Borgáta község Vas megyében, a Kis-Somlyó hegy lábánál fekszik. Nevének eredetére több elképzelés is született, a legvalószínűbb szerint a magyar avar és gát szavak összetételéből származik. 1356-ban Oborgata-ként említették. Nevezetességei: I. világháborús hősi emlékmű, evangélikus harangláb, termálfürdő, Király-kő, IV.
A legjobb hotel, ahol valaha megszálltunk a családdal. A kiszolgálás tökéletes. Minden megtalálható, amire egy családnak szüksége lehet. A személyzet nagyon kedves és figyelmes.
Ebédeltünk az étteremben, már nem első alkalommal, ahol a kiszolgálás gyors volt, az ételek kitűnőek, házias ízűek voltak, a pincér segítőkész és figyelmes. Végig ment a ventilátor az asztalok felett, nem volt melegünk a 30 f%okban sem. Szervizdíjuk sincs! Mindenkinek ajánlom szívből. Szívesen...
Most érkeztünk meg Balataongyörökről.Minden nap a Party Csókában ettünk.Nagyszer élmény volt, kezdve a 60-s 70-s évek zenéjével, a z udvarias baráti kiszolgáláson át az ár érték arányos menüig. Nagyszerü volt, csak így tovább.Vissza fogunk térni,- mindnenkinak ajánlom aki egy kicsit is igényes.