Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hova utazz télen? 9 belföldi utazási tipp városnézéshez, szállásajánlóval

Varázslatos bája van a leghidegebb évszaknak a fehérbe öltözött tájakkal, valamint a hűvös szellőbe burkolt, álmos utcákkal. Ajánlunk nektek erre az időszakra 9 belföldi úti célt, ahol programokból és látnivalókból nincs hiány, és garantáltan találtok olyan szálláshelyet is, ami nem okoz majd csalódást.

 

Tapolca

A bazalthegyekkel körülölelt Tapolca az egyik legizgalmasabb hazai kirándulóhely – tavasbarlangja a turisták egyik kedvenc úti célja. Ha felejthetetlen kalandra vágysz, csónakba is pattanhatsz és a vízen ringatózva merülhetsz el a változatos formák látványában.

9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - Tapolcai-tavasbarlang9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - Tapolcai-tavasbarlang

 

Malom-tó Vendégház

A mediterrán stílusú házakkal szegélyezett főtértől karnyújtásnyira fekszik a város másik legnépszerűbb helyszíne, a Malom-tó. Itt áll az egyik leghangulatosabb tapolcai szálláshely, a Malom-tó Vendégház, ahol apartmant vagy szobát is választhatunk kiruccanásunk origójának. A nyugodt, mégis központi környezet, az ízletes reggeli és a környékbeli éttermek mind kifogástalan élményekre hívnak.

Tovább a Malom-tó Vendégház szállásajánlataihoz>>

Malom-tó Vendégház (Tapolca)Malom-tó Vendégház (Tapolca)

 

 

Szekszárd

Tudtad, hogy a több mint 4000 pincével büszkélkedő Szekszárd a 3. legkisebb területű megyeszékhely? Mérete azonban ne tévesszen meg! Nevezetességek hosszú sora vár: Béla király tér, Szentháromság-szobor, Borkút, Babits Mihály Emlékmúzeum… Hosszan sorolhatnánk a legszebb megállókat, de amit szintén fontos feljegyezni, az a Szekszárdi Borvidék páratlan lankáinak felfedezése és a helyi borok degusztációja.

9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - szekszárdi Béla király tér9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - szekszárdi Béla király tér

 

Takler Kúria

Nem is ajánlhatnánk tökéletesebb szállást ehhez, mint a Decsi Szőlőhegyen magasodó Takler Kúriát. Merülj el a pihenés egyedi részleteiben: az úszómedencéből, a süllyesztett jakuzzikból, a szaunákból, és a wellnessbárból komponált wellnessrészlegükben!

Tovább a Takler Kúria szállásajánlataihoz>>

Takler Kúria (Szekszárd)Takler Kúria (Szekszárd)

 

 

Veszprém

Veszprém gyönyörű szegleteit talán nem is kell bemutatni, hiszen 2023-as Európa kulturális fővárosa címével sokak szívébe belopta magát. Kihagyhatatlan pontok az várnegyed utcái, az Érseki Palota, a Szent Mihály-dóm és az állatkert.

9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - veszprémi várnegyed9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - veszprémi várnegyed

 

Hotel Historia Malomkert****

Érdemes hát megaludni a kulturális fővárosban, méghozzá egy olyan fantasztikus helyen, mint a Hotel Historia Malomkert, amely eredetileg malomfunkciót töltött be és mára kitűnően ötvözi a régi és a modern idők stílusát. Pazar helyszín, patakpart, gondos vendéglátás és egyedi söröző – pezsdítő élmények várnak!

Tovább a Hotel Historia Malomkert szállásajánlataihoz>>

Hotel Historia Malomkert**** (Veszprém)Hotel Historia Malomkert**** (Veszprém)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Családi utazás mesterfokon - top10 gyermekbarát wellness szálloda belföldön
Mindenkit csak bátorítani tudunk arra, hogy télen se féljen gyerekkel utazni, hiszen jobbnál jobb gyerekbarát wellness szállodák várják a családokat. Beltéri pancsoló, gyerekmedence, jól felszerelt játszóház és szakképzett animátorok biztosítják, hogy a legkisebbeknek is élményteli legyen a közös utazás.

 

 

 

Visegrád

Visegrád végeláthatatlanul hosszú bakancslistával kecsegtet, legyen szó történelmi, szakrális vagy természeti látnivalókról. A Fellegvártól a Zsitvay kilátóig, a lovagi tornáktól a hajókirándulásokig – színes élmények gyűjtőhelye ez az apró, de jelentős Duna-menti város.

9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - visegrádi Fellegvár9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - visegrádi Fellegvár

 

Patak Park Hotel***

A település egyetlen felnőttbarát szállodája, a Patak Park Hotel meghitt kiindulópont a város és a Dunakanyar felfedezéséhez. A természet közelsége, a Patak Bisztró páratlan kínálata, a sportolási lehetőségek mind arra bátorítanak, hogy itt pihend ki a fáradalmakat.

Tovább a Patak Park Hotel szállásajánlataihoz>>

Patak Park Hotel*** (Visegrád)Patak Park Hotel*** (Visegrád)

 

 

Gödöllő

Tudtad, hogy Sisi szívéhez pillanatok alatt hozzánőtt a Gödöllői Királyi Kastély? A csodás helyszín több volt mint koronázási ajándék: az őszi-tavaszi szezon jó részét itt töltötték. Lépj te is nyomdokaiba és merülj el a történelmi, irodalmi és gasztronómiai kalandozásokban!

