Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Felfedezésre váró látnivalók - városlátogatás Pécsett

Amennyiben kedvelitek a mediterrán hangulatot, a városnézés az egyik kedvenc hobbitok és emellett szívesen is turáztok, akkor Pécs tökéletes úti cél lesz számotokra. Ajánlónkban Pécs kihagyhatatlan látnivalóit gyűjtöttük nektek egy csokorba. Ismerjétek meg a 2010-es év Európa Kulturális Fővárosát.

Országunk ötödik legnagyobb települése hallatán olyan dolgok juthatnak eszünkbe, mint a Zsolnay porcelán, a Barbakán, a Mecsek és a TV torony, a város egyik jelképe a pécsi dzsámi vagy a Pezsgőház.

Pécs egyik nevezetessége a 197 méter magas TV-torony, ahonnan nem mellesleg páratlan a kilátás.Pécs egyik nevezetessége a 197 méter magas TV-torony, ahonnan nem mellesleg páratlan a kilátás.

 

Európa Kulturális Fővárosa (2010)

A Dunántúl legnagyobb települése számtalan lehetőséggel kecsegtet az oda látogatók számára, legyen szó akár kulturális élményekről, kirándulásokról, az állandó kiállításoak, galériák vagy az időszakos bemutatók széles választékáról, vagy éppen egy történelmi időutazásról. Pécs nem véletlenül kapta meg 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa címet (Essennel és Isztambullal együtt), fővárosunk után itt található a műemlékek, köztéri műalkotások, kiállítások, galériák és időszaki bemutatók legszélesebb választéka.

Szállásajánlatunk Pécsett: Sándor Hotel>>
Még több pécsi szállást itt találtok>>

 

Pécsett található hazánk legnagyobb törökkori emléke, a Gázi Kászim pasa dzsámija.Pécsett található hazánk legnagyobb törökkori emléke, a Gázi Kászim pasa dzsámija.

 

Amit mindenképpen látnotok kell

Ilyen kihagyhatatlan látnivaló a Szent István téren található ókeresztény síremlék, a Cella Septichora Látogatóközpont, a római birodalom korába visszanyúló székesegyház, a hívogató Széchenyi-tér, a város egyik jelképének számító és hazánk legnagyobb törökkori emléke Gázi Kászim pasa dzsámija és ha már a téren járunk, a déli részén vethetünk egy pillantást a Zsolnay-kútra is. 

Ha városnézés közben megéheznétek és megszomjaznátok, rengeteg vendéglátóhely közül választhattok>>

 

A Dunántúl legnagyobb zsinagógájában 448 ülőhely található a férfiak számára, a karzaton pedig 476 női férőhely lett kialakítva.A Dunántúl legnagyobb zsinagógájában 448 ülőhely található a férfiak számára, a karzaton pedig 476 női férőhely lett kialakítva.

 

A Dunántúl legnagyobb zsinagógája is Pécsett található, mely ma is működik. A városnak időközben egyik látványosságává váló, a szerelmes párok kedvelt úticélja a Janus Pannonius utcai lakatfal fele is érdemes egy sétát tennünk. A páratlan kilátást keresőknek a Barbakán, vagy a Misinatetőn található 197 méter magas TV-torony kiváló lehetőséget nyújt.

Tudtátok, hogy a Zsolnay-kutat 18 évig egy raktárépületben tárolták, végül 1930-ban állították fel az irgalmas rendiek temploma előtti téren? Zsolnay Vilmos emlékére fia, Zsolnay Miklós 1908-ban ajánlotta fel a városnak díszkutat ajándékként. A mű elkészítésével 1909-ben Pilch Andort bízták meg, és 1912-ben el is készült a Zsolnay Gyárban. A kutat a következő évben a városhoz került, azonban az elhelyezés pontos helyéről nem tudtak dönteni különböző városrendezési okok, illetve az első világháború miatt. Ha Pécsen jártok, ne hagyjátok ki a Janus Pannonius Múzeum - Zsolnay Kerámia Kiállítást.

 

Érdemes elidőzni a Zsolnay-kútnál is, a Széchényi-tér déli részén.Érdemes elidőzni a Zsolnay-kútnál is, a Széchényi-tér déli részén.


