Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Harapj bele a balatoni nyárba: itt eheted a legjobb lángosokat!

Ha a Balatonon nyaralsz, vagy rövidet strandolsz, enni akkor is kell. Ha pedig strand, akkor lángos. Ha lángos, akkor pedig... összegyűjtöttünk néhány igazán jó hírű lángosozót a Balaton környékéről.

A nyári strandolás kötelező eleme a lángos.A nyári strandolás kötelező eleme a lángos.

 

Tesztelt a Nébih

Ha a Balaton legfinomabb lángosait keresed, akkor mindenképpen tudnod kell a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal legújabb vizsgálatáról. A Nébih Szupermenta tesztsorozatának legújabb állomásán ugyanis ezúttal 12 lángosozót vett górcső alá: a helyszíni szemlék során mintát vettek a késztermékekből, a használt, forró sütőzsiradékból, valamint különböző felületekről is. Mi több, a szakemberek a natúr lángosok érzékszervi bírálatát is elvégezték, amely során egy lángos kiválóan megfelelt, 4 átlag feletti, 6 átlagos, míg 1 lángos átlag alatti minősítést kapott.

A laikus lángoskedvelők értékelték a lángosozók vásárlóként megítélhető felszereltségét, választékát, higiéniát, a kiszolgálást, no és az összbenyomást is, emellett pontozták a kiszolgált sajtos-tejfölös lángosok külső megjelenését, színét, illatát, ízét és állagát is.

Itt sütik a legjobb balatoni lángosokat

 

Rév Büfé, Révfülöp

Az abszolút első a révfülöpi Rév Büfé, ahol a díjnyertes lángos mellett isteni hamburgert, hot dogot, langallót vagy gofrit is ehetsz. Hatalmas italválasztékuknak köszönhetően szomjas sem maradsz, legyen az alkoholmentes vagy erősebb, kedvedre válogathatsz a hűsítő nedűk közül.
Szállás ajánlataink Révfülöp környékén>>

 

Sarok Büfé, Zamárdi

Ha Zamárdiban jársz, feltétlenül térj be a szabadstrand nyugati részén, az Eötvös utca végén található Sarok Büfébe! A helyet már egy 2012-es szavazáson is beválasztották Magyarország tíz legjobb lángosozója közé, és ezúttal is szép eredményt ért el: ezüstérmes lett. Akik ott haraptak már lángosba, mind a tíz ujjukat megnyalták: a klasszikus sajtos-tejfölös mellett kapható többek között virslis, sonkás és káposztás is.

Szállások Zamárdiban>>

 

 

Róza Mama Büféje, Balatonszárszó

Noha már ezelőtt is sokan dicsérték Róza Mama balatonszárszói büféjét, a Nébih vizsgálata igazolta: tényleg az egyik legjobb a Balaton partján. E hely ugyanis harmadikként végzett a versenyben. Aki járt már ott, azt mondja, lángosban verhetetlen, a hangulat pedig igencsak családias. Ha tehát jót akarsz enni, irány Róza Mama a szárszói strandnál!

Balatonszárszói szállásokat itt találsz>>

 

 

Olíva Büfé, Alsóörs

Ha Alsóörsön is csak egy jó lángosra fájna a fogad, akkor van egy tippünk: az Olíva Büfé. A hely nemcsak, hogy igen fenséges falatokat kínál, a lángosa fenomenális ezt bizonyítja a most kapott átlag fölötti minősítése is. Nem csoda, hogy van olyan, aki a büfé miatt strandol a Balaton északi partján található településen.

Szállások Alsóörsön>>

 

Móló Büfé, Tihany

Tudod, hol volt egykor Tihanyban a posta és a hajópénztár? Hát, ott, ahol most a Móló Büfé áll. Az a tihanyi móló közelében található hely, ahol átlag feletti minősítést kapott a natúr lángos. A menüjükben ott a hekk, a hamburger és a kolbász is, így ha farkaséhesen érsz oda, hidd el, lesz mivel alaposan megtöltened a hasad!

Ne felejts el szállást foglalni>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Szerencsések vagyunk, hiszen idén négynapos hétvégével tehetünk pontot 2019 legforróbb évszakának a végére. Ráadásul ezeken a napokon megannyi klassz program vár országszerte, amit vétek lenne kihagyni.
Mit szólnál, ha a kiránduláson testközelből láthatnád kedvenc állataid, amiket akár meg is simogathatsz? Bármerre is indulsz Magyarországon, százával találkozhatsz állatsimogatókkal. Most 5 helyet közülük bemutatunk.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
Utazási tippek és szállásajánlatok húsvétra és a tavaszi szünetre
Az idei húsvét lezárja a márciust és elkezdni az áprilist: a négynapos hosszú hétvége alatt még emlékezetesebbé tehetjük az ünnepet, ha valamelyik hazai wellnesshotelben foglalunk szállást. Olyan vidéki szállodákat gyűjtöttünk össze, ahol a felnőtteknek sem kell lemondaniuk a pihenésről, és a gyerekek számára is változatos programokkal készülnek.
A 20 legjobb szálláshely a Balaton északi partján
2022.08.15 | 13 perc | Szállások | Utazási tippek
Fantasztikus szálláshelyek várják a Balaton és az északi part szerelmeseit. Míg valaki számára a kilátás vagy a wellness szolgáltatások, addig másnak az aktív kikapcsolódási lehetőségek élveznek prioritást. Összeállításunkban változatos szálláshelyeket hoztunk nektek, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbbet.
6 kiváló balatoni kemping meseszép saját stranddal és sok programmal!
Vízi csúszdák, sportpályák, medencék, saját strand, pompás éttermek és természetesen kényelmes és jól felszerelt szálláshelyek rejtőznek abban a 6 kitűnő balatoni kempingben, ahol minden adott lesz a felejthetetlen családi nyaraláshoz. Csapjatok le rájuk most!
10 kilátó a Balaton körül, ahonnan lélegzetelállító a panoráma
A Balaton ezer arcát megcsodálhatjátok a partról, egy vitorláshajón ringatózva a tó közepéről, de felkereshetitek azokat a kilátókat és kilátópontokat is, ahonnan a legszebb a panoráma. Merüljetek el a Balaton szépségében madártávlatból! Elhoztunk nektek 10 kilátóhelyet az északi- és a déli partról.