Élmények első kézbőlOlvass, írj véleményeket éttermekről, szállásokról programokról!

4 csodás vízesés, amit érdemes meglátogatni idén nyáron

Összegyűjtöttünk néhány hazánkban található vízesést, melyek szuper kirándulási célpontjai lehetnek az idei nyárnak.

 

Ilona-völgyi vízesés (Mátra)

10 méterről a mélybe zúduló magasságával hazánk legmagasabb természetes vízesése, Parádfürdőn. Ezt a csodás természeti jelenséget a közelben lévő Sándor rét felől ajánlott szemügyre venni, innen nyílik lehetőség a legszebb kilátásra. Az 5 km hosszú túraútvonalat ajánlott végigjárni, hiszen így még több érdekességét van lehetőségünk felfedezni a tájnak. Hazánkban csak a mesterségesen kialakított Lillafüredi-vízesés magasabb nála.

Szállásajánlatunk Parádfürdőn: Erzsébet Park Hotel>>
Még több szállásajánlat a környéken>>

Éttermajánlataink Parádfürdőn>>

Az Ilona-völgyben található hazánk legmagasabb természetes vízesése.Az Ilona-völgyben található hazánk legmagasabb természetes vízesése.

 

 

Lillafüredi-vízesés (Bükk)

A Bükkben található Magyarország legnagyobb vízesése 20 méteres magasságával, melyet a Palota szálló építésekor alakítottak ki. A vízesés nem csak nyáron vagy hóolvadás idején csodás látvány. Télen, a megfagyott zuhatag is pazar látványt nyújt. A vízesés alá jutva pedig az Anna-mésztufabarlangot is érdemes szemügyre venni.

Szállásajánlatunk Lillafüreden:Hunguest Hotel Palota>>
Étteremajánlataink Lillafüreden>>

A lillafüredi, mesterségesen kialakított vízesés hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja.A lillafüredi, mesterségesen kialakított vízesés hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja.

 

 

Fátyol-vízesés (Bükk)

szilvásváradi  Szalajka-völgy egyik legcsodásabb helye, amely nem csak a völgy, hanem hazánk egyik lenyűgöző természeti jelensége. A Szalaj patakot a Szikla-forrás és Szalajka-forrás karsztforrások táplálják, a víz 17 méter hosszú mésztufagát 18 lépcsőből álló teraszon zúdul le, mely országunkban ilyen formában egyedülálló. Nevét egyesek szerint a vízpermet jellegzetes, fehér fátyláról, mások szerint a fehér, csipkéhez hasonlóan mintás mésztufáról kapta. A gátrendszer mögött húzódó plató, a Gloriett-tisztás, az analógiák alapján többszázezer év mészlerakódásának a terméke.

Étteremajánló a környéken>>
Szállásajánlatok Szilvásváradon>>

Magyarországon egyedülálló természeti jelenség a Szalajka-völgyben található, 17 méter hosszú vízesés.Magyarországon egyedülálló természeti jelenség a Szalajka-völgyben található, 17 méter hosszú vízesés.

 

 

Jegenye-völgyi vízesés (Budai-hegység)

A Solymár közelében lévő Alsó-Jegenye-völgyi Paprikás-patak kevésbé ismert túracélpont az előzőeknél, ettől függetlenül csodás látványt nyújt az egész túraútvonal, a kacskaringósan kanyargó patak melyet több helyen is fahidacskák vezetnek keresztül. A patak folyását a mintegy 5 méter magas zuhatag teszi varázslatossá, melyet a Budai-hegység legnagyobbikának mondanak. Nem messze tőle található egy kisebb vízesés is, félkör alakú fal maradványokkal, amely az 1930-as években épült egykori strandfürdő romjai.

Étteremajánlóink Solymáron>>
Szálláshelyek Solymár környékén>>

A Budai-hegység legmagasabb vízeséséhez is érdemes időről időre elzarándokolni, hiszen lenyűgöző látvány.A Budai-hegység legmagasabb vízeséséhez is érdemes időről időre elzarándokolni, hiszen lenyűgöző látvány.