Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Különleges vidéki szálláshelyek és vendégházak nyomában: lombkuckók, fényűző jurták és Gizi néni dödölléi

Garantáljuk, hogy azonnal kedvet kaptok az utazáshoz, ha elolvassátok legújabb cikkünket. Ezúttal olyan különleges vidéki szálláshelyekről írtunk, ahol jakuzzis jurtákat, mennyei háztáji ételeket, sörfürdős wellnesst és hegyvidéki menedéket is találtok. Hadd mutassunk most nektek ötöt a legjobb vidéki vendégházak közül.

 

Falusi nyugalom és vendégszeretet: Kerca Bio Farm (Kercaszomor)

Tudjátok milyen megnyugtató érzés lehet a természettől alig egy karnyújtásnyira ébredni, majd reggel a lustán poroszkáló lovakat nézve elfogyasztani a házhoz érkezett termelői finomságokat egy lombkuckó teraszán? Akkor látogassatok el a Kerca Bio Farmra, ahol az említett házikón kívül még bájos vendégházakban vagy ekhós szekérben is tölthetitek az éjszakát!

Ebben a vidéki vendégházban végre megtapasztalhatjátok azt a határtalan csendet és békét, amit az Őrség tartogat nektek. Napközben megismerkedhettek a green bowlinggal, lóhátra pattanhattok, vagy gyalogosan is felfedezhetitek a csodaszép környéket és az erre kanyargó tanösvényeket. Nyáron pedig a kristálytiszta medencében csobbanhattok a szabad ég alatt. További részletek a vendégházról>>

Tipp! Ha megéheznétek, akkor Gizi néni mennyei nyalánkságai fogadnak majd titeket, hogy elalvás előtt a helyi ízekbe is belekóstolhassatok. A dödölle és a nyújtott házi rétes valami elképesztő!

Az egyik legjobb vidéki vendégház: Kerca Bio Farm, KercaszomorAz egyik legjobb vidéki vendégház: Kerca Bio Farm, Kercaszomor

 

Pihentető és kalandos kikapcsolódás: Forest Hills**** Hotel & Golf (Zirc)

A minden ízében igényességet és eleganciát sugárzó Forest Hills**** Hotel & Golf nem véletlenül az egyik legkedveltebb célpontja a Bakonyba utazóknak. A zirci szállodát mesés zöldövezet öleli körbe, ahol nem csak a golf, hanem a tenisz, a lovaglás és a horgászat szerelmesei is megtalálhatják a számításaikat. Az igazán bátrak ráadásul még élményrepülésen is részt vehetnek! 

Egy kiadós biciklitúra vagy kirándulás után nem is lehet jobbat elképzelni, mint elveszni az izzasztó szauna melegében (esetleg a páradús gőzkabinban), majd utána felfrissülni a jakuzzi vízsugarai között. A wellness élményeket a szezonálisan működő kültéri medencében tehetitek teljessé, ahol kora tavasztól késő őszig lubickolhattok. További részletek és ajánlatok a szállodától>>

A fantasztikus étteremben az idényhez igazodó, kiváló minőségű alapanyagokból varázsolnak elétek tartalmas fogásokat – akár reggeltől estig, ha úgy kívánjátok.

Rengeteg élményt tartogat a Forest Hills**** Hotel & Golf (Zirc)Rengeteg élményt tartogat a Forest Hills**** Hotel & Golf (Zirc)

 

Fényűzés a puszta közepén: Homoki Lodge Boutique Hotel (Ruzsa)

Aludtatok már luxus jurtákban vagy rusztikus hangulatú, nádfedeles házikókban? Amennyiben a válaszotok „nem”, akkor azt tanácsoljuk, hogy feltétlen hozzátok be a lemaradást a Homoki Lodge Boutique Hotel segítségével! Tapasztaljátok meg a tökéletes feltöltődést ezen a dél-magyarországi tanyán, ahol akár ágyból fekve is gyönyörködhettek a csillagokkal teletűzdelt, éjfekete égboltban! Néhány jurtában ráadásul még pezsgőfürdőzhettek is! 
Persze, nem árt az sem, ha a lazítás mellett a szuper kalandokat is meglelitek. Élményből ugyanis bőven akad a környéken. Például lovagolhattok, elsajátíthatjátok az íjászat titkait, benevezhettek egy pusztai szafarira vagy vaddisznó megfigyelésre és még terepjáró kerékpárok nyergéből is bebarangolhatjátok a vidéket. További részletek>>

Indulás előtt azonban nem árt szem előtt tartanotok, hogy a vidéki szálláshely csak 14 év feletti vendégeket fogad.

