Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hangolódjatok a tavaszra - felfedezésre váró mesés kirándulóhelyek

A melegedő napsugarak benneteket is új kalandokra csábítanak? Akkor gyertek velünk a természetbe, mert elhozzuk nektek a legklasszabb tavaszi programokat és kirándulástippeket, amiket már most érdemes beírnotok a naptárba! Várak, lombkorona ösvények, vadasparkok, kilátók – jövünk!

 

Összegűjtöttük nektek az előrefizetés nélkül foglalható, és kötbérmentesen lemondható ajánlatokat. Megnézem az előrefizetés nélkül, kötbérmentesen lemondható ajánlatokat>>

 

 

Kirándulás Nyugat-Dunántúlon

Az Őrség varázslatos vidékét nem szabad kihagyni a tavaszi kirándulások közül. Áprilisban ugyanis már a Pityerszeri Skanzen és a szőcei Lápok Háza is megnyitja a kapuit. Addig is kiélvezhetitek a Kétvölgy Kilátó festői panorámáját vagy gyapjas állatkákat simogathattok az Őrségi Patakparti Alpaka Farmon!
Egy andalgós sétához remek választás lehet a mesés, szombathelyi Kámoni Arborétum, ahonnan kisgyermekes családoknak célszerű a Kalandváros, vagyis az ország legnagyobb szabadtéri játszótere felé venni az irányt.
A zalakarosi Termáltó és Ökopart mellett szintén izgalmas élményekbe botlotok majd: csússzatok le az óriáscsúszdán, egyensúlyozzatok „a víz tetején” és fedezzétek fel a környezető tanösvényeket! Szállástippek Zalakaroson>>

Felfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Kámoni ArborétumFelfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Kámoni Arborétum

Felfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Kétvölgy KilátóFelfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Kétvölgy Kilátó

 

Fedezzétek fel az országot négylábú kedvenceitekkel - állatbarát szállások>>

 

 

Kirándulás Közép-Dunántúlon

Az egyik legkedveltebb kirándulóhelyszín a tatai Fényes Tanösvény, ahol a misztikus láperdők és karsztforrások titkaihoz kerülhettek közelebb, miközben a víz fölött kanyargó pallókon lépkedtek. A sok látnivaló után pihenjetek meg az Öreg-tó partján, majd hódítsátok meg a Tatai várat és az Angolparkot is!
Különleges kalandokért keressétek fel a pákózdi Katonai Emlékparkot, ahol nem csupán lebilincselő kiállítást járhattok végig, hanem a harctéren is kipróbálhatjátok magatokat. Innen már nem kell messzire mennetek a Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétumig, melyben gím- és dámszarvasokat is megfigyelhettek.

Ha pedig megtúráztatnátok a bakancsaitokat, akkor célozzátok meg a vadregényes Bakonybélt, ahol a sejtelmes hangulatú bakonyi Gyilkos-tó, a Pörgöl-barlang vagy az idilli Szent-kút kápolna fekszik! És persze a Pannon Csillagdát is érdemes útba ejteni.

Szálláshelyek a Bakonyban>>Szálláshelyek Tatán>>

Tavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Bakonyi Gyilkos-tóTavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Bakonyi Gyilkos-tó

Felfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Szent-kút kápolnaFelfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Szent-kút kápolna

 

 

Kirándulóhelyek Dél-Dunántúlon

Állati jó kalandokban lehet részetek, ha betértek a hihetetlenül aranyos, lábodi Petesmalmi Vidraparkba vagy épp a szenzációs bőszénfai Szarvasfarmra!
A magaslati mámor átélése érdekében azonban a kaszói erdő fái között húzódó, 10 méter magas és 124 méter hosszan kanyargó Lombkorona tanösvényt másszátok meg! A nem mindennapi programon játékos, interaktív formában ismerkedhettek meg az itt élő növény- és állatvilággal.

Csodálatos természeti kincsekért az Óbányai-völgyben tegyetek egy túrát a friss levegőn, ahol nem csak a Csepegő-sziklával fotózkodhattok le, hanem az egyedülállóan szép Ferde-vízeséssel is! Feltétlen vegyétek fel a bakancslistátokra a remek elhelyezkedéssel bíró Zselici Csillagparkot is, hiszen az égbolt csodáin túl, itt lelhettek rá a 25 méter magasra nyújtózkodó, eszméletlen panorámát kínáló kilátóra is!

