Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Idén is elvarázsol a fénypark: Lumina Park Budapest 150 - Utazás az időben

A Lumina Park tavalyi sikere bizonyította, hogy a budapestiek megszerették a Palatinus strandon létrehozott különleges attrakciót, a fények világát. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. idén a 150 éves Budapest történetére formálta az idei fénypark témáját. Az Utazás az időben című fénypark október 19-től jövő márciusig várja a látogatókat.

A Lumina Park Budapest 150 októberi megnyitóján részt vett Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, Borosné Szűts Ildikó, a társaság vezérigazgatója és Krzysztof Sachs, a Lumina sp. z o. o. kreatív igazgatója. 

A budapesti Lumina Park története tavaly kezdődött

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a Palatinus fürdő strandterületének hasznosítására, a nyaranta napi 5-6 ezer fős forgalom kiegyenlítésére olyan lehetőséget keresett, amely télen, a hidegebb időjárás ellenére is a Margitszigetre vonzza a vendégeket. A társaság ebben partnerre talált a lengyel Lumina sp. z o. o. céggel, amely saját hazájában már több városban sikeresen működtetett fényparkokat (Wroclaw, Poznan, Lublin, Bydgoszcz), és éppen tevékenysége bővítését tervezte európai fővárosokban. Budapesten a Palatinus strand ideális helyszínnek bizonyult egy fénypark kialakítására, melyet a Palatinus fürdő dolgozói üzemeltetnek, segítve ezáltal az értékes munkaerő megtartását a kisebb forgalmú, téli időszakban. Társaságunk hároméves együttműködésben állapodott meg lengyel partnerével.

A Lumina Park a 2022. év egyik legnagyobb újdonsága volt, mely rövid idő alatt a főváros látványossága, a családok és a fiatalok kedvelt téli programja lett – több, mint 200 ezer látogatóval a vártnál is nagyobb sikert hozva.

 

 

Lumina Park Budapest 150

A csodálatos fényvilágot megálmodó és kivitelező lengyel partnercéggel közösen tett ígéret szerint a Lumina Park az ősszel visszatért a Palatinus strandra, Budapest 150. születésnapja tiszteletére új témát is választottak: egy időutazást, mely mi mást is mutathatna be, mint a főváros történetének egy-egy jellemző szakaszát:

- kezdve a római korral, megidézve Aquincumot légiósokkal és gladiátorokkal
- felelevenedik a 19. század, az immár egyesült Budapest hangulata
- megjelennek természetesen Budapest olyan ikonikus jelképei, mint a Lánchíd, az oroszlánok és az Országház, illetve emlékek, helyek, épületek a főváros történelmének jellemző korszakaiból: érkezik a földalatti és berobban a mozi, bepillantunk az élénkülő fürdővilágba, és a grund sem marad ki
- folytatódik a város története az 50-es évekkel, aztán a rock és disco korszakkal, végül a jelen Budapestjébe érünk és felvillantjuk a jövő vízióját is

A Lumina Park Budapest 150 időutazása során bemutatják az adott korszak városlakóit, mindennapi életük elemeit is beleértve a jellemző épületeket, technikát, tárgyakat.

Az „időutazás” 1-1,5 órás sétával járható be a Palatinus fürdő strandterületén, az út nagyjából 1,5 km. A Lumina Park Budapest 150 2023. október 19-től 2024. március 4-ig tart nyitva, minden nap sötétedéstől 21 óráig.

Az első budapesti fénypark sikerét tapasztalva ebben az évben megnyitjuk a Lumina Christmas Parkot is, igazi karácsonyi hangulatot varázsolva a Római fürdő 7 hektáros parkjába, mely terveink szerint 2023. november 10-től 2024. január 15-ig lesz látogatható.

 

Nyitókép: Lumina Park Budapest 150 - Utazás az időben Facebook oldala

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Olcsó belföldi utazást tervezel? Akkor jó helyen jársz, mert Magyarország csodálatos kincseit akár kevesebb pénzből is felfedezheted – csak tudni kell a módját! Olvass tovább, és megtudhatod, hogyan lehet kis költségvetésből is szuper kiruccanást szervezni!
Fantáziaország minden szegletét bejárhatjátok, ha megcélozzátok hazánk legjobb játszótereit. Vigyétek el a gyerkőcöt egy elbűvölő mesevárosba vagy egy fa játékokat rejtő, panorámás arborétumba! Adunk egy kis segítséget a kiránduláshoz, de abban biztosak lehettek, hogy a most következő vidéki és fővárosi helyeken élmény lesz minden perc!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.