Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Indul a nagy fesztiválszezon! Ezek lesznek a nyár nagy durranásai

2019.06.20 | 5 perc

Ha nyár, akkor fesztiválszezon idén sem fogsz unatkozni a legforróbb hónapokban! Mostantól ugyanis egyik zenei ünnep éri a másikat. Válogass kedvedre!

 

Sziget Fesztivál

Pontosan 26 évvel ezelőtt, 1993-ban egy maroknyi közönség előtt nyitotta meg kapuit a mára már Európa legnagyobb zenei fesztiváljává nőtt Sziget. A Hajógyári-szigeten évről évre több és több látogató mozdul egyszerre a színpadok előtt: a Szigeten száznál is több nemzet képviselteti magát, fesztiválozók olyan távoli országokból is érkeznek, mint Új-Zéland vagy éppen Brazília. Nem is csoda, hiszen minden évben a világzenei élet krémjét vonultatja fel a fesztivál, idén például a Foo Fighters és Ed Sheeran lép fel a tomboló közönség előtt. És ez csak kettő a nagy nevek közül

Hol: Budapest, Hajógyári-sziget

Mikor: 2019. augusztus 7-13.

Rengeteg, jobbnál jobb szálláshely közül választhatsz>>A SZIGET FESZTIVÁL nem véletlenül Európa, illetve a világ egyik leghíresebb fesztiválja.A SZIGET FESZTIVÁL nem véletlenül Európa, illetve a világ egyik leghíresebb fesztiválja.

 

VOLT Fesztivál

Ugyancsak 1993 óta él Magyarország egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja. A soproni VOLT igazi aranybánya a muzsika szerelmeseinek, hiszen a rocktól, az elektronikus és világzenén át a jazzig minden műfaj képviselteti magát. Az idei év is izgalmasnak ígérkezik, a fellépők között ugyanis olyan híres zenekarok szerepelnek, mint a Black Eyed Peas, az évtizedes kedvenc, a Cypress Hill, no meg a színes dallamokat játszó Parov Stelar. A koncerteken és a dj-ken kívül azonban színházi előadások, filmvetítések és kiállítások színesítik a fesztivál programját.

Hol: Sopron, Harkai fás legelő

Mikor: 2019. június 26-29.

Sosem késő szállást foglalni - last minute ajánlatokat itt találsz>>

1993 óta az ország egyik legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát a VOLT Fesztivál.1993 óta az ország egyik legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát a VOLT Fesztivál.

 

Balaton Sound

Magyarország harmadik büszkesége a Balaton Sound, amely szintén az egyik legnagyobb szabadtéri elektronikus zenei fesztiváljaként írta be magát Európa zenei történelmébe. Az esemény már jócskán túlnőtt országunk határain: 2016-ban 157 ezer, tavaly pedig már 165 ezer látogatót számlált. A rajongók idén is nagyon lelkesek, többek között azért, mert megannyi nagy sztár lép a Balaton Sound színpadára. Armin Van Buuren, a Marshmello és Sean Paul mellett ott lesz például Paul Kalkbrenner és Tiësto is.

Hol: Zamárdi, szabadstrand Szántód felőli végén, a Harcsa és a Zöldfa utca között

Mikor: 2019. július 3-7.

Pihend ki magad a koncertek után akár kültéri medencés, balatoni panorámás, vagy közvetlen vízparti szállodában>>

 

EFOTT

Már Magyarország hagyományos fesztiváljának számít az EFOTT, ami egészen hihetetlen, de 1976-ban jött létre. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját mindig más helyszínen rendezték meg, hogy a zenei ünnep résztvevőit hazánk csodálatos kincseinek megismerésére sarkallják. A barangolás azonban 2015-ben befejeződött, a fesztiválnak azóta minden évben Velence ad otthont. Ha eddig lemaradtál a Scooterről, most pótolhatod, ugyanis a német együttes olyan további nagy nevek mellett lép fel, mint Gianluca Vacchi és Rita Ora.    

Hol: Velence, északi strand

Mikor: 2019. július 9-15.

Szállásokat a közelben ITT és ITT találsz.

2015-ig a fesztivál minden évben más helyszínen került megrendezésre.2015-ig a fesztivál minden évben más helyszínen került megrendezésre.

 

SZIN

Tavaly ünnepelte fél évszázados fennállását az 1968-as születésű Szegedi Ifjúsági Napok. A városháza előtt megtartott SZIN már nem az, mint a kezdetekben: a fesztivál mára egy igen neves, tartalmas és izgalmas zenei ünneppé nőtt, amelyen a magyar sztárok mellett világhírű együttesek lépnek fel. Idén olyan hírességek szerepelnek a meghívott előadók listáján, mint Afrojack, Nakadia, Salvatore Ganacci és Clean Bandit. Szóval, még a nyár vége is tartogat egy igazán nagy bulit, készülj!

Hol: Szeged, Újszegedi Partfürdő és Kemping

Mikor: 2019. augusztus 28-31.

Szegedi szállásokért IDE kattints!

Tavaly ünnepelte fél évszázados fennállását az 1968-as születésű Szegedi Ifjúsági Napok.Tavaly ünnepelte fél évszázados fennállását az 1968-as születésű Szegedi Ifjúsági Napok.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha eddig nem hallottál még a gyopárosfürdői Alföld Gyöngye Hotelről, itt az ideje, hogy kicsit megismerd, hogy aztán kedvet kapj, és el is utazz.
A Balatoni Szövetség minden évben meghirdeti a Kék Hullám Zászló strandminősítési versenyt. Mutatjuk a tavalyi győzteseket.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!
„Tüskevári Tündérkert” és Rákóczi pihenőhelye – sziget-túrák tavaszra
Ismered Magyarország legszebb szigeteit? Tudod, hová indulj, ha természetközeli, vízparti sétára vágysz? Kerekedj fel velünk, mert különleges sziget-túránkon a „tüskevári Tündérkertet” és Rákóczi pihenőhelyét is útba ejtjük!