Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Utazás kevés pénzből? – Utazás belföldön okosan

2023.10.25 | 7 perc

Olcsó belföldi utazást tervezel? Akkor jó helyen jársz, mert Magyarország csodálatos kincseit akár kevesebb pénzből is felfedezheted – csak tudni kell a módját! Olvass tovább, és megtudhatod, hogyan lehet kis költségvetésből is szuper kiruccanást szervezni!

Magyarország csodálatos hegyei, puha lombú erdői, szeszélyes patakjai, szelíd dombságai vagy tükörsima síkságai ezer meg ezer kincset tartogatnak az utazóknak. Nem beszélve az évezredes múltra visszanyúló történelmi- és kulturális látnivalókról, valamint az őseinktől örökölt, mesés történetekről, amiket érdemes megismerni. És, bár a külföldi utazásoknak is megvan a maguk szépsége, ezúttal inkább hazánk felfedezésére koncentrálunk majd, amivel időt, pénzt, energiát is spórolhatunk. Sőt, még a környezetet sem terheljük meg túlzottan.

 

Takarítsd meg a költségeket ügyes tervezéssel!

A legfontosabb lépés a költséghatékony nyaralás felé a jó tervezés, amihez sima kockás füzetet vagy modern, telefonos applikációt is használhatsz. Határozd meg, mekkora összeg áll a rendelkezésedre, és kezd el időben az utazás szervezését! Miért lényeges ez? Azért, mert megfelelő előrelátással nem csupán könnyebben foglalsz majd szállást, hanem jellemzően olcsóbban is foghatod ki az általad kiszemelt hotelt, panziót, apartmant vagy épp vendégházat. Különösen igaz ez akkor, ha lehetőséged van némi rugalmasságra a tervezésnél. A hétköznapi időpontok ugyanis szinte kivétel nélkül olcsóbbak, mint a hétvégi szállásárak. Az utó- vagy előszezonban pedig megint csak bravúros ajánlatokra bukkanhatsz.

Tipp! A legtöbb szálláshelyen előfoglalási akciókat biztosítanak az előrelátó vendégeknek, így, hogyha időben tervezel, jobban is jársz majd!

Nézd meg az előfoglalási akciókat a Szallasvadasz.hu-n>>

 

 

Utazz okosan, kevesebb pénzből!

Említettük már, hogy magyarként abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy szinte körülvesznek minket a látnivalók, bármerre is vegyük az irányt. Használd ki ezt, és ismerd meg a környezetedben rejtőző látnivalókat, programokat! Így két legyet üthetsz egy csapásra: spórolhatsz az úti költségen és időt is megtakaríthatsz.

Ha azonban messzebbre tervezed a kirándulást, akkor mindenképp érdemes átszámolni: autóval, busszal vagy vonattal jössz-e ki jobban? Illetve az is több tervezést igényel, hogy megfelelő sorrendbe ejtsd útba a látnivalóikat.

Tipp! Megismernéd a szálláshelyetek környékét, de gyalog túl fárasztó lenne? Bérelj kerékpárt! Szerencsére sok esetben lehetőséged nyílik ingyenes, vagy kedvezményes áron igénybe venni ezt a szolgáltatást a szálláson – csak érdeklődj a vendéglátódnál!

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Pattanjatok bringára! 5 kerékpárbarát vidéki vendégház, ahol kétkeréken is felfedezhetitek a környéket
Hazánkban számos gyönyörű vidék található és sokszor egy nap nem is elég, hogy minden látnivalót körbejárjunk. A folyamatot azonban meggyorsíthatjuk, ha kétkerékre pattanunk, így összeszedtünk nektek 5 olyan kerékpáros vidéki vendégházat, aminek környéke bővelkedik látnivalókban, és ahol a szálláshelyen lehetőségetek van kerékpárt kölcsönözni és körbetekerni a vidéket. Igazi biciklibarát szállásokat mutatunk!

 

Spórolj a számodra tökéletes szálláshellyel!

