Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Élmények a természetben: 8 szuper kalandpark az aktív kikapcsolódáshoz

Aktív kikapcsolást és sok élményt kerestek a természetben? Akkor van egy szuper hírünk, ugyanis végre megérkezett a napsütéses tavasz, így semmi sem akadályoz meg benneteket abban, hogy meghódítsátok Magyarország legjobb kalandparkjait!

Figyelem! Mivel a legtöbb kalandpark éppen ébredezik a téli álmából, ezért érdemes indulás előtt előzetesen informálódni, hogy a kiszemelt programok már igénybe vehetőek-e, és frissítették-e a nyitva tartást? Így biztosan nem ér benneteket kellemetlenség. Nagyon jó szórakozást kívánunk Nektek!

 

Extrém kalandparkok Magyarországon>>

 

 

Rioter Games Élmény- és Kalandpark (Győr)

Képesek lesztek legyőzni a több mint 50 akadályt felsorakoztató mászópálya kihívásait? Be meritek vállalni a szélsebes csúszópályát és az imbolygó Vietnám-hidat? Akkor látogassatok el a győri Rioter Games Élmény- és Kalandparkba, mely a lenyűgözően szép barokk belvárostól csupán karnyújtásnyira helyezkedik el – festői természeti környezetben, a Püspökerdő szívében! Ráadásul a helyszínen segway túrázni, buborékfocizni, íjászcsatázni, illetve paintballozni és lézerharcolni is tudtok, de az igazán elhivatottak a virtuális valóság kapuján is beléphetnek.

Szállásajánlatok Győrben>>

Legjobb kalandparkok Magyarországon - Rioter Games Élmény- és Kalandpark (Győr)Legjobb kalandparkok Magyarországon - Rioter Games Élmény- és Kalandpark (Győr)

Legjobb kalandparkok Magyarországon - Rioter Games Élmény- és Kalandpark (Győr)Legjobb kalandparkok Magyarországon - Rioter Games Élmény- és Kalandpark (Győr)

 

 

 

Balatonboglár Kalandpark és Bobpálya

A magyar tenger déli partján, 2 hektáros zöld területen, a csodás kilátást ígérő Várdombon nyújtózik végig ez a pazar erdei kalandpark, a Balatonboglár Kalandpark és Bobpálya. Itt 4 km hosszú drótkötélpályán bizonyíthatjátok be, mit tudtok, de nekivághattok a 10 méter magas mászófalnak is! Az adrenalinvadászoknak a lankákon kanyargó bobpályát feltétlen ki kell próbálniuk, a nyugalomra és csendes kikapcsolódásra vágyók pedig az íjászkodás művészetében mélyülhetnek el. Mielőtt hazaindulnátok, ne feledjétek el megnézni a híres Gömbkilátót se!

Szállásajánlatok a környéken>>

Legjobb kalandparkok Magyarországon - Balatonboglár Kalandpark és BobpályaLegjobb kalandparkok Magyarországon - Balatonboglár Kalandpark és Bobpálya

Legjobb kalandparkok Magyarországon - Balatonboglár Kalandpark és BobpályaLegjobb kalandparkok Magyarországon - Balatonboglár Kalandpark és Bobpálya

 

 

 

Mecsextrém Erdei Kalandpark (Pécs)

Tegyétek próbára az ügyességeteket a 45 elemből álló alpesi kötélpályán vagy csúszkáljatok szédítő gyorsasággal a lombok között, a Mecsextrém Erdei kalandparkban! Ennél is többre vágytok? Akkor a szakadékok és patakok felett átívelő bobpályát kell célba venni, melyen akár 40 km/h-ás sebességgel is utazhattok! A hófánkpálya, a rodeó bika, az ugráló domb, a fenyves labirintus, a játszóház és a mezítlábas tanösvény már csupán hab lesz a tortán!

Szállásajánlatok Pécsen>>

Legjobb kalandparkok Magyarországon - Mecsextrém Erdei Kalandpark (Pécs)Legjobb kalandparkok Magyarországon - Mecsextrém Erdei Kalandpark (Pécs)

Legjobb kalandparkok Magyarországon - Mecsextrém Erdei Kalandpark (Pécs)Legjobb kalandparkok Magyarországon - Mecsextrém Erdei Kalandpark (Pécs)

 

 

Oxygen Adrenalin Park (Gyöngyös-Sástó)

A Mátra déli lejtőin megbújó Oxygen Adrenalin Parkban több mint 30 játék és élményelem vár rátok, melyek kipróbálására egyetlen nap nem is lehet elengedő. Az elbűvölő kilátást nyújtó helyen szuper érzés lesz libegőre pattanni vagy az ország legmagasabban fekvő bobpályáján suhanni. Az egyik legnagyobb attrakció viszont az a 183 méter hosszú függőhíd, ami 18-28 méter magasan terpeszkedik a sástói kőbánya katlanja felett. Főszezonban pedig olyan programokat is igénybe vehettek itt, mint 360 fokos hinta, a canopy csúszópálya, az erdei kalandpark, az oxygen express vagy épp a vízi akadálypálya. A legkisebbek a quadozást, a kisállat simogatót, a kalózhajót és az elektromos jet-skit fogják kedvelni.

