Élmények első kézbőlOlvass, írj véleményeket éttermekről, szállásokról programokról!

Lesd meg a világot! Ökoparkok Magyarországon

Izgalmas, interaktív bemutatókon vagy épp testközelből fedezhetjük fel hazánk természeti kincseit az ökoturisztikai látogatóparkok programjain keresztül.

Indulhatunk kerékpárral, csónakkal vagy gyalog, sorra feltárulnak előttünk a mezők, hegyek, tavak és folyók rejtett csodái, különlegesen állat- és növényviláguk.

 

Kalandozz a Holt-Tiszán!

Kis-Tisza Ökocentrum

Milyen lehet testközelből megismerni egy éjszakai élménytúra során a kisemlősök életmódját? Vajon milyen madarak válaszolnak a madárhívó hangjára? Számtalan ehhez hasonló izgalmas programmal készülnek a Kis-Tisza Ökocentrum programfelelősei, így többek között csónakkal járhatjuk be a Kenyérgyári-holtág rejtett zugait, hogy rábukkanjunk a megbúvó nádirigó fészkére, de akár kerékpárra is pattanhatunk és kétkeréken fedezhetjük fel a környéken telepet verő partifecskéket, gyurgyalagokat. Egy 2,2 kilométeres kényelmes vezetett kirándulás során pedig a Holt-Tisza gazdag flóráját és faunáját figyelhetjük meg.

Szállásajánlatok a környéken>>

Ismerjétek meg a Holt-Tisza élővilágát izgalmas programokon keresztül.Ismerjétek meg a Holt-Tisza élővilágát izgalmas programokon keresztül.

 

Ismerd meg a Balatont!

Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont és Nádi szél Vízitúra Tanösvény

A Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont a Balaton és Badacsony természeti szépségét mutatja be, izgalmas, interaktív tárlatvezetés keretén belül, így megismerhetjük, miként keletkeztek a tanúhegyek vagy épp a Balaton. A Nádi szél Vízitúra Tanösvény olyan vízitúrát tartogat, ahol önállóan, GPS koordinátákat követve kenukkal fedezhetjük fel az öblöt és annak élővilágát. Ha elfáradnánk, a Látogatóközponttal azonos területen fekvő strandon élvezhetjük a Balaton szépségét.

Nézd meg a balatoni borbisztró ajánlónkat>>

Fedezzétek fel a Balaton és Badacsony természeti szépségeit interaktív tárlatvezetés keretein belül.Fedezzétek fel a Balaton és Badacsony természeti szépségeit interaktív tárlatvezetés keretein belül.

 

 

Vulkánra fel!

Kemenes Vulkánpark

A Kemenes Vulkánpark egészen különleges témát dolgoz fel, kiállítótermében 1000 nm-en mutatja be bolygónk vulkánosságát. Interaktív eszközök segítségével megtapasztalhatjuk, milyen egy látványos vulkán kitörés, hogyan épül és pusztul el egy vulkáni kráter, de részünk lehet egy asztali földrengés szimulátor működtetésében is, a bátrabban pedig szkafanderbe is öltözhetnek. A szimulációs teremben további izgalmak várnak: korszerű számítógépes programokkal modellezett lávaöntő- és robbanásos kitöréseket láthatunk.

Szállásajánlatok Celldömölkön>>
Éttermet keresel a városban? Nézd meg az ajánlatainkat>>

Tudjatok meg minél többet a vulkánokról.Tudjatok meg minél többet a vulkánokról.

 

 

Fedezd fel a Tiszató titkát!

Tiszatavi Ökocentrum

Állandó és időszaki kiállításokkal, Európa legnagyobb, két szinten elterülő, összesen közel 1 millió liter össztérfogatú, több részből álló édesvízi akváriumrendszerével, egy 7 hektáros szabadidőparkkal várja vendégeit a poroszlói Tiszatavi Ökocentrum. A létesítmény kedvenceit, a vidrákat az akváriumtérben és a szabadidőpark területén kialakított kifutóban is megfigyelhetjük, sőt, naponta 2 időpontban az etetésükben is részt vehetünk. Érdemes a főépület tornyába is fellátogatni, ahonnan mesés panoráma nyílik Poroszlóra és a környező tájra. Az ökocentrum kikötőjéből kishajós kirándulásra vagy épp GPS motorcsónakos túrára indulhatunk.

Éttermek Poroszlón>>
Nézd meg a környékbeli szállásajánlatokat>>

Különleges élmény vár rátok Európa legnagyobb, kétszintes, több részből álló édesvízi akváriumrendszerében.Különleges élmény vár rátok Európa legnagyobb, kétszintes, több részből álló édesvízi akváriumrendszerében.

 

Légy tudatos túrázó!

Dunamente Ökocentrum

A lábatlani Dunamente Ökocentrum olyan programokkal találkozhatunk, amik színesítik a gyerekek ismereteit a természetről, a természetvédelemről, megismerhetik a túrázás főbb kellékeit, elsajátíthatják a térképolvasás fortélyait, amihez az ökopark 2 hektáros kertje, a Gerenday park nyújt segítséget. A bátrabbak túrakenuba vagy sárkányhajóba ülhetnek, hogy a Dunán evezve jobban megismerhessék a folyó természeti értékeit. Rendszeresen tartanak biciklis túrákat, az ökocentrum épületében negyedévente frissülő kiállítással várják a vendégeket.

Étteremajánló>>
Szálláshelyek Lábatlan környékén>>

Szuper programok révén ismerkedhettek a természettel és a természetvédelemmel, a kalandvágyók akár sárkányhajóba is ülhetnek.Szuper programok révén ismerkedhettek a természettel és a természetvédelemmel, a kalandvágyók akár sárkányhajóba is ülhetnek.