Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol

A Szalajka-völgy ámulatba ejtő mesevilágát, a Zemplén egyik izgalmas kilátóhídját és a Balaton északi partjának rejtőzködő templomromját is elétek rajzoljuk legújabb cikkünkben. A szuper kirándulóhelyeken kívül azonban a legjobb városnéző programokból és látnivalókból is csipegettünk nektek.

 

Bűbájos világ a hegyek szorításában: Szilvásvárad

A természet oltalmazó karjai ölelnek át Magyarország egyik legszebb településén, a Bükk-vidéken megbújó Szilvásváradon. A vadregényes helyszínen óriásira nőtt hegyek, zöldellő tisztások, csörgedező patakok, türkizkék tavak és zubogó vízesések társaságát élvezhetitek, ha behatoltok a kirándulók paradicsomába, a Szalajka-völgybe.

A természetvédelmi területre érve már egymást érik a szebbnél szebb látnivalók. Váltsatok jegyet a Szilvásváradi Állami Erdei Vasútra, ami egyenesen a Gloriett-tisztásra repít! Innen akármerre visz a lábatok csodákba botlotok. Olyanokba, mint a lépcsős Fátyol-vízesés, a képeslapra kívánkozó Szikla-forrás vagy a tengerszemeket képviselő Felső-tó.

Aki bírja még szuflával, az megmászhatja az Istállóskői-barlanghoz vezető meredek utat vagy bejárhatja a Millenniumi Tanösvényt is.

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Szilvásvárad, Szikla-forrás5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Szilvásvárad, Szikla-forrás

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Szilvásvárad, Felső-tó5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Szilvásvárad, Felső-tó

 

 

Bájos, kikapcsolódásra tervezett fürdőváros: Sárvár

Idilli kisvárosi hangulatba, felejthetetlen programokba és pompás wellness kalandokba is belekóstolhattok a Nyugat-Dunántúl kedvelt fürdőhelyén, Sárváron. Fedezzétek fel a település szívében, a park közepén magasodó Nádasdy-várat, ahol izgalmas tárlatvezetés keretében barangolhattok a történelemben!

Miután meghallgattátok a Kossuth tér dallamos harangjátékát, a zebrán átkelve a Posta tér vízi látványosságát is megtekinthetitek. Az utóbbinál biztosan leragadtok majd, ha kisgyerekkel érkeztek, szóval vegyetek egy finom fagyit és pihenés közben élvezzétek a levendulák illatát a Sárvári Arborétumba tervezett séta előtt!

A Gyógy- és Wellnessfürdő vízi birodalmában aztán megkezdhetitek a zavartalan testi-lelki feltöltődést az éltető gyógyvízbe pancsolva. Ha viszont szuper programokkal is felturbóznátok a nyaralást, akkor a Sárvári Kalandparkba menjetek!

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Sárvár, Nádasdy-vár5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Sárvár, Nádasdy-vár

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Tökéletes tavaszi program: fedezd fel hazánk arborétumait!
Már bontják szirmaikat a tavaszi virágok, néhány hét, és a bokrok, fák is zöld ruhába öltöznek. A szép idő a szabadba csalogat minket, és mi sem lehetne kellemesebb, mint egy kiadós sétát tenni a természetben. Hazánk számos botanikus kerttel, arborétummal rendelkezik, érdemes felkeresnünk valamelyiket.

 

 

 

Zseniális kilátóhidak, páratlan programok: Sátoraljaújhely

A festői Zempléni-hegységben, a Hegyköz és a Bodrogköz kapujában fekszik Sátoraljaújhely, mely több napra elég kincset tartogat. A Várhegy tetején trónoló „eltűnt” Sátoraljaújhelyi vár romjaihoz kimerítő út vezet fel, de ha teljesítitek és még a kilátóhídra is felkapaszkodtok, akkor teljes szépségében mutatkozik meg előttetek a mesebeli panoráma. A városban csatangolva megéri kirándulást tenni a hátborzongató Börtönmúzeumba vagy a színvonalas kiállításoknak otthont adó Kazinczy Ferenc Múzeumba.

Ám a legtöbb programra egy helyen minden bizonnyal a Zemplén Kalandparkban lelhettek. Élvezzétek a sebességet a 2275 méter hosszú bobpályán, a kanyargós Tubby pályán vagy a szédületes átcsúszópályán! A nyugisabb programok kedvelőinek figyelmébe ajánljuk a libegőt és a kilátót.

