Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak: újra megnyílik a Viadukt terasz!

Május 18-án újra megnyílik a Viadukt-terasz a Pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszán. A helyszín minden szempontból igazi kuriózum Budapesten: egy közösségi tér, amelyet végre nem a turistáknak szántak, és aminek célja, hogy Budapest egy élhetőbb, jobb város legyen. Erről tanúskodik a gondosan összeállított színvonalas pogramkínálat, ami minden korosztály számára kínál lehetőségeket, de az elérhető árú italkínálat is jól mutatja, hogy ez a hely tényleg a helyieknek nyílt.

Lássuk, mi mindennel várja a látogatókat a Viadukt-terasz!

 

Különleges helyszín a Duna part egyik legszebb szakaszán

A Viadukt terasz talán a rakpart egyik legszebb szakaszán helyezkedik el, de nevével ellentétben nem csak a terasza különleges. Tartozik hozzá ugyanis a 2-es villamos vonala alatt elhelyezkedő, 80 méter hosszú, hűvös belső tér is, amely anno raktárként, majd vendéglőként funkcionált. Ha kinyílnak a nehéz, míves, zöld kapuk, akkor egy új világ tárul a látogatók szeme elé: egy egyedülálló, indusztriális stílusú környezet, amelyben a művészet és a kortárs kultúra központi szerepet kap.

Fotó: Viadukt TeraszFotó: Viadukt Terasz

 

 

Kultúra mindenkinek

A Viadukt terasz belső terében ugyanis folyamatosan váltakozó képzőművészeti és fotó kiállítások kapnak helyet, amelynek célja a kortárs tehetségek bemutatása. De ez még nem minden: művelődésre is van lehetőség, hiszen rengeteg workshop várja a városlakókat, mindenféle témában: a zenétől a festésig, a városi életmódtól az utazásig.

A programok között kiemelt helye van a fenntarthatóságnak, de cél a közösségépítés is: a szervezők készülnek közös jógával, meditációval, de gyerekprogram is bőven akad. Ha pedig valaki esti kikapcsolódásra vágyna, természetesen arra is van lehetőség: esténként változatos és nívós zenei rendezvények várnak mindenkit, aki élvezné a Duna part különleges hangulatát.

Fotó: Viadukt TeraszFotó: Viadukt Terasz

 

 

Minőségi italkínálat, megfizethető áron

Aki a környékre jellemző, a turisták pénztárcájához szabott árakhoz van szokva, meg fog lepődni a Viadukt teraszra érkezve. Az árak lényegesen alacsonyabbak, ez azonban nem megy a minőség rovására. A frissítők minőségi alapanyagokból készülnek, a szeszes italok neves gyártóktól származnak, és hazai craft sörök széles szelekciójából lehet válogatni.

A teraszra pedig mindenki bátran magával viheti a szendvicsét és élvezheti a csodás panorámát - a gyerekekkel, akár a barátokkal, vagy egyedül egy könyv mellett, amelyet akár a Viadukt terasz "Vigyél egyet - hozzál egyet” közösségi könyvespolcáról emelt le.

 

A további részletekért érdemes követni a helyszín Facebook vagy Instagram oldalát, ahol mindig friss információk várják az érdeklődőket.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Baranya megyei, igazi történelmi város, ami rengeteg emléket idéz fel és cipel magával. Zrínyi Miklós és vitézeinek csatája talán senki számára nem idegen, amivel örökre a történelembe írta magát Szigetvár. Tegyünk egy képzeletbeli sétát és nézzünk körbe!
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a magyar Toszkánaként is emlegetett Balaton-felvidék az egyik legnépszerűbb úti cél ebben az időszakban. Összeválogattunk néhány fantasztikus látnivalót a pannon vidéken, ha két pancsolás között felfedeznétek a legszebb gyalogtúra útvonalakat, és bejárnátok az északi part csodás kirándulóhelyeit.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
A Balaton-felvidék legelképesztőbb látnivalói, amit kár lenne kihagyni
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a magyar Toszkánaként is emlegetett Balaton-felvidék az egyik legnépszerűbb úti cél ebben az időszakban. Összeválogattunk néhány fantasztikus látnivalót a pannon vidéken, ha két pancsolás között felfedeznétek a legszebb gyalogtúra útvonalakat, és bejárnátok az északi part csodás kirándulóhelyeit.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.