Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ünnepi készülődés: az 5 legszebb karácsonyi vásár Magyarországon 2021.

Rohamléptekkel közeledünk az ünnepi időszak felé, és a tavalyi lezárásokat követően idén újra megnyitják kapuikat az ország legszebb karácsonyi vásárai. Nincs olyan ember, akiben nem ébred fel az ünnep szelleme, ha végigsétál a gyönyörű fényekbe borult utcán egy bögre forró punccsal vagy forralt borral a kezében, ezért összegyűjtöttük az öt legszebb karácsonyi forgatagot Magyarországon, ahol november végétől megkezdhetjük az idei karácsonyi készülődést.

 

Budapesti adventi- és karácsonyi vásár

Időpont: 2021.11.19-12.31.

Európa egyik legszebb karácsonyi vására idén újra várja a látogatókat a Vörösmarty téren és a Bazilikánál egyaránt. A hagyományokhoz híven a legjobb magyar kézművesek és iparművészek portékái közül választhatjuk ki szeretteink ajándékát, de a vásárlás mellett a gasztronómiai élmények miatt is érdemes kilátogatni egy ropogós sült vagy flódni erejéig. Az előző évek ismeretei alapján sokszínű zenei kínálatból választhatunk, és remélhetőleg újra gyönyörködhetünk a Bazilika homlokzatára vetített 3D-s fényfestésben, mely nemcsak a székesegyházat, hanem az egész Szent István teret életre kelti.

Szállásajánlatok Budapesten>>

Fényben úszó karácsonyi vásár a Bazilikánál (2015.)Fényben úszó karácsonyi vásár a Bazilikánál (2015.)

 

Székesfehérvári karácsonyi vásár

Időpont: 2021.11.27-12.24.

November 27-e és december 24-e között fénybe borul Székesfehérvár. A város számos pontján találkozhatunk karácsonyi attrakciókkal: a Városháza előtti téren Mikulás műsort adnak elő december 6-án, az épület díszudvarában pedig Betlehemet építenek, mely végig megtekinthető lesz az ünnepi hónapban. Különösen nagy népszerűségnek örvend a város karácsonyfája körül suhogó karácsonyi kisvasút, mely hétvégente 16 és 19 óra között szállítja utasait.

Székesfehérvári szállásajánlatok>>

A karácsonyi vásárban minden van, ami szem-szájnak ingere (A kép illusztráció)A karácsonyi vásárban minden van, ami szem-szájnak ingere (A kép illusztráció)Pécsi adventi kézműves- és mesevásár

Időpont: 2021.11.26-12.24.

November végétől felgyúlnak a karácsonyi fények Pécs belvárosában is. A Széchenyi tér közepén felállítják ’Mindenki karácsonyfáját’, mely körberagyogja a teret, forralt bor és a friss sültek illata járja be a környező utcákat. Felkereshetjük a Mikulás házát, esténként gyönyörködhetünk az épületek fényfestésében, és négy vasárnapon keresztül tanúi lehetünk a közös gyertyagyújtásnak.

Személyesen a Mikulással sajnos a rengeteg elfoglaltsága miatt nem találkozhatunk, de ideiglenes szálláshelyét megnézhetjük! Barátja, Lili különös titkokat fog elárulni a kíváncsi gyerekeknek. Megtudhatjuk többek között, hogy milyen hétköznapinak tűnő varázslatos eszközöket használ, mi a Mikulás kedvenc sportja és azt is,  miért tesz kisfókákat a párnája alá. Igaz, csak 26-án érkezik a MárkusZínházba, de gondoskodott arról, hogy már 15-én ki kerüljön egy postaláda az utcára,  ahova mindenki bedobhatja a számára írt leveleket. 

Pécsi szállásajánlatok>>

Karácsonyi vásár PécsenKarácsonyi vásár Pécsen

 

Szegedi karácsonyi vásár

Időpont: 2021.11.26-12.24.

A koronavírus-járvány természetesen Szegeden is az online térbe kényszerítette a tavalyi ünnepi készülődést, azonban idén újra megnyit a karácsonyi forgatag a Dóm téren, ahol a jól megszokott vásárlási lehetőségek mellett nagy hangsúlyt fektetnek majd a gyermekek szórakoztatására is. A családi élmények központja a Mesekastély lesz, ahol minden nap más programmal várják a legkisebbeket, de kipróbálhatjuk a táncházat, bújócskázhatunk a szalmalabirintusban, vagy játszhatunk az óriási építőkockákkal.

