Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Utazási tippek: 10 mesés város szállásajánlóval a nyári bakancslistádra

Álltál már a 40 méter magas egri Minaret kilátóteraszán? Egyensúlyoztál a zalakarosi Termáltó és Ökopart tipegőin a víz felett? Voltál pilóta a Forma1-ben a bükfürdői Funcity-ben? Itt az idő pótolni a még hiányzó élményeket a most következő 10 magyar városban, ahol kirándulás után fürdőzni is lehet!

 

Gigantikus terepasztalok és Forma1-es élmények: Bükfürdő

Magyarország második legnagyobb fürdőjének otthona a Bükhöz tartozó Bükfürdő, ahol nem maradhat ki a kirándulásból a Répcementi tanösvény, illetve a Kneipp és Nordic Walking Park bejárása sem. Amennyiben viszont szempont a családbarát program, akkor a Kristály Tornyot, a Napsugár Játszóparkot és a felnőtteknek is ideális Funcity-t, és a Thermal&Spa fürdőt célozd meg!

Utazási tippek nyárra - Bük, Bükfürdő, Thermal & SpaUtazási tippek nyárra - Bük, Bükfürdő, Thermal & Spa

 

 

A dicső múlt öröksége és egy pompás várfürdő: Gyula

Tengernyi látnivalóra számíthatsz, ha a Dél-Alföld egyik legkedveltebb fürdővárosát, Gyulát veszed célba. A Fehér-Körös bal partján fekvő településen hamisítatlan történelmi kalandra hív a híres-neves Gyulai Vár, mely egyből a Csónakázó-tónál helyezkedik el. A következő programokért sem kell messzire menni: az Almásy-kastély Látogatóközpont és a varázslatos Várfürdő is alig pár lépésre lesz tőled.

Tökéletes nyaralás vár Gyulán is - gyulai VárTökéletes nyaralás vár Gyulán is - gyulai Vár

 

 

Illatos rózsakert a pancsolás után: Siófok

A magyar tenger legnagyobb városa a déli parton magasodó Siófok, amit épp ezért gyakran emlegetnek „a Balaton fővárosaként”. Keresd fel a Bella Állatparkot, a Kálmán Imre Emlékházat vagy túrázz a Töreki Halastavak Természetvédelmi Területen! A Siófoki Víztorony tövében is mindig pezseg az élet, de felpattanhatsz az Óriáskerékre és korzózhatsz a Rózsakertben is, ha megunnád a Nagystrandon való heverészést!

Balatoni nyaralás - siófoki óriáskerékBalatoni nyaralás - siófoki óriáskerék

 

 

Feltöltődés ezerféleképpen: Hévíz

Káprázatos érzés elmerülni a Hévízi-tó gyógyító vizének melegében, a nyíló tündérrózsák között. Ám a Tófürdőn túl még sok más élményt is tartogat a nyugat-dunántúli város. Járd végig a Tavirózsa tanösvényt, majd az Egregy városrészben kanyargó 14 stációs Kálváriát, melynek végpontja egy lenyűgöző, 13. századi Árpád-kori templom! Ezután érdemes felvenni a hévízi látnivalók listájára a Római kori Romkertet is.

Álomnyaralás Hévízen - csobbanj a Tófürdőben!Álomnyaralás Hévízen - csobbanj a Tófürdőben!

 

 

Nyári csobbanás egy óriási vízi parkban: Hajdúszoboszló

A hatalmas csúszdaparkot, a 30 hektáros strandot, a beltéri Aqua-Palace-t, a gyógyfürdőt és a panorámás jakuzzikat is magába foglalja Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a hajdúszoboszlói  Hungarospa. A dél-alföldi üdülővárosban bepillanthatsz a település szélén meghúzódó Gazdaházba, valamint a Harangházba, de megéri felkutatni a Városi erődfal maradványait is.

Ezernyi élmény vár nyáron HajdúszoboszlónEzernyi élmény vár nyáron Hajdúszoboszlón

 

 

 

Erdőfürdő vagy eszméletlen wellness: Sárvár

A wellnessből, a gyógyulásból, a történelemből, valamint a természetből is bőven kijut annak, aki a Szombathelytől 25 km-re lévő Sárvárra tervezi a nyári pihenést. A Rába partján álló város a nyugalom szigetének számít, ahol a Gyógy- és Wellnessfürdő mellett a Nádasdy-vár, a Sárvári Arborétum, illetve a Sárvári Kalandpark is tökéletes választás a kikapcsolódáshoz.

