Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hova utazz télen? 9 belföldi utazási tipp városnézéshez, szállásajánlóval

Varázslatos bája van a leghidegebb évszaknak a fehérbe öltözött tájakkal, valamint a hűvös szellőbe burkolt, álmos utcákkal. Ajánlunk nektek erre az időszakra 9 belföldi úti célt, ahol programokból és látnivalókból nincs hiány, és garantáltan találtok olyan szálláshelyet is, ami nem okoz majd csalódást.

 

Tapolca

A bazalthegyekkel körülölelt Tapolca az egyik legizgalmasabb hazai kirándulóhely – tavasbarlangja a turisták egyik kedvenc úti célja. Ha felejthetetlen kalandra vágysz, csónakba is pattanhatsz és a vízen ringatózva merülhetsz el a változatos formák látványában.

9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - Tapolcai-tavasbarlang9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - Tapolcai-tavasbarlang

 

Malom-tó Vendégház

A mediterrán stílusú házakkal szegélyezett főtértől karnyújtásnyira fekszik a város másik legnépszerűbb helyszíne, a Malom-tó. Itt áll az egyik leghangulatosabb tapolcai szálláshely, a Malom-tó Vendégház, ahol apartmant vagy szobát is választhatunk kiruccanásunk origójának. A nyugodt, mégis központi környezet, az ízletes reggeli és a környékbeli éttermek mind kifogástalan élményekre hívnak.

Tovább a Malom-tó Vendégház szállásajánlataihoz>>

Malom-tó Vendégház (Tapolca)Malom-tó Vendégház (Tapolca)

 

 

Szekszárd

Tudtad, hogy a több mint 4000 pincével büszkélkedő Szekszárd a 3. legkisebb területű megyeszékhely? Mérete azonban ne tévesszen meg! Nevezetességek hosszú sora vár: Béla király tér, Szentháromság-szobor, Borkút, Babits Mihály Emlékmúzeum… Hosszan sorolhatnánk a legszebb megállókat, de amit szintén fontos feljegyezni, az a Szekszárdi Borvidék páratlan lankáinak felfedezése és a helyi borok degusztációja.

9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - szekszárdi Béla király tér9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - szekszárdi Béla király tér

 

Takler Kúria

Nem is ajánlhatnánk tökéletesebb szállást ehhez, mint a Decsi Szőlőhegyen magasodó Takler Kúriát. Merülj el a pihenés egyedi részleteiben: az úszómedencéből, a süllyesztett jakuzzikból, a szaunákból, és a wellnessbárból komponált wellnessrészlegükben!

Tovább a Takler Kúria szállásajánlataihoz>>

Takler Kúria (Szekszárd)Takler Kúria (Szekszárd)

 

 

Veszprém

Veszprém gyönyörű szegleteit talán nem is kell bemutatni, hiszen 2023-as Európa kulturális fővárosa címével sokak szívébe belopta magát. Kihagyhatatlan pontok az várnegyed utcái, az Érseki Palota, a Szent Mihály-dóm és az állatkert.

9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - veszprémi várnegyed9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - veszprémi várnegyed

 

Hotel Historia Malomkert****

Érdemes hát megaludni a kulturális fővárosban, méghozzá egy olyan fantasztikus helyen, mint a Hotel Historia Malomkert, amely eredetileg malomfunkciót töltött be és mára kitűnően ötvözi a régi és a modern idők stílusát. Pazar helyszín, patakpart, gondos vendéglátás és egyedi söröző – pezsdítő élmények várnak!

Tovább a Hotel Historia Malomkert szállásajánlataihoz>>

Hotel Historia Malomkert**** (Veszprém)Hotel Historia Malomkert**** (Veszprém)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Családi utazás mesterfokon - top10 gyermekbarát wellness szálloda belföldön
Mindenkit csak bátorítani tudunk arra, hogy télen se féljen gyerekkel utazni, hiszen jobbnál jobb gyerekbarát wellness szállodák várják a családokat. Beltéri pancsoló, gyerekmedence, jól felszerelt játszóház és szakképzett animátorok biztosítják, hogy a legkisebbeknek is élményteli legyen a közös utazás.

