Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hegyre fel, dombra le: budaörsi kirándulások egynapos túrázóknak

Szabaduljatok ki a nyüzsgő fővárosi forgatagból, ahonnan nem is kell messzire menni ahhoz, hogy titkos kincsekre bukkanjatok! Már csak az a gond, hogy nem tudjátok, merre lapulnak a rejtett látnivalók és remek programok Budapest környékén? Ez esetben fogadjátok meg kirándulástippünket, mely segítségével bármikor beiktathattok egy egynapos kiruccanást Budaörsön!

A főváros nyugati kapujának is nevezhetnénk a hegyvonulatokkal körülölelt Budaörsöt, ahol lélegzetelállító panorámák, kalandos túraútvonalak és magával ragadó látnivalók várják, hogy felfedezzétek őket. Túrabakancsokat fel!

Szállásajánlatok Budaörs környékén>>

 

Nyitott szemmel a természetben

A Budaörsöt átölelő Budaörsi Kopárok (Kő-hegy, Odvas-hegy, Út-hegy), valamint Csíki-hegyek és Törökugrató minden évszakban ideális kirándulócélpontok lehetnek egy kis aktív kikapcsolódáshoz. A tömegközlekedéssel és autóval könnyedén elérhető helyszínek igazán gazdag állat- és növényvilágnak adnak otthont. Tartsátok nyitva a szemeteket, mert az égen cirkáló egerész ölyvvel és a földön surranó haragos siklóval vagy pannon gyíkkal is találkozhattok! Mondanunk sem kell: ezt a túrát a gyerekek is biztosan élvezni fogják.

Látnivalók Budaörsön - Csíki-hegyekLátnivalók Budaörsön - Csíki-hegyek

 

Pazar panoráma a szélfútta hegytetőn

A 235 méteres Kő-hegy mészkősziklákkal pettyezett felületét könnyű észrevenni. Ha azonban ezek az ismertetőjegyek kevésnek bizonyulnának, akkor a hegy tetején álló apró kápolnát és keresztet kell keresni a szemeitekkel. Ide a Kőszikla utcából nyíló hangulatos, hosszú lépcsősor megmászása után juthattok fel. Miután az utolsó fokot is magatok mögött hagyjátok, gyönyörű panoráma mellett fújhatjátok ki magatokat – fejedelmi kilátással a Csíki-hegyekre. Derült időben pedig akár Dél-Budáig is kalandozhat a tekintetetek.
Egy rövid szusszanást követően a Kőhegyi-kápolna előtt találjátok magatokat, melyet Wendler Ferenc budaörsi földműves építtetett saját látomása indíttatására. Sajnos, az épület jelenleg csak kívülről járható körbe, de innen pár lépésnyire magasodik a Kőhegyi kereszt is, amit szintén megéri felkeresni.

Látnivalók Budaörsön - kilátás a Kőhegyi kápolnátólLátnivalók Budaörsön - kilátás a Kőhegyi kápolnátólLátnivalók Budaörsön - Kőhegyi kápolnaLátnivalók Budaörsön - Kőhegyi kápolna

 

Keresztúton át a Kálvária-dombra

A Kő-heggyel szemközt bukkanhattok rá a 174 méteres Kálvária-dombra, melyet az Ófalun átkelve közelíthettek meg. A keresztút stációi egy apró kápolnánál kezdődnek és egészen Szűz Mária, valamint János evangélista faragott szobrához vezetnek. Ezek a hófehér mészkőalkotások fogják közre a keresztet.

Ha még több látnivalóra vágytok, akkor a Csulits-kápolnát és a különleges Magyar-német katonai temetőt is nézzétek meg!

