tyrannosaurus rex-et, valamint a tüskéshátú Sztegoszaurusz-t is, de azt is megtapasztalhatjátok, hogyan mozogtak és milyen hangot adtak ki ezek a csodás állatok. A belépőjegy megváltása után ráadásul korlátlanul használhatjátok a szuper kötélpályákat, a 6 asztalos trambulint, a kisvasutat, a minigolf pályákat vagy akár rodeózhattok, csónakázhattok is! Ha megéheztek vagy megszomjaztok, akkor pedig irány a kávézó és étterem, ahol finom falatokra és hűsítő italokra bukkanhattok.

Kiegészítő program a kiránduláshoz
Jó kis panorámát ígér a könnyen megközelíthető Rezi várrom, mely a több mint 400 méter magasságban lévő Meleg-hegyen magasodik. Ha felértetek, akkor már nem lesz más hátra, mint elmerülni a mesebeli kilátásban, ami a Balatontól egészen Sümegig tart.

Szállásajánlatok a közelben>>

Dinó és Kalandpark, ReziDinó és Kalandpark, Rezi

Dinó és Kalandpark, ReziDinó és Kalandpark, Rezi

 

Budakeszi Dinó Park

Budakeszi Vadaspark árnyas erdei ösvények között kanyarogva egykettőre az őslények földjén találhatjátok magatokat. A 65 millió éves időutazáson a Dinó Park 25 életnagyságú lakóját ismerhetitek meg közelebbről, amiben a kétnyelvű információs táblák lesznek a segítségetekre. Ám azon túl, hogy fotózkodhattok kedvenc ősgyíkjaitokkal, az itt rejtőző szuper programok közül is válogathattok. Éljétek át a paleontológusok mindennapjait, ragadjatok szerszámokat és tárjátok fel a megkövesedett csontokat! A Játék-völgyben pedig olyan remek szórakozási lehetőségek várják a gyerekeket, mint a trambulin, az óriás csúzli, a teke vagy a célba dobás.

Kiegészítő program a kiránduláshoz
Keressétek fel a körülbelül 30 hektáros Budakeszi Arborétumot is, ahol káprázatos növények, tóban úszkáló mocsári teknősök, kacagó gerlék lakta madárház és állatsimogató is van!

Szállásajánlatok a környéken>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Vadasparkok kicsiknek és nagyoknak
A gyerekek egyik kedvenc programja az állatkertek látogatása – és lássuk be, felnőtt fejjel is élvezetes időtöltés. Mutatunk néhány családiasabb vadasparkot, ha ti is kedvet kapnátok hozzá.

 

 

Veszprémi Dinó Park

A királynék városában lépten-nyomon rengeteg magával ragadó látnivalóba botlik az ember, melyek közül a Veszprémi Állatkertet érdemes közelebbről is szemügyre venni. A belvárostól karnyújtásnyira fekvő létesítményben a gazdag állatvilágon, Afrika szavanna játszótéren és a Kölyök-dzsungelen túl ugyanis egy vagány Dinó Park is helyet kapott. Örökítsétek meg a pillanatot a dinók hátán ülve, vagy készítsetek képet a félelmetes fogak közül! A gyerekek emellett három foglalkoztató sátorban bányászhatnak fosszíliákat, rajzolhatnak vagy akár gipszbe is önthetik a dinócsontokat.

Kiegészítő program a kiránduláshoz
Fürkésszétek ki a Veszprémi várnegyed titkait, majd csodáljátok meg a Vár utca végén nyíló eszméletlen panorámát, de nem éri meg kihagyni a 22 méter magas Gizella királyné-kilátót sem!

Szállásajánlatok Veszprémben>>

Veszprémi Dinó ParkVeszprémi Dinó Park

Veszprémi Dinó ParkVeszprémi Dinó Park

 

 

Budapesti Magyar Természettudományi Múzeum

Már a fővárost is meghódították a dinoszauruszok, amit megtapasztalhattok, ha Magyar Természettudományi Múzeumba látogattok. A rengeteg izgalmas állandó- és időszakos kiállítás mellett ugyanis kiegészítésképpen az őslények országában is barangolhattok egyet. A Dinókertbe életnagyságú dinoszauruszok fogadnak benneteket és az út végére garantáljuk, hogy sok hasznos információ birtokában térhettek haza.
 
Kiegészítő program a kiránduláshoz
Az ELTE Füvészkertjében csodálatos növényeket ismerhettek meg és bepillanthattok a Pálma-, az Ausztrál- vagy a Viktória házba is. Az Orczy-kertben pedig hatalmas tó és klassz kalandpark rejtőzik.

Szállásajánlatok Budapesten>>

 

 

Kunhegyesi Dinó Park

Az Alföldön, a Tisza-tó közelében fekvő Kunhegyesen járva meglepődve fogjátok tapasztalni, hogy a belváros szívében, a Szabadság térnél bizony dinók garázdálkodnak a Dinó Parkban. Cserkésszétek be őket séta közben vagy ücsörögjetek egyet a fák alatt, míg a gyerekek birtokba veszik a hatalmas játszóteret! Ráadásul ezért a programért egyetlen forintot sem kell fizetnetek és innen akár pár perc alatt a lenyűgöző Meseerdő játszótéren találhatjátok magatokat. Jó szórakozást!

Szállásajánlatok a környéken>>

 

 

Dinó Safari

Magyarország első és (egyelőre) egyetlen autós Safari Parkjában a Magyar Nemzeti Cirkusz és más cirkuszok munkájából kivont vadállatok között élhetitek át a szafari élményét, de azt tudtátok, hogy az Élményparkba dínókkal őrzött úton át mehettek át? A közel 65 millió évvel ezelőtt kihalt állatokat szintén az autóból -vagy a Safari Vonatból- figyelhetitek meg. 

Szállásajánlatok a környéken>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Hotelek saját kalandparkkal
Itthon is több olyan szállodát találunk már, ahol a hely saját kalandparkjában vezethetjük le a felesleges energiát - most ebből mutatunk nektek néhányat.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Nagy örömünkre a levendula egyre nagyobb népszerűségnek örvend, s a domboldalakon pompázó lila virágoknak köszönhetően a nyár meleg hónapjait csodás illat lengi körbe. Ki tudna ellenállni ennyi szépségnek? Szerencsére nem is kell, sőt, irány a levendulaszüret! Mutatjuk a legkedveltebb levendulamezőket, hogy megtölthessétek velük a kosarad.
Higgyétek el: mindenkinek jár a pihenés – még Nektek is! Épp ezért idén lepjétek meg magatokat egy különleges vakációval hazánk meseszép fürdővárosaiban! Miért? Mert a kényeztető élménymedencék, a gyógyító termálvizek, a fantasztikus óriáscsúszdák és a jobbnál jobb szálláshelyek csak rátok várnak!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.