Felfedezésre váró látnivalók, mesés kirándulások - Kaszói Lombkorona sétány (Kép: KASZÓ Zrt.)Felfedezésre váró látnivalók, mesés kirándulások - Kaszói Lombkorona sétány (Kép: KASZÓ Zrt.)

Tavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Ferde-vízesésTavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Ferde-vízesés

Felfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Csepegő-sziklaFelfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Csepegő-szikla

 

 

Fedezzétek fel Közép-Magyarországot!

Budapesten egymást érik a jobbnál jobb helyek, és néha csak pár megálló választja el az embert attól, hogy a természetben találja magát. Nézzétek meg saját szemetekkel a szenzációs Elte Füvészkertet vagy a keleti ihletésű Japánkertet, melyek a tél után valósággal kivirulnak!
Amennyiben viszont emlékezetes panorámára vágytok, a Hármashatár-hegyen magasodó Guckler Károly-kilátóhoz, illetve a Nagy-Hárs-hegy tetején álló Kaán Károly-kilátóhoz kell felkapaszkodnotok.
Természetesen Pest megyében bőven akad még vonzó turisztikai célpont, mint például a Veresegyházi Medveotthon, ahol az egész család garantáltan jól érzi majd magát.
Csodálatos fotótémákért pedig a Zsámbéki Romtemplomhoz vagy a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertbe célszerű menni.

Felfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Zsámbéki RomtemplomFelfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Zsámbéki Romtemplom

Tavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Vácrátóti Nemzeti Botanikus KertTavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert

Felfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Guckler Károly-kilátóFelfedezésre váró mesés kirándulóhelyek - Guckler Károly-kilátó

 

 

Észak-Magyarország legszebb kirándulóhelyei

Káprázatos erődítményeket barangolhattok be a mesébe illő Észak-Magyarországon, melyek közül kiemelkedik az egri-, a füzéri-, a boldogkői-, a sárospataki- vagy a regéci vár is, amik több izgalmas programmal kedveskednek a látogatóknak – a fenséges kilátáson túl!
A szilvásváradi Szalajka-völgyet is legalább egyszer fel kell kutatni mindenkinek, hiszen a Szalajka-patak mentén isteni pisztrángot kóstolhattok. Az éhségetek pedig a számos remek kalandnak köszönthetően biztosan megjön majd. Pattanjatok erdei vasútra, csodáljátok meg a Fátyol-vízesést, piknikezzetek a Gloriett-tisztáson, nézzétek meg az Istállóskői-barlangot, száguldjatok az X-TRÉM BOB segítségével vagy csak merüljetek el a Sipovics Tengerszem látványában!

Felsőtárkány kincseiért is érdemes elindulni otthonról, mert itt még a "Jurassic Park" kapuját is átléphetitek! Térjetek be a Dínó Parkba, valamint a hangulatos, Egeresvölgyi vadasparkba! Extra kirándulásért pedig a februártól áprilisig működő, időszakosan aktív Vöröskő-forráshoz látogassatok el!

Izgalmas túrák, gyönyörű látnivalók Magyarországon - Füzér váraIzgalmas túrák, gyönyörű látnivalók Magyarországon - Füzér vára

Élményteli kirándulások - Boldogkő váraÉlményteli kirándulások - Boldogkő vára

Tavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Regéci várTavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Regéci vár

 

 

Kirándulás Észak-Alföldön

A tiszadobi  Andrássy-kastély már ránézésre is biztosan meggyőz benneteket, hogy jó helyen jártok. A vakítóan fehér, csinos épületben szuper kiállításokat nézhettek végig, profi tárlatvezetők kíséretében. A romantikus kastély varázslatos parkjában ráadásul egyedi sövénylabirintus is kialakítottak.
A Hortobágyon kalandozva ne hagyjátok ki a Mátai Ménes, a Hortobágyi Vadaspark vagy a Nyíregyházi Állatpark megtekintését se, hiszen mindegyik helyen elbűvöl majd benneteket a rengeteg élmény és látnivaló!
Szállásajánlatok a környéken>>


Esetleg kevésbé ismert helyeket kerestek? Akkor nektek találták ki a Felső-Tisza vidéken épült 18. századi Túristvándi Vízimalmot vagy a tiszakóródi Túr-bukót!

