Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kalandra fel! Mutatjuk az ország legizgalmasabb élményparkjait

A nyárral csak a kánikula búcsúzott! A vidámságról, az izgalmakról és a fittségről nem kell lemondanod a hűvösebb hónapokban sem, pláne akkor, ha szórakozásod helyszínéül mondjuk, egy kalandparkot választasz.

Élmény- és kalandparkból szerencsére jó sok van kicsiny hazánkban, amelyek közül most összegyűjtöttünk egy csokorra valót. Az átcsúszó kötélpálya csak egy az izgalmas lehetőségek közül.Az átcsúszó kötélpálya csak egy az izgalmas lehetőségek közül.

 

Zempléni Kalandpark, Sátoraljaújhely

A Zempléni Kalandparknak nincs egy olyan szeglete, ahol unatkozni lehet. Itt, Sátoraljaújhelyen található Magyarország leghosszabb ülőszékes libegője, 1332 méter hosszú pályájával és 250-480 méteres tengerszint feletti magasságával. De 2275 méteres hosszúságával itt van hazánk és a térség leghosszabb bobpályája is. Az adrenalinfüggőknek nem szabad kihagyni az átcsúszó kötélpályát, a két lábbal a földön állóknak pedig a gör- és műjégkori pályát vagy éppen a vagány mászófalat, valamint télen a sípályákat.

Szállás ajánlatok Sátoraljaújhelyen és környékén>>

Csodálatos környezet, tiszta levegő, rengeteg élmény és megannyi izgalom és ez csak a jéghegy csúcsa.Csodálatos környezet, tiszta levegő, rengeteg élmény és megannyi izgalom és ez csak a jéghegy csúcsa.

 

 

Canopy és bobpálya, Visegrád

Egyszerre nyújt lélegzetelállító élményt és varázslatos panorámát Visegrádon, a Fellegvár melletti canopy pálya. A hely nemcsak azért különleges, mert ez Magyarország első canopy pályája, hanem azért is, mert Costa Rica Monteverde Cloud Forest Nemzeti Parkjában található esőerdő kutatópálya alapján építették fel. A sebesség megszállottjait a közel tucatnyi hajmeresztő kanyarral megspékelt bobpálya is várja, ahol az izgalmak mellett pazar kilátásban is gyönyörködhetsz.

Ha tovább maradnál, szállás lehetőségeket itt találsz>>

Magyarország első canopy pályája Visegrádon található.Magyarország első canopy pályája Visegrádon található.

 

 

Sobri Jóska Kaland- és Élménypark, Kislőd

Ha igazi, felejthetetlen, kacagással teli családi napot tartanátok, akkor mindenképpen érdemes felfedeznetek Kislődön a Sobri Jóska Kaland- és Élményparkot! Ez tipikusan az a hely ugyanis, ahol kicsik és nagyok is jól érzik magukat, és persze ez a hely az is, ahol egyszerűen nem lehet kihagyni semmit. Pöröghetsz 3D karikában, suhanhatsz a bobpályán, csúszhatsz a drótkötélpályán, de ugyanúgy kipróbálhatod az ejtőgépet, mint a megazipline-t.

Szállás ajánlatok a környéken>>

Tökéletes helyszín egy felejthetetlen családi naphoz is.Tökéletes helyszín egy felejthetetlen családi naphoz is.

 

Serpa Kalandpark, Balatonfűzfő

Ha csúszni, mászni, lőni szeretnél, vagy csak egyszerűen olyan helyet keresel, ahol jól érezheted magad a családdal vagy a barátokkal, akkor irány Balatonfűzfő! A Balatoni bob pálya és a Balaton uszoda tőszomszédságában lévő Serpa Kalandpark ugyanis maga a vidámság és izgalom, egészen kicsiknek is: a 9 méteres mászótornyon például már a 3 évesek is kipróbálhatják ügyességüket. A nagyobbak már íjászkodhatnak, sőt, lecsúszhatnak a park 80 méteres drótkötélpályáján is. A hétfokozatú kalandösvényen pedig aztán lehet mászni, csúszni, ugrani és erősnek lenni gyereknek és felnőttnek is.