Utazási tippek a mesés nyaraláshoz - Nádasdy-vár, SárvárUtazási tippek a mesés nyaraláshoz - Nádasdy-vár, Sárvár

 

 

 

Gondtalan pihenés a természet ajándékaival: Zalakaros

A Kis-Balaton déli lábát majdnem érinti az élményekben gazdag Zalakaros, mely a lazítós nyaraláshoz és az aktív vakációhoz is kiváló döntés. Ha előbbire vágysz, imádni fogod a Zalakarosi Fürdő kül- és beltéri medencéit, wellness- és gyógyászati szolgáltatásait, de csellenghetsz kedvedre a Termáltó és Ökopart környékén is, ahol egy 21 méter magas csúszdatornyot is találsz.

Utazási tippek nyárra - zalakarosi FürdőUtazási tippek nyárra - zalakarosi Fürdő

 

 

 

Különleges barlangfürdőzés: Miskolctapolca

Ragyogó természeti adottságok jellemzik a túrázók egyik kedvenc hazai terepét, a Bükk-vidéket, ahol Miskolc városrésze, a mesés Miskolctapolca bújik meg. Az egyedülálló Barlangfürdő, a szórakoztató Miskolctapolcai Bobpálya, az ügyességet tesztelő Kalandtúrapark biztosan elbűvölnek majd. Ezeket a programokat remekül kiegészítheted egy vízibiciklizéssel a hangulatos Csónakázó-tavon.

Töltődj fel álomszép környezetben - Fotó: Miskolctapolca BarlangfürdőTöltődj fel álomszép környezetben - Fotó: Miskolctapolca Barlangfürdő

 

 

Látnivalók a Várhegyen: Esztergom

A szlovákiai Párkánytól csak a Mária Valéria híd választja el a Dunakanyarban fekvő Esztergomot, mely andalgásra teremtett helyekben nem szenved hiányt. A gyönyörű Kis-Duna sétány, a Szent Tamás-hegy a nagy séták kedvelőinek tökéletesek. A városnézésnél az Esztergomi Bazilika, az MNM Esztergomi Vármúzeuma vagy az Aquasziget felfedezése ajánlott. Túrázók a Strázsa-hegy kilátóját és a Sátorkőpusztai-barlangot hódítsák meg!

Nyaralási tippek - EsztergomNyaralási tippek - Esztergom

 

 

Panoráma a Minaret csúcsáról: Eger

Barangolás az Egri várban, csobbanás a Termálfürdőben, kilátás a 40 méter magas Minaretből, majd vacsora a nyüzsgő Dobó téren? Ez Eger, ahol a Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpont, valamint az Egri Bazilika, illetve a Beatles múzeum is maradandó emléket ígér. Ne tétovázz, tervezd meg most az egri városnézést!

Utazás tippek - egri várUtazás tippek - egri vár

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Éhesen nem lehet egy napot elindítani, így érdemes betérnetek Budapest számtalan reggelizőhelyeinek egyikébe. A kínálat a tojásos ételektől az édességeken át a koktélokig terjed, és ahogy minden helynek megvan a maga stílusa, úgy a kínálat is nagyon sokszínű. Javasoljuk, járjátok végig mindet, és döntsétek el Ti, melyik volt a legjobb!
A természet nemcsak növény- és állatvilágával hívogat, a földtörténeti múlt is olyan meglepetéseket, lenyomatokat tartogat, amikért érdemes bakancsot és túrabotot venni és nekivágni hazánk geológiailag is izgalmas térségének.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
Kicsiben a világ – miniatűr kiállítások
Amilyen kicsik, annyira érdekesek ezek a kiállítások, mert itt a szemünk előtt elevenednek meg gépek, városok, mozdonyok, falvak vagy éppen könyvek. A miniatűr kiállítások különlegessége, hogy méretarányosan, kicsinyített formában gyönyörködhetünk bennük. Mutatunk néhány mini kiállítást, amit érdemes megtekintenetek.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!