Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Meseváros és lombcsúszda – terítéken az ország legjobb játszóterei

Fantáziaország minden szegletét bejárhatjátok, ha megcélozzátok hazánk legjobb játszótereit. Vigyétek el a gyerkőcöt egy elbűvölő mesevárosba vagy egy fa játékokat rejtő, panorámás arborétumba! Adunk egy kis segítséget a kiránduláshoz, de abban biztosak lehettek, hogy a most következő vidéki és fővárosi helyeken élmény lesz minden perc!

 

Folly Arborétum (Badacsonyörs)

Nem a legnagyobb, de biztosan az ország egyik legkülönlegesebb, fa játszóterét rejti a csodálatos Folly Arborétum. A lurkók kipróbálhatják a mókuskereket, az óriáshintát, a kötélalagutat, de megmászhatják a fák koronái közé vezető sétautat, ahonnan hosszú csőcsúszda biztosítja a lejutást. A drótkötélpálya után azért nem árt gyönyörködni a balatoni panorámában és a növényritkaságokban sem.

Fotó: Folly Arborétum és Borászat Facebook oldalaFotó: Folly Arborétum és Borászat Facebook oldala

 

 

Gellért-hegyi csúszdapark (Budapest)

Csak kövessétek a gyermekkacajt a Szabó Dezső sétányon, és hamar meglelitek a Gellért-hegyi csúszdaparkot! Az óriási játszóteret puha gumiborítás teszi biztonságossá és a napszúrás miatt sem kell aggódni az árnyékot adó fáknak köszönhetően. A szédítő csúszdák, a fészekhinta vagy a kötélhíd gondoskodik a kiváló szórakozásról.

 

Rákóczi Kert − A Családok Parkja (Budapest)

Budapesten, a csepeli Rákóczi Kertben óriási, kétszintes várban kalandozhatnak a gyerekek a Családok Parkjában. A sok csúszdázás, hintázás, mászókázás mellett színes kisautópálya nyűgözi le a gyerkőcöket. Ráadásul a modern játszótér mellett szabadtéri kondiparkot, futókört és kávézót is találtok.

Fotó: Rákóczi Kert - Családok Parkja Facebook oldalaFotó: Rákóczi Kert - Családok Parkja Facebook oldala

 

 

Városligeti játszótér (Tiszafüred)

Náddal és virágzó tavirózsákkal borított dísztó felett kelhettek át egy dombra tartó fahídon a tiszafüredi Városligeti játszótéren. A kiváló játékok remek kikapcsolódási lehetőségeket tartogatnak a lurkóknak, de a széles csúszdákon még a felnőttek is kényelmesen száguldozhatnak együtt a picikkel.

Városligeti játszótér (Tiszafüred)Városligeti játszótér (Tiszafüred)

 

 

Sziget-kék Tematikus Park (Debrecen)

Szabó Magda varázslatos fantáziavilága sejlik fel a debreceni Sziget-kék Tematikus Parkban, ahol komplett mesevárosba csöppennek a kíváncsiskodók. A 19 épülettel gazdagított területen ráadásul a KRESZ szabályokat is játszva sajátíthatják el az apróságok, melyhez lábbal hajtható kisautót is bérelhettek. Az elképesztő élménytoronyhoz pedig jól passzol a lombok között meghúzódó akadálypálya és óriáscsúszda.

Fotó: Sziget-kék Facebook oldalaFotó: Sziget-kék Facebook oldala

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Lumina Park tavalyi sikere bizonyította, hogy a budapestiek megszerették a Palatinus strandon létrehozott különleges attrakciót, a fények világát. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. idén a 150 éves Budapest történetére formálta az idei fénypark témáját. Az Utazás az időben című fénypark október 19-től jövő márciusig várja a látogatókat.
Hol az érintetlen zöld vadon látványába, hol a tengerként hullámzó rétekbe, dombokba ütközik a tekintet Magyarország legszebb kilátóiban állva, miközben a varázslatos tájakon mesebeli, pöttöm falvak fel-felsejlő körvonalai rajzolódnak ki. Jöjjön a Jenga formájú, a faragott és a többi különleges kilátó!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.