9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - Gödöllői Királyi Kastély9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - Gödöllői Királyi Kastély

 

Erzsébet Királyné Szálloda****sup

Stílusos egybeesés, ha mindehhez az Erzsébet Királyné Szállodát választod szállásul, amely a kastély szomszédságában minőségi szolgáltatásaival, kihagyhatatlan éttermével, nem mindennapi báltermével és kényelmes szobáival vár téged is.

Tovább az Erzsébet Királyné Szálloda szállásajánlataihoz>>

Erzsébet Királyné Szálloda***sup (Gödöllő)Erzsébet Királyné Szálloda***sup (Gödöllő)

 

 

Szilvásvárad

Vissza a természet lágy ölébe – ez az egyik legfőbb üzenete egy szilvásváradi kiruccanásnak. Az üdülőhely olyan szépségekkel fogad, mint a Szalajka-völgy, a Sipovics tengerszem, a Fátyol-vízesés, az Istállóskői-barlang, a Millenniumi Kilátó és a Kerektemplom.

9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - szilvásváradi Fátyol-vízesés9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - szilvásváradi Fátyol-vízesés

 

Villa Park Panzió***

Pihenj a Szalajka-völgytől mindössze 300 méterre nyújtózkodó Villa Park Panzióban, ahol folyamatos fejlesztésekkel gondoskodnak a gondtalan kikapcsolódásról! Egy erdei túrát vagy egy hűs, őszi sétát követően nincs is jobb, mint szaunázni vagy csobbanni egyet a melegvizes medencéjükben.

Tovább a Villa Park Panzió szállásajánlataihoz>>

Villa Park Panzió*** (Szilvásvárad)Villa Park Panzió*** (Szilvásvárad)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
15 lenyűgöző római kori emlék és rom Magyarországon
Összegyűjtöttünk 15-öt a legfontosabb római kori emlékekből, hogy megkapjuk a választ a klasszikussá vált kérdésre: Mit adtak nekünk a rómaiak?

 

 

 

Nyírbátor

A Báthori földesurakról híres Nyírbátor fantasztikus építészeti emlékeket, a közösségi térként is funkcionáló Várostörténeti sétányt, a Várkastélyt és a Sárkány Wellness-és Gyógyfürdőt is biztosan felteszi a látnivalólistádra.

9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - nyírbátori Várostörténeti sétány/ Fotó: ittjartam.hu9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - nyírbátori Várostörténeti sétány/ Fotó: ittjartam.hu

 

Termál Apartman Panzió***

Otthonos és alaposan felszerelt szállásért pedig csupán egy kellemes sétát kell tennünk a gyógyfürdőtől, és máris megérkezünk a Termál Apartmanhoz Panzióhoz . A zöldövezeti panzió vendégszeretetével és a fürdő kényeztető közelségével biztosan elhessegeti a hétköznapi stresszt.

Tovább a Termál Apartman Panzió szállásajánlataihoz>>

Termál Apartman Panzió*** (Nyírbátor)Termál Apartman Panzió*** (Nyírbátor)

 

 

Sümeg

Minden évszakban izgalmas kalandnak ígérkezik Sümeg fő látnivalóját, a 13. században gyökerező történelmi múltat idéző vár. Ismerd meg, hogy milyen volt a középkori élet, fedezd fel az Afrikárium csodáit és kémleld végig a Sarlós Boldogasszony-kegytemplom freskóit!

9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - sümegi vár9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - sümegi vár

 

Hotel Kapitány Superior Wellness****sup

Mennyei szállásnak pedig nem is mutathatnánk jobb ötletet, mint a Hotel Kapitány wellnessparadicsomot, ahol a keleti hangulatú fürdő, a különleges konyha, a Várkapitány Mintagazdaság finomságai és a gazdag programkínálat egytől egyig elvarázsolnak.

Tovább a Hotel Kapitány szállásajánlataihoz>>

Hotel Kapitány Superior Wellness****sup (Sümeg)Hotel Kapitány Superior Wellness****sup (Sümeg)

 

 

Eger

A lélegzetelállító fürdők, a kanyargós túraútvonalak és a belváros mind mesés választássá emelik az egri lazítást. Sőt, a Szépasszonyvölgy pincesorral mámorosnak ígérkezik a város körbebarangolása.

9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - Eger9 városnézős tipp, ami biztosan elvarázsol - Eger

 

Villa Florencia

Nincs is jobb kiindulópont ehhez, mint a mediterrán udvarral büszkélkedő, stílusosan rusztikus Villa Florencia. A vártól csupán 1 perc sétára található szállás gyönyörű szobákkal, várra néző apartmannal vagy lakosztállyal kényeztet, miközben allergénmentes tanúsítványával és zöld szemléletével megannyi vendéget levesz a lábáról.

Tovább a Villa Florencia szállásajánlataihoz>>

Villa Florencia (Eger)Villa Florencia (Eger)

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha Budapestről csak egy néhány napos hétvégére tudtok elszökni pihenni, akkor valószínűleg nem szeretnétek túl sok időt eltölteni az odautazással, jól gondoljuk? Ha a válaszotok igen, akkor ez a cikk nektek szól, hiszen olyan, Budapesthez közeli szállásokat ajánlunk, ahol garantáltan elszökhettek a hétköznapi feladatok elől, viszont még egy órát sem kell az autóban ülnötök, hogy odaérjetek.
Tökéletes ízek, perfekcionista hozzáállás, kellemes hangulat - talán ezek a legfontosabb tulajdonságok ahhoz, hogy egy étterem Michelin ajánlást kapjon. Természetesen nem hiányozhat a szakmai kiválóság, a kreativitás, a megújulásba vetett hit, mint ahogy a kimagasló minőségű alapanyagok használata is szükséges a kiemelkedő színvonalon működő konyhához.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.