Szállásajánlatok a közelben>>

Legjobb kalandparkok Magyarországon - Oxygen Adrenalin Park (Gyöngyös-Sástó)Legjobb kalandparkok Magyarországon - Oxygen Adrenalin Park (Gyöngyös-Sástó)

Legjobb kalandparkok Magyarországon - Oxygen Adrenalin Park (Gyöngyös-Sástó)Legjobb kalandparkok Magyarországon - Oxygen Adrenalin Park (Gyöngyös-Sástó)

 

 

Holdfény Liget - az Alpokalja kalandparkja (Gyöngyösfalu)

16 méteres mászófal? Kalandos kötélpálya? Óriáscsúszás? Erdei kisvasút? Szabadesés? Ezek a programok mind elérhetőek számotokra a Holdfény Liget - az Alpokalja kalandparkjában, ahol még a mozgássérültek számára is megálmodtak egy szuper mászópályát! A nyugisabb pihenésre vágyóknak azt tanácsoljuk, hogy keressék fel a Manósétányt, a finn szaunaházat és a csodás kilátót is! Ha pedig elfáradnátok, akkor szuper indián sátrakban tölthetitek el az éjszakát, hogy másnap újult erővel vághassatok bele a kalandokba!

Szállásajánlatok a közelben>>

Legjobb kalandparkok Magyarországon - Holdfény Liget - az Alpokalja kalandparkja (Gyöngyösfalu)Legjobb kalandparkok Magyarországon - Holdfény Liget - az Alpokalja kalandparkja (Gyöngyösfalu)

Legjobb kalandparkok Magyarországon - Holdfény Liget - az Alpokalja kalandparkja (Gyöngyösfalu)Legjobb kalandparkok Magyarországon - Holdfény Liget - az Alpokalja kalandparkja (Gyöngyösfalu)

 

 

Maros Kalandpart (Makó)

Nem túlzás azt mondani, hogy Makón, a Maros jobb partján valóban igazi kalandpart fut végig, ahol a 191 méter hosszú, csúszdatornyot, hagymateraszt és függőhidat tartalmazó Lombkorona sétány is helyet kapott. Miután 10 méter magasból jártátok be a tanösvényt, érdemes letesztelni a szédületes, 26 elemből álló akadálypályát, a szabadesést utánzó ingát, a magaslati kerékpár élményét, de a legvagányabb jelentkezők a Maros folyó fölött is átsuhanhatnak!

Szállásajánlatok Makón>>

Legjobb kalandparkok Magyarországon - Maros KalandpartLegjobb kalandparkok Magyarországon - Maros Kalandpart

Legjobb kalandparkok Magyarországon - A Maros Kalandpart-hoz közeli Makói LombkoronasétányLegjobb kalandparkok Magyarországon - A Maros Kalandpart-hoz közeli Makói Lombkoronasétány

 

 

Orczy Kalandpark (Budapest)

A fővárosiaknak sem kell aggódni, ha csak egy kellemes kiruccanást terveznének vásárnapra, utazás nélkül. Budapest szívében, az Orczy kertben ugyanis a felnőttek és a gyerekek sem maradnak ki a szórakozásból. A 4-4 mászópálya mellett 1-1 csúszópályát is kialakítottak az Orczy  Kalandparkban, így mindenki megtalálhatja a korosztályának, az állóképességének és természetesen az adrenalin szintjének megfelelő kikapcsolódást.

Szállásajánlatok Budapesten>>

Legjobb kalandparkok Magyarországon (a kép illusztráció)Legjobb kalandparkok Magyarországon (a kép illusztráció)



 

Kalandpark Szilvásvárad és X-TRÉM BOB

A vadregényes Szalajka-völgy kapujában található Kalandparkban több eltérő nehézségű kötélpálya közül válogathatnak a mozgás szerelmesei. Viszont, ha szeretnétek, akkor akár vastag kerekű hegyi rollerrel is bejárhatjátok a környéket vagy lézerharcolhattok a bokrok és fatörzsek árnyékában. A Szalajka patak mentén ráadásul még aranymosásra is benevezhettek. A beazonosított, talált kincseket pedig haza is vihetitek magatokkal emlékül. Persze, ha már erre jártok, akkor miért ne vennétek igénybe az X-TRÉM BOB szolgáltatásait is?

Szállásajánlatok Szilvásváradon>>

Legjobb kalandparkok Magyarországon (a kép illusztráció)Legjobb kalandparkok Magyarországon (a kép illusztráció)

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha Tihany egyszer elrabolta a szívedet, biztos, hogy mint a mágnes, úgy húz vissza magához évről-évre. Még mielőtt azt gondolnád, hogy a balatoni panorámán és a visszhangon kívül ott nincs is más, jöjjön néhány csábító programlehetőség!
Május 1-i nyitást követően 150 méteres magasságból gyönyörködhettek a kivételes panorámában a városligeti Ballon-kilátóból. Kosarában egyszerre akár 30 utassal emelkedik majd a levegőbe, ahol a maximális magasságból megcsodálhatjátok a Széchenyi fürdőt, a Vajdahunyad várát, de akár megszámolhatjátok azt is, hányan fotózkodnak épp a Hősök terén. Fantasztikus élmény, ti se hagyjátok ki!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.