Fedezzétek fel Magyarországot - Túristvándi VízimalomFedezzétek fel Magyarországot - Túristvándi Vízimalom

Tavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Andrássy-kastély, TiszadobTavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Andrássy-kastély, Tiszadob

Magyarország legszebb kirándulóhelyei - HortobágyMagyarország legszebb kirándulóhelyei - Hortobágy

 

 

A Dél-Alföld kirándulóhelyei

Szarvasra utazva egészen biztos nem fogtok unatkozni, hiszen a csodás Mini Magyarország, a Szarvasi Arborétum vagy éppen a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark gondoskodik majd a tökéletes kikapcsolódásotokról.

Szállás tippünk Szarvas környékén: Hercegasszony Birtok (Mezőtúr)>>

A Feszty-körkép otthonát, a híres Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot is nézzétek meg közelebbről, mert tavasszal több időt tölthettek a lebilincselő, Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény bejárásával, és a Nomád Park titkait is kifürkészhetitek.
A Várfürdőjéről nevezetes Gyula a wellness örömökön túl is tartalmas szórakozási lehetőségeket kínál nektek. Zarándokoljatok el az egzotikus különlegességeket tartogató Nagy Bambuszkertbe vagy tegyetek felejthetetlen sétát a Gyulai várban, vagy járjátok be az egész várost - egy korábbi cikkben összegyűjtöttük, mit érdemes megnézni, ha Gyulán jártok>>

Jól fog esni a felfedező kirándulás után egy kis pihenés és kikapcsolódás  szálláshelyek Gyulán és környékén>>

Legszebb hazai látnivalók - Gyulai várLegszebb hazai látnivalók - Gyulai vár

Tavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Mini Magyarország makettpark, Szarvas (Fotó: Fujszné Zsuzsa)Tavaszi kirándulóhelyek hétvégi kimozduláshoz - Mini Magyarország makettpark, Szarvas (Fotó: Fujszné Zsuzsa)

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Nincs is jobb annál, mint újra gyermeknek érezni magunkat, amikor a felfedezés és a játék teljesen háttérbe szorítja a mindennapokat. Látogassátok meg a most következő, fantasztikus budapesti játékmúzeumokat, interaktív kiállításokat és retró élményközpontokat. Garantáltan nem fogtok unatkozni!
A magyar craft sörös helyek nagy része Budapestre koncentrálódik, de a kézműves sörök népszerűségének köszönhetően már több vidéki nagyvárosban is találhatunk remek, nagy választékot nyújtó, magyar söröket árusító sörözőket. Ezekből válogattunk.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 különleges látnivaló a Balatonon
Nézzétek meg a tatárjárás előtt épült magánvárat, gyönyörködjetek a panorámában az árbóc alakú kilátóból, zarándokoljatok el a bányászalakások romjaiból épített kápolnához - a magyar tenger partján mindig akad újabb felfedezésre váró látnivaló. A legjobb balatoni kirándulóhelyekből és látványosságokból gyűjtöttünk most össze néhányat.
10 különleges kilátó Magyarországon, amit megéri felkeresni
Hazánk legkülönlegesebb kilátói közül megismerhetitek több között a 150 méteres magasságban lebegő Ballon-kilátót, az 1000 méteres magasságban épült körpanorámás TV-tornyot, de azt a kilátópontot is, ami egyszerre két ország területén fekszik.
Hamisítatlan kastély hangulat, feltöltődés, garantált pihenés Szilvásváradon - La Contessa**** Kastélyhotel
Egy kellemes masszázs, egy hangulatos séta a romantikus kastélyparkban vagy egy ínycsiklandozó gasztronómiai kalandozás; a testi-lelki feltöltődés garantált! Válasszátok ti is a szilvásváradi La Contessa Kastélyhotel legjobb wellness csomagját!
Belföldi nyaralás vidéken - TOP5 szálloda festői zöldövezetben
Ha unjátok a Balatont és a mindig nyüzsgő fürdővárosokat, és szívesebben töltenétek nyáron is néhány napot csendes, nyugodt környezetben és festő zöldövezetben, akkor jó helyen jártok. Íme 5 wellness hotel vidéken a felhőtlen nyaralásért!
Bakancslistás kastély a Mátrában - Interjú Szélessy Andrással, a Kastélyhotel Sasvár igazgatójával
2022.08.16 | 11 perc | Szállások | Legnépszerűbb
Egy kastély, ahová egyszer mindenki el szeretne jutni. A Mátra szívében álló Kastélyhotel Sasvár nem csak szépsége és története miatt izgalmas bakancslistás szálloda, de szolgáltatásai tekintetében is egyedülálló. A szálloda igazgatójával, Szélessy Andrással beszélgettünk.