Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol

A Szalajka-völgy ámulatba ejtő mesevilágát, a Zemplén egyik izgalmas kilátóhídját és a Balaton északi partjának rejtőzködő templomromját is elétek rajzoljuk legújabb cikkünkben. A szuper kirándulóhelyeken kívül azonban a legjobb városnéző programokból és látnivalókból is csipegettünk nektek.

 

Bűbájos világ a hegyek szorításában: Szilvásvárad

A természet oltalmazó karjai ölelnek át Magyarország egyik legszebb településén, a Bükk-vidéken megbújó Szilvásváradon. A vadregényes helyszínen óriásira nőtt hegyek, zöldellő tisztások, csörgedező patakok, türkizkék tavak és zubogó vízesések társaságát élvezhetitek, ha behatoltok a kirándulók paradicsomába, a Szalajka-völgybe.

A természetvédelmi területre érve már egymást érik a szebbnél szebb látnivalók. Váltsatok jegyet a Szilvásváradi Állami Erdei Vasútra, ami egyenesen a Gloriett-tisztásra repít! Innen akármerre visz a lábatok csodákba botlotok. Olyanokba, mint a lépcsős Fátyol-vízesés, a képeslapra kívánkozó Szikla-forrás vagy a tengerszemeket képviselő Felső-tó.

Aki bírja még szuflával, az megmászhatja az Istállóskői-barlanghoz vezető meredek utat vagy bejárhatja a Millenniumi Tanösvényt is.

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Szilvásvárad, Szikla-forrás5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Szilvásvárad, Szikla-forrás

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Szilvásvárad, Felső-tó5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Szilvásvárad, Felső-tó

 

 

Bájos, kikapcsolódásra tervezett fürdőváros: Sárvár

Idilli kisvárosi hangulatba, felejthetetlen programokba és pompás wellness kalandokba is belekóstolhattok a Nyugat-Dunántúl kedvelt fürdőhelyén, Sárváron. Fedezzétek fel a település szívében, a park közepén magasodó Nádasdy-várat, ahol izgalmas tárlatvezetés keretében barangolhattok a történelemben!

Miután meghallgattátok a Kossuth tér dallamos harangjátékát, a zebrán átkelve a Posta tér vízi látványosságát is megtekinthetitek. Az utóbbinál biztosan leragadtok majd, ha kisgyerekkel érkeztek, szóval vegyetek egy finom fagyit és pihenés közben élvezzétek a levendulák illatát a Sárvári Arborétumba tervezett séta előtt!

A Gyógy- és Wellnessfürdő vízi birodalmában aztán megkezdhetitek a zavartalan testi-lelki feltöltődést az éltető gyógyvízbe pancsolva. Ha viszont szuper programokkal is felturbóznátok a nyaralást, akkor a Sárvári Kalandparkba menjetek!

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Sárvár, Nádasdy-vár5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Sárvár, Nádasdy-vár

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Tökéletes tavaszi program: fedezd fel hazánk arborétumait!
Már bontják szirmaikat a tavaszi virágok, néhány hét, és a bokrok, fák is zöld ruhába öltöznek. A szép idő a szabadba csalogat minket, és mi sem lehetne kellemesebb, mint egy kiadós sétát tenni a természetben. Hazánk számos botanikus kerttel, arborétummal rendelkezik, érdemes felkeresnünk valamelyiket.

 

 

 

Zseniális kilátóhidak, páratlan programok: Sátoraljaújhely

A festői Zempléni-hegységben, a Hegyköz és a Bodrogköz kapujában fekszik Sátoraljaújhely, mely több napra elég kincset tartogat. A Várhegy tetején trónoló „eltűnt” Sátoraljaújhelyi vár romjaihoz kimerítő út vezet fel, de ha teljesítitek és még a kilátóhídra is felkapaszkodtok, akkor teljes szépségében mutatkozik meg előttetek a mesebeli panoráma. A városban csatangolva megéri kirándulást tenni a hátborzongató Börtönmúzeumba vagy a színvonalas kiállításoknak otthont adó Kazinczy Ferenc Múzeumba.

Ám a legtöbb programra egy helyen minden bizonnyal a Zemplén Kalandparkban lelhettek. Élvezzétek a sebességet a 2275 méter hosszú bobpályán, a kanyargós Tubby pályán vagy a szédületes átcsúszópályán! A nyugisabb programok kedvelőinek figyelmébe ajánljuk a libegőt és a kilátót.

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Sátoraljaújhely Vára5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Sátoraljaújhely Vára

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Sátoraljaújhely, Zemplén Kalandpark5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Sátoraljaújhely, Zemplén Kalandpark

 

 

Zene, játékok, csillagok és szecesszió: Kecskemét

Budapestről már 45 perc alatt is könnyedén elérhetitek a Duna-Tisza közén elterülő Kecskemétet, ami minden évszakban remek lehetőségeket rejt a kikapcsolódáshoz. A barátságos alföldi város megismerése nem lehet teljes a szecessziós épületek felkeresése nélkül, amik közül kiemelkedik a Városháza és a Cifrapalota.