Töltődj fel az izgalmak után - szállás ajánlatok Balatonfűzfő környékén>>

Minden korosztály számára izgalmas lehetőségeket kínál a kalandpark.Minden korosztály számára izgalmas lehetőségeket kínál a kalandpark.

 

Mecsextrém Park, Pécs

Az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkja, a Pécs határában lévő Mecsextrém Park az örökmozgók számára maga a paradicsom. Kétségtelen, hogy a legnagyobb sláger itt a szakadékok, patakok fölött vezető erdei bobpálya, de ugyanolyan izgalmas lecsúszni az alpesi kötélpályán vagy a tiroli csúszópályán, mint végigszáguldani a lábbal hajtós gokartpályán. Ha az űrhajósok kiképzéséhez használatos 3D karikában netán elszédülnél, akkor mászd meg a 8 méter magas meredek mászófalat!

Pihend ki magad a kaland után - szállás ajánlatok Pécsen>>

Az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkja, a Pécs határában lévő Mecsextrém Park.Az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkja, a Pécs határában lévő Mecsextrém Park.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha nyáron azért hagytad ki a láblógatást, mert vártad az enyhülést, akkor van egy jó hírünk: elérkezett a te időd! Az indián nyárnál nincs is jobb időszak arra, hogy a hideg hónapok előtt még jól feltöltődj.
Érezted már magad annyira stresszesnek, hogy legszívesebben kiszaladtál volna a világból?
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul
Erdők rejtekében bújnak meg Magyarország csodás vízesései, melyek minden kirándulást bearanyoznak, és különleges hangulatot kölcsönöznek a túrázásoknak. Kezdjétek az új évet egy szuper barangolással a természetben, és fedezzétek fel hazánk vízeséseit, ahol úgy érzitek majd, hogy még a lelketek is megtisztul.
10 kirándulástipp a következő meseszép kiruccanásaidhoz
Egyedülálló sziklaformák, páratlan panorámás kilátók, csörgedező vízesések, eldugott erdei útvonalak, rejtélyes pincesorok, kápolnák, templom- és kastélyromok – csak hogy néhányat említsünk arról a legújabb listánkról, amin te is biztosan találsz kedvedre valót! Szemezgess, inspirálódj és vedd nyakadba az országot!
5 izgalmas óriás akvárium és ócenárium Magyarországon, amit látnotok kell
Bár Magyarország a tavak és folyók mellett sajnos nem bővelkedik tengerpartokban és óceánokban, szerencsére nem kell messzire utaznotok, ha kicsit belesnétek a sósvízi élőlények titkos életébe is. Itthon is találhattok ugyanis olyan ócenáriumot és óriás akváriumot, amelyek közelebb hozzák a víz alatti világ lakóit. Szuper program kicsiknek és nagyoknak, ahol rengeteget megtudhattok a tengeri- és édesvízi élőlényekről.
10 eldugott vidéki wellnes szálloda távol a világ zajától
Időről időre mindenkiben előtör a vágy, hogy milyen jó lenne egy kis időre kiszakadni a mindennapos mókuskerékből, és kicsit félrevonulni egy csendes helyre, ahol a telefoncsörgést a madárcsicsergés váltja fel, a számítógép kijelzője helyett pedig a panorámát lehet nézni. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szállást, ahol kellemes környezetben tudtok elvonulni a világ elől.
Irány Pest megye! – Szuper hétvégi programok, látnivalók és kirándulóhelyek Budapest környékén
Javában benne vagyunk a nyárban, és ilyenkor még szívesebben mozdulunk ki a négy fal közül. Budapest határain túl, de még a megyehatáron belül számtalan olyan látnivaló akad, ami kellemes időtöltést biztosít ezekben a meleg napokban. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat, és ígérjük; egyikkel sem lehet mellélőni!