A legtöbb szálláshely igyekszik jobbnál jobb kedvezményekkel elcsábítani az utazókat. Van, ahol ingyenes belépőket, kerékpárbérlést vagy szállodai programot biztosítanak a jógázástól a vízi tornán át a különböző workshopokig.

Emellett az akciós csomagok is mindig rejtenek extra meglepetést, szolgáltatást, amivel ugyancsak jól járhatsz. Kiváltképp érvényes ez azokra a szálláshelyekre, amelyek közvetlenül a helyi fürdők mellé települtek. A legtöbb szálláshely ilyenkor közvetlen átjárást biztosít a vízi komplexumba, ami nem csak nagyon kényelmes, de így még a nyaralás értékes perceit sem kell sorban állásra pazarolnod.

Nézd meg a fürdőkapcsolatos szállodákat>>

Napfényfürdő Aquapolis fürdőkomplexum, Szeged - a Hotel Forrás****-ból közvetlen átjárással megközelíthetőNapfényfürdő Aquapolis fürdőkomplexum, Szeged - a Hotel Forrás****-ból közvetlen átjárással megközelíthető

 

 

Köss kompromisszumot az étkezésben!

Az egyik sarkalatos pont az utazási költségvetésben az étkezésre szánt keretösszeg meghatározása. Utazás során ugyanis könnyebben kinyílik a pénztárcánk, és hajlamosak vagyunk a kényelem érdekében többet költeni. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen természetes, hogy szeretnénk megismerni a helyi ízeket, éttermeket is. Ha viszont épp nincs túl sok felesleges pénzünk, célszerű megnézni és előre összehasonlítani az éttermek étlapjait, esetleg utánajárni, rendelkezik-e valamelyik vendéglátóhely napi menü ajánlattal.

Természetesen, más lehetőség is van a takarékoskodásra – például a jól felszerelt konyhával rendelkező apartmanok, vendégházak választása, ahol magad is elkészítheted a finom vacsorát, ebédet és reggelit a családnak.

Tipp! Érdemes mérlegelni az all inclusive szolgáltatást nyújtó hotelek előnyeit is! Ezek a lehetőségek elsőre lehet, hogy drágának tűnnek, de ha utánaszámolunk, mennyi mindent kínálnak cserébe, sokszor igen korrektnek mondhatóak – és így nem is nekünk kell bajlódni az étkezések megoldásával.

All inclusive szállodák>>

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Egyetek, igyatok és fürdőzzetek, amennyi jólesik! – all inclusive hotelek frissítő wellnessel
Hozzátok ki a legtöbbet a nyaralásból, mert az all inclusive ellátással kecsegtető hotelek gondtalanságához könnyű hozzászokni! A korlátlan étel- és italfogyasztás még csak a kezdet lesz, hiszen a szédületes wellness élmények és izgalmas programok is karnyújtásnyira lesznek tőletek! Győződjetek meg róla és válasszátok a tökéletes kényelmet a nyaralás alatt!

 

Jó tervezéssel, szervezéssel tehát sokat spórolhatsz a belföldi utazáson. Ráadásul rengeteg ingyenes program, kirándulási lehetőség is akad hazánkban, amikért fizetned sem kell. Járd be a mesés, erdei kirándulóhelyeket, kilátókat vagy nézd meg a csodás magyar városokat!

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ropogós falevelek, friss, üde levegő, relaxáló séták, játszva tanulás – ez vár téged is, ha ősszel veszed a nyakadba gyönyörű tanösvényeink valamelyikét. Válogass villányi, drégelypalánki, budaörsi, olaszfalui és szarvasi tippjeink közül, amelyek a természeti és történelmi kincseken túl akár fenséges kilátópontokat is tartogatnak!
A Lumina Park tavalyi sikere bizonyította, hogy a budapestiek megszerették a Palatinus strandon létrehozott különleges attrakciót, a fények világát. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. idén a 150 éves Budapest történetére formálta az idei fénypark témáját. Az Utazás az időben című fénypark október 19-től jövő márciusig várja a látogatókat.
Előző
Következő
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.