Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Búcsúzz a nyártól fergeteges programokkal - így ünneplünk mi augusztus 20-án!

Szerencsések vagyunk, hiszen idén négynapos hétvégével tehetünk pontot 2019 legforróbb évszakának a végére. Ráadásul ezeken a napokon megannyi klassz program vár országszerte, amit vétek lenne kihagyni.

Rengeteg programmal várnak a hosszú hétvégén szerte az országban!Rengeteg programmal várnak a hosszú hétvégén szerte az országban!

 

Boglári Szüreti Fesztivál, Balatonboglár

Idén 43. alkalommal várják az érdeklődőket a Balaton legrégebbi szüreti borünnepére, az augusztus 16-án kezdődő Boglári Szüreti Fesztiválra. Magyarország egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvényén ezúttal három színpadon megannyi fellépővel, új helyszínekkel, attrakciókkal és sok-sok vásározóval várnak. 2019-ben először érkeznek a hazai borvidékek kedvenc borászatai: többek között ott lesznek Sopron, Kőszeg, Tokaj, Zala, Pécs, Villány, Kunság, Neszmély, Etyek, Bük, Észak-Balaton, Szekszárd, Eger, Tolna és Szeged boros kiválóságai.

Ne felejtsd el időben lefoglalni a szállásodat>>

Idén 43. alkalommal rendezik meg a Balaton legrégebbi szüreti borünnepét.Idén 43. alkalommal rendezik meg a Balaton legrégebbi szüreti borünnepét.

 

Kakasfőző Fesztivál, Kistarcsa

Immár nyolcadik alkalommal izzítják a tüzet a bográcsok alatt a kistarcsai Kakasfőző Fesztiválon. A gasztronómiai rendezvényen azonban nem csak úgy rotyognak az edényekben azok a finom pörköltek, a készítőknek a zsűri előtt kell bizonyítaniuk ételük kiválóságát. Amíg pedig főnek az ínycsiklandó falatok, addig megállás nélkül szól a muzsika és megy a műsor. Te kihagynád ezt augusztus 20-án?

Kistarcsa környéki szállás ajánlataink>>KAKASFŐZŐ FESZTIVÁL, KISTARCSAKAKASFŐZŐ FESZTIVÁL, KISTARCSA

 

Bor és Kenyér Ünnepe, Siófok

A régió egyik legnagyobb eseményének számít a siófoki bor- és kenyérünnep, amely hagyományosan az augusztus 20-i ünnepi időszak köré szerveződik. A kikötőben a folklór tradicionális értékeit és a népszerű világzenei irányzatokat bemutató koncertek mellett lesz néptánc, népi játékok, vásár, eszem-iszom és megannyi családi program, de természetesen idén sem marad el a kenyérszentelés, a város bora választás, valamint a tűzijáték. A rendezvény ingyenes és kutyabarát.

Ne felejts el szállást foglalni, mi ezeket a helyeket ajánljuk>>

Szuper programokkal várnak Siófok a hosszú hétvégén.Szuper programokkal várnak Siófok a hosszú hétvégén.

 

Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivál, Alsóörs

A nyár végével nem engednek csak úgy el Alsóörsről:  öt napon át zenével, tánccal, kulturális és sportprogramokkal, finom borokkal, ételekkel próbálják marasztalni augusztus 20-ra is a vendégeket. Az augusztus 16-án startoló fesztiválon lesznek veterán autók, hazai sztárfellépők, finomságok, az ünnep záróakkordjaként pedig az elmaradhatatlan tűzijáték. Alsóörsön tehát tényleg érdemes az utószezonra is maradni.

 Maradj néhány napot, foglalj szállást>>

5 teljes napig élvezheted a finom borokat, isteni ételeket, de lesz zene, tánc és rengeteg program.5 teljes napig élvezheted a finom borokat, isteni ételeket, de lesz zene, tánc és rengeteg program.

 

Mesterségek Ünnepe, Budapest

Idén sem maradhat el az immár 33. Mesterségek Ünnepe a Budavári Palotában. A hajdani vásárok hangulatát idéző fesztivál díszvendége ezúttal Japán lesz, az ünnep kiemelt témája pedig a lábbeli készítés. Ezúttal közel ezer kézműves mesterrel, több száz fellépővel, egész napos színpadi programmal, mesterség-bemutatókkal és népi játszóházakkal várnak, sőt, úgy száz látványműhelyben magad is kipróbálhatod a különféle mesterségeket.

Budapesti szállásajánlatainkat itt találod>>Igazán különleges fesztiválra invitálunk a Budavári Palotába.Igazán különleges fesztiválra invitálunk a Budavári Palotába.

 

 

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Glutén, tojás, laktóz, cukor - sokak életét nehezíti meg valamilyen érzékenység vagy táplálékallergia. Összeállításunkban olyan hazai szállodákat és éttermeket ismerhetsz meg, ahol felkészültek a diétás ételekre.
Ha a Balatonon nyaralsz, vagy rövidet strandolsz, enni akkor is kell. Ha pedig strand, akkor lángos. Ha lángos, akkor pedig... összegyűjtöttünk néhány igazán jó hírű lángosozót a Balaton környékéről.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!