Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A legklasszabb leves lelőhelyek - 5 budapesti levesező

2023.05.10 | 5 perc

Nem csak hideg időben eshet jól egy finom leves és szerencsénkre Budapesten az elmúlt 10 évben egyre nagyobb kultúrája alakult ki azoknak a vendéglátóhelyeknek, ahonnan akár el is vihetünk magunkkal egy pohárnyi folyékony finomságot. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan levesezőt, ahol a tradicionális változatoktól kezdve a különlegességekig mindent megtalálunk!

 

Bors GasztroBár

A belvárosi éjszakai élet egyik központjában, a fővárosi Kazinczy utcában 2012-ben nyitotta meg kapuit a közönség előtt a Bors GasztroBár. Naponta megújuló kínálatukban természetesen elsősorban leveseket találunk, de egy idő után ínycsiklandó baguettek, különböző fantázianevű főzelékek és tészták is felkerültek a menüre. Aki még sosem járt náluk az ne a megszokott házias ízekre számítson; itt olyan speciális ételeket kóstolhatunk, mint a kókuszos-chilis sütőtökkrémleves vagy a karamellás-mustáros fácánraguleves.

5 budapesti levesező - Fotó: Bors GasztroBár Facebook oldala5 budapesti levesező - Fotó: Bors GasztroBár Facebook oldala

 

 

LEVES. 

Aki valaha sétált a Fővám téren ebédidőben, az meglepetten tapasztalhatta, hogy van egy apró hely eldugva az üzletek között, ahol mindig kígyózó sorok állnak. Ez az egyetemisták egyik kedvenc kifőzdéje, a LEVES. A közelmúltban történt tulajdonosváltást követően népszerűsége továbbra is töretlen, és ez a már jól bevált recepteknek, valamint a praktikus poharas elviteles megoldásnak köszönhető. A menü hetente változik, általában sós levesek vannak többségben, de mindig akad egy gyümölcsös kényeztetés is az édes ízek kedvelőire gondolva. Az utóbbi hónapokban már többféle szendvicset is vásárolhatunk náluk, így egész biztos, hogy nem maradunk éhen a hosszú sor kiállását követően.

5 budapesti levesező - Fotó: LEVES. Facebook oldala5 budapesti levesező - Fotó: LEVES. Facebook oldala

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Balatoni Riviérától a magyar Rómáig ‒ 10 szállástipp belföldi nyaraláshoz
A legjobb szállástippeket keresitek egy magyarországi nyaraláshoz? Akkor pillantsatok rá legfrissebb összeállításunkra, amiben 10 gyönyörű belföldi hotel és panzió is főszerepet kapott! Találjátok meg az igényeitekhez leginkább passzoló szálláshelyet a Balaton-parttól a Dunakanyarig!

 

 

 

Recept Bistro – Leveses Tomi 

A Lehel Csarnok egyik üde színfoltja Leveses Tomi és kedvelt kifőzdéje, a Recept Bistro, ahol csupa természetes és jó minőségű alapanyagot használnak. A névadó saját maga áll a pultban minden nap, és szolgálja ki az ebédidőben oda özönlő megannyi éhes vendéget. A naponta megújuló választékban kétféle levesből, valamint egy-két, az otthoni ízeket megelevenítő főételből vagy desszertből választhatjuk ki a nekünk tetszőt. Tomi laza, közvetlen stílusa és szakértelme a garancia, hogy nem fog minket csalódás érni, ha őt választjuk, sőt állítólag a piac legjobb kávéja is nála kapható, úgyhogy nincs kifogás, irány a Recept Bistro!

5 budapesti levesező - Fotó: Recept Bistro - Leveses Tomi5 budapesti levesező - Fotó: Recept Bistro - Leveses Tomi

 

 

Alaplé Bár

2020 novemberében a Lövőház utcában egy igazi hiánypótló bár született. Az Alaplé egyrészt valóban alapelveket árusít, melyek 15 órán át nagy gondossággal készülnek, de kérhetjük őket ízesített változatban is, melyekhez az általunk választott saját készítésű fűszerpasztákat keverik az orrunk előtt a már kész levesbe. Az alap bukét a csirke, marha és zöldség adja, melyhez "keleties", "betyáros", "kalapos" vagy "citrusos" adalékokat mixeltethetünk. Az ötlet óriási, mindenképp érdemes kipróbálni, akár otthoni főzésünk alkalmával, vagy önálló fogasként fogyasztva. A sikerre való tekintettel 2020-tól már a Nagymező utcában is fellelhetjük az Alaplé Bárt.

 

 

Húsleves és Társai

A házias ízek rajongói – ha eddig nem hallottak volna meg erről a helyről – azonnal vegyék fel a megnézendők listájára a Húsleves és Társait. Kínálatuk központjában a levesimádó tulajdonos kedvencét, a gőzölgő marhahúslevest találjuk, de a mindennapi felhozatal szerves részét képezi a palóc vagy tárkonyos raguleves is. A nagy népszerűségnek köszönhetően már hagyományos magyar főfogásokat is ehetünk, például pörköltet, rizses húst, káposztás tésztát vagy paprikás krumplit. Helyben fogyasztásra jelenleg nincs lehetőség, de a forró leveseket különböző méretű visszaváltható befőttesüvegekben is kérhetjük.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Kolodko Mihály ukrán-magyar gerillaszobrász egy korábban tönkretett miniszobra megújult formában bukkant fel a mai napon a Parlament közelében.
A Szalajka-völgy ámulatba ejtő mesevilágát, a Zemplén egyik izgalmas kilátóhídját és a Balaton északi partjának rejtőzködő templomromját is elétek rajzoljuk legújabb cikkünkben. A szuper kirándulóhelyeken kívül azonban a legjobb városnéző programokból és látnivalókból is csipegettünk nektek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.