 

 

 

Visegrád

Visegrád végeláthatatlanul hosszú bakancslistával kecsegtet, legyen szó történelmi, szakrális vagy természeti látnivalókról. A Fellegvártól a Zsitvay kilátóig, a lovagi tornáktól a hajókirándulásokig – színes élmények gyűjtőhelye ez az apró, de jelentős Duna-menti város.

9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - visegrádi Fellegvár9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - visegrádi Fellegvár

 

Patak Park Hotel***

A település egyetlen felnőttbarát szállodája, a Patak Park Hotel meghitt kiindulópont a város és a Dunakanyar felfedezéséhez. A természet közelsége, a Patak Bisztró páratlan kínálata, a sportolási lehetőségek mind arra bátorítanak, hogy itt pihend ki a fáradalmakat.

Tovább a Patak Park Hotel szállásajánlataihoz>>

Patak Park Hotel*** (Visegrád)Patak Park Hotel*** (Visegrád)

 

 

Gödöllő

Tudtad, hogy Sisi szívéhez pillanatok alatt hozzánőtt a Gödöllői Királyi Kastély? A csodás helyszín több volt mint koronázási ajándék: az őszi-tavaszi szezon jó részét itt töltötték. Lépj te is nyomdokaiba és merülj el a történelmi, irodalmi és gasztronómiai kalandozásokban!

9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - Gödöllői Királyi Kastély9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - Gödöllői Királyi Kastély

 

Erzsébet Királyné Szálloda****sup

Stílusos egybeesés, ha mindehhez az Erzsébet Királyné Szállodát választod szállásul, amely a kastély szomszédságában minőségi szolgáltatásaival, kihagyhatatlan éttermével, nem mindennapi báltermével és kényelmes szobáival vár téged is.

Tovább az Erzsébet Királyné Szálloda szállásajánlataihoz>>

Erzsébet Királyné Szálloda***sup (Gödöllő)Erzsébet Királyné Szálloda***sup (Gödöllő)

 

 

Szilvásvárad

Vissza a természet lágy ölébe – ez az egyik legfőbb üzenete egy szilvásváradi kiruccanásnak. Az üdülőhely olyan szépségekkel fogad, mint a Szalajka-völgy, a Sipovics tengerszem, a Fátyol-vízesés, az Istállóskői-barlang, a Millenniumi Kilátó és a Kerektemplom.

9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - szilvásváradi Fátyol-vízesés9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - szilvásváradi Fátyol-vízesés

 

Villa Park Panzió***

Pihenj a Szalajka-völgytől mindössze 300 méterre nyújtózkodó Villa Park Panzióban, ahol folyamatos fejlesztésekkel gondoskodnak a gondtalan kikapcsolódásról! Egy erdei túrát vagy egy hűs, őszi sétát követően nincs is jobb, mint szaunázni vagy csobbanni egyet a melegvizes medencéjükben.

Tovább a Villa Park Panzió szállásajánlataihoz>>

Villa Park Panzió*** (Szilvásvárad)Villa Park Panzió*** (Szilvásvárad)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
15 lenyűgöző római kori emlék és rom Magyarországon
Összegyűjtöttünk 15-öt a legfontosabb római kori emlékekből, hogy megkapjuk a választ a klasszikussá vált kérdésre: Mit adtak nekünk a rómaiak?

 

 

 

Nyírbátor

A Báthori földesurakról híres Nyírbátor fantasztikus építészeti emlékeket, a közösségi térként is funkcionáló Várostörténeti sétányt, a Várkastélyt és a Sárkány Wellness-és Gyógyfürdőt is biztosan felteszi a látnivalólistádra.

9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - nyírbátori Várostörténeti sétány/ Fotó: ittjartam.hu9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - nyírbátori Várostörténeti sétány/ Fotó: ittjartam.hu

 

Termál Apartman Panzió***

Otthonos és alaposan felszerelt szállásért pedig csupán egy kellemes sétát kell tennünk a gyógyfürdőtől, és máris megérkezünk a Termál Apartmanhoz Panzióhoz . A zöldövezeti panzió vendégszeretetével és a fürdő kényeztető közelségével biztosan elhessegeti a hétköznapi stresszt.

