Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Május 26-án nyitotta meg kapuit a Cziráky Margit Rózsakert

2023.05.26 | 2 perc

A fertődi Esterházy-kastély rózsakertje 2023. május 26-tól várja a látogatókat a virágba borult édenben. Belépőjegy vásárlásra a kastély jegypénztárában és a rózsakertben is van lehetőség, melynek ára 1000 Ft/ fő, családi jegy esetén viszont csak 500 Ft/ fő.

 

A fertődi Esterházy-kastély rózsakertjét az 1902-es parkhelyreállítási munkálatok során IV. Miklós herceg és felesége, Cziráky Margit grófnő alakíttatták ki. Érdekesség, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legismertebb kertésze, Anton Umlauf készítette a kert egy részének terveit, mely végül 1908-ban készült el. A II. világháború alatt, valamint azt követően a rózsakert szinte teljesen elpusztult, a helyreállítás 2015-ben valósult meg kerttörténeti tudományos dokumentációk alapján. A Cziráky Margit Rózsakertben a látogatók közel 8000 rózsatövet csodálhatnak meg, melynek legkedveltebb rózsafajtái május közepétől borulnak virágba. Olyan különlegeségekkel lehet itt találkozni, mint a pirosan pompázó "Futótűz", a mélybordó "Crimson Glori" és a narancsszínű "Rozália" rózsák. A kert szépségéhez hozzájárul a futórózsákkal befuttatott, kereszt alakú lugas is, melynek közepén pagodaszerű pavilon áll. 

Május 26-án nyitja meg kapuit a Cziráky Margit RózsakertMájus 26-án nyitja meg kapuit a Cziráky Margit Rózsakert

Esterházy-kastély (Fertőd)Esterházy-kastély (Fertőd)

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Már féllábbal betoppant újra nyár, egyre közelebb van a nyaralás is, és sokan biztos a Balatont találják ehhez a megfelelő helyszínnek. A tóparti településeken a legnépszerűbb programok a vízhez kötődnek, de mit tegyünk, hogy kicsit változatosabb legyen az éves pihenésre szánt szabadidő?
Izgalmas, interaktív bemutatókon vagy épp testközelből fedezhetjük fel Magyarország természeti kincseit az ökoturisztikai látogatóparkok programjain keresztül. Indulhatunk kerékpárral, csónakkal vagy gyalog, sorra feltárulnak előttünk a mezők, hegyek, tavak és folyók rejtett csodái, különlegesen állat- és növényviláguk.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Magyarország rejtett szépségei: a Móri-árok
Érdemtelenül kevés figyelmet kap Mór és környéke, pedig fantasztikus természeti és kulturális értékekben bővelkedik. Akár a szabadban töltenénk a napot, akár egy múzeumban, itt mindenre lesz lehetőség, ezért elhoztunk nektek hat olyan látnivalót, melyek a család összes tagja számára szórakoztató programot biztosítanak, miközben segítenek igazán megismerni a Móri-árok nem mindennapi csodáit.
„Tüskevári Tündérkert” és Rákóczi pihenőhelye – sziget-túrák tavaszra
Ismered Magyarország legszebb szigeteit? Tudod, hová indulj, ha természetközeli, vízparti sétára vágysz? Kerekedj fel velünk, mert különleges sziget-túránkon a „tüskevári Tündérkertet” és Rákóczi pihenőhelyét is útba ejtjük!