Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Téli programok a Balatonon

Ha azt mondjuk Balaton, akkor valószínűleg neked is a vízben fürdőző emberek, a lángosozás és a Badacsonyi borkóstolók jutnak az eszedbe. Pedig a magyar tenger nem csak nyáron izgalmas desztináció, télen is tudunk válogatni a programokból.

Balatoni szállásajánlatok>>

 

Adventi vásárok

A hangulatos karácsonyi vásárokból a Balaton körül sincs hiány, több városban is belefuthatunk a vásári forgatagba. Ott van például a Tihanyi Karácsonyváró Napok, ahol a kézműves árusok és a finom ételek mellett változatos programokkal is várják a résztvevőket. Paloznak hangversennyel, közös gyertyagyújtással és betlehemezéssel is készül, de többek között Balatonalmádi, Tapolca és Keszthely sem marad ki az ünnepi hangulatból.

 

Műjégpályák

A befagyott Balatonon korizni a legjobb, ugyanakkor nehézkes vele előre tervezni, hiszen az időjárástól függ a jég vastagsága. Szerencsére a műjégpálya is tökéletesen megfelel a célnak, és például Balatonbogláron még jégdiszkón és szilveszteri bulin is részt tudunk venni korival a lábunkon. Balatonlellén akár éjszaka is suhanhatunk a jégen, míg Balatonfüreden a Zákonyi-parkban 900 négyzetméteres felületen találunk koripályát. De megemlíthetjük Szigligetet is, ahol a vár lábánál építették meg a létesítményt, amitől még különlegesebb az atmoszféra.

 

Kenutúra a Hévíz-patakon

Kifejezetten a téli hónapokra ajánlott a Hévíz-patak kenutúra, ahol egy felejthetetlen program keretében lehet megismerni a helyi állat- és növényvilágot. A part menti mocsaras lápvidék, a tündérrózsák és a víz felett lebegő páraréteg olyan érzést kelt, mintha egy álomban suhannánk előre a vízen. A kenuzás nincs korhoz kötve, a gyerekektől kezdve a nagyszülőkig jöhet bárki, és akár céges csapatépítőnek vagy osztálykirándulásnak is kiváló opció. A jó hangulat, az izgalmas téli élővilág és a kellemes testmozgás garantált! Ha kedvet kaptatok, keressétek a Vidra csoportot, akik télen-nyáron várnak minden természetbarátot és mozogni vágyót.

Szállásajánlatok Hévízen>>

Hévízi vízitúra a Vidra szervezésébenHévízi vízitúra a Vidra szervezésében

 

Koloska-völgyi Vadaspark

Balatonfüred mellett található a Koloska-völgy, mely a kirándulók kedvelt célpontja. A völgyben egy vadaspark is helyet kapott, mely azzal a céllal nyitotta meg kapuit 2013-ban, hogy bemutassa a Magyarországon leggyakrabban előforduló vadfajokat. A park nem nagy, és szinte a bejáratnál lehet parkolni, így a kisebb gyerekek sem fognak elfáradni. Ha mégis egy rövidebb túrával szeretnénk odajutni, akkor a balatonfüredi Koloska Csárdától egy kevesebb mint egy kilométeres, hangulatos erdei úton is meg tudjuk közelíteni a vadasparkot. Odabent gím- és dámszarvasokkal, muflonokkal, őzekkel, és különböző madarakkal, például fürjjel vagy tőkésrécével találkozhatunk.

Szállások Balatonfüreden>>

 Koloska-völgyi Vadaspark, BalatonfüredKoloska-völgyi Vadaspark, Balatonfüred

 

Kirándulás

A fent említett völgy mellett még rengeteg izgalmas túraútvonal van a Balaton körül, legyen szó a déli vagy az északi oldalról. Sőt, a föld alatt is, például a Lóczy-barlangban, amit nemrég fel is újítottak, és ahol többezer éves mészkőrétegeket csodálhatunk meg. A Keszthelyi-hegységben a bazaltoszlopoktól kezdve a víznyelőkön át a töbrökig mindent látni, amit a geológiát kedvelő emberek szeretnek. A Kis-Balatonnál is rengeteg izgalom vár, például a Kányavári-sziget vagy a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum. És ott van természetesen a Badacsony, ahol télen is élvezetes kirándulni.

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, Fotó: Fejes ÉvaKápolnapusztai Bivalyrezervátum, Fotó: Fejes Éva



Ne várj a jó időre, fedezd fel a Balatont télen is! Az biztos, hogy most nem lesz akkor tömeg. Balatoni szállások>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A nyári szünet maga a lehetőségek tárháza: táborok, utazások, vagy akár csak rohangálás a napsütötte kertben. Ezzel ellentétben télen igencsak meg van kötve a kezünk, sokkal kevesebb lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy lekössük a gyerkőcöket. Szerencsére ilyenkor sem kell a kardunkba dőlni, sőt, mesés programok közül tudunk válogatni. Ezeket a programokat imádni fogják a gyerekek a téli szünetben!
A babona szerint az év utolsó napja meghatározhatja az egész utána következő évet, így nagyon sokat számít mit teszünk, mit eszünk aznap és az új év első napján. Megmutatjuk nektek mire figyeljetek oda, ha biztosra szeretnétek menni, hogy 2022 a ti évetek legyen!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
Irány a természet! 7 megunhatatlan tipp túrázáshoz - Íme a legszebb kirándulóhelyek
Ha meguntátok a négy fal között gubbasztást, húzzatok túracipőt, és irány a természet! A meseszép kirándulóhelyek listája végtelen, bármerre indultok az országban, csupa gyönyörű helybe fogtok botlani. Mi most hoztunk nektek 5 igazán vadregényes túraútvonalat - íme néhány a legszebb kirándulóhelyek közül Magyarországon, amit akár hétvégi programnak is beilleszhettek.
A 20 legjobb szálláshely a Balaton északi partján
2022.08.15 | 13 perc | Szállások | Utazási tippek
Fantasztikus szálláshelyek várják a Balaton és az északi part szerelmeseit. Míg valaki számára a kilátás vagy a wellness szolgáltatások, addig másnak az aktív kikapcsolódási lehetőségek élveznek prioritást. Összeállításunkban változatos szálláshelyeket hoztunk nektek, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbbet.
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.