Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Városlátogatás Pécsett

Ismerjétek meg a 2010-es év Európa Kulturális Fővárosát, Pécset.

Amennyiben kedvelitek a mediterrán hangulatot, a városnézés az egyik kedvenc hobbitok és emellett szívesen is turáztok, akkor Pécs tökéletes úti cél lesz számotokra. Ajánlónkban Pécs kihagyhatatlan látnivalóit gyűjtöttük Nektek egy csokorba.

Pécs egyik nevezetessége a 197 méter magas TV-torony, ahonnan nem mellesleg páratlan a kilátás.Pécs egyik nevezetessége a 197 méter magas TV-torony, ahonnan nem mellesleg páratlan a kilátás.

 

Országunk ötödik legnagyobb települése hallatán olyan dolgok juthatnak eszünkbe, mint a Zsolnay porcelán, a Barbakán, a Mecsek és a TV torony, a város egyik jelképe a pécsi dzsámi vagy a Pezsgőház.

 

Európa Kulturális Fővárosa (2010)

A Dunántúl legnagyobb települése számtalan lehetőséggel kecsegtet az oda látogatók számára, legyen szó akár kulturális élményekről, kirándulásokról, az állandó kiállításoak, galériák vagy az időszakos bemutatók széles választékáról, vagy éppen egy történelmi időutazásról.Pécs nem véletlenül kapta meg 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa címet (Essennel és Isztambullal együtt), fővárosunk után itt található a műemlékek, köztéri műalkotások, kiállítások, galériák és időszaki bemutatók legszélesebb választéka.

Szállásajánlatunk Pécsett: Sándor Hotel>>
Még több pécsi szállást itt találtok>>

 

Pécsett található hazánk legnagyobb törökkori emléke, a Gázi Kászim pasa dzsámija.Pécsett található hazánk legnagyobb törökkori emléke, a Gázi Kászim pasa dzsámija.

 

Amit mindenképpen látnotok kell

Ilyen kihagyhatatlan látnivaló a Szent István téren található ókeresztény síremlék, a Cella Septichora Látogatóközpont, a római birodalom korába visszanyúló székesegyház, a hívogató Széchényi-tér, a város egyik jelképének számító és hazánk legnagyobb törökkori emléke Gázi Kászim pasa dzsámija és ha már Széchényi-tér, a déli részén vethetünk egy pillantást a Zsolnay-kútra is. 

Ha városnézés közben megéheznétek és megszomjaznátok, rengeteg vendéglátóhely közül választhattok>>

 

A Dunántúl legnagyobb zsinagógájában 448 ülőhely található a férfiak számára, a karzaton pedig 476 női férőhely lett kialakítva.A Dunántúl legnagyobb zsinagógájában 448 ülőhely található a férfiak számára, a karzaton pedig 476 női férőhely lett kialakítva.

 

A Dunántúl legnagyobb zsinagógája is Pécsett található, mely ma is működik. A városnak időközben egyik látványosságává váló, a szerelmes párok kedvelt úticélja a Janus Pannonius utcai lakatfal fele is érdemes egy sétát tennünk. A páratlan kilátást keresőknek a Barbakán, vagy a Misinatetőn található 197 méter magas TV-torony kiváló lehetőséget nyújt.

 

Tudtátok, hogy a Zsolnay-kutat 18 évig egy raktárépületben tárolták, végül 1930-ban állították fel az irgalmas rendiek temploma előtti téren? Zsolnay Vilmos emlékére fia, Zsolnay Miklós 1908-ban ajánlotta fel a városnak díszkutat ajándékként. A mű elkészítésével 1909-ben Pilch Andort bízták meg, és 1912-ben el is készült a Zsolnay Gyárban. A kutat a következő évben a városhoz került, azonban az elhelyezés pontos helyéről nem tudtak dönteni különböző városrendezési okok, illetve az első világháború miatt. Ha Pécsen jártok, ne hagyjátok ki a Janus Pannonius Múzeum - Zsolnay Kerámia Kiállítást

 

Érdemes elidőzni a Zsolnay-kútnál is, a Széchényi-tér déli részén.Érdemes elidőzni a Zsolnay-kútnál is, a Széchényi-tér déli részén.


A Mecsek lábánál található Tettye kiváló kirándulóhely, a Tettye téren pedig a számtalan ritkaságot és Közép-Európa egyik legnagyobb arizónai ciprusát magába ölelő arborétumot látogathatjuk meg.
A 20. századi magyar művészet páratlanul teljes bemutatását kínálják a város gyűjteményei, városi és magángalériái, mint a Modern Magyar Képtár, a Csontváry Múzeum, Victor Vasarely Múzeum vagy az Amerigo Tot Múzeum a teljesség igénye nélkül.


Amennyiben már a régióban járunk és belefér az időnkbe, érdemes egy túrát tenni a Villányi-hegységbe és környékére, a siklósi vár vagy a harkányi termálfürdő felé is.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Gyerekek és felnőttek is imádják a kisvasutat, ami hangulatos választás Magyarország gyönyörű vidékeinek megismerésére. Szerencsére bármerre is indulnánk, szinte minden régióban találkozunk ezzel a közlekedési eszközzel.
Mi a közös a Kínai nagy falban vagy az egyiptomi Holtak városában? Ugyanaz, ami összeköti a csodás Hollókőt, vagy épp a Tokaji borvidéket… azaz mind a UNESCO Világörökségi helyszínek közé tartoznak.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
4 kihagyhatatlan kilátópont, ahonnan álomszép panorámát láthatsz
Mesés panoráma vár rád, ha megfogadod legfrissebb úti tippünket, ugyanis ezúttal a Dunántúl legszebb kilátópontjaihoz kalauzolunk el. Gyönyörködj a környezetben a Balaton-felvidék vagy a Mecsek vadregényes vidékén!
TOP5 hazai állatkert, ha hív a vadon szava…
A dzsungel mélyétől a forróságban úszó szavannákon át, az örök jég birodalmáig állati jó kalandokkal készültünk neked. Nincs más dolgod, mint velünk tartani és követni a vadon hívószavát a legjobb hazai állatkertekbe.
Csobbanj együtt kedvenceddel a legjobb kutyás strandokon!
Nem szeretnéd otthon hagyni a négylábú családtagot, ha nyaralni indulsz? Teljesen megértjük, ezért összegyűjtöttük neked a legjobb kutyás strandokat, hogy önfeledten élvezhesd ki kedvenceddel a nyaralás perceit.
Természet. Közelben. Kihagyhatatlan kirándulóhelyek, csodaszép barlangok
A maszkban töltött mindennapok miatt különösen fontos, hogy keressük azokat a helyeket, ahol fellélegezhetünk. Folytatjuk ajánlónkat, most is remek kirándulóhelyeket mutatunk, ezúttal csodaszép barlangokat.
Bükk, Pécs, Neszmély, Mátra - ízletes borok csodás vidékei!
Van egy elképesztő nagy szerencsénk! Méghozzá az, hogy kicsiny hazánk gyakorlatilag minden pontján olyan különleges borvidékeket találunk, amelyek közül akárcsak egyet is vétek lenne kihagyni. Most is bemutatunk hármat.