Budaörsi látnivalók - Kálvária-dombBudaörsi látnivalók - Kálvária-domb

Látnivalók Budaörsön - KálváriaLátnivalók Budaörsön - Kálvária

 

Szárnyaló programok

Tudtátok, hogy akár madártávlatból is megszemlélhetitek a csodás Budapestet? Ehhez csupán annyi a dolgotok, hogy felveszitek a kapcsolatot a Budaörsi Repülőtérrel, ahol lehetőségetek lesz repülő-, illetve vitorlázógépen, helikopteren, valamint oldtimer gépen át megcsodálni a világot.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
5 hangulatos wellness szálláshely Budapest környékén
Legyen szó az év eleji hajtás kipihenéséről vagy csak szimplán szeretnétek kikapcsolódni pihenni, ezekhez az alkalmakhoz gyűjtöttünk össze pár Budapest környéki szálláshelyet, ahol maximális nyugalomban töltődhettek fel.

 

 

Ne menjetek haza éhesen…

Rutin Gasztrolubickoló

Ússzatok az árral és merüljetek el a vibráló ízek élményében a Rutin Gasztrolubickolóban, ahol szemkápráztató fogásokkal rukkolnak elő nektek! A barátságos csapattól egyből otthonosan érzitek majd magatokat és jól teszitek, ha máskor is benéztek ide, hogy az igazi ínyencségeket felvonultató étlap minden fogását végig tudjátok kóstolni!

Michelin csillagos színvonal, baráti áron. Budaörsön jártunk és kipróbáltuk a Rutin Gasztrolubickolót, és annyit mondhatunk elöljáróban, hogy itt aztán tényleg lubickolhattok az ízek kavalkádjában! Olvassátok el a teljes élménybeszámolónkat>>

Legjobb éttermek Budaörsön - Fotó: Rutin GasztrolubickolóLegjobb éttermek Budaörsön - Fotó: Rutin Gasztrolubickoló

Legjobb éttermek Budaörsön - Rutin GasztrolubickolóLegjobb éttermek Budaörsön - Rutin Gasztrolubickoló

 

Nour - Art of desserts

Szinte nem is édességek, hanem igazi műalkotások készülnek a Nour - Art of desserts-ben, mely varázslatos utazásra csábít az ízek birodalmába. A klasszikus francia torták, valamint sütemények újragondolt, kifinomult verziói kívül-belül elbűvölnek majd benneteket. A sóskaramellából, csokoládéból, földimogyoróból és robbanós cukorból megálmodott nour monodesszertet ne hagyjátok ki!

Szállásajánlatok Budaörs környékén>>

Legjobb cukrászda és édességműhely Budaörsön / Kép: Nour - Art of dessertsLegjobb cukrászda és édességműhely Budaörsön / Kép: Nour - Art of desserts

Legjobb cukrászda és édességműhely Budaörsön / Kép: Nour - Art of dessertsLegjobb cukrászda és édességműhely Budaörsön / Kép: Nour - Art of desserts

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ahol a sütemény nem megalkuvás – Budapest legjobb mentes cukrászdái és legfinomabb mentes édességei!
Nem csak mítosz, hogy a mentes sütemények éppen annyira finomak lehetnek, mint klasszikus társaik, hanem kézzel fogható valóság is. Ennek ékes bizonyítékai azok a budapesti desszertezők, ahol minden mentes, vegán vagy éppen cukormentes finomságokat kóstolhatunk – bűntudat nélkül.

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az autós- és kertmozik egyedi hangulatát nem pótolhatja semmi a meleg nyári estéken, különösen, ha olyan szuper filmeket vetítenek, mint a cikkünkben bemutatott helyszíneken. Ne maradjatok le, hiszen ősszel már nem lesz lehetőségetek átélni ezt a különleges élményt!
Zúgókkal és patakokkal színesített katlanok, betyárok lakta barlangok, hegygerincről nyíló panorámák, valamint izgalmas természeti csodák tolonganak legfrissebb bakancslistánkon. Utazzatok velünk, mert a következő 6 megállónk során a leggyönyörűbb hazai szurdokvölgyekbe látogatunk el, amik biztosan nem okoznak majd csalódást!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.