Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ünnepi készülődés: az 5 legszebb karácsonyi vásár Magyarországon 2021.

Rohamléptekkel közeledünk az ünnepi időszak felé, és a tavalyi lezárásokat követően idén újra megnyitják kapuikat az ország legszebb karácsonyi vásárai. Nincs olyan ember, akiben nem ébred fel az ünnep szelleme, ha végigsétál a gyönyörű fényekbe borult utcán egy bögre forró punccsal vagy forralt borral a kezében, ezért összegyűjtöttük az öt legszebb karácsonyi forgatagot Magyarországon, ahol november végétől megkezdhetjük az idei karácsonyi készülődést.

 

Budapesti adventi- és karácsonyi vásár

Időpont: 2021.11.19-12.31.

Európa egyik legszebb karácsonyi vására idén újra várja a látogatókat a Vörösmarty téren és a Bazilikánál egyaránt. A hagyományokhoz híven a legjobb magyar kézművesek és iparművészek portékái közül választhatjuk ki szeretteink ajándékát, de a vásárlás mellett a gasztronómiai élmények miatt is érdemes kilátogatni egy ropogós sült vagy flódni erejéig. Az előző évekhez híven sokszínű zenei kínálatból választhatunk, szinte minden napra jut egy-egy fellépő. Délutánonként 16:30-tól pedig a Bazilika homlokzatára vetített 3D-s fényfestésben gyönyörködhetünk, mely nemcsak a székesegyházat, hanem az egész Szent István teret életre kelti.

Szállásajánlatok Budapesten>>

Advent BazilikaAdvent Bazilika

 

Székesfehérvári karácsonyi vásár

Időpont: 2021.11.27-12.24.

November 27-e és december 24-e között fénybe borul Székesfehérvár. A város számos pontján találkozhatunk karácsonyi attrakciókkal: a Városháza előtti téren Mikulás műsort adnak elő december 6-án, az épület díszudvarában pedig Betlehemet építenek, mely végig megtekinthető lesz az ünnepi hónapban. Különösen nagy népszerűségnek örvend a város karácsonyfája körül suhogó karácsonyi kisvasút, mely hétvégente 16 és 19 óra között szállítja utasait.

Székesfehérvári szállásajánlatok>>

A karácsonyi vásárban minden van, ami szem-szájnak ingere (A kép illusztráció)A karácsonyi vásárban minden van, ami szem-szájnak ingere (A kép illusztráció)



Pécsi adventi kézműves- és mesevásár

Időpont: 2021.11.26-12.24.

November végétől felgyúlnak a karácsonyi fények Pécs belvárosában is. A Széchenyi tér közepén felállítják ’Mindenki karácsonyfáját’, mely körberagyogja a teret, forralt bor és a friss sültek illata járja be a környező utcákat. Felkereshetjük a Mikulás házát, esténként gyönyörködhetünk az épületek fényfestésében, és négy vasárnapon keresztül tanúi lehetünk a közös gyertyagyújtásnak.

Személyesen a Mikulással sajnos a rengeteg elfoglaltsága miatt nem találkozhatunk, de ideiglenes szálláshelyét megnézhetjük! Barátja, Lili különös titkokat fog elárulni a kíváncsi gyerekeknek. Megtudhatjuk többek között, hogy milyen hétköznapinak tűnő varázslatos eszközöket használ, mi a Mikulás kedvenc sportja és azt is,  miért tesz kisfókákat a párnája alá. Igaz, csak 26-án érkezik a MárkusZínházba, de gondoskodott arról, hogy már 15-én ki kerüljön egy postaláda az utcára,  ahova mindenki bedobhatja a számára írt leveleket. 

Pécsi szállásajánlatok>>

Karácsonyi vásár PécsenKarácsonyi vásár Pécsen

 

Szegedi karácsonyi vásár

Időpont: 2021.11.26-12.24.

A koronavírus-járvány természetesen Szegeden is az online térbe kényszerítette a tavalyi ünnepi készülődést, azonban idén újra megnyit a karácsonyi forgatag a Dóm téren, ahol a jól megszokott vásárlási lehetőségek mellett nagy hangsúlyt fektetnek majd a gyermekek szórakoztatására is. A családi élmények központja a Mesekastély lesz, ahol minden nap más programmal várják a legkisebbeket, de kipróbálhatjuk a táncházat, bújócskázhatunk a szalmalabirintusban, vagy játszhatunk az óriási építőkockákkal.

Szállásajánlatok Szegeden>>

Szegedi karácsonyi vásárSzegedi karácsonyi vásár

 

Debreceni karácsonyi vásár

Időpont: 2021.11.28-12.23.

A város karácsonyfája melletti közös gyertyagyújtással veszi kezdetét az ünnep Debrecenben advent első vasárnapján, november 28-án. A Kossuth téren és a Dósa Nádor téren tartandó rendezvénysorozat közel 100 faházban várja az ünnepre készülődőket, kézműves termékekkel és íncsiklandozó falatokkal. Egészen biztos, hogy a család minden tagja meg fogja találni a neki tetsző zenei, színházi vagy akár szakrális élményt. Ráadásul a Nagytemplomnál ismét korcsolyázhattok a kivilágított fák között, egészen január 30-ig.

Szállásajánlatok Debrecenben>>

Fotó: Trilite StudioFotó: Trilite Studio


Nincsen december karácsonyi vásár nélkül, és nincsen karácsonyi vásár egy finom forralt bor vagy kenyérlángos nélkül, úgyhogy nemsokára felvehetjük a legmelegebb télikabátunkat, hogy órákig tudjunk barangolni a hangulatos kis faházak között.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Olyan helyek után ácsingóztok, ahol páratlan wellness kalandok, finom ízek, kényelmes szobák várnak rátok? Akkor megsúgjuk nektek, hová érdemes indulnotok, ha a tökéletes szálláshelyek mellé izgalmas programokat is szeretnétek.
Ha kimozdulnátok valamerre hétvégén, de nem tudjátok, merre induljatok, segítünk. Hoztunk ugyanis 10 szuper kültéri program tippet, a városnézéstől, a kalandos útvesztőn át, az ország legmagasabb pontjának megmászásáig, de megnézhetitek azt az árkot is, amit a legenda szerint maga az ördög szántott.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!