Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Íme, 6+1 Budapest környéki téli úti cél!

Csak, mert tél van és hideg, nem kell a négy fal között ülnöd. Sőt, most kifejezetten érdemes kimozdulnod, hiszen Budapest és környéke a didergősebb hónapokban is káprázatos kincsekkel vár és megannyi programot kínál.

Szóval, öltözz csak fel rétegesen, csapd fel a buszmenetrendet vagy ülj autóba, aztán irány a tél!

 

Irány a Normafa!

A romantika és a felhőtlen kikapcsolódás terepe lehet Normafa is, ahol, ha szeretnél, sétálhatsz, gyönyörködhetsz a kilátásban, ha viszont hó is van, csúszkálhatsz is. Nem titok: a fővároshoz ragaszkodó sportolóknak ez a legkézenfekvőbb úti cél, ha síelésről vagy szánkózásról van szó.

Maradnál néhány napot? Nézd meg a budapesti szállás ajánlatainkat>>

4poszt-02.webp4poszt-02.webp

 

Túrázz Dobogókőn!

Kétségtelen, hogy a Pilis legnépszerűbb úti célja Dobogókő, amely kitűnően alkalmas helyszín a feltöltődésre. Jól kiépített turistaútvonalain könnyed sétákat tehetsz még a leghidegebb hónapokban is, ráadásul olyan látványban lehet részed, amelyet sosem felejtesz el. Ha pedig szállást is keresel, a környéken remek lehetőségek várnak>>

 

 Csúszkálj Visegrádon!

A téli sportok szerelmeseinek kitűnő választás lehet Visegrád is. Téli-nyári bobpályájának népszerűsége töretlen, de van itt sí- és szánkópálya is. Ami pedig a kilátást illeti hát, vétek lenne kihagyni! Érdemes eltölteni néhány napot, a kinti programok után biztos jól fog esni a relaxálás a medencében>>

 

Szánkózz a Börzsönyben!

Jártál már a Börzsöny harmadik legmagasabb hegycsúcsán? A Nagy-Hideg-hegy télen is igen népszerű turista célpont, amelyet a Királyrétről több útvonalon is megtámadhatsz. Érdemes szánkót is vinned, találsz majd olyan lankákat, amelyeken biztonsággal lecsúszhatsz. 

Szállás ajánlatunk a Börzsönyben:  Szent Orbán Erdei Wellness Hotel - csodás wellnessrészleg, pazar környezet, finom falatok és persze mesés kilátás>>

 

Kalandozz a vadasparkban!

Kiruccanásod úticáljául a Budakeszi Vadasparkot választod? Kitűnő ötlet! A parkban, amellett, hogy természetes élőhelyén ismerheted meg a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat, sok kalandos programon is részt vehetsz.

 

Találkozz hiúzokkal!

A Veresegyházi Medvepark lakói sem riadnak vissza a hidegtől, október és február között is várják a látogatókat reggel 8-tól egészen sötétedésig, kivéve persze a téli álmot alvó medvéket. Ám jó tudni: a farkasok már legalább akkora látványosságai a parknak, mint a szundító bundások. Sőt, december elején megérkeztek a hiúzok is, ráadásul új kifutójukban már látogathatók is. 

Szállás ajánlataink a környéken>>

 

Szívd magadba a budai erdők illatát!

Ha a téli erdő illatát szeretnéd magadba szippantani, nem is kell olyan messzire menned. Mindegy, hogy a Sváb-, a János - vagy éppen a Hármashatár-hegy felé veszed az irányt, abban biztos lehetsz, hogy a budai hegyekben tett séták valódi felüdülést jelenthetnek a dolgos hétköznapok után.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Biztosan tudod, hogy az idei évfordulót valamelyik belföldi szállodában töltöd? Akkor ez a bejegyzés bizony neked szól, olvass csak tovább! Szilveszteri program ajánlók következik.
Gyerekbarát szállodába tényleg csak csemeték mehetnek? Dehogy! Akkor talán attól gyerekbarát egy hotel, mert kínálatában jó sok gyerekprogram van? Valami ilyesmi. De korántsem csak ennyiről van szó. Sőt!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.