Az egyik legjobb vidéki szálláshely: Homoki Lodge Boutique Hotel, RuzsaAz egyik legjobb vidéki szálláshely: Homoki Lodge Boutique Hotel, RuzsaHomoki Lodge Boutique Hotel, RuzsaHomoki Lodge Boutique Hotel, Ruzsa

 

Hegyvidéki hangulat, sörfürdővel: Öko-Park Panzió (Szarvaskő)

Hazánk egyik leggyönyörűbb vidékén, a Bükki Nemzeti Park szívében, egy erdőkkel körülfogott, csodás menedék bújik meg, ahol ti is elrejtőzhettek a világ elől. Az Öko-Park Panzióban olyan érzés lesz belépni, mintha egy modern, hegyvidéki otthonba kerülnétek, mely csak értetek van. A letisztult, kényelmes szobák maximálisan antiallergének, és a szállás ára tartalmazza a helyi finomságokkal kiegészített, svédasztalos reggelit is. A termelői csemegékből egyébként érdemes magatokkal is vinni párat – mi a csipkelekvárba és a szörpökbe szerettünk igazán bele!
Attól nem kell tartani, hogy unatkozni fogtok, ha ellátogattok ebbe a vidéki vendégházba, ugyanis a lazításra vágyókat dézsafürdő és finn szauna, míg az örökmozgókat a lombok között meghúzódó kalandpark, vagy a szuper túraútvonalak várják. No persze, ezeket az élményeket is lehet fokozni, ha letesztelitek az abszolút különlegességnek számító sörfürdőt! További részletek a vendégházról>>

Vidéki vendégházak Magyarországon: Öko-Park Panzió, SzarvaskőVidéki vendégházak Magyarországon: Öko-Park Panzió, Szarvaskő

 

Bájos lovasudvar a Balatonnál: Matild Country Hotel (Nemesvita)

Önmagában is leírhatatlanul szép a Balaton-felvidék változatos környezete, de képzeljetek mindehhez hozzá egy olyan lovasudvart is, ahol klimatizált, jól felszerelt, mesés szobákkal, és apartmanokkal gondoskodnak a felhőtlen kikapcsolódásotokról! Jól hangzik, igaz? Akkor válasszátok a Matild Country Hotelt, ahol egész nap lovagolhattok, szaunázhattok, pezsgőfürdőzhettek vagy nyári melegben úszkálhattok a kültéri medencében! További részletek a vidéki szállodáról>>

A Matild Kitchen & Gardenből pedig lehetetlen éhesen távozni. Ez a kiváló étterem ugyanis a birtokon termesztett remek zöldségekből, gyümölcsökből és fűszernövényekből alkotja meg azokat a zseniális fogásokat, amik a tányérotokra kerülnek. Próbáljátok ki a fűszeres, szilvalekváros máktortát!

Legjobb vidéki szálláshelyek: Matild Country Hotel, NemesvitaLegjobb vidéki szálláshelyek: Matild Country Hotel, Nemesvita

Matild Kitchen & Garden, NemesvitaMatild Kitchen & Garden, Nemesvita

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ezekben a hűvösebb időkben sem kell lemondanunk a balatoni pihenésről, ezért hoztunk Nektek 10 olyan balatoni wellness szállodát, ahol télen is pihentető fürdőzésben lehet részetek.
Legyen szó a karácsonyról, húsvétról, vagy bármelyik más ünnepről, mindenképpen közös pont bennük, hogy mindegyikhez rengeteg hagyomány kapcsolódik. Nem kivétel ez alól a farsang sem, mely a telet zárja, és teszi ezt igazán izgalmas szokásokkal tarkítva.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.