Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 hangulatos iglu Budapesten – éld át egyszerre a kint és bent bűvös hangulatát télen is!

Emlékszel a mesére, amiben a furfangos főszereplő vitt is ajándékot, meg nem is? Pontosan ezt a kreativitást juttatják eszünkbe az igluteraszok megálmodói is: a szabad ég alatt vagyunk, meg nem is, kültéren mulatunk, meg nem is… Az ajándék viszont itt nem röppen el – mint a mesebeli szitából a galamb –, hanem velünk marad, egy szuper társasági program emlékeként.

 

A fővárosi igluteraszok tökéletesen ötvözik a „cozy” és a „fancy”, vagyis a kuckós és a menő, divatos atmoszférát. Hiszen azon túl, hogy védenek az esős-szeles és a havas-zimankós téli időjárás ellen, egyedülálló programhelyet biztosítanak azoknak, akik helyszín szempontjából valamilyen ínyencségre vágynak. Sőt, kóstolás tekintetében sem fogunk pórul járni, az első terasztippünk például fondue-vel rukkolt elő a szezonra.

 

360 Bar Igloo Garden

Az Andrássy út élénk és egyben emblematikus tetőterasza télen egy másképpen mágikus arcát mutatja. A panoráma persze ugyanolyan lélegzetelállító: a Parlamentet, a Bazilikát és a Citadellát is kémlelhetjük a magasból. Az isteni italokat, forralt borokat és ínycsiklandó ételeket kínáló kulthely nem is akárhogyan öltözteti át teraszát: 9 fűtött igluval várja vendégeit, akiknek így télen sem kell lemondaniuk a hamisítatlan 360 Bar feelingről. Sőt, sajtfondue-t is kínálnak, ha Svájc frankofón régiójába repítenéd az este gasztro-pillanatait.

Iglu teraszok Budapesten - Fotó: 360 Bar Igloo Garden Facebook oldalaIglu teraszok Budapesten - Fotó: 360 Bar Igloo Garden Facebook oldala

 

 

Zöld Küllő

A Vajdahunyad vára mögötti kincs tökéletes megálló, ha a Városligetben róvod a köröket és elkortyolnál egy meleg italt vagy bekapnál egy finom hamburgert, gulyáslevest vagy épp fish and chipset. A Zöld Küllő kellemes hangulatú és hőmérsékletű igluinak hála a zordabb napokon sem kell sietősre venned a ligetben töltött természetközeli perceket, órákat. Melegedj át egy Nutellás latte macchiatoval, egy mályvacukros forró csokival vagy épp egy fehércsokis tojáslikőrrel, miközben bekuckózol az igluk valamelyikében!

Legjobb igluk Budapesten téli koccintáshoz - Fotók: Zöld Küllő Facebook oldalaLegjobb igluk Budapesten téli koccintáshoz - Fotók: Zöld Küllő Facebook oldala

 

 

 

 

 

Pántlika

Tudtad, hogy a Városligetben andalogva immár a Pántlikában is átélheted az igluk varázsát? Vedd hát a nyakadba a ligetet jóleső, téli sétákra, majd töltsd meg melegséggel a szívedet a bisztró igluinak egyikében, ahol olyan különleges forró csokoládékban is elmerülhetsz, mint a sós karamellás, Bounty-s, Sport szeletes és Dörmis! A három, vadiúj igluban a télies italokon túl például erdélyi bablevest, túrógombócot, díjnyertes burgereket és pulled porkot is kóstolhatsz.

TOP5 iglu Budapesten - Fotó: Pántlika Facebook oldalaTOP5 iglu Budapesten - Fotó: Pántlika Facebook oldala

 

 

Buja Disznó-k Liget

Jöhet a harmadik igluterasz-ajánló a csodás Városligetből? Egy igazi rántotthús-birodalmat mutatunk, ahol az aranyló bundában érkező szeletek mindig lelógnak a tányérról. A Buja Disznó-kban így varázsolnak minden napot vasárnappá, miközben 5 iglu közül válogathatunk a hideg időjárás ellenszereként. Válassz rántott szeleted mellé burgonyasalátát, vecsési savanyúságot és friss kovászos kenyeret, hogy teljes legyen a szabad ég alatt, mégis melegen elköltött fogás!

Iglu bár Budapesten - Fotó: Buja Disznó-k Facebook oldalaIglu bár Budapesten - Fotó: Buja Disznó-k Facebook oldala

 

 

Kacsintó

2022-ben nyílt meg a XIII. kerület ökoparkja: a közel 10 ezer négyzetméteren elterülő, tóparti Vizafogó park. A mesterségesen kialakított tóba nyúló stégről kacsint ránk vissza a Kacsintó bisztró, ahol az idő is képes egy kicsit lelassulni… A laza, könnyed stílusú bisztróban bageleket, szendvicseket, salátákat, desszerteket és ropogtatnivalókat kínálnak, italnak pedig mennyei gineket, forralt borokat, kávékat kortyolhatunk a tóparti igluk valamelyikében. Hüttehangulatra fel!

Igluk Budapesten - Fotó: Kacsintó Facebook oldalaIgluk Budapesten - Fotó: Kacsintó Facebook oldala

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ahogy beköszönt a tél, ösztönösen menedéket keresünk a hideg elől. Azonban ezt nem csupán otthonunk melegében találhatjuk meg, hanem Magyarország csodálatos gyógyfürdőiben is. Merüljetek el a testet-lelket simogató, selymes termálvízben, ahol lebegés közben a kültéri medencékből gyönyörködhettek a téli világban!
Befagyott vízesést látni a Bükkben vagy a Füzéri várból gyönyörködni a havas világban a Zemplén szívében? Téli bakancslistánkra számos olyan élmény került fel, amit nem hagyhatunk ki, amikor az ablakokra jégvirágok nőnek. Azért ne aggódjon senki, mert nem csak azokra gondoltunk, akik kirándulni indulnának, hanem azokra is, akik csak egy forró fürdőt vennének vagy beneveznének egy fűtött, beltéri programra!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.