Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hozd ki magadból művészi énedet! 5 kézműves, kreatív workshop Budapesten

Az ősz a bekuckózás, de egyben a tanulás időszaka is. És miért ne képeznénk magunkat valami olyanban, aminek elvégzése örömmel és haszonnal is jár? Gyűjtöttünk 5 olyan kreatív tanfolyamot, aminek kipróbálását követően biztosan ügyesebb, hatékonyabb leszel, de az is biztos, hogy ajándék ötletnek sem utolsó – hiszen nemsokára itt a karácsony!

 

Számtalan szálláslehetőség vár rátok Budapesten. Kattints ide a szuper ajánlatokhoz>>

 

Ursa Maior

Cím: 1034 Budapest, Bécsi út 88-92.

Ha mindened a főzés, és szeretnél profiktól tanulni, vagy ha bizonytalan vagy a konyhában, esetleg több rutinra vágysz a főzési technikák vonatkozásában, akkor érdemes benevezned egy főző workshopra. Az Ursa Maior egy olyan kreatív műhely, ahol 4-8 fő számára biztosítanak gasztró élményeket. Kőrösi Blanka, aki a Séfek Séfe versenyben is próbára tette magát, arra vállalkozik, hogy műhely jellegű konyhájában jól használható receptek mentén megtanítson arra, miként készíts lenyűgözően finom ételeket. Az Ursa Maior több szakáccsal, számos területet lefedve működik, így a kenyérsütéstől a sushi készítésig többféle területen teheted próbára konyhatündér tehetségedet.

Kézműves, kreatív workshopok Budapesten / Fotó: Ursa MaiorKézműves, kreatív workshopok Budapesten / Fotó: Ursa Maior

Kézműves, kreatív workshopok Budapesten / Fotó: Ursa MaiorKézműves, kreatív workshopok Budapesten / Fotó: Ursa Maior

 

 

Alkotás utca

Cím: 1064 Budapest, Izabella utca 91/a

Az élményfestés egy olyan workshop, amely során a résztvevők rájönnek arra, festeni szinte mindenki tud. A vezetett festésnek köszönhetően lépésről lépésre haladnak a résztvevők, és miközben megtanulnak különbséget tenni ecset és ecset között, aközben számos festési technikát sajátíthatnak el. Az Alkotás utca foglalkozásain egy háromórás időtartam áll a festmény elkészítésére, és bár elsőre ez kevésnek tűnhet, a szakemberek segítségével a színkeverés, az ecset használat, a rétegezés és az apró részletek kidolgozása mind könnyed mutatvánnyá válik. Az eredmény egy saját műalkotás, melyre mindig boldogan tekintünk majd, hiszen kezünk munkáját dicséri.

Kézműves, kreatív workshopok Budapesten / Alkotás utcaKézműves, kreatív workshopok Budapesten / Alkotás utca

 

Megéheztél az alkotásban? Kattints ide egy kis gasztronómiai inspirációhoz Budapesten>>

 

 

Apacuka Ceramics

Cím: 1063 Budapest, Bajnok utca 30.

Ha álmaid között szerepelt, hogy megformázz egy tálat vagy elkészítsd azt a tányéralátétet, amibe a legfinomabb reggeli croissant kerül, akkor az Apacuka Ceramics alkotó műhelyében erre lehetőséged lesz. A műhelyben a tányérok, tálak megformázásátóla mintázáson át a festésig minden feladat rád vár, de természetesen segítség mellett készítheted el a rád legjellemzőbb alkotást. A kétórás foglalkozás kiváló csapatépítő tevékenység is lehet, de ha ajándékot szeretnél készíteni, akkor itt arra is lehetőséged lesz. Ötletből nincs hiány, a műhelyet Budapest mellett már Debrecenben is felkeresheted.

Kézműves, kreatív workshopok Budapesten / Fotó: Hadházi Tamara, Apacuka CeramicsKézműves, kreatív workshopok Budapesten / Fotó: Hadházi Tamara, Apacuka Ceramics

 

 

Brisign Stúdió

A kalligráfia az utóbbi években reneszánszát éli. Nemcsak az éttermek falain, étlapokon, esküvői meghívókon, dísztárgyakon láthatod viszont, hanem lakásunk éke is lehet – kiváltképp, ha saját kézírásunk köszön vissza otthonunkban. Ha szeretnéd elsajátítani a szépírás e különleges módját, a Brisign Stúdió tulajdonosa, Bubán Brigitta bevezet a modern és az akvarell ecsetfilces kalligráfia világába. Lehetőséged adódhat megtanulni a dekoratív lettering technikákat, de egyéni workshopot is igényelhetsz, ahol a saját tempódban, a kívánt témában készülnek majd a szebbnél szebb alkotások.

Kézműves, kreatív workshopok Budapesten / Fotó: BrisignKézműves, kreatív workshopok Budapesten / Fotó: Brisign

Kézműves, kreatív workshopok Budapesten / Kép: BrisignKézműves, kreatív workshopok Budapesten / Kép: Brisign

 

 

Napműhely

Cím:  1063 Budapest, Szív utca 39b.

A Napműhely foglalkozásain a kézművesség többféle módjába is belekóstolhatsz. A cél az alkotás örömének megélése, amire kicsiket és nagyokat egyaránt várnak. Kipróbálhatod magadat agyagozásban, szappankő faragásban, készíthetsz karácsonyra adventi koszorút vagy fából faragott angyalkát, esetleg papírból Betlehemet. Kisgyerekeseknek szívből ajánljuk a babavarró tanfolyamot, de minden bizonnyal a nemezelés is különleges élményt nyújt majd. Érdemes elmerülni az ékszerkészítés rejtelmeiben is, kitartással és türelemmel akár ezüst gyűrűt is készíthetsz. A selyemfestés művészetébe is betekintést kaphatsz, és egy workshop folyamán megfestheted saját sáladat, selyem kendődet.


Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Fedezd fel Budapest legjobb éttermeit! 10 új hely a fővárosban, amit érdemes kipróbálni
Gasztrorajongóknak kifejezetten ajánljuk a következő 10 helyet Budapest legjobb éttermei közül, hiszen változatosan színesítik a főváros kulináris élményeit. Találtok köztük kifinomult nemzetközi konyhát képviselőt, de aki az autentikus keleti ízeket kedveli, az sem fog csalódni.
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Hoztunk nektek 6 festői kastélyhotelt, ahol impozáns környezetben pihenhettek és garantáltan felejthetetlen élményekkel fogtok gazdagodni. Tegyetek egy romantikus sétát a kastélyparkban, élvezzétek a kényeztető wellnesst és éljetek át fejedelmi kényelmet exkluzív környezetben!
Vörösen izzó marsbéli táj, káprázatos tanösvények, sziklapárkányra épült vár – ezek a szuper úti célok mind megtalálhatóak a Dunántúl egyik legjobb kirándulóparadicsomában. Kössétek be jól a túrabakancsokat, mert mutatunk 5 remek települést az őszi természetjáráshoz a Vértesben és környékén!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
Pihenj és alkoss! 6 kreatív workshopot mutatunk, ahol könnyen kikapcsolódhatsz
2024.01.18 | 6 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Események
A varázslatos ünnepi időszak után hirtelen kell visszacsöppennünk a szürke hétköznapokba, ahol könnyen elfáradhatunk a mókuskerékben. Hoztunk nektek 6 izgalmas workshopot, hogy kreatívan és szuper programokkal induljon az új év! Kerekedj fel, alkoss, babrálj és pihenj a megszokottól eltérő módon valamilyen kreatív workshop segítségével!