Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hangolódjatok a tavaszra - felfedezésre váró mesés kirándulóhelyek

A melegedő napsugarak benneteket is új kalandokra csábítanak? Akkor gyertek velünk a természetbe, mert elhozzuk nektek a legklasszabb tavaszi programokat és kirándulástippeket, amiket már most érdemes beírnotok a naptárba! Várak, lombkorona ösvények, vadasparkok, kilátók – jövünk!

 

Összegűjtöttük nektek az előrefizetés nélkül foglalható, és kötbérmentesen lemondható ajánlatokat. Megnézem az előrefizetés nélkül, kötbérmentesen lemondható ajánlatokat>>

 

 

Kirándulás Nyugat-Dunántúlon

Az Őrség varázslatos vidékét nem szabad kihagyni a tavaszi kirándulások közül. Áprilisban ugyanis már a Pityerszeri Skanzen és a szőcei Lápok Háza is megnyitja a kapuit. Addig is kiélvezhetitek a Kétvölgy Kilátó festői panorámáját vagy gyapjas állatkákat simogathattok az Őrségi Patakparti Alpaka Farmon!
Egy andalgós sétához remek választás lehet a mesés, szombathelyi Kámoni Arborétum, ahonnan kisgyermekes családoknak célszerű a Kalandváros, vagyis az ország legnagyobb szabadtéri játszótere felé venni az irányt.
A zalakarosi Termáltó és Ökopart mellett szintén izgalmas élményekbe botlotok majd: csússzatok le az óriáscsúszdán, egyensúlyozzatok „a víz tetején” és fedezzétek fel a környezető tanösvényeket! Szállástippek Zalakaroson>>

Felfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Kámoni ArborétumFelfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Kámoni Arborétum

Felfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Kétvölgy KilátóFelfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Kétvölgy Kilátó

 

Fedezzétek fel az országot négylábú kedvenceitekkel - állatbarát szállások>>

 

 

Kirándulás Közép-Dunántúlon

Az egyik legkedveltebb kirándulóhelyszín a tatai Fényes Tanösvény, ahol a misztikus láperdők és karsztforrások titkaihoz kerülhettek közelebb, miközben a víz fölött kanyargó pallókon lépkedtek. A sok látnivaló után pihenjetek meg az Öreg-tó partján, majd hódítsátok meg a Tatai várat és az Angolparkot is!
Különleges kalandokért keressétek fel a pákózdi Katonai Emlékparkot, ahol nem csupán lebilincselő kiállítást járhattok végig, hanem a harctéren is kipróbálhatjátok magatokat. Innen már nem kell messzire mennetek a Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétumig, melyben gím- és dámszarvasokat is megfigyelhettek.

Ha pedig megtúráztatnátok a bakancsaitokat, akkor célozzátok meg a vadregényes Bakonybélt, ahol a sejtelmes hangulatú bakonyi Gyilkos-tó, a Pörgöl-barlang vagy az idilli Szent-kút kápolna fekszik! És persze a Pannon Csillagdát is érdemes útba ejteni.

Szálláshelyek a Bakonyban>>Szálláshelyek Tatán>>

Tavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Bakonyi Gyilkos-tóTavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Bakonyi Gyilkos-tó

Felfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Szent-kút kápolnaFelfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Szent-kút kápolna

 

 

Kirándulóhelyek Dél-Dunántúlon

Állati jó kalandokban lehet részetek, ha betértek a hihetetlenül aranyos, lábodi Petesmalmi Vidraparkba vagy épp a szenzációs bőszénfai Szarvasfarmra!
A magaslati mámor átélése érdekében azonban a kaszói erdő fái között húzódó, 10 méter magas és 124 méter hosszan kanyargó Lombkorona tanösvényt másszátok meg! A nem mindennapi programon játékos, interaktív formában ismerkedhettek meg az itt élő növény- és állatvilággal.

Csodálatos természeti kincsekért az Óbányai-völgyben tegyetek egy túrát a friss levegőn, ahol nem csak a Csepegő-sziklával fotózkodhattok le, hanem az egyedülállóan szép Ferde-vízeséssel is! Feltétlen vegyétek fel a bakancslistátokra a remek elhelyezkedéssel bíró Zselici Csillagparkot is, hiszen az égbolt csodáin túl, itt lelhettek rá a 25 méter magasra nyújtózkodó, eszméletlen panorámát kínáló kilátóra is!

Felfedezésre váró látnivalók, mesés kirándulások - Kaszói Lombkorona sétány (Kép: KASZÓ Zrt.)Felfedezésre váró látnivalók, mesés kirándulások - Kaszói Lombkorona sétány (Kép: KASZÓ Zrt.)

Tavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Ferde-vízesésTavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Ferde-vízesés

Felfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Csepegő-sziklaFelfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Csepegő-szikla

 

 

Fedezzétek fel Közép-Magyarországot!

Budapesten egymást érik a jobbnál jobb helyek, és néha csak pár megálló választja el az embert attól, hogy a természetben találja magát. Nézzétek meg saját szemetekkel a szenzációs Elte Füvészkertet vagy a keleti ihletésű Japánkertet, melyek a tél után valósággal kivirulnak!
Amennyiben viszont emlékezetes panorámára vágytok, a Hármashatár-hegyen magasodó Guckler Károly-kilátóhoz, illetve a Nagy-Hárs-hegy tetején álló Kaán Károly-kilátóhoz kell felkapaszkodnotok.
Természetesen Pest megyében bőven akad még vonzó turisztikai célpont, mint például a Veresegyházi Medveotthon, ahol az egész család garantáltan jól érzi majd magát.
Csodálatos fotótémákért pedig a Zsámbéki Romtemplomhoz vagy a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertbe célszerű menni.

Felfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Zsámbéki RomtemplomFelfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Zsámbéki Romtemplom

Tavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Vácrátóti Nemzeti Botanikus KertTavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert

Felfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Guckler Károly-kilátóFelfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Guckler Károly-kilátó

 

 

Észak-Magyarország legszebb kirándulóhelyei

Káprázatos erődítményeket barangolhattok be a mesébe illő Észak-Magyarországon, melyek közül kiemelkedik az egri-, a füzéri-, a boldogkői-, a sárospataki- vagy a regéci vár is, amik több izgalmas programmal kedveskednek a látogatóknak – a fenséges kilátáson túl!
A szilvásváradi Szalajka-völgyet is legalább egyszer fel kell kutatni mindenkinek, hiszen a Szalajka-patak mentén isteni pisztrángot kóstolhattok. Az éhségetek pedig a számos remek kalandnak köszönthetően biztosan megjön majd. Pattanjatok erdei vasútra, csodáljátok meg a Fátyol-vízesést, piknikezzetek a Gloriett-tisztáson, nézzétek meg az Istállóskői-barlangot, száguldjatok az X-TRÉM BOB segítségével vagy csak merüljetek el a Sipovics Tengerszem látványában!

Felsőtárkány kincseiért is érdemes elindulni otthonról, mert itt még a "Jurassic Park" kapuját is átléphetitek! Térjetek be a Dínó Parkba, valamint a hangulatos, Egeresvölgyi vadasparkba! Extra kirándulásért pedig a februártól áprilisig működő, időszakosan aktív Vöröskő-forráshoz látogassatok el!

Izgalmas túrák, gyönyörű látnivalók Magyarországon - Füzér váraIzgalmas túrák, gyönyörű látnivalók Magyarországon - Füzér vára

Élményteli kirándulások - Boldogkő váraÉlményteli kirándulások - Boldogkő vára

Tavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Regéci várTavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Regéci vár

 

 

Kirándulás Észak-Alföldön

A tiszadobi  Andrássy-kastély már ránézésre is biztosan meggyőz benneteket, hogy jó helyen jártok. A vakítóan fehér, csinos épületben szuper kiállításokat nézhettek végig, profi tárlatvezetők kíséretében. A romantikus kastély varázslatos parkjában ráadásul egyedi sövénylabirintus is kialakítottak.
A Hortobágyon kalandozva ne hagyjátok ki a Mátai Ménes, a Hortobágyi Vadaspark vagy a Nyíregyházi Állatpark megtekintését se, hiszen mindegyik helyen elbűvöl majd benneteket a rengeteg élmény és látnivaló!
Szállásajánlatok a környéken>>


Esetleg kevésbé ismert helyeket kerestek? Akkor nektek találták ki a Felső-Tisza vidéken épült 18. századi Túristvándi Vízimalmot vagy a tiszakóródi Túr-bukót!

Fedezzétek fel Magyarországot - Túristvándi VízimalomFedezzétek fel Magyarországot - Túristvándi Vízimalom

Tavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Andrássy-kastély, TiszadobTavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Andrássy-kastély, Tiszadob

Magyarország legszebb kirándulóhelyei - HortobágyMagyarország legszebb kirándulóhelyei - Hortobágy

 

 

A Dél-Alföld kirándulóhelyei

Szarvasra utazva egészen biztos nem fogtok unatkozni, hiszen a csodás Mini Magyarország, a Szarvasi Arborétum vagy éppen a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark gondoskodik majd a tökéletes kikapcsolódásotokról.

Szállás tippünk Szarvas környékén: Hercegasszony Birtok (Mezőtúr)>>

A Feszty-körkép otthonát, a híres Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot is nézzétek meg közelebbről, mert tavasszal több időt tölthettek a lebilincselő, Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény bejárásával, és a Nomád Park titkait is kifürkészhetitek.
A Várfürdőjéről nevezetes Gyula a wellness örömökön túl is tartalmas szórakozási lehetőségeket kínál nektek. Zarándokoljatok el az egzotikus különlegességeket tartogató Nagy Bambuszkertbe vagy tegyetek felejthetetlen sétát a Gyulai várban, vagy járjátok be az egész várost - egy korábbi cikkben összegyűjtöttük, mit érdemes megnézni, ha Gyulán jártok>>

Jól fog esni a felfedező kirándulás után egy kis pihenés és kikapcsolódás  szálláshelyek Gyulán és környékén>>

Legszebb hazai látnivalók - Gyulai várLegszebb hazai látnivalók - Gyulai vár

Tavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Mini Magyarország makettpark, Szarvas (Fotó: Fujszné Zsuzsa)Tavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Mini Magyarország makettpark, Szarvas (Fotó: Fujszné Zsuzsa)

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Nincs is jobb annál, mint újra gyermeknek érezni magunkat, amikor a felfedezés és a játék teljesen háttérbe szorítja a mindennapokat. Látogassátok meg a most következő, fantasztikus budapesti játékmúzeumokat, interaktív kiállításokat és retró élményközpontokat. Garantáltan nem fogtok unatkozni!
A magyar craft sörös helyek nagy része Budapestre koncentrálódik, de a kézműves sörök népszerűségének köszönhetően már több vidéki nagyvárosban is találhatunk remek, nagy választékot nyújtó, magyar söröket árusító sörözőket. Ezekből válogattunk.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.