Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pihenj és alkoss! 6 kreatív workshopot mutatunk, ahol könnyen kikapcsolódhatsz

A varázslatos ünnepi időszak után hirtelen kell visszacsöppennünk a szürke hétköznapokba, ahol könnyen elfáradhatunk a mókuskerékben. Hoztunk nektek 6 izgalmas workshopot, hogy kreatívan és szuper programokkal induljon az új év! Kerekedj fel, alkoss, babrálj és pihenj a megszokottól eltérő módon valamilyen kreatív workshop segítségével!

 

„Csak a gombokat ne!” – Válj te is mézeskalács-díszítővé!

Gingerland kézműves mézeskalácsok
Helyszín: Budapest, 18. kerület

Akár kikapcsolódásra vágysz, akár célzottan a mézeskalács-díszítés eszközei, alaptechnikái érdekelnek, a Gingerland workshopját neked találták ki. Akkor se ess pánikba, ha még sosem dekoráltál méziket, először mintalapokon is gyakorolhatod az alapmotívumokat, miután elkészítettétek és megszíneztétek a cukormázat (írómázat és terülőmázat). Az előre megsütött, általad teljessé tett 6 darab mézeskalácsot dobozban biztonságosan haza tudod szállítani, megőrizve a mézillatú emlékeket.

Pihenj és alkoss! 6 kreatív workshopot mutatunk, ahol könnyen kikapcsolódhatsz - Fotó: GingerlandPihenj és alkoss! 6 kreatív workshopot mutatunk, ahol könnyen kikapcsolódhatsz - Fotó: Gingerland

 

 

Készítsd el álmaid táskáját a Mittersisters-nél!

Mittersisters Táska Workshop
Helyszín: 1074 Budapest, Dob utca 34.

Régóta vágysz egy olyan táskára, ami soha nem fog szembejönni az utcán, vagy saját készítésű kiegészítővel szeretnél meglepni valaki számodra fontosat? Akkor a Mittersisters-nél a legjobb helyen kopogtatsz, ugyanis hozzáértő dizájnerekből álló csapatuk tárt karokkal vár, hogy segítsen a legütősebb kombináció kivitelezésében. A választás nem biztos, hogy könnyű lesz: nagyjából százféle színes bőrrel dolgozhatsz és díszítőtechnikák végeláthatatlan sora vár. Irány a táskamennyország, kapcsolódj ki egy vidám napon dizájnerbőrbe bújva!

Pihenj és alkoss! 6 kreatív workshopot mutatunk, ahol könnyen kikapcsolódhatsz - Fotó: Mittersisters facebook oldalaPihenj és alkoss! 6 kreatív workshopot mutatunk, ahol könnyen kikapcsolódhatsz - Fotó: Mittersisters facebook oldala

 

 

Felejtsd el a bolti tésztát, ezzel a tanfolyammal a kisujjadban lesznek az olasz finomságok!

Pasta Kitchen
Helyszín: 9022 Győr, Bástya utca 33.

„Mindig eszembe jutnak az idősebb generációk, ahogy általában alkotás, a kezükkel való babrálás közben beszélték át az élet nagy dolgait, sütés-főzés közben diskuráltak mindenféle témáról” – mondta egy korábbi interjúban Erdélyi Diána, a Pasta Kitchen megálmodója. Csatlakozz te is az isteni házi tészták készítőinek sorába, tanuld el a legfontosabb fortélyokat egy olasz főzőesten, vagy például a töltött tésztás, illetve gluténmentes technikai kurzuson!

Pihenj és alkoss! 6 kreatív workshopot mutatunk, ahol könnyen kikapcsolódhatsz - Fotó: Pasta Kitchen facebook oldalaPihenj és alkoss! 6 kreatív workshopot mutatunk, ahol könnyen kikapcsolódhatsz - Fotó: Pasta Kitchen facebook oldala

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Hozd ki magadból művészi énedet! 5 kézműves, kreatív workshop Budapesten
Az ősz a bekuckózás, de egyben a tanulás időszaka is. És miért ne képeznénk magunkat valami olyanban, aminek elvégzése örömmel és haszonnal is jár? Gyűjtöttünk 5 olyan kreatív tanfolyamot, aminek kipróbálását követően biztosan ügyesebb, hatékonyabb leszel, de az is biztos, hogy ajándék ötletnek sem utolsó – hiszen nemsokára itt a karácsony!

 

 

Csempészd az otthonodba a Vitéz Kürtős ízeit!

Vitéz Kürtős workshop
Helyszín: 1146 Budapest, Állatkerti krt. 14-16.

Bármerre járunk télen, szinte mindenhol mennyei kürtőskalács illat kering, csábítva bennünket az omlós, édes, szívmelengető finomság megvásárlására. Jó hír azonban, hogy a Vitéz Kürtős kürtőskalács-készítő workshopja után otthon is bátran elkészíthetjük a hamisítatlan székely receptet, megőrizve a tradicionális sütési módokat. Intsünk búcsút a stressznek, amíg a jól kidolgozott, kovásszal készült kelt tésztára és a szén kezelésének művészetére fókuszálunk, és nevessünk nagyokat, ahogy a tészta feltekerésével ügyeskedünk!