A Mecsek lábánál található Tettye kiváló kirándulóhely, a Tettye téren pedig a számtalan ritkaságot és Közép-Európa egyik legnagyobb arizónai ciprusát magába ölelő arborétumot látogathatjuk meg.


A 20. századi magyar művészet páratlanul teljes bemutatását kínálják a város gyűjteményei, városi és magángalériái, mint a Modern Magyar Képtár, a Csontváry Múzeum, Victor Vasarely Múzeum vagy az Amerigo Tot Múzeum a teljesség igénye nélkül.


Amennyiben már a régióban járunk és belefér az időnkbe, érdemes egy túrát tenni a Villányi-hegységre és környékére, a Siklósi Vár vagy a Harkányi Termálfürdő felé is.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A kaland, a tudás és a művészet otthona: Zsolnay Kulturális Negyed programok
Utazzatok el a csillagok közé, kerüljetek közelebb a művészetekhez, lessétek el a cukorkakészítés fortélyait vagy kóstoljatok bele a virtuális valóság élményébe Pécsen, a Zsolnay Kulturális Negyedben!

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Gyerekek és felnőttek is imádják a kisvasutat, ami hangulatos választás Magyarország gyönyörű vidékeinek megismerésére. Szerencsére bármerre is indulnánk, szinte minden régióban találkozunk ezzel a közlekedési eszközzel.
Mi a közös a Kínai nagy falban vagy az egyiptomi Holtak városában? Ugyanaz, ami összeköti a csodás Hollókőt, vagy épp a Tokaji borvidéket… azaz mind a UNESCO Világörökségi helyszínek közé tartoznak.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
5 izgalmas óriás akvárium és ócenárium Magyarországon, amit látnotok kell
Bár Magyarország a tavak és folyók mellett sajnos nem bővelkedik tengerpartokban és óceánokban, szerencsére nem kell messzire utaznotok, ha kicsit belesnétek a sósvízi élőlények titkos életébe is. Itthon is találhattok ugyanis olyan ócenáriumot és óriás akváriumot, amelyek közelebb hozzák a víz alatti világ lakóit. Szuper program kicsiknek és nagyoknak, ahol rengeteget megtudhattok a tengeri- és édesvízi élőlényekről.
5 bakancslistás szállás wellnessrészleggel
Összeállításunkban mutatunk 5 olyan szállodát, melyek kiváló elhelyezkedésük és kimagasló szolgáltatásaik mellett wellnessrészlegükkel teszik igazán feledhetetlenné tartózkodásunkat. Szemezgess hát válogatásunkból és foglalj pihentető belföldi wellness utazást, hogy magad mögött hagyhasd a mindennapok fáradalmait!
A 10 legjobb családi program a Dél-Dunántúlon
2024.05.31 | 8 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gyermekekkel
Nyáron szünetel az ovi, szünetel az iskola, így több lehetőségünk van arra, hogy nyakunkba vegyük az országot és családilag fedezzük fel a legizgalmasabb részeket. Ezúttal a Dél-Dunántúlra kalauzolunk el benneteket, és 10 olyan szuper programlehetőséget mutatunk, melyeket mind a gyerekek, mind a felnőttek imádni fognak!
Pécs látnivalói – Minden, amit vétek lenne kihagyni a pécsi kiruccanásból
Pécs az ország ötödik legnagyobb városa, mérete azonban egyáltalán nem von le mediterrán sármjából. Időtlenül andalogni a Király utcán, felfedezni a Széchenyi tér legszebb szegleteit, magunkba szívni az egymásra rakódott kulturális rétegek sokféleségét – ebből áll a dél-dunántúli központ varázsa, ahová lehetetlen nem visszavágyni.
A magyarok kincsei – A hungarikumok nyomában
2024.05.06 | 7 perc | Szuper látnivalók
Magyarként sok mindenre lehetünk büszkék, elvégre hazánk mesés tájakban, látnivalókban igazán gazdag. Épp ezeket a különleges, kiemelkedő értékeket szeretné bemutatni a Hungarikumok Gyűjteménye. A magyarság „csúcsteljesítményét” kifejező kincsek száma évről évre növekszik, de kiragadtunk a listáról néhány olyan különleges helyszínt, természeti csodát, nemzeti értéket és ételkölteményt, amitől minden magyarnak megdobbanhat a szíve.