Tovább a Termál Apartman Panzió szállásajánlataihoz>>

Termál Apartman Panzió*** (Nyírbátor)Termál Apartman Panzió*** (Nyírbátor)

 

 

Sümeg

Minden évszakban izgalmas kalandnak ígérkezik Sümeg fő látnivalóját, a 13. században gyökerező történelmi múltat idéző vár. Ismerd meg, hogy milyen volt a középkori élet, fedezd fel az Afrikárium csodáit és kémleld végig a Sarlós Boldogasszony-kegytemplom freskóit!

9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - sümegi vár9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - sümegi vár

 

Hotel Kapitány Superior Wellness****sup

Mennyei szállásnak pedig nem is mutathatnánk jobb ötletet, mint a Hotel Kapitány wellnessparadicsomot, ahol a keleti hangulatú fürdő, a különleges konyha, a Várkapitány Mintagazdaság finomságai és a gazdag programkínálat egytől egyig elvarázsolnak.

Tovább a Hotel Kapitány szállásajánlataihoz>>

Hotel Kapitány Superior Wellness****sup (Sümeg)Hotel Kapitány Superior Wellness****sup (Sümeg)

 

 

Eger

A lélegzetelállító fürdők, a kanyargós túraútvonalak és a belváros mind mesés választássá emelik az egri lazítást. Sőt, a Szépasszonyvölgy pincesorral mámorosnak ígérkezik a város körbebarangolása.

9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - Eger9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - Eger

 

Villa Florencia

Nincs is jobb kiindulópont ehhez, mint a mediterrán udvarral büszkélkedő, stílusosan rusztikus Villa Florencia. A vártól csupán 1 perc sétára található szállás gyönyörű szobákkal, várra néző apartmannal vagy lakosztállyal kényeztet, miközben allergénmentes tanúsítványával és zöld szemléletével megannyi vendéget levesz a lábáról.

Tovább a Villa Florencia szállásajánlataihoz>>

Villa Florencia (Eger)Villa Florencia (Eger)

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha Budapestről csak egy néhány napos hétvégére tudtok elszökni pihenni, akkor valószínűleg nem szeretnétek túl sok időt eltölteni az odautazással, jól gondoljuk? Ha a válaszotok igen, akkor ez a cikk nektek szól, hiszen olyan, Budapesthez közeli szállásokat ajánlunk, ahol garantáltan elszökhettek a hétköznapi feladatok elől, viszont még egy órát sem kell az autóban ülnötök, hogy odaérjetek.
Tökéletes ízek, perfekcionista hozzáállás, kellemes hangulat - talán ezek a legfontosabb tulajdonságok ahhoz, hogy egy étterem Michelin ajánlást kapjon. Természetesen nem hiányozhat a szakmai kiválóság, a kreativitás, a megújulásba vetett hit, mint ahogy a kimagasló minőségű alapanyagok használata is szükséges a kiemelkedő színvonalon működő konyhához.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
A Balaton-felvidék legelképesztőbb látnivalói, amit kár lenne kihagyni
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a magyar Toszkánaként is emlegetett Balaton-felvidék az egyik legnépszerűbb úti cél ebben az időszakban. Összeválogattunk néhány fantasztikus látnivalót a pannon vidéken, ha két pancsolás között felfedeznétek a legszebb gyalogtúra útvonalakat, és bejárnátok az északi part csodás kirándulóhelyeit.
10+1 borászat kiváló konyhával
2024.06.06 | 10 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Miért kellene megalkudnunk, amikor egyszerre választhatjuk a borkóstolót kiváló pincészetekben és ínycsiklandó lakomákat kimagasló éttermekben! Összegyűjtöttünk 11 olyan helyszínt, ahol e két kulináris élmény egyszerre tetten érhető, teszteljétek ti is!
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Cegléd több mint gondolnád: töltődj fel a ceglédi fürdőkomplexumban és apartmanparkban!
A Ceglédfürdő Apartmanpark és Kemping színes szolgáltatásainak köszönhetően új családi élményekkel lesztek gazdagabbak, de akár a lemerült energiatartalékaitok feltöltésében is segítségetekre lehet. Akár egy 1 napos pihenéssel is jót tehettek a szervezetetek számára, hiszen a kikapcsolódás önmagában is óriási segítség az immunrendszernek. A ceglédi fürdő medencéiben, gyógyvizében, szaunáiban lehetőségetek nyílik arra, hogy a gondokat elfeledve átadjátok magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak.