Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

4 csodás vízesés, amit érdemes meglátogatni idén nyáron

Összegyűjtöttünk néhány hazánkban található vízesést, melyek szuper kirándulási célpontjai lehetnek az idei nyárnak.

 

Ilona-völgyi vízesés (Mátra)

10 méterről a mélybe zúduló magasságával hazánk legmagasabb természetes vízesése, Parádfürdőn. Ezt a csodás természeti jelenséget a közelben lévő Sándor rét felől ajánlott szemügyre venni, innen nyílik lehetőség a legszebb kilátásra. Az 5 km hosszú túraútvonalat ajánlott végigjárni, hiszen így még több érdekességét van lehetőségünk felfedezni a tájnak. Hazánkban csak a mesterségesen kialakított Lillafüredi-vízesés magasabb nála.

Szállásajánlatunk Parádfürdőn: Erzsébet Park Hotel>>
Még több szállásajánlat a környéken>>

Éttermajánlataink Parádfürdőn>>

Az Ilona-völgyben található hazánk legmagasabb természetes vízesése.Az Ilona-völgyben található hazánk legmagasabb természetes vízesése.

 

 

Lillafüredi-vízesés (Bükk)

A Bükkben található Magyarország legnagyobb vízesése 20 méteres magasságával, melyet a Palota szálló építésekor alakítottak ki. A vízesés nem csak nyáron vagy hóolvadás idején csodás látvány. Télen, a megfagyott zuhatag is pazar látványt nyújt. A vízesés alá jutva pedig az Anna-mésztufabarlangot is érdemes szemügyre venni.

Szállásajánlatunk Lillafüreden:Hunguest Hotel Palota>>
Étteremajánlataink Lillafüreden>>

A lillafüredi, mesterségesen kialakított vízesés hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja.A lillafüredi, mesterségesen kialakított vízesés hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja.

 

 

Fátyol-vízesés (Bükk)

szilvásváradi  Szalajka-völgy egyik legcsodásabb helye, amely nem csak a völgy, hanem hazánk egyik lenyűgöző természeti jelensége. A Szalaj patakot a Szikla-forrás és Szalajka-forrás karsztforrások táplálják, a víz 17 méter hosszú mésztufagát 18 lépcsőből álló teraszon zúdul le, mely országunkban ilyen formában egyedülálló. Nevét egyesek szerint a vízpermet jellegzetes, fehér fátyláról, mások szerint a fehér, csipkéhez hasonlóan mintás mésztufáról kapta. A gátrendszer mögött húzódó plató, a Gloriett-tisztás, az analógiák alapján többszázezer év mészlerakódásának a terméke.

Étteremajánló a környéken>>
Szállásajánlatok Szilvásváradon>>

Magyarországon egyedülálló természeti jelenség a Szalajka-völgyben található, 17 méter hosszú vízesés.Magyarországon egyedülálló természeti jelenség a Szalajka-völgyben található, 17 méter hosszú vízesés.

 

 

Jegenye-völgyi vízesés (Budai-hegység)

A Solymár közelében lévő Alsó-Jegenye-völgyi Paprikás-patak kevésbé ismert túracélpont az előzőeknél, ettől függetlenül csodás látványt nyújt az egész túraútvonal, a kacskaringósan kanyargó patak melyet több helyen is fahidacskák vezetnek keresztül. A patak folyását a mintegy 5 méter magas zuhatag teszi varázslatossá, melyet a Budai-hegység legnagyobbikának mondanak. Nem messze tőle található egy kisebb vízesés is, félkör alakú fal maradványokkal, amely az 1930-as években épült egykori strandfürdő romjai.

Étteremajánlóink Solymáron>>
Szálláshelyek Solymár környékén>>

A Budai-hegység legmagasabb vízeséséhez is érdemes időről időre elzarándokolni, hiszen lenyűgöző látvány.A Budai-hegység legmagasabb vízeséséhez is érdemes időről időre elzarándokolni, hiszen lenyűgöző látvány.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ezen a nyáron találni sem lehetne jobb időpontot arra, hogy felfedezd Budapest legszebb pontjait, amik miatt turisták ezrei érkeznek évről-évre a fővárosunkba. Fedezd fel a legszebb Világörökségi helyszínek!
Ha a szórakozást összekötnéd egy adrenalinlökettel, ami közben ráadásul még sportolsz is, akkor az extrém kalandparkok neked lettek kitalálva.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
5 szuper panorámás wellness hotel álomszép kilátással
2021.09.15 | 6 perc | Szállások | Wellness | Utazási tippek
Borozgatnál a lenyugvó nap fényénél a Sümegi vár tövében, vagy épp a pezsgőfürdő melegéből élveznéd a balatoni panorámát? Mindegyiket megtehet, mert mutatunk most neked 5 olyan wellness hotelt, ahonnan eszméletlen kilátásban lehet részed!
Hazánk legszebb barlangjai
Nyáron általában több időnk van felfedezőutakra indulni, de a nagy kánikulában sokszor nehéz rávenni magunkat, hogy kimerészkedjünk a hűvös lakásból. Irány a föld alá, lássuk Magyarország legérdekesebb barlangjait!
Az Északi-középhegység rejtett titkai
A hegyek és völgyek találkozásában, a természet lágy ölén számtalan olyan természetes és az emberi kéz által alkotott látnivaló van, amiért érdemes túracipőt húzni.
Fedezd fel Magyarországot kisvasúttal!
Gyerekek és felnőttek is imádják a kisvasutat, ami hangulatos választás Magyarország gyönyörű vidékeinek megismerésére. Szerencsére bármerre is indulnánk, szinte minden régióban találkozunk ezzel a közlekedési eszközzel.
Természet. Közelben. Kihagyhatatlan kirándulóhelyek, csodaszép barlangok
A maszkban töltött mindennapok miatt különösen fontos, hogy keressük azokat a helyeket, ahol fellélegezhetünk. Folytatjuk ajánlónkat, most is remek kirándulóhelyeket mutatunk, ezúttal csodaszép barlangokat.