Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Családi programok a Kis-Balaton körül

Kirándulóhelyek, fürdők, kalandparkok és történelmi emlékhelyek sorából választhatunk, ha a Kis-Balaton felfedezése mellett tesszük le voksunkat. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a látnivalókat, amiket semmiképpen nem hagyhatunk ki a magyar tenger nyugati vidékének megismerése közben, ráadásul a család legfiatalabb tagjától a legidősebbig mindenki talál magának való programot.

 

TOP családbarát szálláshelyek>>

 

Kányavári-sziget

Gyermekes családoknak mindenképpen javasoljuk a Kányavári-sziget felkeresését, hiszen az itt található Búbos vöcsök tanösvény a legkisebbek számára is rengeteg izgalmat rejt. Az apró szigetre már belépni is különleges, hiszen egy kis fahídon kell átkelnünk, hogy megismerkedhessünk a térség állat- és növényvilágával. A másfél kilométeres szakasz mindenki számára könnyen teljesíthető, de pihenésképpen az út felénél másszunk fel a kilátóba, hogy onnan csodáljuk meg az elénk táruló festői kilátást, vagy csak szusszanjunk egyet a torony lábánál található játszótéren. Szállástippek Balatonmagyaród környékén>>

Családi programok a Kis-Balaton körül - Kányavári-szigetCsaládi programok a Kis-Balaton körül - Kányavári-sziget

 

 

 

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum

Hazánk legnagyobb bivalykolóniáját láthatjuk a Kápolnapusztai Rezervátumban, mely egész évben látogatható, így bármikor is járunk erre, érdemes felkeresni az állatparkot. Nyaranta távcső segítségével figyelhetjük meg ezeket a tiszteletet parancsoló állatokat, miközben a kialakított sétaúton haladunk végig a park területén, míg telente egészen közelről, karámba zárva ismerkedhetünk meg velük. A gyermekeknek állatsimogató és játszótér lett kialakítva, így az egész család számára emlékezetes napot tölthetünk a balatoni településen. 

Családi programok a Kis-Balaton körül - Kápolnapusztai Bivalyrezervátum/ Fotó: Bődör BenceCsaládi programok a Kis-Balaton körül - Kápolnapusztai Bivalyrezervátum/ Fotó: Bődör Bence

Családi programok a Kis-Balaton körül - Kápolnapusztai Bivalyrezervátum/ Fotó: Barcsik KálmánCsaládi programok a Kis-Balaton körül - Kápolnapusztai Bivalyrezervátum/ Fotó: Barcsik Kálmán

 

 

Zalakaros

Zalakarosról elsőre mindenkinek híres fürdője fog ugrik be, ami nem meglepő, hiszen a 60 féle vízi attrakciót felvonultató létesítmény garantáltan óriási élmény az idelátogatók számára. A város azonban emellett is tartogat izgalmakat; a mesterséges termáltótól induló Égerösvényen keresztül betekintést nyerhetünk a térség védett és őshonos növényeinek világába, a településtől pár pereces autóútra pedig a Csigatúra tanösvény vár, ahol az interaktív játékok kipróbálást követően az Erdész Kilátó tetejéről gyönyörködhetünk a csodálatos panorámában.

Családi programok a Kis-Balaton körül - Termáltó és Ökopark/ Fotó: Zalakarosi Turisztikai EgyesületCsaládi programok a Kis-Balaton körül - Termáltó és Ökopark/ Fotó: Zalakarosi Turisztikai Egyesület

 

Kóstoljatok kemencében sült finomságokat, ízletes borokat egy fejedelmi panorámát nyújtó kilátó lábánál, vagy derítsétek fel a lebilincselő tanösvényeket, a különleges termáltavat, a remek fürdőt és a többi élményt, amit Zalakaros kínál nektek… Tovább olvasom>>

 

 

 

Keszthely

Keszthely a Kis-Balaton fővárosa, mely ékszerdobozként áll a tó legnyugatibb szegletében. Fő látványossága a Festetics-kastély, mely 80 ezer példányból álló főúri könyvtárával és állandó tárlataival repít vissza minket a múltba. A monumentális rezidencia mellett Babamúzeum és Történelmi Panoptikum, valamint Fekete István Emlékháza vár kirándulás közben, de érdemes elveszni is a romantikus kis utcákban, hiszen a megannyi műemlékvédelem alatt álló épület igazán különleges hangulatot ad a tópart második legnagyobb településének.

Családi programok a Kis-Balaton körül - Keszthely, Festetics-kastélyCsaládi programok a Kis-Balaton körül - Keszthely, Festetics-kastély

 

A Balaton nyugati szegletének központjaként Keszthely  és környéke több kihagyhatatlan látnivalóval és programmal kecsegtet, így bármilyen témához is húzzon a szívünk, szinte biztosan megtalálja mindenki a tökéletes kikapcsolódási lehetőséget. Tovább olvasom>>

 

 

Zobori Élménypark, Zalaszabar

Felsorolni is nehéz a Zalaszabaron található élménypark kínálatát, mely a számítógépes játékokon nevelkedett fiatalokat is garantáltan ámulatba ejti. Szabadesés-torony, hófánk és hullámvasút várja a park vendégeit, az extrémebb játékok kedvelőinek pedig VR-világ, lézerharc és paintball-pálya, valamint egy külön szimulátorzóna áll rendelkezésre a Zobori Élményparkban. Az óvodáskorú gyermekre is gondoltak, és egy mini kötélpályát hoztak létre kifejezetten nekik, hogy ők se maradjanak ki a mókából. 

Szállástippek Zalaszabar környékén>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Élmények a természetben: 8 szuper kalandpark az aktív kikapcsolódáshoz
Aktív kikapcsolást és sok élményt kerestek a természetben? Akkor van egy szuper hírünk, ugyanis végre megérkezett a napsütéses tavasz, így semmi sem akadályoz meg benneteket abban, hogy meghódítsátok Magyarország legjobb kalandparkjait!

 

 

7 Vezér Történelmi Kalandpark és Garabonciás Farm, Garabonc

A Zalakarostól pár kilométerre fekvő Garaboncon játszva elevenedik meg a honfoglalás kora; Hanna hercegnő várában őrtornyokat és a küzdőteret fedezhetjük fel, megnézhetjük milyen volt az élet a korabeli jurtákban, valamint íjász- és lovaspályákon tehetjük próbára bátorságunkat. A kalandparkban egy 21. századi parasztgazdaság is működik Garabonciás Farm néven, ahol a gazdálkodás mellett különböző élményprogramokkal is szórakoztatják az érdeklődőket.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Buda északi csücskén elterülő, egyedi hangulatot őrző Római-part sokunk favoritja, ha a városi zaj és nyüzsgés előli elmenekülésre gondolunk. A színek, az illatok és ízek, a Duna mámorító sodrása, az emberek önfeledtsége és a slow life életmódba való bele- belekóstolás mind hozzátesznek ahhoz az autentikus atmoszférához, amit a nagybetűs Római jelent. A napsütötte időszakokban sokan hömpölyögnek a legendás sétányon, de mi azt javasoljuk, hogy ha teheted, keresd fel minden évszakban!
Az országban több olyan múzeumot is felkereshettek, ahol a közúti közlekedés történetét, annak tárgyi emlékeit örökítik meg. Összegyűjtöttünk nektek pár különleges múzeumot a témában, amiket érdemes lehet felkeresni.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.