Pihenj és alkoss! 6 kreatív workshopot mutatunk, ahol könnyen kikapcsolódhatsz - Fotó: Vitéz Kürtős facebook oldalaPihenj és alkoss! 6 kreatív workshopot mutatunk, ahol könnyen kikapcsolódhatsz - Fotó: Vitéz Kürtős facebook oldala

 

 

Relaxálj agyagozás közben!

Apacuka Ceramics alkotóműhely
Helyszín: 1063 Budapest, Bajnok utca 30.

„Kisimítja az összegubancolódott idegszálakat, a sok-sok apró döntések hozatala által pedig nő az önbizalmad, mert sikerélménnyel térsz haza” – vallja az Apacuka Ceramics csapata, akiknél élményagyagozás workshopra jelentkezhetünk, nem csak előképzettség, hanem akár kézügyesség nélkül is. Éld át te is, ahogy az agyaggal dolgozva minden másról elfeledkezhetsz, és kínáld fel kedvenc ételeidet saját készítésű táljaidban!

Pihenj és alkoss! 6 kreatív workshopot mutatunk, ahol könnyen kikapcsolódhatsz - Fotó: Apacuka Ceramics facebook oldalaPihenj és alkoss! 6 kreatív workshopot mutatunk, ahol könnyen kikapcsolódhatsz - Fotó: Apacuka Ceramics facebook oldala

 

 

Irány a Szamos csokoládé iskolája!

Szamos Csokoládé Iskola
Helyszín: 1052 Budapest, Váci utca 1.

Te is ismered Szamos Mátyás, a szerb származású cukrászlegény történetét, aki a receptek megalkotója, a márka névadója, és akinek leszármazottai egészen napjainkig művelik a marcipánművészet különböző válfajait? Sőt, ma már - a marcipánmasszákon, -rózsákon és - figurákon túl – édességek, pralinék, torták és finomdesszertek is ékesítik a messze híres palettát. A Szamos csokoládé iskolájában minden lelkes édességimádó remek kikapcsolódásra lelhet, és elsajátíthatja többek között a macaron-, a bonbon-, sőt a croissant-készítés művészetét is. Indulj nem mindennapi kalandokra az ízek útján!

Pihenj és alkoss! 6 kreatív workshopot mutatunk, ahol könnyen kikapcsolódhatsz - Fotó: Szamos Csokoládé Iskola facebook oldalaPihenj és alkoss! 6 kreatív workshopot mutatunk, ahol könnyen kikapcsolódhatsz - Fotó: Szamos Csokoládé Iskola facebook oldala

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
És neked melyik a kedvenced? A margheritádra frissen csípett, boldogan zöldellő bazsalikom? A krémes, gőzölgő besamel, ahogy először vágsz a lasagnádból? Vagy az aranyra sült focaccia fantasztikus tésztája? Bármelyiket is választod, ahogy az olaszok mondják: l’appetito vien mangiando (vagyis evés közben jön meg az étvágy). Válogass az alábbi éttermek közül, ahol az ízek szárnyán percek alatt Olaszországba repülhetsz!
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Ilyet még biztos nem láttál – Budapest legizgalmasabb múzeumai
Akár turistaként, akár tősgyökeres budapestiként fedezzük fel fővárosunk kulturális intézményeit, azt bátran kijelenthetjük, hogy az elmúlt években egyre nagyobb népszerűséget kapott interaktív központok teljesen új perspektívába helyezik a kiállítóterek látogatását. Légy szerves résztvevője az élménynek, vagy változtass kedved szerint a kiállítási darabokon legizgalmasabb múzeumainkban!
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
8 kézműves csokoládé bolt, ahol minden az édességkülönlegességekről szól
2022.01.27 | 6 perc | Gasztronómia
Amióta a Csokoládé című film napvilágot látott, a csokoládéról alkotott fogalmunk nagyban megváltozott. Nemcsak egy egyszerű édességről van szó, hanem egy olyan finomságról, ami képes megváltoztatni a hangulatunkat. Ha pedig valami ilyen ízletes, akkor érdemes azt is tudni, hol lehet megkóstolni őket!
Interaktív kiállítások gyerekeknek
2024.01.24 | 10 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gyermekekkel
Télen sem unatkozhatunk, így irány az ország számos fantasztikus kiállítótere, ahol interaktív játékokon keresztül ismerhetjük meg a tudományos világ megannyi rejtélyét. A gyerekek, ha kedvük tartja, egy rövid időre kipróbálhatjuk magunkat „felnőttként”, vagy tesztelhetik bátorságukat és ügyességüket a természettudományok különös világában.
Ismerd meg a város történelmét - élménytúrák Budapesten
Legyen égen, földön, föld alatt, Budapest számos nagyon izgalmas kalandot rejt, melyekre érdemes időt és energiát szánni. Ha kíváncsiak vagytok titkokra, exkluzív történetekre, akkor ne késlekedjetek, Budapest megannyi kalanddús történelmi emlékkel vár!