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Sátoraljaújhely Vára5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Sátoraljaújhely Vára

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Sátoraljaújhely, Zemplén Kalandpark5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Sátoraljaújhely, Zemplén Kalandpark

 

 

Zene, játékok, csillagok és szecesszió: Kecskemét

Budapestről már 45 perc alatt is könnyedén elérhetitek a Duna-Tisza közén elterülő Kecskemétet, ami minden évszakban remek lehetőségeket rejt a kikapcsolódáshoz. A barátságos alföldi város megismerése nem lehet teljes a szecessziós épületek felkeresése nélkül, amik közül kiemelkedik a Városháza és a Cifrapalota.

A kultúra szerelmeseit generációtól függetlenül szeretettel várja a Leskowsky Hangszergyűjtemény, a Kecskeméti Planetárium, illetve a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely. Ha azonban felfrissülnétek egy kicsit, akkor a Kecskeméti Fürdőben átadhatjátok magatokat az önfeledt wellnessnek. A természetközeli élményekről a csodás kilátót őrző Kecskeméti Arborétum gondoskodik.

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Kecskemét, Cifrapalota5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Kecskemét, Cifrapalota

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Kecskemét, Arborétum5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Kecskemét, Arborétum

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Balatoni Riviérától a magyar Rómáig ‒ 10 szállástipp belföldi nyaraláshoz
A legjobb szállástippeket keresitek egy magyarországi nyaraláshoz? Akkor pillantsatok rá legfrissebb összeállításunkra, amiben 10 gyönyörű belföldi hotel és panzió is főszerepet kapott! Találjátok meg az igényeitekhez leginkább passzoló szálláshelyet a Balaton-parttól a Dunakanyarig!

 

 

Egy sokoldalú balatoni város: Balatonfüred

A népszerű Borhetek, az Anna-bál, a Kékszalag mind-mind a balatonfüredi rendezvénynaptár szerves részei, amik azt sugallják: a strandoláson túl is jó okotok van Balatonfüredre utazni. A pezsgő kulturális élet fellegvárában térjetek be a Zsidó Kiválóságok Házába és a Jókai Mór Emlékházba is. Családi programokhoz viszont inkább a Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpontot javasoljuk.

A vízparttól eltávolodva a Papsokai templomrom üdítő túrával kecsegtet, de ugyanez igaz a Lóczy-barlang Látogatóközpontra is. A gyereklábakra méretezett Koloska-völgyi Vadasparkban pedig séta közben fenséges vadakat figyelhettek meg.

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Balatonfüred, Jókai Mór Emlékház/ Fotó: ittjartam.hu5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Balatonfüred, Jókai Mór Emlékház/ Fotó: ittjartam.hu

5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Balatonfüred5 utazásra csábító csodahely, ami nyomban elvarázsol - Balatonfüred

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Nem csak hideg időben eshet jól egy finom leves és szerencsénkre Budapesten az elmúlt 10 évben egyre nagyobb kultúrája alakult ki azoknak a vendéglátóhelyeknek, ahonnan akár el is vihetünk magunkkal egy pohárnyi folyékony finomságot. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan levesezőt, ahol a tradicionális változatoktól kezdve a különlegességekig mindent megtalálunk!
Szebbnél szebb kirándulóhelyek vesznek körbe minket Magyarországon, melyek felkereséséért szerencsére egyetlen huncut forintot sem kell fizetnünk. Csupán az erőnkre, kitartásunkra, lelkesedésünkre kell támaszkodni és máris feltárulnak előttünk a Bükk-vidék, a Bakony vagy akár a Vértes lenyűgöző úti céljai a természetben. A listánkon szereplő látnivalóknál ráadásul szinte biztosan nem ütköztök majd turistaáradatba sem.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Isteni ételek, elképesztő kilátás - 5+1 panorámás étterem a Balatonon
2024.05.30 | 6 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Még emlékezetesebb lehet egy balatoni kiruccanás, ha falatozás közben a panorámában is gyönyörködhettek. 6 olyan teraszos éttermet válogattunk össze, ahol nincsenek elvesztegetett percek, hiszen amíg várjátok a rendeléseteket, addig is élvezhetitek a balatoni kilátást.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.