Szállásajánlatok Szegeden>>

Szegedi karácsonyi vásárSzegedi karácsonyi vásár

 

Debreceni karácsonyi vásár

Időpont: 2021.11.28-12.23.

A város karácsonyfája melletti közös gyertyagyújtással veszi kezdetét az ünnep Debrecenben advent első vasárnapján, november 28-án. A Kossuth téren és a Dósa Nádor téren tartandó rendezvénysorozat közel 100 faházban várja az ünnepre készülődőket, kézműves termékekkel és íncsiklandozó falatokkal. Az idei programsorozat meg szervezés alatt áll, azonban az elmúlt évek ismeretei alapján egészen biztosan a család minden tagja megtalálja a neki tetsző zenei, színházi vagy akár szakrális élményt.

Szállásajánlatok Debrecenben>>

A karácsonyi vásár elmaradhatatlan kelléke a forraltbor (A kép illusztráció)A karácsonyi vásár elmaradhatatlan kelléke a forraltbor (A kép illusztráció)


Nincsen december karácsonyi vásár nélkül, és nincsen karácsonyi vásár egy finom forralt bor vagy kenyérlángos nélkül, úgyhogy nemsokára felvehetjük a legmelegebb télikabátunkat, hogy órákig tudjunk barangolni a hangulatos kis faházak között.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Olyan helyek után ácsingóztok, ahol páratlan wellness kalandok, finom ízek, kényelmes szobák várnak rátok? Akkor megsúgjuk nektek, hová érdemes indulnotok, ha a tökéletes szálláshelyek mellé izgalmas programokat is szeretnétek.
Ha kimozdulnátok valamerre hétvégén, de nem tudjátok, merre induljatok, segítünk. Hoztunk ugyanis 10 szuper kültéri program tippet, a városnézéstől, a kalandos útvesztőn át, az ország legmagasabb pontjának megmászásáig, de megnézhetitek azt az árkot is, amit a legenda szerint maga az ördög szántott.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
TOP10 szállodai étterem, ahol a fenséges ételekkel elnyerték a vendégek szívét
Kik alkothatnának hitelesebb véleményt egy szállodáról, mint a vendégek? Éppen ezért őket kérdeztük meg egy nem reprezentatív felmérésen, hogy melyik szálláshelyen ették a legfinomabb falatokat. Ezeknek a kiváló szállodai éttermeknek olvashatjátok a bemutatkozását, ezzel exkluzív betekintést nyerve gasztronómiai életükbe!
Városnézés és wellness: 7 ellenállhatatlan dunántúli hotel a tökéletes kikapcsolódáshoz
2021.11.02 | 11 perc | Szállások | Városnézés | Wellness | Utazási tippek
Ragyogó panoráma, erdei környezet, központi elhelyezkedés, meseszép wellness… ugye, hogy nehéz lenne nemet mondani minderre? Szerencsére, nem is kell, mert legfrissebb ajánlatunkban olyan hazai hoteleket mutatunk, amikben biztosan nem csalódtok majd!
5 izgalmas óriás akvárium és ócenárium Magyarországon, amit látnotok kell
Bár Magyarország a tavak és folyók mellett sajnos nem bővelkedik tengerpartokban és óceánokban, szerencsére nem kell messzire utaznotok, ha kicsit belesnétek a sósvízi élőlények titkos életébe is. Itthon is találhattok ugyanis olyan ócenáriumot és óriás akváriumot, amelyek közelebb hozzák a víz alatti világ lakóit. Szuper program kicsiknek és nagyoknak, ahol rengeteget megtudhattok a tengeri- és édesvízi élőlényekről.
10 romantikus úti cél őszi városnézéshez
Időutazás a Dunakanyarban, vártúra Kőszegen, borozgatás Siklóson, török fürdőzés Egerben vagy romantikus séta az ország egyik legszebb füvészkertjében? Hoztunk nektek 10 helyszínt, melyek bebarangolása édes kettesben is nagy élmény lesz!
Víztornyok Magyarországon - magassági mámor és programok
Nagyobbat nem is tévedhetnétek, ha azt hiszitek, hogy unalmasak a Magyarországon sorakozó víztornyok. Miért? Azért, mert a földöntúli panoráma mellett, lenyűgöző kiállításokat, kávézókat, oxigénbárt és élményközpontot is rejtenek ezek a klassz helyek.