A kultúra szerelmeseit generációtól függetlenül szeretettel várja a Leskowsky Hangszergyűjtemény, a Kecskeméti Planetárium, illetve a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely. Ha azonban felfrissülnétek egy kicsit, akkor a Kecskeméti Fürdőben átadhatjátok magatokat az önfeledt wellnessnek. A természetközeli élményekről a csodás kilátót őrző Kecskeméti Arborétum gondoskodik.

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Kecskemét, Cifrapalota5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Kecskemét, Cifrapalota

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Kecskemét, Arborétum5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Kecskemét, Arborétum

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Balatoni Riviérától a magyar Rómáig ‒ 10 szállástipp belföldi nyaraláshoz
A legjobb szállástippeket keresitek egy magyarországi nyaraláshoz? Akkor pillantsatok rá legfrissebb összeállításunkra, amiben 10 gyönyörű belföldi hotel és panzió is főszerepet kapott! Találjátok meg az igényeitekhez leginkább passzoló szálláshelyet a Balaton-parttól a Dunakanyarig!

 

 

Egy sokoldalú balatoni város: Balatonfüred

A népszerű Borhetek, az Anna-bál, a Kékszalag mind-mind a balatonfüredi rendezvénynaptár szerves részei, amik azt sugallják: a strandoláson túl is jó okotok van Balatonfüredre utazni. A pezsgő kulturális élet fellegvárában térjetek be a Zsidó Kiválóságok Házába és a Jókai Mór Emlékházba is. Családi programokhoz viszont inkább a Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpontot javasoljuk.

A vízparttól eltávolodva a Papsokai templomrom üdítő túrával kecsegtet, de ugyanez igaz a Lóczy-barlang Látogatóközpontra is. A gyereklábakra méretezett Koloska-völgyi Vadasparkban pedig séta közben fenséges vadakat figyelhettek meg.

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Balatonfüred, Jókai Mór Emlékház/ Fotó: ittjartam.hu5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Balatonfüred, Jókai Mór Emlékház/ Fotó: ittjartam.hu

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Balatonfüred5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Balatonfüred

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Nem csak hideg időben eshet jól egy finom leves és szerencsénkre Budapesten az elmúlt 10 évben egyre nagyobb kultúrája alakult ki azoknak a vendéglátóhelyeknek, ahonnan akár el is vihetünk magunkkal egy pohárnyi folyékony finomságot. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan levesezőt, ahol a tradicionális változatoktól kezdve a különlegességekig mindent megtalálunk!
Szebbnél szebb kirándulóhelyek vesznek körbe minket Magyarországon, melyek felkereséséért szerencsére egyetlen huncut forintot sem kell fizetnünk. Csupán az erőnkre, kitartásunkra, lelkesedésünkre kell támaszkodni és máris feltárulnak előttünk a Bükk-vidék, a Bakony vagy akár a Vértes lenyűgöző úti céljai a természetben. A listánkon szereplő látnivalóknál ráadásul szinte biztosan nem ütköztök majd turistaáradatba sem.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tökéletes tavaszi program: fedezd fel hazánk arborétumait!
Már bontják szirmaikat a tavaszi virágok, néhány hét, és a bokrok, fák is zöld ruhába öltöznek. A szép idő a szabadba csalogat minket, és mi sem lehetne kellemesebb, mint egy kiadós sétát tenni a természetben. Hazánk számos botanikus kerttel, arborétummal rendelkezik, érdemes felkeresnünk valamelyiket.
Összegyűjtöttük Kecskemét legizgalmasabb látnivalóit!
Magyarország hetedik legnagyobb településeként Kecskemét bővelkedik a nevezetességekben. Budapest és Szeged között félúton található, így akár a fővárosból, akár az ország délibb régióiból közelítjük meg, nem kell sokat utaznunk, hogy valami izgalmas programot találjunk. Cikkünkben összegyűjtöttük a város legfigyelemreméltóbb látnivalóit, úgyhogy irány Kecskemét!
A világörökségi várólista 10 csodája – Mit rejtenek, és hol találhatók?
Nyolc ámulatba ejtő helyszín került fel ez idáig az UNESCO világörökségi listára Magyarország területéről. Tíz különleges hely viszont még arra vár, hogy a javaslati listáról feljebb jusson, és megkapja méltó titulusát. Páratlan kulturális és természeti terepek ezek, így arra biztatunk, készíts saját bakancslistát a várományosi listából!
Ezek a nevezetességek nem maradhatnak ki a Dél-Alföldön!
Mi vár titeket, ha a Dél-Alföldre látogattok? Gyönyörű kastélyok, hagyományőrző programok és felejthetetlen kalandok, ezért cikkünkben összeválogattunk 8+1 olyan helyet a számtalan érdekesség közül, amit semmiképpen ne hagyjatok ki, ha arra jártok.
Természetközeli élmények a virágok birodalmában: 10 tündérszép arborétum Magyarországon
Kirándulás egy varázslatos világban, ahol a természet öleli körül az utazókat? Adunk ehhez a kalandhoz 10 szuper úti tippet, amiket követve felfedezhetitek az elragadó magyarországi arborétumokat, botanikus kerteket.