Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

4 csodás vízesés, amit érdemes meglátogatni idén nyáron

Összegyűjtöttünk néhány hazánkban található vízesést, melyek szuper kirándulási célpontjai lehetnek az idei nyárnak.

 

Ilona-völgyi vízesés (Mátra)

10 méterről a mélybe zúduló magasságával hazánk legmagasabb természetes vízesése, Parádfürdőn. Ezt a csodás természeti jelenséget a közelben lévő Sándor rét felől ajánlott szemügyre venni, innen nyílik lehetőség a legszebb kilátásra. Az 5 km hosszú túraútvonalat ajánlott végigjárni, hiszen így még több érdekességét van lehetőségünk felfedezni a tájnak. Hazánkban csak a mesterségesen kialakított Lillafüredi-vízesés magasabb nála.

Szállásajánlatunk Parádfürdőn: Erzsébet Park Hotel>>
Még több szállásajánlat a környéken>>

Éttermajánlataink Parádfürdőn>>

Az Ilona-völgyben található hazánk legmagasabb természetes vízesése.Az Ilona-völgyben található hazánk legmagasabb természetes vízesése.

 

 

Lillafüredi-vízesés (Bükk)

A Bükkben található Magyarország legnagyobb vízesése 20 méteres magasságával, melyet a Palota szálló építésekor alakítottak ki. A vízesés nem csak nyáron vagy hóolvadás idején csodás látvány. Télen, a megfagyott zuhatag is pazar látványt nyújt. A vízesés alá jutva pedig az Anna-mésztufabarlangot is érdemes szemügyre venni.

Szállásajánlatunk Lillafüreden:Hunguest Hotel Palota>>
Étteremajánlataink Lillafüreden>>

A lillafüredi, mesterségesen kialakított vízesés hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja.A lillafüredi, mesterségesen kialakított vízesés hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja.

 

 

Fátyol-vízesés (Bükk)

szilvásváradi  Szalajka-völgy egyik legcsodásabb helye, amely nem csak a völgy, hanem hazánk egyik lenyűgöző természeti jelensége. A Szalaj patakot a Szikla-forrás és Szalajka-forrás karsztforrások táplálják, a víz 17 méter hosszú mésztufagát 18 lépcsőből álló teraszon zúdul le, mely országunkban ilyen formában egyedülálló. Nevét egyesek szerint a vízpermet jellegzetes, fehér fátyláról, mások szerint a fehér, csipkéhez hasonlóan mintás mésztufáról kapta. A gátrendszer mögött húzódó plató, a Gloriett-tisztás, az analógiák alapján többszázezer év mészlerakódásának a terméke.

Étteremajánló a környéken>>
Szállásajánlatok Szilvásváradon>>

Magyarországon egyedülálló természeti jelenség a Szalajka-völgyben található, 17 méter hosszú vízesés.Magyarországon egyedülálló természeti jelenség a Szalajka-völgyben található, 17 méter hosszú vízesés.

 

 

Jegenye-völgyi vízesés (Budai-hegység)

A Solymár közelében lévő Alsó-Jegenye-völgyi Paprikás-patak kevésbé ismert túracélpont az előzőeknél, ettől függetlenül csodás látványt nyújt az egész túraútvonal, a kacskaringósan kanyargó patak melyet több helyen is fahidacskák vezetnek keresztül. A patak folyását a mintegy 5 méter magas zuhatag teszi varázslatossá, melyet a Budai-hegység legnagyobbikának mondanak. Nem messze tőle található egy kisebb vízesés is, félkör alakú fal maradványokkal, amely az 1930-as években épült egykori strandfürdő romjai.

Étteremajánlóink Solymáron>>
Szálláshelyek Solymár környékén>>

A Budai-hegység legmagasabb vízeséséhez is érdemes időről időre elzarándokolni, hiszen lenyűgöző látvány.A Budai-hegység legmagasabb vízeséséhez is érdemes időről időre elzarándokolni, hiszen lenyűgöző látvány.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ezen a nyáron találni sem lehetne jobb időpontot arra, hogy felfedezd Budapest legszebb pontjait, amik miatt turisták ezrei érkeznek évről-évre a fővárosunkba. Fedezd fel a legszebb Világörökségi helyszínek!
Ha a szórakozást összekötnéd egy adrenalinlökettel, ami közben ráadásul még sportolsz is, akkor az extrém kalandparkok neked lettek kitalálva.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul
Erdők rejtekében bújnak meg Magyarország csodás vízesései, melyek minden kirándulást bearanyoznak, és különleges hangulatot kölcsönöznek a túrázásoknak. Kezdjétek az új évet egy szuper barangolással a természetben, és fedezzétek fel hazánk vízeséseit, ahol úgy érzitek majd, hogy még a lelketek is megtisztul.
7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni
A gazdag múlt és a modern kényelem találkozik egy felejthetetlen élmény jegyében azokban a varázslatos kastélyszállókban Magyarországon, ahol a szolgáltatások magasabb szintre emelik a pihenésedet. Hódolj az elegáns enteriőröknek, élvezd a harmonikus szobákat, és fedezd fel a tágas kertek szépségét! Legyen szó romantikus hétvégéről, családi vakációról vagy baráti kiruccanásról – érdemes magatok mögött hagyni a megszokott helyeket, és elmerülni a kastélyok elbűvölő világában.
Csodaszép babakocsis kirándulóhelyek gyerekkel, amit a legkisebbek is imádni fognak!
Zubogó vízesések, barlangi túrák, csodás élmények - bababarát kirándulóhelyek, amiket babakocsival is könnyedén bejárhattok. Egy csöppséggel a fedélzeten mindig kicsit körülményesebb az utazás, viszont, jó, ha tudjátok: léteznek olyan babakocsis kirándulóhelyek Magyarországon, melyeket még a legkisebbekkel is végigsétálhattok. Ne hagyjátok ki a Fátyol-vízesést, a Fényes tanösvényt és a trópusi dzsungelt se!