Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tiszaderzsen nyitja meg kapuit a különleges Kenguru Park - a szórakozás garantált!

2022.06.11 | 3 perc

Idén júniusban, Tiszaderzs határában nyit a Kenguru Park, ahol egy sejtelmes földrész, Ausztrália különleges állatvilágával találkozhatnak a látogatók. A park névadóihoz, a benett kengurukhoz pedig igazán közel kerülhetnek!

Szállásajánlatok a környéken>>

 

A Tisza Tó partján megelevenedik az Ausztrál kontinens - Kenguru Park 

Tiszaderzs önkormányzata 2 évvel ezelőtt állapodott meg egy szakmai befektetői csoporttal és bár a pandémia lelassította  a folyamatokat, idén június 18-án megnyitja kapuit a látogatók előtt az új magyar szenzáció, a Kenguru Park. A zoológiai szakemberek által létrehozott állatbemutató egyik fő célja, hogy színesítse a turisztikai programok sorát a Tisza-tónál, amelyek jelenleg sem mondhatóak szegényesnek. A park kicsik és nagyok számára egyaránt tartogat meglepetéseket, s ezek közül most párat be is mutatunk.

A Kenguru Park fő attrakciója egy sétány, ahol benett kenguruk között időzhetünk, selfizhetünk, akár le ülhetünk közéjük! A világ legnagyobb erszényes állataival is megismerkedhetünk, akik nem mások, mint a vörös óriáskenguruk.

Tiszaderzsen nyitja meg kapuit a különleges Kenguru Park / Kép: kengurupark.huTiszaderzsen nyitja meg kapuit a különleges Kenguru Park / Kép: kengurupark.hu

 

 

Az Ausztrál táj állatvilágát ugyanakkor különböző papagáj-félék és kakaduk is színesítik majd

A vidám pillanatokról az emblematikus kokabura, másnéven a kacagójancsi biztosan gondoskodni fog jellegzetes hangját hangoztatva. A hangulatos mini állatbemutató felsorakoztat néhány más földrész tájairól származó ismert állatot is, így többek között kedves kis szurikátákat, alpakákat és varánuszt is láthat a közönség. A legkisebbek nagy örömére pedig  állatsimogatót is kialakítottak.

Tiszaderzsen nyitja meg kapuit a különleges Kenguru Park / Kép: kengurupark.huTiszaderzsen nyitja meg kapuit a különleges Kenguru Park / Kép: kengurupark.hu

 

 

A játszva tanulás hangsúlyos szerepet kap a parkban az alapvető küldetésüket követve

Ugyanis itt az iskolás gyerekeknek kihelyezett biológia órákat is tartani fognak, az Ausztrál földrész különleges állatvilágának titkaiba beavatva őket.  Természetesen nem maradhat el a játszótér és játszóház sem, a finom falatokat pedig a KávéZoo biztosítja majd, több vendéglátóhely mellett.

Látogassatok el ti is a június 18-án nyíló Kenguru Parkba, ahol minden nap 09.00. órától 18.00 óráig várják a látogatókat!

Tiszaderzsen nyitja meg kapuit a különleges Kenguru Park / Kép: kengurupark.huTiszaderzsen nyitja meg kapuit a különleges Kenguru Park / Kép: kengurupark.hu

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Felejthetetlen élmények a Tisza-tónál
Titokzatos, végtelen nádasok övezik a Tisza-tó mesébe illő vidékét, mely fantasztikus élményeket tartogat. Ezúttal olyan vízi- és szárazföldi kalandok következnek, amiket vétek lenne kihagyni.
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
„Nyíregyháza többet ad!” - hirdeti a város, és valóban: bármilyen célból utazunk is oda, a kellemes időtöltés biztosított. Most 5 olyan nevezetességet mutatunk be, ami kihagyhatatlan, ha ott jártok.
Szigetköz hazánk azon vidékei közé tartozik, ahol számtalan látnivaló, kirándulási- és programlehetőség adott, és eközben még a legszebb vidékek egyike is. Városnézés, vízi- és biciklitúra, fürdőzési lehetőség és még megannyi más lehetőség vár ránk, ha Szigetközbe látogatunk. Ezekből a lehetőségekből szemezgetünk, gyertek tartsatok velünk!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
5 gyönyörű tanösvény tavaszi túrákhoz
A nyiladozó-illatozó krókuszok, tulipánok, nárciszok és jácintok egytől egyig hirdetik: beköszöntött a tavasz. Ilyen tájban egyre nagyobb vonzást érzünk a túracipőnkhöz, hogy megragadjuk, majd nyakunkba vegyük valamelyik feltöltődést ígérő útvonalat. A tanösvények tökéletes választások ilyenkor, hiszen bandukolás közben játszva tanulhatunk olyan dolgokról, amikről talán még sosem hallottunk.
Tökéletes tavaszi program: fedezd fel hazánk arborétumait!
Már bontják szirmaikat a tavaszi virágok, néhány hét, és a bokrok, fák is zöld ruhába öltöznek. A szép idő a szabadba csalogat minket, és mi sem lehetne kellemesebb, mint egy kiadós sétát tenni a természetben. Hazánk számos botanikus kerttel, arborétummal rendelkezik, érdemes felkeresnünk valamelyiket.
TOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni!
Nem kell ahhoz átlépnünk az országhatárt, hogy különleges helyekre leljünk; az ország számos városa rejt olyan népszerű és kevésbé ismert látnivalókat, melyek egy egész hétvégére elegendő időtöltést biztosítanak. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan hazai várost, amivel nem tudunk mellélőni egy rövid tavaszi kiruccanás során!
Rejtőzködő kirándulóhelyek, amiket kevesen ismernek ‒ barlangok, hegytetők és csendes kolostorromok
Szebbnél szebb kirándulóhelyek vesznek körbe minket Magyarországon, melyek felkereséséért szerencsére egyetlen huncut forintot sem kell fizetnünk. Csupán az erőnkre, kitartásunkra, lelkesedésünkre kell támaszkodni és máris feltárulnak előttünk a Bükk-vidék, a Bakony vagy akár a Vértes lenyűgöző úti céljai a természetben. A listánkon szereplő látnivalóknál ráadásul szinte biztosan nem ütköztök majd turistaáradatba sem.
Túraetikett: 7 aranyszabály kirándulóknak, hogyan kell viselkedni a természetben
2023.03.21 | 7 perc | Kirándulás, túraötletek
Ismered a természetjárók illemtanát? Tudod melyek azok az írott- és íratlan szabályok, amiket betartva tudatos kiránduló lehetsz? Fusd végig cikkünket, amiben csokorba szedtük a túraetikett fontosabb pontjait! Ha ezeket betartod, biztos lehetsz benne, hogy magadnak és a környezetednek is jót teszel!