Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

TOP 10 program Pécsen márciusra

2023.03.06 | 5 perc

Dresch Mihály, Dragomán György – igazi közönségkedvenceket láthatunk Pécsen márciusban! Emellett visszatér a Csillagászati Hét, előadást tart Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia, a humort pedig Pokorny Lia, Kovács Patrícia és Cserna Antal fogja képviselni.

Szállásajánlatok Pécsen>>

 

Mi is a fájdalom, hogyan alakul ki, és hogyan kapcsolódik ez a fizikához? Az Egy kis esti fizika március 8-i előadásán betekinthetünk a biofizika alapjaiba és a fájdalomkutatás rejtelmeibe a Művészetek és Irodalom Házában.

Ugyan már teltházas a Zsolnay Színház Dante: Pokol című darabja, csakúgy, mint Zorán március 11-i koncertje a Kodály Központban, azonban lehet még jegyet venni a Metronóm Jazz Klub március 16-ai koncertjére, ahol a Dresch Quartet lép fel a Zsolnay Negyedben, Dresch Mihály saját szerzeményeit bemutatva.

TOP 10 program Pécsen márciusra - a Dresch QuartetTOP 10 program Pécsen márciusra - a Dresch Quartet

 

MunkaTársas – konfliktusmegoldások humorral a munka világában címmel látható egy motivációs, ötletadó, szórakoztató est március 17-én a Zsolnay Negyedben. Parádés szereposztásban, Pokorny Lia, Kovács Patrícia és Cserna Antal, valamint egy mediátor és egy kommunikációs szakértő kalauzol a munkahelyi döntések világába.

Az 1950-es évek elején Pécsen, a Zsolnay-gyár szomszédságában lévő kertes házban különös kis csoport lakik és él együtt: két felnőtt nő, egy kislány és egy kutya. A két felnőtt nem rokona egymásnak és nem barátnők, a gyermek pedig egyiküknek sem leszármazottja. Kik ők, hogyan kerültek egyidőben ebbe a házba és miért élnek együtt? Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia megidéz néhány olyan személyt, akik egy nagypolgári család mindennapjaiban fontos szereppel bírtak. A házvezetőnő című díjmentes előadás március 22-én várja az érdeklődőket a Zsolnay Negyed Herkules Műhelyében.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Felfedezésre váró látnivalók - városlátogatás Pécsett
Amennyiben kedvelitek a mediterrán hangulatot, a városnézés az egyik kedvenc hobbitok és emellett szívesen is turáztok, akkor Pécs tökéletes úti cél lesz számotokra. Ajánlónkban Pécs kihagyhatatlan látnivalóit gyűjtöttük nektek egy csokorba. Ismerjétek meg a 2010-es év Európa Kulturális Fővárosát.

Gasztrotipp: A szuper programok és az izgalmas városnézés között térjetek be a város központi helyén fekvő Morzsa Pékség és Étterembe, ha igazán finom falatokra vágytok!

 

Március 23–26. között visszatér a Csillagászati Hét, nem is akármilyen programmal: Hallhatunk többek között a James-Webb űrtávcső legújabb felfedezéseiről, a magyar űrkutatás aktualitásairól, a leendő magyar űrhajós kiválasztásáról, sőt ismét műsorra tűzik a korábbi években nagyon népszerű, a sci-fi filmek valóságtartalmát vizsgáló előadást is. Kizárólag ezen a hétvégén fulldome vetítések is lesznek a szokásos előszavas planetáriumi előadások mellett.

A zene, a próza és a vers mellett a párbeszéd is fontos szerepet kap Kéméndi Tamás harmonikaművész estjén, melyen Köles Ferenc, a Pécsi Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas színművésze lesz a vendége március 27-én a Művészetek és Irodalom Házában.

Dragomán György új könyve, az Adjuk meg a módját egy irodalmi szakácskönyv, amelynek egyaránt helye van a konyhában és a nappaliban. Az íróval Lokodi Ákos kreatív séf beszélget március 30-án a Zsolnay Negyedben, a beszélgetést dedikálás követi.

A hónap zárásaként a Vizin táncházban újra a magyarországi horvát kólók és makedón táncok kerülnek fókuszba március 31-én az E78-ban.

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A 18. században a német nemzetiségek nagy csoportja érkezett az országba, akik saját hazájukat elhagyva új életet kezdtek nálunk, szakértelmükkel segítve az ország újraépítését. Számtalan olyan látványossággal találkozhatunk itthon, melyek segítenek megismerni a korszak eseményeit és a magyarországi németség történetét. Talán az egyik legizgalmasabb ezek közül az úgynevezett ulmi dereglye, de találkozhattál velük ulmi doboz, ulmi skatulya, illetve Ulmer Schachtel néven is.
Hétvégi kirándulásokhoz, városnéző kalandokhoz és idilli borozgatásokhoz is tökéletes választás a látnivalókban gazdag Szekszárd. Kutassátok fel velünk a panorámás kilátókat, a hangulatos tereket, a látványos múzeumokat és a kiváló túraútvonalakat!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 kihagyhatatlan látnivaló Pannonhalmán
Győr szomszédságában fekszik Pannonhalma, mely a Világörökség részét képező Bencés Főapátság otthona. Nyugodtan tervezzünk egész napos programmal, ha ezt a várost választjuk kirándulásunk célpontjául, hiszen az épületek és múzeumok bebarangolása, a gyógynövénykert megismerése, valamint az itt készült ételek és italok kóstolása közben biztosan nem fogunk hazasietni.
7 skanzen Magyarországon, amit érdemes meglátogatnod tavasszal
Lassan újra itt a tavasz, és a jó idő érkeztével lehet tervezgetni a szabadtéri programokat. Ha szeretnétek betekintést nyerni abba, hogy miként éltek őseink Magyarországon a korábbi évszázadokban, akkor a skanzeneknél tökéletesebb helyet nem találtok, ezért összegyűjtöttük nektek a legjobb falumúzeumokat!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
„A magyar Pompeitől” az Őrség szívéig ‒ bájos magyar falvak a határ mentén
Kóstoljatok bele az Őrség varázslatos ízeibe, keressétek meg egy rejtélyes vonatrablás helyszínét, kutassátok fel hazánk egyik leggyönyörűbb templomát vagy inkább a több millió éves ősmaradványok nyomaiba erednétek „a magyar Pompeit” feltérképezve? Akkor ez a lista nektek szól!
12 program, amit ki kell próbálnotok 2023-ban!
Instant túrák a természetben? Vonzó világörökségi helyszínek? Csillagporos mozizások? Hoztunk 12 kiváló programot, hogy 2023-ban se unatkozzatok!