Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Romantikus vízimalom, igéző órajáték és misztikus romok: 5+1 bakancslistás látnivaló

Fedezd fel Magyarország különleges látnivalóit! Milyen kincseket rejt a végtelenbe futó Alföld? Hol találjátok a dombok között bujdosó történelmi emlékhelyeket? Miért nem szabad kihagyni a Somogyvári Kupavárhegy oldalában kanyargó mesebeli lépcsősort? Ezeket a kérdéseket egytől egyig megválaszoljuk cikkünkben, melyben 5+1 mesebeli bakancslistás úti célhoz vezetünk el titeket.

 

Magyarország földrajzi középpontja - Pusztavacs

Magával ragadó természetvédelmi területen, az erdők ölelésében, a Kiskunsági homokhátságon fekszik Pusztavacs. Ez a bájos zsákfalu az 1960-as évek óta tett szert hírnévre, amikor a térképészek hazánk földrajzi középpontjának nyilvánították. Ennek állít emléket a Kerényi József tervei alapján készült 11 méter magas jeltorony. Az építményt nemrég teljesen felújították, így most csodás képeket készíthettek a helyszínen az erre a célra kialakított fotókeretnél. Azért nézzetek a lábatok elé, mert az ott lakó ürgék üregeiben könnyű megbotlani!

Szállásajánlatok a környéken>>

Kihagyhatatlan látnivalók Magyarországon - Magyarország földrajzi középpontja - PusztavacsKihagyhatatlan látnivalók Magyarországon - Magyarország földrajzi középpontja - Pusztavacs

 

 

Az emlékőrző Csomorkányi Templomrom - Hódmezővásárhely

Hódmezővásárhely és Kardoskút között elhaladva érdemes kitérőt tenni a Csomorkányi Templomromhoz, mely arról a hajdani, apró faluról árulkodik, amit egykor akár 800-an is lakhattak. A különleges, középkori emlékmű román és gótikus stílusjegyekkel rendelkezett. A falakat belülről freskókkal, valamint égetett cseréppel díszítették. A 16. század török pusztításait azonban nem élte túl a téglatemplom. Ma már csupán egy rom őrzi az emlékezetet, amit bátran ajánlunk egy kirándulásra. A közelben kilátót, tornyot, emlékfalat is találtok, de akár tűz mellett is sütögethettek az erre kijelölt helyen.

Szállásajánlatok Hódmezővásárhelyen>>

Kihagyhatatlan látnivalók Magyarországon - csomorkányi Templomrom (Hódmezővásárhely)Kihagyhatatlan látnivalók Magyarországon - csomorkányi Templomrom (Hódmezővásárhely)

 

 

Közép-Európában is ritka vízimalom - Túristvándi

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, egy gondolatnyira a határtól, az Öreg-Túr partján magasodik a népi stílusban emelt, három alulcsapós vízikerékkel ellátott túristvándi vízimalom, ami Közép-Európában is párját ritkítja. A romantikus hangulatú, fából ácsolt épület ma is működőképes, belső terei pedig múzeumként funkcionálnak, mely egész évben nyitva tartja kapuit. Az izgalmas kiállításon sokat megtudhattok a vízimalom múltjáról. A három erkélyről ráadásul eszméletlen panoráma tárul majd elétek.

Szállásajánlatok a környéken>>

Kihagyhatatlan látnivalók Magyarországon - Vízimalom (Túristvándi)Kihagyhatatlan látnivalók Magyarországon - Vízimalom (Túristvándi)

 

 

Látványos órajáték a magyar történelem legendás alakjaival - Székesfehérvár

Székesfehérvár történelmi kincseinek, pezsgő kulturális életének és megszámlálhatatlanul sok programjának szinte lehetetlen ellenállni, de ugyan miért is tennétek? Keressétek fel a Kossuth udvar mesés Órajátékát, mely a magyar történelem legendás királyait és ismert alakjait mutatja meg nektek! Délelőtt 10 órától zenei kíséret mellett kétóránként tűnnek fel a magyar múlt vezéregyéniségei. Találkozhattok többek között Szent István királlyal, Imre herceggel és Mátyás királlyal is. A csodás óra azonban nem csupán az időt, hanem a naptár szerinti csillagjegyeket is megmutatja.

