Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Lesd meg a világot! Ökoparkok Magyarországon

Izgalmas, interaktív bemutatókon vagy épp testközelből fedezhetjük fel Magyarország természeti kincseit az ökoturisztikai látogatóparkok programjain keresztül. Indulhatunk kerékpárral, csónakkal vagy gyalog, sorra feltárulnak előttünk a mezők, hegyek, tavak és folyók rejtett csodái, különlegesen állat- és növényviláguk.

 

Kalandozz a Holt-Tiszán!

Kis-Tisza Ökocentrum, Tiszalök

Milyen lehet testközelből megismerni egy éjszakai élménytúra során a kisemlősök életmódját? Vajon milyen madarak válaszolnak a madárhívó hangjára? Számtalan ehhez hasonló izgalmas programmal készülnek a Kis-Tisza Ökocentrum programfelelősei, így többek között csónakkal járhatjuk be a Kenyérgyári-holtág rejtett zugait, hogy rábukkanjunk a megbúvó nádirigó fészkére, de akár kerékpárra is pattanhatunk és kétkeréken fedezhetjük fel a környéken telepet verő partifecskéket, gyurgyalagokat. Egy 2,2 kilométeres kényelmes vezetett kirándulás során pedig a Holt-Tisza gazdag flóráját és faunáját figyelhetjük meg. Szállástippek Tiszalök környékén>>

Lesd meg a világot! Ökoparkok Magyarországon - Kis-Tisza Ökocentrum (Tiszalök)Lesd meg a világot! Ökoparkok Magyarországon - Kis-Tisza Ökocentrum (Tiszalök)

 

 

 

Ismerd meg a Balatont!

Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont, Badacsonytördemic

A Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont a Balaton és Badacsony természeti szépségét mutatja be, izgalmas, interaktív tárlatvezetés keretén belül, így megismerhetjük, miként keletkeztek a tanúhegyek vagy épp a Balaton. A Nádi szél Vízitúra Tanösvény olyan vízitúrát tartogat, ahol önállóan, GPS koordinátákat követve kenukkal fedezhetjük fel az öblöt és annak élővilágát. Ha elfáradnánk, a látogatóközponttal azonos területen fekvő strandon élvezhetjük a Balaton szépségét.

Lesd meg a világot! Ökoparkok Magyarországon - Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont (Badacsonytördemic)Lesd meg a világot! Ökoparkok Magyarországon - Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont (Badacsonytördemic)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Kihagyhatatlan kalandok egy badacsonyi kiránduláshoz
Lélegzetelállító kilátók, elragadó borteraszok, romantikus kápolnák és még oly sok más látnivaló tarkítja a mediterrán hangulatú Badacsonyt, hogy felsorolni is nehéz… Mi mégis megpróbáltuk és hoztunk egy kis ízelítőt nektek a legjobb programokból!

 

 

Vulkánra fel!

Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont, Celldömölk

A Kemenes Vulkánpark egészen különleges témát dolgoz fel, kiállítótermében 1000 négyzetméteren mutatja be bolygónk vulkánosságát. Interaktív eszközök segítségével megtapasztalhatjuk, milyen egy látványos vulkán kitörés, hogyan épül és pusztul el egy vulkáni kráter, de részünk lehet egy asztali földrengés szimulátor működtetésében is, a bátrabban pedig szkafanderbe is öltözhetnek. A szimulációs teremben további izgalmak várnak: korszerű számítógépes programokkal modellezett lávaöntő- és robbanásos kitöréseket láthatunk. Szállástippek Celldömölkön és környékén>>

Ökoparkok Magyarországon - Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont (Celldömölk)Ökoparkok Magyarországon - Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont (Celldömölk)

 

 

 

Fedezd fel a Tisza-tó titkát!

Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló

Állandó és időszaki kiállításokkal, Európa legnagyobb, két szinten elterülő, összesen közel 1 millió liter össztérfogatú, több részből álló édesvízi akváriumrendszerével, egy 7 hektáros szabadidőparkkal várja vendégeit a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum. A létesítmény kedvenceit, a vidrákat az akváriumtérben és a szabadidőpark területén kialakított kifutóban is megfigyelhetjük, sőt, naponta 2 időpontban az etetésükben is részt vehetünk. Érdemes a főépület tornyába is fellátogatni, ahonnan mesés panoráma nyílik Poroszlóra és a környező tájra. Az ökocentrum kikötőjéből kishajós kirándulásra vagy épp GPS motorcsónakos túrára indulhatunk.

Lesd meg a világot! Ökoparkok Magyarországon - Tisza-tavi Ökocentrum (Poroszló)Lesd meg a világot! Ökoparkok Magyarországon - Tisza-tavi Ökocentrum (Poroszló)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Tündéri vízi sétány és hórihorgas kilátó ‒ útikalauz a Tisza-tóhoz
Óriási lények lakta víz alatti alagút, rejtőzködő vízi sétány, hegyvidéki patakokat idéző hallépcső és még számos más szuper program leselkedik rád a nádasokkal övezett Tisza-tónál. Tervezd meg velünk a nyaralást: pihenj varázslatos természeti környezetben Magyarország egyik legszebb részén!

 

 

 

Légy tudatos túrázó!

Dunamente Ökocentrum, Lábatlan

A lábatlani Dunamente Ökocentrum olyan programokkal találkozhatunk, amik színesítik a gyerekek ismereteit a természetről, a természetvédelemről, megismerhetik a túrázás főbb kellékeit, elsajátíthatják a térképolvasás fortélyait, amihez az ökopark 2 hektáros kertje, a Gerenday park nyújt segítséget. A bátrabbak túrakenuba vagy sárkányhajóba ülhetnek, hogy a Dunán evezve jobban megismerhessék a folyó természeti értékeit. Rendszeresen tartanak biciklis túrákat, az ökocentrum épületében negyedévente frissülő kiállítással várják a vendégeket. Szállástippek Lábatlan környékén>>

Lesd meg a világot! Ökoparkok Magyarországon - Dunamente Ökocentrum (Lábatlan)Lesd meg a világot! Ökoparkok Magyarországon - Dunamente Ökocentrum (Lábatlan)

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A fertődi Esterházy-kastély rózsakertje 2023. május 26-tól várja a látogatókat a virágba borult édenben. Belépőjegy vásárlásra a kastély jegypénztárában és a rózsakertben is van lehetőség, melynek ára 1000 Ft/ fő, családi jegy esetén viszont csak 500 Ft/ fő.
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter rendelettervezete szerint 11 hétköznapra eső munkaszüneti nap és 3 áthelyezett munkanap lesz jövőre. A javaslat egyelőre a társadalmi vitára bocsátott dokumentumok között szerepel.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mesés kirándulóhelyek a Bakony lankáin
A Cuha gázlóin át a patakcsobogástól hangos szurdokvölgyekig igyekeztünk felkutatni számotokra a Bakony legszebb részeit. A látnivalók között szerepel a romániai Gyilkos-tó kistestvére, egy szél által ostromolt vár, illetve Magyarország egyik legkülönlegesebb természeti kincse is. Mutatjuk, melyek a mi szívünknek kedves helyek e túrára hívogató vidéken!
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
5+1 gyönyörű helyszín Magyarországon, ahol külföldön érezheted magad
Földalatti pincelabirintusok, romantikus romtemplomok, szőlőkkel betakart domboldalak... Nem, ez nem a franciaországi borvidék – pedig épp az is lehetne. Hazánkban járva ugyanis több olyan csodálatos helyszín akad, ahol az egyedi hangulat vagy épp a festői látvány miatt szinte külföldön érezheted magad. Ezekből hoztunk ízelítőt.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.