Szállásajánlatok Székesfehérváron>>

Kihagyhatatlan látnivalók Magyarországon - Órajáték (Székesfehérvár)Kihagyhatatlan látnivalók Magyarországon - Órajáték (Székesfehérvár)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Fedezzétek fel a Királyok városát! Programok és látnivalók Székesfehérváron
Székesfehérvár Magyarország egyik legnagyobb és legfontosabb városa is egyben. Kevesen tudják róla, de a középkori Magyar királyság fővárosa mellett, koronázó város is volt, így Székesfehérvár múltja elég sokszínű. Ne menjünk el természetesen az élénk sport és kulturális élete mellett sem, hiszen megannyi szabadtéri programmal és kikapcsolódási lehetőséggel várja látogatóit. Tartsatok velünk!

 

 

 

Kalandos sétaút a történelmi romokig - Somogyvár

A történelem viharai alaposan megtépázták a Szent László király által 1091-ben alapított somogyvári bencés monostort. A Kupavárhegy ékességéről mára csak faragott kőtöredékek és a régészek által feltárt emlékek mesélnek. A szórakoztató történelmi sétáról az itt emelt Szent László Nemzeti Emlékhely látogatóközpontja gondoskodik, mely a középkori apátságot, a romokat és a híres uralkodót is bemutatja nektek. A hegyoldalban kanyargó kb. 15-20 perces, lépcsőkkel tarkított sétaút már önmagában is varázslatos élményt kínál. A hegy tetején nyújtózó kilátóból pedig a somogyi táj lankáiban is gyönyörködhettek.

Szállásajánlatok a környéken>>

Kihagyhatatlan látnivalók Magyarországon - Szent László Nemzeti Emlékhely (Somogyvár)Kihagyhatatlan látnivalók Magyarországon - Szent László Nemzeti Emlékhely (Somogyvár)

Kihagyhatatlan látnivalók Magyarországon - Szent László Nemzeti Emlékhely (Somogyvár)Kihagyhatatlan látnivalók Magyarországon - Szent László Nemzeti Emlékhely (Somogyvár)

 

 

Balatoni panoráma a Szent Balázs Templomromoktól - Szentantalfa

Páratlan balatoni panoráma és életre szóló élmény lesz a jutalmatok, ha elzarándokoltok a Nivegy-völgy keleti lejtőinél rejtőző Szent Balázs templomromokhoz. A Szentantalfa felett, a szőlők között megbújó - valószínűleg a 12-13. században épült - Árpád-kori templom biztosan megbabonázza majd a tekinteteteket.

Szállásajánlatok a környéken>>

Kihagyhatatlan látnivalók Magyarországon - Szent Balázs Templomromok (Szentantalfa)Kihagyhatatlan látnivalók Magyarországon - Szent Balázs Templomromok (Szentantalfa)

Kihagyhatatlan látnivalók Magyarországon - Szent Balázs Templomromok (Szentantalfa)Kihagyhatatlan látnivalók Magyarországon - Szent Balázs Templomromok (Szentantalfa)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Háztáji reggelik, dézsafürdők és kenuzás: elbűvölő vidéki vendégházak Magyarországon
Frissítő wellness kalandok, ráérős reggelizések, eszméletlen panorámák… folytassuk még a sort, vagy szeretnétek tudni, hogy hol lelhettek rá ezekre a fantasztikus élményekre? Ha a válaszotok „igen”, akkor olvassatok tovább, hiszen tökéletes választás lehet egy hangulatos vidéki vendégház.

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha van olyan program, amit életkortól függetlenül mindenki élvezhet, akkor az állatos parkok látogatása biztos ide tartozik! Vadasparkok és szafarik, ahol bivalyokkal, kengurukkal, alpakákkal vagy éppen elefántokkal találkozhatunk. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk 5 olyan helyet az országban, ahol az állatok szerelmesei igazán otthon érezhetik magukat.
Egy csepp kis faluban, a Zengő lábánál találjuk a Hosszú Tányér éttermet, ahol Hosszú Franciska étteremtulajdonos megvalósította a helyet, amely korábban legmerészebb álmaiban sem szerepelt. A kétgyermekes vállalkozó a 3500 fős Hosszúheténynek egy országos hírnevű éttermet adott, ahol a finom ételek mellett a hagyományok tisztelete, megőrzése, a barátságos környezet és a vendégélmény magas színvonalon való gyakorlása emeli az éttermet az átlag fölé.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.